Zonnebrand gezicht - NIVEA

TIPS OM OP EEN GEZONDE MANIER SNEL BRUIN TE WORDEN

op een gezonde manier bruin worden? Lees hier hoe!
Op zoek naar een kleurtje dat perfect is voor de zomer? Ontdek hoe je snel bruin kunt worden op een gezonde manier.

Op een gezonde manier bruin worden? Lees hier hoe!

Het liefst kruip je lekker de zon in zodra je de eerste stralen ziet – zeker omdat het tegelijkertijd zorgt voor een bruin kleurtje. Maar wist je dat een bruin kleurtje helemaal niet zo gezond is? Om je DNA te beschermen tegen schade van UV-stralen creëert je huid dat bruine kleurtje. Hoewel het er erg mooi uitziet, is het dus eigenlijk niet meer dan broodnodige bescherming van erfelijk materiaal.

 

Wil je toch zo gezond mogelijk en snel bruin worden? Koop en gebruik altijd producten met SPF. Weet je niet welk SPF-getal jij moet kopen? SPF staat voor Sun Protection Factor. De factor van zonbeschermingsproducten geeft aan hoe lang jij in de zon kunt zitten, beschermd met zonnebrand, zonder te verbranden. Verbrand je normaal in tien minuten, dan kan je met SPF20 twintig keer langer in de zon, dus tweehonderd minuten. Ben je er niet zeker van hoe lang je in de zon kunt zonder te verbranden? Kies dan een hoge factor en smeer regelmatig. Houd als minimum 2 uur aan. Wat betreft zonnebrand geldt de regel: liever te vaak smeren dan te weinig.

snel bruin worden- NIVEA

MELANINE: HET INGREDIËNT OM BRUIN TE WORDEN

De zon maakt ons vrolijk en zorgt ervoor dat onze huid bruin wordt. Dit komt door het pigment melanine, wat onze ogen en ons haar kleurt.

EEN GEZONDE KLEUR: VERSCHILLENDE MOGELIJKHEDEN

Hoe word je snel bruin zonder te verbranden? Volg onderstaand plan op om zo verantwoordelijk mogelijk met de zon om te gaan.

 

Uren in de zon liggen bakken klinkt aanlokkelijk als je op zoek bent naar een bruin kleurtje, maar het is niet verstandig. Zeker niet als je huid nog niet zoveel zon gewend is, zoals na de winter het geval is. Blijf daarom altijd met mate in de zon. Blijf tijdens de heetste uren van de dag uit de zon. Dan is het aantal schadelijke UVB-stralen, die zorgen voor verbranding, ook het hoogst.

 

Wat je wel kunt doen, is regelmatig een beetje zon pakken. Ga bijvoorbeeld in je lunchpauze eventjes naar buiten als het lekker weer is. Of ontbijt ’s ochtends in de tuin of op het balkon. Let er wel op dat je dit niet onverantwoord doet. Blijf niet meer dan 10 minuten onbeschermd in de zon. Wil je langer van de zon genieten, gebruik dan zonbeschermingsproducten van NIVEA.

 

Voorafgaand aan het in de zon zitten, kun je je huid scrubben. Hiermee verwijder je dode huidcellen. Je nieuwe en gezonde huidcellen krijgen dan juist het bruine kleurtje. Zo voorkom je dat je dat bruine kleurtje snel verliest.

 

Heb je in de zon gezeten? Zorg dan goed voor je huid.

Gebruik een hydraterende crème of aftersun om je huid intensief te voeden. Dit kan ook helpen om een vervellende huid te voorkomen. Ook veel water drinken is belangrijk, dus schenk een aantal glazen water voor jezelf in – ook als je al uit de zon bent.

 

Een getinte dagcrème of zelfbruiningsproduct kan natuurlijk ook helpen om snel bruin te worden. Dit kleurtje mag misschien niet blijvend zijn, het zorgt er wel voor dat je met een stralende en zomerse huid de deur uit gaat.

 

Is er weinig zon, maar wil je toch snel bruin worden? Lees hier hoe je bruin wordt zonder de zon.

GETINTE HYDRATERENDE CRÈMES VOOR EEN MAGISCH FRIS GEZICHT

Snel bruin worden zonder de zon kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met getinte verzorgingsproducten. Getinte producten werken alleen op de huid. Dat betekent dat hydraterende producten, zoals Essentials BB Cream Light voor je gezicht, je een natuurlijke egale teint geven. Voor goede resultaten is het belangrijk dat je zorgvuldig de hydraterende producten kiest die goed zijn voor jouw natuurlijke huidskleur, om een maskereffect te voorkomen. Getinte producten kun je gewoon met water verwijderen, zelfs onder de douche of tijdens bij het verwijderen van je make-up voordat je gaat slapen.

snel bruin worden- NIVEA

Een lichtgetinte moisturizer is uitstekend voor het wegwerken van oneffenheden op je gezicht. Zorg er ook voor dat deze een beschermingsfactor bevat. Dit beschermt je huid tegen het ouder worden. Ga je de zon in? Gebruik dan ook een zonbeschermingsproduct.

Gezond en snel bruin worden met zelfbruiningsproducten

Een andere manier om bruin te worden zonder zon is door zelfbruiners te gebruiken. In tegenstelling tot getinte huidverzorgingsproducten, reageren zelfbruiningslotions met de bovenlaag van de huid en veranderen deze van kleur. Verwijder eerst de dode huidcellen van de te behandelen plekken om de zelfbruiner gelijkmatig aan te kunnen brengen. En de kleur moet natuurlijk ook passen bij jouw huidskleur. Zelfbruiners zijn een handige manier om snel bruin te worden zonder zon. Maar de kleur is in dat geval niet blijvend en vervaagt na een paar dagen doordat deze bijvoorbeeld in aanraking komt met kleding.


snel bruin worden- NIVEA

GEZOND BRUIN WORDEN MET BEHULP VAN DE ZON

Dankzij de zon voelen we ons automatisch beter. Maar er zijn een paar dingen die je moeten onthouden wanneer het de warme zonnestralen betreft

Snel bruin worden met optimale bescherming

Intensieve UV-straling kan onaangename schade aan onze huid toebrengen. Daarom is het zo belangrijk deze goed te beschermen. Zelfs als je de schaduw opzoekt in de zomer, wordt de eigen melanineproductie van de huid geactiveerd, die verantwoordelijk is voor onze natuurlijke zonbescherming. Je zult langzamer bruin worden, maar deze kleur blijft wel langer en je voorkomt in elk geval verbranding.

 

Protect & Bronze SPF30en de andere Protect & Bronze-producten combineren een betrouwbare bescherming en een natuurlijke teint. Het Protect & Bronze assortiment met SPF20, 30 en 50 ondersteunt het lichaamseigen bruiningsproces, maar bevat geen zelfbruiningsbestanddelen. Het Pro-melanine-effect stimuleert de pigmentproductie in de huid en helpt zo deze beter te beschermen. Hiermee haal je het maximale uit je zonbescherming: snel bruin worden zonder in te leveren op bescherming.

 

Gezond bruin worden is dus niet helemaal gezond, maar je kunt het wel zo gezond mogelijk doen met de juiste bescherming.