Minerale zonnebrand

BESCHERM JE HUID MET MINERALE ZONNEBRAND

Schijnt het zonnetje? Smeer je dan goed in met een fijne zonnebrandcrème wanneer je naar buiten gaat. Een minerale zonnebrand werkt snel en is perfect voor een gevoelige huid. Lees meer over wat een minerale zonnecrème is en wat de voordelen zijn.

WAT IS EEN ZONNEBRAND MET MINERALE FILTERS?

Een minerale zonnebrand bevat, zoals de naam al vertelt, minerale zonnefilters. Deze zonnefilters beschermen je huid op een andere manier dan chemische UV-filters.

Minerale UV-filters creëren een beschermend laagje op het huidoppervlak om zonnestralen te weerkaatsen. Zo vormt de minerale zonnebrandcrème een barrière voor UV-straling en beschermt het de huid effectief tegen huidbeschadiging en vroegtijdige huidveroudering.

WAAROM KIEZEN VOOR MINERALE ZONBESCHERMING?

Er is een mogelijk dat je last krijgt van huidirritatie bij het gebruik van sommige chemische UV-filters (zoals oxybenzone). Het risico op een huidreactie is kleiner bij een minerale zonnebrandcrème, dankzij de werking van de minerale UV-filters op de huid. Daarnaast worden er zo min mogelijk ingrediënten gebruikt in de NIVEA SUN UV Mineral Protection, zonder dat daarbij op huidbescherming wordt gecompenseerd. Om een mogelijke reactie van de huid te voorkomen, is daarom het gebruik van een zonnebrand met minerale filters een goed alternatief. (Overigens bevat geen enkele van de NIVEA SUN-zonbeschermingsproducten de chemische UV-filters oxybenzone en octinoxaat.)
Minerale zonnebrandcrème

KENMERKEN VAN ZONNEBRAND MET CHEMISCHE FILTERS EN MINERALE FILTERS

VERSCHIL IN WERKING

Zonnebrand met minerale filters en zonnebrand met chemische filters werken allebei even goed, maar wel elk op een andere manier. Chemische UV-filters absorberen de UVA- en UVB-straling en zetten de energie om in warmte. Minerale UV-filters creëren een beschermend laagje op de huid en weerkaatsen de zonnestralen als kleine spiegeltjes.

VERSCHIL IN CONSISTENTIE

Zonnebrandproducten met chemische UV-filters zijn vaak gemakkelijk te verdelen en trekken in de huid. Zonnebrand met minerale filters leggen een laagje op de huid en blijven ook op de huid liggen. Daardoor kan een vettig huidgevoel en zelfs een witte waas achterblijven. De formule van NIVEA SUN Mineral UV Protection is zo samengesteld dat het laagje op de huid niet onaangenaam aanvoelt – en het een minimum aan witte resten achterlaat. De zonnebrandcrème smeert makkelijk uit en voelt niet vettig aan.

Minerale zonnebrandcrème

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN MINERALE ZONBESCHERMING?

Het gebruik van een zonnebrand met minerale filters heeft verschillende voordelen. Lees hieronder welke voordelen dit zijn.

SNELLE WERKING

Doordat de minerale zonnecrème een beschermend laagje op je huid creëert, werkt de zonbescherming direct. Het laagje minerale filters op de huid werkt als een barrière op de huid. Door deze barrière worden zonnestralen effectief gereflecteerd. Hierdoor werkt een zonnebrandcrème met minerale filters dus meteen na het aanbrengen.

GESCHIKT VOOR DE GEVOELIGE HUID

100% minerale zonbescherming bevat fysische zonnefilters, zoals het bekende zinkoxide en titaniumdioxide. Deze minerale filters bieden betrouwbare bescherming van de huid tegen UVA- en UVB-stralen. Niet alleen bevat de formule minder ingrediënten dan de meeste zonbescherming op basis van alleen chemische UV filters. De NIVEA SUN minerale zonbescherming is ook ongeparfumeerd. Hierdoor wordt de kans op huidirritatie flink verkleind. Daarnaast bevat de formule biologische aloë vera, dat een verzachtende werking voor de huid heeft. Minerale zonbescherming is hierdoor geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

MINERALE ZONNEBRAND IN HET KORT

Kort samengevat, een minerale zonbescherming:

 • Bevat 100% minerale UV-filters;
 • Is geschikt voor de gevoelige huid;
 • Biedt onmiddellijke en betrouwbare bescherming tegen UVA- en UVB-straling;
 • Trekt niet in de huid, maar creëert een beschermend laagje op de huid;
 • Weerkaatst UV-straling;
 • Kan een minimum aan witte resten achterlaten.
Zonnebrand met minerale filters

MINERALE ZONNEBRAND VOOR HET GEZICHT

Je gezicht wordt, samen met je handen, het meest blootgesteld aan de zon. Dit komt doordat je het gezicht niet met kleding bedekt zoals de rest van het lichaam. Daarom is het belangrijk om je gezicht goed te beschermen tegen de zon met een speciale zonnebrandcrème voor het gezicht. Kies voor een minerale zonnebrand voor het gezicht, als je op zoek bent naar een zonbescherming die op je huid werkt en je direct beschermt tegen UV-straling. De NIVEA SUN minerale zonnebrandcrème met antioxidant en biologische aloë vera beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering, is niet vet en verstopt de poriën niet. Bovendien is de formule dermatologisch goedgekeurd, ongeparfumeerd en geschikt voor de gevoelige huid.

MINERALE ZONBESCHERMING VOOR DE GEVOELIGE KINDERHUID

Minerale UV-bescherming biedt zeer effectieve bescherming aangepast aan de delicate kinderhuid. De formule is ongeparfumeerd, en huidvriendelijkheid pediatrisch goedgekeurd. Het product bevat biologische Aloë Vera en biedt betrouwbare bescherming tegen zonnebrand en tegen huidbeschadiging op de lange termijn. Het is makkelijk uit te smeren, extra waterbestendig en laat geen vettig of plakkerig gevoel op de huid achter.
Minerale zonnebrand

SMEER JEZELF GOED IN MET EEN MINERALE ZONNEBRAND ZONDER NANODEELTJES

Met deze tips smeer jij je altijd goed in met minerale (of gewone) zonnebrandcrème.


 • Gebruik 1 theelepel voor je gezicht en hals, 2 theelepels voor je borst, buik en rug, 2 theelepels voor je schouders, armen en handen en 2 theelepels voor je benen en voeten (of gebruik meer als je langer bent).
 • Gebruik je geen minerale zonbescherming? Smeer je dan al een half uur voordat je de zon in gaat in. Zo heeft je zonnebrand tijd om in te trekken en geniet je van optimale bescherming zodra je de zon in stapt.
 • Hoe snel je je weer moet insmeren hangt onder andere af van de factor die je gebruikt, je huidtype en de UV-kracht. Smeer je in ieder geval iedere twee uur in.
 • Smeer je altijd opnieuw in na zwemmen, transpireren of afdrogen – ook als je een waterproof product gebruikt.
 • Vermijd de middagzon tussen 11.00 en 15.00 uur. Dan zijn de zonnestralen het sterkst.
 • Smeer je ook in als je gaat sporten, tuinieren, wandelen of andere buitenactiviteiten doet, niet alleen als je gaat zonnebaden.
 • Gebruik een speciale zonnebrand voor je gezicht, om zo de gevoelige gezichtshuid optimaal te beschermen.

WAT IS DE UV-INDEX IN JOUW REGIO?

uv-calculator