Hoe kan ik zelf mijn haar bleken?

Lees hier een handig doe-het-zelf stappenplan om je haar te bleken.
Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat zelf je haar bleken verantwoord en simpel te doen is.

THUIS JE HAAR BLEKEN

Ben je je natuurlijke haarkleur beu? Je kunt natuurlijk, net zoals zovelen, een afspraak maken bij een kapsalon om op een professionele manier je haar te laten bleken. Maar waarom zou je het niet zelf proberen? Geverfd haar ontkleuren of je natuurlijke haarkleur bleken is eigenlijk heel eenvoudig. Met een aantal simpele ingrediënten, een goede voorbereiding en een gemakkelijk te volgen stappenplan ben je zelf in staat om het gewenste resultaat te bereiken. Als je onderstaande stappen volgt, kun je thuis je haar bleken op een verantwoorde en veilige manier doen.

STAPPENPLAN: ZELF JE HAAR BLEKEN

Wil je zelf je haar bleken, dan is het wel belangrijk om je goed voor te bereiden. Het meest geschikte middel om je haar te ontkleuren is waterstofperoxide. Je haar bleken met waterstofperoxide is effectief, maar er zijn een aantal punten waar je op moet letten. Volg onderstaand stappenplan om veilig thuis je haar te bleken.
vrouw-met-gezond-haar
STAPPENPLAN: ZELF JE HAAR BLEKEN

STAP 1: GEZOND HAAR

Bleken is een flinke aanslag op je haar. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je haar in goede conditie is. Daarnaast werkt het bleken dan ook beter. Verf je haar niet in de weken voorafgaand aan het bleken. Vermijd ook het gebruik van chemische producten en hitte-apparaten zoals föhns en krultangen.
blije-blonde-vrouw
STAPPENPLAN: ZELF JE HAAR BLEKEN

STAP 2: KIES DE JUISTE WATERSTOFPEROXIDE

Let erop dat je de juiste waterstofperoxide koopt. Kies altijd voor een concentratie van 3%. Bij een hoger percentage zou het kunnen gebeuren dat je haar uitvalt. En dat wil je natuurlijk voorkomen.
STAPPENPLAN: ZELF JE HAAR BLEKEN

STAP 3: WAS JE HAREN

Voordat je begint met je haren bleken met waterstofperoxide, zorg je ervoor dat het met een milde shampoo gereinigd, en met een voedende conditioner behandeld is. Hiervoor kun je goed de NIVEA Classic Mild Care Shampoo gebruiken. Deze shampoo is een aanrader om op een milde wijze je haren te wassen. Als je hiervoor kiest, zijn je haren in de juiste conditie om de uitdrogende effecten van waterstofperoxide te weerstaan.
STAPPENPLAN: ZELF JE HAAR BLEKEN

STAP 4: DOE EEN TEST

Het verschilt per haarkleur en gewenst resultaat hoe lang je de waterstofperoxide moet laten intrekken. Doe daarom op een onopvallend plukje een test om zeker te zijn dat je de juiste haarkleur bereikt. Heb je licht haar, begin dan met 15 tot 30 minuten. Heb je erg donker haar? Als je heel blond haar wilt, kan het tot een uur duren. Houd de lok daarom goed in de gaten.
STAPPENPLAN: ZELF JE HAAR BLEKEN

STAP 5: PEROXIDE AANBRENGEN

Afhankelijk van wat de haarstijl die je wilt, zijn er verschillende manieren om zelf je haar te bleken. Voor highlights breng je de peroxide met een watje aan, vanaf je haarwortel naar beneden. Verdeel voor het gemak je haar op in verschillende plukken, zodat je zeker weet dat je niks mist. Voor een ombre look werk je op dezelfde manier als met highlights, maar dan andersom. Hier breng je de peroxide aan met een watje van beneden naar boven. Wil je je hele haar bleken? Doe dan de waterstofperoxide in een spuitfles. Spray het over je hele haar en kam het goed door.
STAPPENPLAN: ZELF JE HAAR BLEKEN

STAP 6: WASSEN

Spoel je haar goed uit. Hiervoor kun je het beste koud water gebruiken. Is de waterstofperoxide helemaal uitgespoeld? Behandel je haar dan met een verzorgende conditioner, zoals NIVEA Diamond Gloss Care Conditioner. Zo voorkom je een geïrriteerde hoofdhuid.
product-stage-bg