Hittebescherming haar

Waarom is hittebescherming van je haar nodig?

Je haren bestaan niet uit levende cellen, maar zijn wel belangrijk om goed te verzorgen. Een teveel aan hitte kan je haren uitdrogen, bros maken en daardoor sneller laten beschadigen. Bovendien verliest je haar door te veel hitte zijn natuurlijke glans en veerkracht. Als je de krultang, stijltang of de föhn te vaak en te lang gebruikt, dan lopen je haren risico's. Met een hitte beschermende primer of spray kun je nadelige gevolgen grotendeels voorkomen. Wil je een mooi kapsel maar ook je haren afdoende beschermen? Bestudeer dan onze adviezen bij het gebruik van een krultang of onze tips voor het veilig stijlen van je haar met een stijltang.
De beste hittebescherming voor je haar

WAT IS EEN HEAT PROTECTOR?

Je haar bestaat uit haarschubben, gemaakt van het lichaamseigen eiwit keratine. Een haarschacht bestaat uit verschillende keratinelagen, met een aantal stoffen die ervoor zorgen dat de lagen onderling verbonden blijven. Een van de belangrijkste stoffen is het stofje 18-mea (18- Methyleicosanoic acid), dat je kunt zien als een soort lichaamseigen haarlijm. Blootstelling aan hitte heeft tot gevolg dat veel 18-mea moleculen worden afgebroken. Daardoor hechten de keratinelagen minder goed, waardoor je haren broos worden en kunnen beschadigen. Ook neemt hitte het vocht uit je haarschacht weg. Een heat protector gaat dit tegen.


DE WERKING VAN EEN HEAT PROTECTOR VOOR JE HAAR

Een heat protector vormt een beschermlaag om je haren, zodat hitte minder effect heeft. Door deze beschermende werking zullen minder 18-mea moleculen afgebroken worden, zodat de structuur van je haren behouden blijft. Bovendien hydrateert het je haren en voorkomt zo vochtverlies. Wil je je haar stylen met bescherming van een goede heat protector? Een hitte beschermende primer of spray zorgt ervoor dat je kunt föhnen, stijlen en krullen zonder dat de glans en veerkracht van je kapsel erop achteruitgaat.


WELKE HEAT PROTECTOR IS HET BESTE?

Als je wilt weten welk hitte beschermende product het beste voor jouw haar is, moet je eerst bepalen wat je met je haar wilt doen. Wil je je haar föhnen? Dan adviseren wij één van de vier NIVEA Styling Primers. Er is er een Primer voor ieder haartype; voor Volume, Textuur, Krullen en voor Steil haar. Een primer breng je aan op handdoek droog haar, vlak voordat je je haar gaat föhnen. De Primers zijn verrijkt met een verzorgende lichte olie en beschermen haar tegen hitte tot 220 graden Celsius.

Wil je je haar stylen met een stijltang? Bekijk dan eens onze NIVEA Straight Pre-Styling Mist. Deze Mist kun je op zowel droog als nat haar gebruiken. Je kunt hem dus ook gebruiken in plaats van een Primer wanneer je je haar alleen wilt föhnen!