Kaal hoofd verzorging: zo doe je dat

Een kaal hoofd lijkt makkelijk te onderhouden, maar ook een hoofdhuid zonder haar heeft aandacht nodig. Of je nu door kaalheid geen haar meer hebt of doordat je bewust je hoofd kaal scheert: je hebt vast baat bij onze tips!

#1 Je hoofd kaal scheren

Er zijn verschillende redenen om ervoor te kiezen je hoofd kaal te scheren. Zo is haaruitval bij mannen een veelvoorkomende reden om voor een kaal hoofd te gaan. Maar gelukkig kun je ook met een kaal hoofd nog verschillende looks creëren. Stoer, stijlvol of klassiek? Een kaal hoofd geeft je extra uitstraling. Maar dan moet je hoofdhuid wel mooi egaal zijn. Scheer je hoofd daarom op de juiste manier, want je wilt immers niet met wondjes op je hoofd rondlopen. Het beste kun je daarom je hoofd kaal scheren met een scheermes waarmee je je vertrouwd voelt. Dus neem het exemplaar waarmee je ook jouw gezicht scheert. In principe zou een scheermes met een 3-mesjes-systeem de klus succesvol moeten kunnen klaren. De meest makkelijk manier om je hoofd kaal te scheren met een scheermes is onder de douche.

 

Ten eerste wordt je haar zachter waardoor het scheren beter gaat. Bovendien maakt het niet uit als je kliedert met de scheercrème. De douche is daarom ook de ideale plek voor als je je lichaam wilt scheren. Een goed idee is het om te zorgen voor een spiegel in de douche, zodat je ziet wat je doet. Maak je overigens geen zorgen over de condens. Schuim de spiegel gewoon in met scheerschuim en veeg dit weg met een handdoek. Je kunt dan wekenlang gewoon in de spiegel kijken ook al sta je onder de stomend hete douche.

#2 Houd je hoofdhuid schoon

Al is er geen haar meer te zien op je hoofdhuid, je zult het toch moeten wassen met shampoo. Doordat olie en vuil zich ook zonder haar blijven verzamelen op je hoofd krijg je ook een vette hoofdhuid bij een kaal hoofd. Dus blijf shampoo gebruiken, al heb je daarvan wat minder nodig dan bij een volle haardos.

#3 Zorg goed voor je kale hoofd

Onder huidverzorging voor mannen valt natuurlijk ook de verzorging van je hoofdhuid. Zonder haar is je hoofdhuid extra kwetsbaar voor zonlicht. Een kaal hoofd insmeren met een goede crème is daarom een must. Het beste kun je een product gebruiken dat een hoge beschermingsfactor heeft. Neem bijvoorbeeld de NIVEA Face Shine Control gezichtscrème met SPF 50. Bovendien beschermt deze crème je hoofdhuid ook tegen uitdroging en gaat het glans tegen.

#4 Style je kale hoofd

Met een kaal hoofd kun je er verrassend gevarieerd uitzien. Laat bijvoorbeeld je baard groeien. Of je nu voor een sikje of een lang exemplaar gaat: een kaal hoofd met een baard biedt een opvallend contrast. Ook kun je een hoed, pet of bandana dragen. Hiermee geef je een extra accent aan je outfit. Bovendien beschermt een hoofddeksel je hoofdhuid tegen de zon of de kou!