THUISMASSAGE: VERWEN JEZELF

Een thuismassage heeft veel voordelen. Van het loskrijgen van spieren tot het verminderen van stress. Een partner, familielid of vriend(in) masseren kan ze helpen om optimaal te ontspannen. Maar je kunt natuurlijk ook jezelf masseren. Je rug is een flinke uitdaging, maar wat dacht je van een gezichtsmassage of hoofdhuidmassage? Lees hieronder welke bewegingen je het beste kunt maken voor innerlijke schoonheid en evenwicht.

MASSAGES: EEN DIEPE ONTSPANNING OM NIEUWE ENERGIE OP TE DOEN

Een massage doet niet alleen je lichaam goed, maar ook je geest. Diepe ontspanning zorgt voor meer balans in ons dagelijks leven en zorgt ook voor vernieuwde energie voor meer productiviteit.

 

Maar hoe moet je eigenlijk masseren? Dat verschilt per lichaamsdeel. Waar je op een rug grote bewegingen kunt maken, draai je op je hoofd juist kleine cirkeltjes. Hieronder vind je vijf verschillende soorten massages en tips hoe je die het beste uit kunt voeren.

 

De meeste massages kun je zelf uitvoeren in je eigen ‘thuis spa’, zoals de gezichtsmassage en de hoofdhuidmassage. Bij uitgebreide massages kun je beter de hulp inschakelen van een partner of naar een massagesalon gaan.
Gezichtsmassage

GEZICHTSMASSAGE

Een gezichtsmassage stimuleert de bloedcirculatie en zorgt dus voor een stevige huid en een gezonde teint. Sluit je ogen, ontspan en verheug je op een heerlijke massage.

 

Een gezichtsmassage zelf doen is heel makkelijk. Was van tevoren je handen en let erop dat je geen haakjes aan je nagels hebt. Voer met je vingertoppen druk uit op de binnenhoek van je ogen en van je wenkbrauwen. Maak draaiende bewegingen op je voorhoofd, je slapen, wangen en kin. Beweeg eerst met de klok mee, daarna tegen de klok in. Druk daarna ook op de buitenhoek van je ogen en onder het midden van je ogen. Door op deze plekken druk uit te oefenen, ontspannen je oogspieren en zorg je voor een frisse blik.

 

Wil je extra ontspannen? Dan kun je natuurlijk ook iemand anders vragen om jouw gezicht te masseren. Dan kun jij heerlijk achteroverleunen en extra genieten.

HOOFDHUID & NEK MASSEREN

De klassieke hoofd- en nekmassage is erg populair – en niet voor niets. Als je vaak gespannen bent, veel tijd achter je computer doorbrengt en vaak hoofdpijn hebt, raden we je zo'n massage zeker aan.

 

Wil je jouw partner masseren of laat jij je juist masseren? Met deze instructies kun jij gemakkelijk aan de slag. Plaats je hand op de nek waarbij je jouw duim aan de ene kant van de nek hebt en je vier vingers aan de andere kant. Strijk van boven naar beneden en weer terug. Het masseren van de nek mag best stevig, maar vraag vooral aan de gemasseerde wat hij of zij prettig vindt. Om ook de schouders te masseren kun je van de nek naar de schouders bewegen. Dit kan met hand over hand of juist duim over duim.

 

De hoofdhuid masseren kun je laten doen, maar kun je zelf ook gemakkelijk doen, bijvoorbeeld onder de douche. Doe dit terwijl je shampoo in je haar hebt om de bewegingen extra soepel te laten verlopen. Maak cirkelvormige bewegingen op je kruin. Verplaats ze naar je slapen en masseer daarna zachtjes achter je oren.

HOT-STONE MASSAGE

Hot-stone massages maken de spieren voorzichtig los door het plaatsen van hete stenen op je rug. Door de druk ontspannen je spieren. De warmte heeft daarnaast ook een aangenaam rustgevend effect.

 

Daarna worden de stenen en een warme massageolie gebruikt om je lichaam verder los te masseren. Dit gebeurt vooral met lange bewegingen en cirkelvormige bewegingen. Ook kunnen de stenen om hun as worden rondgedraaid of kan er zelfs op de stenen worden getrommeld.

AYURVEDISCHE MASSAGE

Ayurveda is een traditionele Indiase helingsmethode en is één van de oudste medische behandelingen ter wereld. Deze methode brengt lichaam en geest in evenwicht en ondersteunt het hele lichaam. Een Ayurvedische massage is een ideale massage om mee te beginnen omdat deze heel zacht is terwijl hij wel veel resultaat oplevert. Bij Ayurvedische voetmassages worden de drukpunten in de kuiten en de voetzolen aangeraakt om het hele lichaam nieuwe energie te geven. Je zult je tegelijkertijd ontspannen, in balans en zeer energiek voelen.

 

Veel Ayurvedische massages worden uitgevoerd met warme, geurige oliën. Door de massage dringt de olie de huid in om de spieren te dwingen om zich te ontspannen. Een positieve bijwerking is een heerlijk zachte en mooie huid.
Ayurvedische massage

SHIATSU-MASSAGE

Een Shiatsu-massage stimuleert de energiestromen in je lichaam. Een specifieke drukpuntmassage lost blokkades op en stimuleert het immuunsysteem. Het is eigenlijk een soort acupunctuur, maar dan zonder naalden.

 

Een Shiatsu-massage kun je het beste boeken bij een professionele massagesalon. De professionele masseur past namelijk de behandelingsmethode aan op de klachten die je hebt.

HUIDVERZORGING NA DE MASSAGE

Na de massage ben je waarschijnlijk helemaal zen en ontspannen. Heb je een massageolie gebruikt? Dan kan het wel prettig zijn om deze even van je af te spoelen. Spring onder een lekker warme douche of kies er zelfs voor om even lekker te badderen. Smeer je daarna in met een voedende bodylotion of lichaamsolie om je huid extra te verwennen.

 

Let erop dat je na een massage voldoende water drinkt. Tijdens het loskneden van de spieren wordt je lichaam ook gestimuleerd om afvalstoffen op te ruimen. Voldoende water drinken helpt erbij om deze te kunnen afvoeren.