micellair water

Wat is micellair water en hoe gebruik je het?

Ontdek wat micellair water is, wat de voordelen zijn en wat de beste manieren zijn om micellair water te gebruiken en toe te passen in je huidverzorgingsroutine.

Wat is micellair water en hoe gebruik je het?

Micellair water wordt een steeds belangrijker onderdeel in de beautywereld; maar misschien vraag je je af wat micellair water is en hoe ik het in mijn routine moet toepassen? Lees verder en ontdek alles wat je moet weten over zachte gezichtsreiniging met micellaire reinigingsproducten en hoe je micellair water kunt gebruiken om vuildeeltjes snel en grondig te verwijderen. Omdat micellair water zo zacht is voor de huid, is het bijzonder geschikt voor de gevoelige huid rond de ogen, met nog veel meer voordelen van micellair water die hieronder worden genoemd.

woman cleansing face
Wat is micellair water?

Wat is micellair reiningswater?

Hoewel je de term micellair water misschien wel eens hebt gehoord, kun je nog steeds met de vraag zitten; 'Wat is micellair water? Micellair water, zoals NIVEA Micellair Rose Water, is een reiniger die micellen bevat. Deze gesuspendeerde surfactant moleculen zijn hydrofiel en oleofiel, wat betekent dat ze water, olie en het vuil dat ermee gepaard gaat, aantrekken. In combinatie met een wattenschijfje of een doekje verwijderen ze hardnekkige make-up. 

De unieke eigenschappen van micellair reinigingswater betekenen dat het kan worden gebruikt als gezichtsreiniging, make-upverwijderaar en vochtinbrenger, afhankelijk van je huidtype. Nu we hebben geantwoord: wat is micellair water, vraag je je misschien af wat micellen zijn?


Hoe werkt micellair water?

Wat zijn micellen?

Of het nu gaat om make-up remover of gezichtstonic, de term micellen is welbekend in de schoonheidssector. 

- Micellen worden gevormd door de aggregatie van microscopisch kleine surfactantmoleculen die zowel waterminnend (hydrofiel) als vetminnend (lipofiel) zijn.
- Micellen kunnen zowel in water oplosbare als in vet oplosbare resten van make-up of vuil verwijderen.
- Dankzij de micellentechnologie is het gebruik van één goed micellair waterproduct voldoende om je gezicht grondig te reinigen. 
- Dankzij de zachte maar doeltreffende formule van micellair water is het niet nodig om overmatig te wrijven, wat de huid zou kunnen irriteren. 

 
Je weet nu wat micellair water is en wat micellen zijn, lees nu verder om erachter te komen hoe je micellair water gebruikt?

micellen

vrouwen die micellair water gebruiken
Wat is micellair water?

Hoe gebruik je micellair water?

Je hebt niet veel schoonheidskennis nodig voor het aanbrengen van micellair water; het kan eenvoudig worden gemaakt door micellair water in een schoon wattenschijfje te laten weken. Veeg vervolgens zachtjes over het gezicht om vuil, make-up en zelfs mascara gemakkelijk te verwijderen. 

 
Stap voor stap voor het gebruik van micellair water

1. Was je handen: Voordat je een gezichtsproduct gaat gebruiken, is het essentieel om te beginnen met het wassen van je handen, omdat dit ervoor zorgt dat je niet meer vuil op je gezicht en in je poriën wrijft.
2. Kies de juiste reiniger: Vervolgens moet je micellair water kiezen dat geschikt is voor je huidtype (droog, gevoelig, normaal). Verschillende micellaire waterproducten kunnen verschillende formules hebben voor jouw specifieke huidtype.
3. Doordrenk een wattenschijfje en veeg af: Neem je wattenschijfje, giet er royaal micellair water op en laat het snel intrekken; eenmaal doordrenkt, kun je het wattenschijfje vervolgens voorzichtig over het gezicht vegen.
4. Afwerken met een vochtinbrengende crème: de laatste stap is om de huid te kalmeren met een moisturizer of verzachtende gezichtscrème om dat extra beetje hydratatie toe te voegen.

Een veelgestelde vraag is of het micellair water moet worden afgespoeld. Het antwoord op deze vraag is nee! Micellair water is een reinigingsvloeistof die je niet hoeft af te spoelen, dus gebruik het product en ga verder met je gewone routine.


Wat is micellair water?

Is micellair water een toner?

Er kan enige verwarring bestaan over ""wat is micellair water en hoe verschilt het van een toner"". Er zijn echter belangrijke verschillen tussen toner en micellair water. Dus, wat zijn de verschillen?
 
Micellair water is een uitstekend multifunctioneel product dat over het algemeen wordt gebruikt als een reiniger, de eerste stap in het verwijderen van onzuiverheden, make-up en vuil dat zich gedurende de dag heeft opgehoopt. Dankzij de formule voegt micellair water ook hydratatie toe aan de huid, net als een moisturizer, en helpt het de pH-waarde van de huid te herstellen, de rol van een toner. 
 
Micellair water kan worden gebruikt als een face wash, make-up remover, toner en moisturizer, maar de rollen zijn niet omgedraaid als het gaat om een toner. Toners worden gebruikt na het reinigen om de pH-waarde van de huid te herstellen en de huid voor te bereiden op andere producten; een toner kan echter niet worden gebruikt als reiniger of make-up remover. Dat is dus het verschil tussen een toner en micellair water.

5 voordelen van micellair water

Zachter dan traditionele reinigers: Dit betekent dat micellair water geschikt is voor alle huidtypes, vooral die met een gevoelige huid. Dit kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan het feit dat de meeste van de beste micellair water producten geen alcohol bevatten.

Bevordert hydratatie en vocht: De meeste soorten micellair water bevatten bestanddelen zoals glycerine, waarvan is aangetoond dat het de huid helpt vocht vast te houden. Daarom is het hydraterender dan gewone make-up doekjes.

Helpt bij acne: Het beste micellair water voor de acnegevoelige huid is er een die geen residu achterlaat. Dit komt omdat degenen die wel residu achterlaten je poriën kunnen verstoppen, waardoor het moeilijker wordt voor gifstoffen om de huid te verlaten, wat resulteert in acne, mee-eters en mee-eters.

Zuigen oliën en vuil weg die de poriën verstoppen: Micellen kunnen ook de doorlaatbaarheid van je huid vergroten, waardoor reinigingsmiddelen diepere huidlagen kunnen bereiken.

Draagbaar en handig: Als een multi-gebruiksproduct dat kan worden gebruikt als make-up remover, cleanser en toner, elimineert het de noodzaak voor meerdere producten. De micellair water gezichtsdoekjes zijn geweldig om onderweg te gebruiken en kunnen de hele dag door worden gebruikt.
 
Het is dus duidelijk dat er veel voordelen zijn van micellair water. Al deze voordelen van micellair water kunnen gemakkelijk worden toegevoegd aan elke schoonheidsregime; bovendien heeft micellair water het voordeel dat het niet hoeft te worden afgespoeld voor of na gebruik!

nivea-micellair-water

De beste tips voor het verwijderen van oogmake-up met micellair water

Een van de beste voordelen van micellair water is dat het de perfecte make-up remover voor de ogen is; dit is mogelijk omdat de eigenschappen die genoemd worden in 'wat is micellair water' betekenen dat het zacht is voor de huid, vooral de gevoelige huid rond de ogen.

- Laat het in micellair water gedrenkte wattenschijfje of doekje rusten op je gesloten ogen om de make-up te verzachten voordat je over het gezicht en de ogen wrijft.
- Zorg ervoor dat je niet te veel wrijft rond de gevoelige huid rond de ogen.
- Herhaal de zachte veegbewegingen totdat het wattenschijfje of het doekje schoon is. Het is niet nodig om te veel druk uit te oefenen.
- Zorg ervoor dat je alle oogmake-up hebt verwijderd voordat je de rest van je gezicht reinigt.
- Als het gaat om hardnekkige make-up, zoals waterproof mascara, werken Micellaire doekjes als een magneet om de make-up weg te vegen van de gevoelige huid rond de ogen voor een snelle, zachte en gemakkelijke verwijdering.

Wat is het beste micellair water voor jou en je huid?

Nadat je hebt geleerd over ""wat is micellair reinigingswater"", wil je ontdekken hoe je het beste micellair water voor jou kunt vinden. Met zoveel producten die er zijn, kan het moeilijk zijn om te kiezen. Om het beste micellair water voor jou te vinden, is het belangrijk om te bepalen wat de beoogde voordelen zijn. Ben je op zoek naar een micellair water dat goed is tegen acne, een voor de gevoelige huid of een om je huid energie te geven? 

Als je op zoek bent naar het beste micellair water om je huid te revitaliseren en energie te geven, raden we je onze nieuwe NIVEA Micellair Water Energy aan, die vitamine C, vitamine B3 en Cranberry bevat om ervoor te zorgen dat je huid diep gereinigd wordt terwijl de huid gerevitaliseerd aanvoelt Een veganistische formule.