Arganolie huidverzorging

ARGANOLIE: IS HET GOED VOOR JE HUID?

Marokkaanse vrouwen zweren er al jaren bij voor de verzorging van hun haar en huid: arganolie. En sinds enkele jaren duikt de olie – puur en in verzorgingsproducten – ook steeds vaker op in de rest van de wereld. Ben jij benieuwd wat arganolie precies is en hoe je het product het beste kunt gebruiken? Lees hieronder al onze info en tips.

WAT IS ARGANOLIE EN WAT DOET HET VOOR JE HUID?

Arganolie wordt gemaakt van argannoten. De bomen komen voornamelijk voor in Marokko, waar ook de meeste arganolie wordt geproduceerd. De traditionele manier om arganolie te produceren is als volgt: de nootjes worden gebrand, waarna er water wordt toegevoegd en ze worden geperst. Het resultaat is de heerlijk geurende olie. Dit wordt veelal nog met de hand gedaan. Voor cosmetische arganolie, die gebruikt wordt voor haar- en huidverzorgingsproducten, wordt het persen van de olie voornamelijk machinaal gedaan.
Arganolie in NIVEA huidverzorgingsproduct - NIVEA

Arganolie is onwijs goed voor de huid. Zeker als je last hebt van een droge huid, zal je genieten van de verzorgende en hydraterende werking.

BESTANDSDELEN IN ARGANOLIE DIE GOED ZIJN VOOR JE HUID

Arganolie zit vol vetzuren, antioxidanten en vitamine E. Deze beschermen je niet alleen tegen vrije radicalen en andere externe factoren van buitenaf. Arganolie ondersteunt ook het herstellende vermogen van de huid. Hierdoor kan het zelfs een natuurlijk anti-aging product genoemd worden.

 

Daarnaast is arganolie enorm hydraterend en daardoor bijzonder geschikt voor een droge huid. Je kunt het in je gezicht gebruiken, maar bijvoorbeeld ook voor je handen en nagelriemen. Het trekt diep in de huid, zonder een vettig laagje achter de laten.

 

Andere oliën die perfect zijn om te gebruiken tegen een droge huid zijn zoete amandelolie en jojoba-olie.

Arganolie - NIVEA

Arganolie voor het gezicht - NIVEA

HOE GEBRUIK JE ARGANOLIE VOOR JE GEZICHT?

Arganolie kun je zien als een soort serum. Je kunt het op twee manieren gebruiken voor je gezicht. Reinig je gezicht en dep het voorzichtig droog. Breng direct een beetje olie aan. Doordat je gezicht nog semi-vochtig is, kan de olie goed intrekken en heeft het geen kans om verder uit te drogen.

 

Je kunt arganolie ook in combinatie met andere verzorgingsproducten gebruiken, zoals een dagcrème. Volg dan eerst je skincare routine zoals je gewend bent: eerst reinigen met een reinigingsproduct, daarna een tonic, oogcrème en een crème voor je huid. Wacht vijf minuten en breng dan de arganolie op je gezicht aan.

 

Wil je jouw huid een extra oppepper geven? Gebruik arganolie dan ’s avonds na het insmeren met een nachtcrème. Combineer het met een gezichtsmassage, waarbij je cirkelvormige bewegingen maakt op je voorhoofd, slapen, wangen en kin.