Verzorgings­producten met duurzamere verpakkingen

DUURZAMERE VERPAKKINGEN

Bij NIVEA streven we naar circulariteit en verantwoord gebruik van verpakkingsmateriaal om vervuiling te voorkomen en onze CO2-voetafdruk te verkleinen. Onze aanpak is eenvoudig: we verminderen plastic waar mogelijk, recyclen plastic zoveel we kunnen, vervangen het wanneer dat zinvol is en moedigen onze klanten aan om verpakkingen opnieuw te gebruiken.

Lees meer over onze acties en onze doelstellingen om duurzamere verpakkingen te maken met minder plastic of gerecycled plastic en/of met materiaal op basis van hout afkomstig van controleerbare en identificeerbare bronnen.


Onze inzet tegen plastic vervuiling

De mensheid staat voor de vraag hoe het wereldwijde plasticprobleem kan worden opgelost. Bij NIVEA hebben we ambitieuze doelen gesteld om het gebruik van fossiel, nieuw plastic te verminderen, de hoeveelheid gerecycled materiaal in onze verpakkingen te verhogen en de recycleerbaarheid en herbruikbaarheid van onze verpakkingen te garanderen.

 

Lees wat we al hebben bereikt en wat we nog meer willen bereiken om vervuiling door plastic tegen te gaan.


Duurzamere papieren verpakkingen

Een van de strategieën om minder plastic in onze verpakkingen te gebruiken, bestaat uit het  vervangen van materiaal op basis van hout, zoals papier en karton. Omdat wij ernaar streven de natuur met respect te behandelen, zorgen we ervoor dat de natuurlijke materialen die we gebruiken op duurzame wijze worden verkregen om bossen te beschermen tegen ontbossing.

 

Ontdek onze inzet voor duurzamere verpakkingen van papier.


One Skin. One Planet. One Care.

Wij willen 100% transparant zijn en antwoord geven op al je vragen over onze betrokkenheid bij het milieu. Indien je nog vragen hebt of meer informatie wilt, ga dan naar de website Duurzame ontwikkeling van Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA.