5 OEFENINGEN VOOR EEN FULL BODY WORKOUT THUIS

TIPS VOOR JE THUIS WORK-OUT

Voel je goed van binnen en buiten met deze tips en oefeningen om thuis te sporten. Voor jezelf zorgen hoeft namelijk niet duur of tijdrovend te zijn.

EEN FULL BODY WORKOUT BIJ JOU THUIS

Er zijn maar een paar veranderingen nodig om je welzijn te verbeteren. Met deze trainingsschema’s en oefeningen kun je thuis je gezondheid en conditie verbeteren.

TRAINEN VOOR JE GEZONDHEID

Waarom is lichaamsbeweging eigenlijk zo belangrijk? Fitness oefeningen zijn essentieel om je organen gezond te houden. Het helpt bijvoorbeeld bij het reguleren van de bloeddruk en het verzorgen van je hart. Maar het gaat niet alleen om fysieke fitheid. Full body workouts thuis kunnen de mentale gezondheid en het gevoel van eigenwaarde helpen verbeteren. In termen van gewichtsverlies kan regelmatige lichaamsbeweging je helpen jouw doelen te bereiken en ervoor te zorgen dat je fit blijft. Op de lange termijn zijn trainingsschema's een manier om jezelf tot op oudere leeftijd mobiel en actief te houden. Daarnaast draagt regelmatige lichaamsbeweging bij aan het behalen en behouden van jouw ideale lichaamsgewicht. Wil je weten wat dat is? Hier kun je je BMI berekenen.

DE GELUKKIGE DRUG

Waarom voel je je zo goed na het sporten? Terwijl je aan het trainen bent, geeft je lichaam speciale hormonen af, deze hormonen noemen we endorfine. Deze werken samen met pijnreceptoren om de hoeveelheid pijn die je voelt te verminderen en je blij of zelfs euforisch te laten voelen.


5 OEFENINGEN OM THUIS TE DOEN VOOR EEN FULL BODY WORKOUT

Planking

Toon je buikspieren en versterk je de core met deze effectieve spieroefening om thuis te doen. Hoewel planken niet zo eenvoudig is als het eruit ziet – vooral bij vrouwen - zul je snel zien dat je harde werk zijn vruchten afwerpt. En als je het goed doet, versterk je tegelijkertijd je rug- en armspieren.

Jumping jacks

Jumping Jacks zijn één van de beste conditieoefeningen om thuis te doen. Ze bieden cardiovasculaire training en een rekoefening voor spiergroepen in je armen en benen. Buig voorover alsof je je tenen wilt aanraken, spring met je benen uit elkaar en landt terug met je voeten bij elkaar.

Hoge knieën

Hoge knieën is een oefening die de quadriceps en bilspieren versterkt. Hoe sneller je gaat, hoe meer je je hartslag verhoogt en er een cardiotraining van maakt. Sta rechtop, til een knie op naar de borst en herhaal met het andere been om een hardloopactie ter plaatse na te bootsen.

Push-ups

Push-ups helpen de armen, kern en schouders te versterken. Het mooie van deze oefening is dat je kunt werken volgens je eigen limieten. Vergroot hoe ver je je omhoog duwt van de vloer naarmate je sterker wordt. Ga op je buik liggen, plaats je handen onder je schouders en til je lichaam van de vloer.

Squats

Squats zijn een andere training voor de benen en bilspieren. Scheid je voeten en buig voorover. Zorg ervoor dat je je stuitje niet naar buiten duwt, want dit kan pijn in je onderrug veroorzaken. Vanuit deze gehurkte positie duw je omhoog en spring je in de lucht. Zodra je geland bent, ga je terug naar een volgende squat.

Tips om thuis een full body workout te doen

Of je nu geïnteresseerd bent in afvallen, op zoek bent naar ontspanningsoefeningen of gewoon wilt sporten. Blijf goed in vorm met onze dieettips en fitnessideeën voor jou.

DO’S EN DON’TS TIJDENS JE WORKOUTS

DO’S

 • Gebruik een anti-transparant of deodorant en voorkom een zweetgeur.
 • Pak een handdoekje voor je training zodat je kunt afkoelen.
 • Spetter koud water over je gezicht als je het gevoel hebt dat je oververhit raakt.
 • Verfris je daarna met een douche om zweet en vuil uit je poriën te verwijderen.

 

DON’TS

 • Drink niet tijdens je fitnessroutine. Om je spijsvertering te bevorderen, drink water liever na het sporten.
 • Verhonger jezelf niet. Workouts voor het hele lichaam vereisen dat je voldoende energie hebt.
 • Overschrijd je eigen grenzen niet, weet wanneer je moet stoppen.
 

5 STAPPEN NAAR EEN GEZONDERE LEVENSSTIJL

 • Drink water in plaats van cafeïne- en koolzuurhoudende dranken.
 • Neem minstens vijf porties groenten en fruit per dag.
 • Zorg ervoor dat je volgens de schijf van vijf, per dag meer groenten dan fruit eet.
 • Bouw lichaamsbeweging in uw dagelijkse routine in, neem de trap en loop een rondje.
 • Zorg ervoor dat je genoeg slaapt.

DIEETTIPS VOOR GEWICHTSVERLIES

Ontbijt

Voor een gezond ontbijt dat je langer op de been houdt, kun je het beste kiezen voor vers fruit en aangevuld met noten. Haver is populair bij fitnessexperts vanwege hun lage calorieën en glycemische index – dit geeft aan hoe snel koolhydraten worden opgenomen. Voor een snel ontbijt voor onderweg, kun je spinazie, fruit en eiwitpoeder in een smoothie combineren.

Lunch

Zelfgemaakte lunches hoeven niet moeilijk te zijn. De sleutel tot gewichtsverlies is het combineren van groenten, koolhydraten, eiwitten en goede vetten bij elke maaltijd. Linzen- en groentesoep met avocado toast is een voedzame, gezonde maaltijd voor iedereen met een dieet.

Diner

Veel fitnessexperts waarschuwen 's avonds voor het eten van koolhydraten, vooral als je daarna niet meer gaat sporten. Een lichte maaltijd van gevulde paprika met rijst, sappige rozijnen en een boerenkoolsalade is voedzaam en lekker.

Gezonde snacks

Snacks kunnen eenvoudig je gewichtsverlies negatief beïnvloeden, zelfs de meest gezondheidsbewuste mensen zullen dit herkennen. Hier en daar knabbelen verhoogt de inname van calorieën eenvoudig zonder dat je het doorhebt. Kies liever voor eenvoudige snacks zonder toegevoegde suikers, zoals energierepen met dadels en noten of eiwitshakes en houdt de honger op afstand.