appreciating nature with vegan skincare

Vegan huidverzorging

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

COSMETISCHE VERZORGINGSPRODUCTEN VAN NIVEA MET EEN VEGAN FORMULE

Met de term ‘vegan cosmetisch product’ wordt een huidverzorgings-, make-up- of toiletartikel bedoeld, dat geen enkel ingrediënt van dierlijke oorsprong bevat. Denk bijvoorbeeld aan een vegan douchegel of gezichtsreiniger. 

Veel ingrediënten worden verkregen uit stoffen die worden geproduceerd door bepaalde dieren, zoals bijenwas, honing of melk. Daarnaast kunnen bepaalde ingrediënten worden verkregen uit bijproducten van de veehouderij voor de voedselproductie. 

Veel consumenten maken zich zorgen over de behandeling van fokdieren. Daarnaast ontstaan er door de fokkerij milieuproblemen, zoals ontbossing en verlies van biodiversiteit door het creëren van grasland. NIVEA is zich bewust van de rol van intensieve veehouderij op onder andere klimaatverandering – en neemt die problematiek heel serieus. 

BIEDT NIVEA VEGAN HUIDVERZORGING?

Voor veel mensen passen ingrediënten van dierlijke oorsprong niet bij de waarden van een vegan levensstijl, eentje die in harmonie is met dieren. Daarom zoeken zij naar alternatieven van plantaardige oorsprong, zoals vegan verzorgingsproducten. In het NIVEA-assortiment vind je allerlei vegan huidverzorging. Zo zijn de productlijnen Naturally Good en Naturally Clean vegan: alle producten zijn 100% zonder ingrediënten van dierlijke oorsprong. 


woman applying vegan skincare body lotion

Vegan Skincare

VEGAN BODYLOTIONS

In onze NIVEA Naturally Good-productlijn hebben we ook vegan lichaamsverzorging, in de vorm van bodylotions. De verzorgende bodylotions brengen de natuurlijke schoonheid van je huid naar boven en worden geleverd in innoverende verpakkingen. De flessen zijn gemaakt van 50% minder plastic dan de huidige NIVEA-verpakkingen, wat de verpakking lichter en soepeler maakt. De recyclebare flessen kunnen worden opgerold om de laatste druppel eruit te knijpen. Daarnaast nemen de lege verpakkingen minder plaats in de recyclezak in.

woman using vegan skincare product

Vegan Skincare

VEGAN GEZICHTSVERZORGING

Als je op zoek bent naar duurzame gezichtsverzorging zijn de vegan gezichtsverzorgingsproducten van NIVEA Naturally Good het proberen waard. De formules bevatten geen enkel ingrediënt van dierlijke oorsprong. Wat ze juist wel bevatten, zijn 99% ingrediënten van natuurlijke oorsprong, oliën en extracten afkomstig van biologische landbouw.

woman washing her face with vegan skincare product

Vegan Skincare

VEGAN GEZICHTSREINIGER & MAKE-UP REMOVER

Op het gebied van gezichtsreinigers met vegan formules en make-up removers hebben we meerdere mogelijkheden. Naast onze Naturally Good-productlijn bieden wij ook onze NIVEA Naturally Clean MagicBARs – ons eerste product met Ecocert® Cosmos Natural-certificering. 

woman using vegan skincare shower gel

Vegan Skincare

VEGAN DOUCHEGELS

Onze douchegels uit de productlijn NIVEA Naturally Good bevatten 98% natuurlijke ingrediënten en zijn samengesteld zonder micropastics (volgens de definitie van de United Nations Environment Programme) en zonder polyethyleenglycol (PEG). De formules zijn 99% biologisch afbreekbaar (volgens OESO of gelijkwaardige methoden). Dit aanbod aan douchegels wordt geleverd in een verpakking met 99,7% gerecycled plastic.


One Skin. One Planet. One Care.

Wij willen 100% transparant zijn en antwoord geven op al je vragen over onze betrokkenheid bij het milieu. Indien je nog vragen hebt of meer informatie wilt, ga dan naar de website Duurzame ontwikkeling van Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA.