Man met vette huid - NIVEA

TIPS VOOR MANNEN MET EEN VETTE HUID

Mannen hebben vaker last van een vette huid dan vrouwen. Dit komt doordat de huid anders is opgebouwd. Gelukkig zijn er enkele tips die je kunt volgen om een vette huid in het gezicht tegen te gaan.

OORZAKEN VAN EEN VETTE HUID

De mannenhuid bevat relatief veel talgklieren die veel talg produceren. Van nature is de huid daarom vetter dan bij vrouwen. Hoopt de talg zich op, dan krijgen mannen een glimmende huid. Niks onnatuurlijks, maar sommigen storen zich eraan. Ook kan het ervoor zorgen dat er eerder onzuiverheden ontstaan, zoals mee-eters of puistjes.

WAT TE DOEN TEGEN EEN VETTE HUID

Goede gezichtsverzorging is voor mannen met een vette huid enorm belangrijk. Je moet je namelijk erg bewust zijn van de verzorgingsproducten die je gebruikt. Vermijd producten op basis van olie, deze kunnen het probleem alleen maar verergeren.

 

Nog meer producten die je moet vermijden: vet voedsel. Natuurlijk zijn er gezonde vetten en die heeft je lichaam ook zeker nodig om goed te kunnen functioneren. Probeer het echter te houden bij onverzadigde vetten van zoveel mogelijk onbewerkte producten. Een gezond, gevarieerd dieet zal je lichaam – en dus ook je huid – ten goede komen.

 

Ook sporten heeft een positief effect op de vette huid van mannen. Het stimuleert niet alleen de doorbloeding van de huid, ook worden opgehoopte afvalstoffen door het zweet naar buiten geduwd. Daar valt ook overmatig talg onder. Let er wel op dat je gelijk doucht als je klaar bent met sporten: laat je het zweet op de huid opdrogen, dan kan het juist onzuiverheden veroorzaken.

ADVIES BIJ EEN VET VOORHOOFD

Heb jij last van een glimmend voorhoofd? Of valt in jouw gezicht juist een vette neus op? Scrub je gezicht dan regelmatig, bijvoorbeeld met NIVEA MEN Deep Face Scrub. De formule bevat Black Carbon, wat niet alleen grondig reinigt, maar ook mee-eters en onzuiverheden vermindert. Het product is niet vettig en zorgt ervoor dat je huid er schoon en gezond uitziet.

Man gebruikt Deep Face Scrub – NIVEA

Ook je haar kan gedeeltelijk de oorzaak zijn van een vet voorhoofd. Heb je een kapsel waarbij er een deel van je haar voor je gezicht hangt en gebruik je veel stylingproducten? Als deze achterblijven op je huid kunnen ze ervoor zorgen dat de poriën verstopt raken en je last krijgt van onzuiverheden. De oplossing? Een ander kapsel óf ervoor zorgen dat je jouw huid goed reinigt aan het begin en einde van de dag.

GEZICHTSREINIGING BIJ EEN VETTE HUID

Naast goede verzorging is ook goede gezichtsreiniging voor mannen met een vette huid essentieel. Blijft vuil, zweet of overtallig talg achter op de huid, dan zorgt het er juist voor dat je huid nog vetter wordt. Reinig je gezicht daarom twee keer per dag. In de ochtend verwijder je talg en zweet van de nacht. In de avond verwijder je daarnaast ook nog eens vuil. Een goed reiniger voor de vette huid is NIVEA MEN Deep Face & Beard Wash. Deze reinigt de poriën grondig, verwijdert onzuiverheden en beschermt de huid tegen uitdrogen.

EEN VETTE HUID? GEBRUIK DE JUISTE DAGCRÈME!

De beste dagcrème voor mannen met een vette huid is er eentje die goed hydrateert. Wordt de huid droog, dan zullen de talgklieren alleen maar meer talg gaan produceren om het vochtverlies goed te maken. Een goed product is bijvoorbeeld NIVEA MEN Anti-Age gezichtscrème. Deze hydrateert de huid 24 uur lang en beschermt het tegen uitdroging. Ook ’s avonds kun je het beste een hydraterende, voedende nachtcrème aanbrengen nadat je jouw huid gereinigd hebt.