jeuk onder oksel - NIVEA

Last van jeuk onder de oksels?

Jeuk onder je oksels: iedereen maakt het weleens mee en het kan behoorlijk frustrerend zijn. Daarom vertellen wij jou wat de oorzaken zijn van geïrriteerde en jeukende oksels en wat je het beste kunt doen om ze te voorkomen.

OORZAKEN VAN JEUK ONDER JE OKSELS

De huid van je oksels is wat gevoeliger dan andere plekken. Daarom is het niet zo gek dat ze wat sneller geïrriteerd raken en er scheerbultjes ontstaan. We hebben de belangrijkste oorzaken van jeukende oksels op een rij gezet, zodat je er makkelijk van afkomt.

WARMTE-UITSLAG

Wanneer je lichaam begint te zweten mengt het zweet zich met het vuil dat door de dag heen op je huid is beland. Dit zorgt voor jeuk aan de oksels, zeker bij overmatig zweten. Om dit te voorkomen moet je ze regelmatig wassen. Na het douchen is het goed om je oksels grondig te drogen. Tip: in plaats van met een handdoek je oksels droog te wrijven, kun je proberen de nattigheid er zachtjes af te deppen. Verder is het handig om tijdens het sporten losse kleding te dragen. Dit zorgt ervoor dat je oksels kunnen ademen en er geen harde wrijving tegen de huid plaatsvindt.

 

BACTERIËN

Je oksels goed wassen en drogen helpt ook bij het tegengaan van schimmelinfecties. Op een natte huid verzamelen en verspreiden bacteriën zich sneller. Wanneer ze zich hebben verspreid is je huid veel vatbaarder voor irritatie en dus jeukende oksels.

 

ZEEP

Zeep kan zorgen voor irritatie en jeuk onder de oksels. Sommige soorten zeep bestaan uit agressieve chemicaliën die de huid uitdrogen en onrustig maken. Vermijd dus producten met sterke parfums en kleurstoffen erin. Vervang ze met een natuurlijke zeep die de huid voedt en kalmeert. Bekijk NIVEA’s deodorant en douchegel assortiment. De perfecte oplossing!

Wassen met zeep: jeukende oksels - NIVEA

Gevoelige huid en jeukende oksels

Mensen met een gevoelige huid hebben het iets lastiger. Een gevoelige huid reageert heftiger op chemicaliën. Maar er zijn ook andere redenen voor geïrriteerde en jeukende oksels. Irritatie van de oksels kan ook veroorzaakt worden door deodorant. Wanneer je een gevoelige huid hebt moet je een parfumvrije deodorant gebruiken. Met voorkeur een deo zonder aluminium omdat deze stof je poriën verstopt.

Hormonen en jeukende oksels

Ook hormonen kunnen een rol spelen. Ben je zwanger of zit je in de overgang, dan zijn jeukende oksels een vervelend bijverschijnsel. Door de hormonale schommelingen kan je huid uitdrogen en daardoor geïrriteerd en trekkerig aanvoelen. Gelukkig is dit tijdelijk. Heb je er veel last van? Gebruik dan een vochtinbrengende crème of vraag je huisarts om advies.

Tips bij jeuk onder je oksels

SCHEREN

Last van jeukende oksels na het scheren? Scheren kan een boosdoener zijn voor irritaties bij je oksels. Weten hoe je hiervan af komt? Wij hebben tips:
  • Gebruik je smeermesje niet meer dan 7 keer. Een bot mesje over je huid laten glijden leidt tot irritatie.
  • Scheer je oksels nooit droog – met een mesje over een droge huid gaan is een slecht idee. Scheren tijdens het douchen of badderen is het beste. Het warme water zorgt ervoor dat haartjes zachter worden. Zo kun je makkelijker scheren en blijft je huid goed gehydrateerd.
  • Gebruik een crème speciaal gemaakt voor scheren – zo voed je de oksels en zorg je het beste voor ze.
  • Scheer je oksels niet te vaak – je huid heeft tijd nodig om te herstellen. Wanneer je al geïrriteerde oksels hebt en er dan overheen scheert is de overgang naar jeukende oksels groter.

Vrouw die haar oksels scheert - NIVEA

WASMIDDEL

Wasmiddelen bevatten verschillende soorten zeep die ontworpen zijn om harde vlekken en vuil uit kleding te krijgen. Ze bevatten dus sterke chemicaliën waar je huid niet altijd goed op reageert. Dit is dus de oorzaak van jeuk onder de oksels. Probeer over te schakelen op natuurlijk, parfumvrije wasmiddelen die geen kleurstoffen bevatten. Dit zijn namelijk allemaal boosdoener voor irritatie.

Wasmiddel oorzaak jeukende oksels

Geïrriteerde en jeukende oksels voorkomen

Alle NIVEA-producten bevatten ingrediënten ontworpen om de huid te voeden en verzorgen. Heb je rode vlekken op je oksels? Of heb jij juist last van jeuk onder de oksels? De juiste deodorant kan veel verschil maken. NIVEA-deodorant komt in verschillende soorten verpakkingen: spray, roller, stick of kleine reisverpakking. Ook van NIVEA MEN zijn er sprays, rollers en sticks.

Lees ook de veelgestelde vragen over deodorant, zoals hoe je kunt herkennen of je deodorant alcoholvrij is en waarom je deodorant altijd goed moet schudden.

Anti-transparant deo pure & sensitive – NIVEA

NIVEA PURE & SENSITIVE ANTI-TRANSPIRANT ROLL-ON tegen jeukende oksels

NIVEA Pure & Sensitive Anti-Transpirant Roll-on is speciaal ontwikkeld voor een gevoelige huid en helpt huidirritatie te voorkomen. Dit is dus perfect als je van de jeuk af wilt komen.

Deodorant fresh natural – NIVEA

FRESH NATURAL DEODORANT SPRAY tegen jeuk onder de oksels

NIVEA Fresh Natural Deodorant Spray droogt snel op en bevat geen aluminium. Dit zorgt ervoor dat je geen last krijgt van verstopte poriën en jeukende oksels.

 

Het is belangrijk om je huid goed gehydrateerd te houden. Niet alleen om jeuk onder de oksels tegen te gaan, maar ook om huidveroudering te bestrijden. Probeer onze bodylotions voor een zacht en voedend resultaat.