Droge Hoofdhuid - NIVEA

Droge hoofdhuid: oorzaken en tips

Trekt je hoofdhuid en jeukt het? Een droge hoofdhuid zou de oorzaak kunnen zijn. Vooral in de winter, door kou en droge verwarmingslucht, kun je last hebben van een drogere hoofdhuid. Met deze tips verzorg je jouw hoofdhuid en verdwijnen jouw problemen als sneeuw voor de zon.

WELKE VERZORGINGSPRODUCTEN GEBRUIK IK TEGEN EEN DROGE HOOFDHUID EN JEUK?

Op zoek naar slimme tips voor een droge hoofdhuid? Kijk dan ook kritisch naar welke verzorgingsproducten je in je badkamerkastje hebt staan. De verzorgingsproducten die je voor je haar gebruikt, kunnen namelijk ook zorgen voor een droge hoofdhuid. De NIVEA haarverzorgingslijn met pH-balans technologie werkt samen met je huid. 

Iedere huid heeft een eigen natuurlijke pH-waarde. Onze lijn is geoptimaliseerd om in te spelen op die waarde. Het bouwt een natuurlijke buffer op waardoor je haar en huid extra beschermd zijn. De shampoos en conditioners zijn extra mild. Zelfs met dagelijks gebruik ondersteunen ze de natuurlijke pH-balans. Het resultaat is prachtig haar en een gezonde hoofdhuid.

De magie van micellar shampoos bij een droge hoofdhuid

De NIVEA Micellar Shampoos werken met micellen. Dit zijn kleine oliemoleculen met een magnetische werking. Ze trekken vuil en vet aan en lossen deze op in water. Het is een grondige reiniging, maar wel zacht en mild voor het haar. De natuurlijke pH-waarde van je hoofdhuid wordt beschermd, wat ideaal is als je last hebt van een zeer droge hoofdhuid. Luchtig haar én een gezonde huid, iedere dag weer. Als je daar naar op zoek bent, zijn deze shampoos de perfecte keuze voor jou.

WAT IS DE OORZAAK VAN EEN DROGE HOOFDHUID?

DE HOOFDHUID IS COMPLEX

In een diepere laag van je hoofdhuid worden constant nieuwe cellen aangemaakt. Een gezonde hoofdhuid met goede bloedsomloop is de beste basis van prachtig haar. Net als de rest van onze huid bestaat onze hoofdhuid uit verschillende lagen. In de diepere lagen worden nieuwe cellen gemaakt. Aan het oppervlak ontdoet de huid zich van oude cellen.  

Er zijn factoren die dit systeem uit balans kunnen brengen, met een jeukende, strakke, droge en/of schilferige hoofdhuid als gevolg. Een teveel aan zon, zeewater of chloorwater kunnen ervoor zorgen dat de huid vocht verliest en je last krijgt van roos in je haar.

Een ongebalanceerd dieet, stress en te vaak douchen kunnen de huid uitdrogen. Maar een droge hoofdhuid kan ook erfelijk zijn. Wordt de jeuk ondragelijk? Dan kun je beter langs een dokter gaan.

jeukende en droge hoofdhuid - NIVEA

Misschien heb je dan geen last van een droge hoofdhuid, maar heb je te maken met een schimmel, luizen of mijten. Maar maak je niet druk, behandelingen zijn snel en simpel. Je bent zo weer van het probleem af.

Tips tegen een droge hoofdhuid met schilfers

Wat te doen tegen een droge hoofdhuid? Natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera zijn vocht-inbrengend en zorgen ervoor dat je snel weer goed in je vel zit.

olie tegen een droge hoofdhuid - NIVEA

Gebruik een olie tegen een droge hoofdhuid

Een natuurlijke oplossing voor droge hoofdhuid is olijfolie of kokosolie. Masseer een paar druppels olie in en was deze niet uit. Het helpt om de natuurlijke oliën van je haar te stellen. Ook is het vocht-inbrengend en voedend voor je haar. Wil je intensievere voeding? Laat de olie dan een nacht zitten.

Droge hoofdhuid tips - NIVEA

Bestrijd een droge hoofdhuid met deze power duo

Een andere natuurlijke manier om een zeer droge hoofdhuid tegen te gaan, is om een mix met een verhouding van 2:1 van brandnetelthee en wijnazijn in te masseren. Let wel op dat je de verhouding goed hebt, want te veel azijn kan de huid irriteren.