Hoe vaak kan je je haar verven?

Wil jij weten hoe vaak je je haar kunt verven? Dat lees je in onze tips. Ontdek de risico’s van haar verven en de mogelijkheden!

 

 

Het verven van je haar is iets wat je misschien steeds voor je uitschuift. Als je namelijk niet precies weet wat je moet doen en hoe het werkt, kun je daar behoorlijk ontmoedigt door raken. Zo zou haren verven schadelijk zijn, en is er veel onduidelijkheid over hoe vaak je dit het beste kunt doen. Lees daarom onze tips en ontdek dat het best wel meevalt!

Hoe werkt haar verven?

Misschien is het goed om eerst te weten hoe het verven van haar werkt. Om te beginnen heb je permanente en semi-permanente kleuringen. De laatste hecht zich aan de buitenkant van je haar, ook bevat een semi-permanente haarverf geen ammonia. In een permanente haarverf zit dit stofje wel, dit zorgt ervoor dat het haarzakje open gaat staan. Hierdoor ontstaat er een proces waarbij de originele haarkleur wordt verwijderd en er een nieuwe voor in de plaats komt. Overigens verloopt dit zo vloeiend dat het lijkt of dit allemaal in één keer gebeurt.

Regelmatig haar kleuren

Bij de meeste mensen die hun haar kleuren rijst de vraag hoe vaak je het verven mag. Dit hangt af van de gezondheid van je haar en op wat voor manier je het verft. Wil je jouw haardos regelmatig een volledige nieuwe kleur geven? Dan kun je het beste rekening houden met een pauze van vier tot zeven weken. Zeker bij peroxide (het bleken van je haar, of verwijderen van de kleur) is het goed om je haar rust te gunnen. Je kunt de kleur van je haren wel tussendoor hier en daar bijwerken.

Risico's haar verven

Een nieuwe kleur voor je haar geeft je meestal een goed gevoel. Maar het is goed om te beseffen dat haar verven schadelijk kan zijn. Er wordt zelfs gesuggereerd dat haar verven slecht is, zo zou het bijvoorbeeld de kans op kanker verhogen. Echter is uit onderzoek gebleken dat deze angst ongegrond is. De ingrediënten in de haarverf die mogelijk een risico zouden kunnen vormen, komen maar in kleine hoeveelheden voor. Deze zijn zo gering dat ze geen risico zijn voor de gezondheid. Toch zeggen veel experts dat haar kleuren bij de kapper beter is. Dit omdat kappers haarverf van een hogere kwaliteit gebruiken, hierdoor worden de risico's voor haar verven minder.

Hulpmiddelen voor bij het verven van je haar

Omdat het kleuren van je haar een negatief effect op je haardos kan hebben, is een goede verzorging essentieel. Zo kan droog en beschadigd haar weer zacht en soepel worden met een conditioner. Verder kun je je geverfde haar verwennen met een wekelijks haarmasker, zodat het extra beschermd is. Hierdoor heb je minder snel gespleten punten of andere beschadigingen. Voor de styling kun je het beste een speciale fixatie gebruiken. NIVEA Colour Care & Protect Styling Spray houdt bijvoorbeeld je nieuwe haarkleur langer mooi. Ook de NIVEA Care & Hold Stylingproducten bieden zowel verzorging als fixatie in één.