Grijs haar: glanzend en gezond

Ouder wordend haar heeft speciale verzorging nodig. Het heeft wat anders nodig: je haar wordt droog of dun, het ontbreekt aan vitaliteit en heeft dus veel aandacht nodig. Het heeft behoefte aan shampoo en verzorging die optimaal toegespitst is het versterken van grijs haar.

De oorzaken: waarom wordt haar grijs?

Het grijs worden van haar is een natuurlijk proces. Bij sommigen begint het al als ze begin 30 zijn, bij anderen pas als zij 60 zijn. Ongeveer 70% van alle vrouwen verbergen hun grijze haar door het te verven – maar grijs haar kan er ook verzorgd en elegant uitzien.

Ook als je ouder wordt, hoeft sterk en gezond haar geen utopie te zijn. NIVEA Vital Care Shampoo, met zijn formule van granaatappelextract en vloeibare keratine, ondersteunt het dikker maken van de haarstructuur, beschermt de haarkleur en verwent je hoofdhuid op een milde manier.

Heel cool: grijs haar

Als wij ouder worden, neemt de productie van natuurlijke melatonine af. De pigmentvormende cellen, genaamd melanocyten, beginnen minder melanine aan te maken en sterven op een gegeven moment af – waardoor ons haar wit wordt.

Dit proces vindt niet in elke haar op hetzelfde moment plaats. Dat is de reden voor een mengsel van haar van onze normale kleur en wit wat dus leidt tot de indruk van grijs haar. Dus strikt gesproken bestaat ‘grijs haar’ niet.

Maar grijs haar kan er prachtig verzorgd uitzien. En vandaag de dag is zilver zijn gewicht in goud waard aangezien het helemaal trendy is:

Op internationale catwalks is glanzend zilvergrijs op dit moment erg populair en veel modebloggers en -iconen zijn trots op hun verschillende grijstonen.

Zelfs als je haar van nature grijs is, kun je er prachtig uitzien: NIVEA Volume Care Styling Mousse verzorgt rijper haar waardoor het er jonger en sterker uitziet. Het bouwt fijn, delicaat haar weer op en versterkt en beschermt het gedurende lange tijd. De intensieve formule beschermt het haar tegen droogheid die veroorzaakt wordt door de warmte van het föhnen en biedt 24 uur lang stevigheid en glans.


Grijs haar verzorgen

Vanaf een bepaalde leeftijd zul je je haarverzorgingsroutine aan moeten passen aan de nieuwe behoeften van je haar: vanaf je 25ste kan je haar minder elastisch worden en er plotseling breekbaar en weerbarstig uitzien. Maar met de juiste verzorging heb je je haarproblemen weer snel onder controle.

Wil je liever je mooie, natuurlijke grijze kleur houden? Vermijd dan externe invloeden als rook, chloor en zonlicht – hierdoor kan grijs haar snel gelig van kleur worden.

Gebruik om een onaantrekkelijke, gelige gloed tegen te gaan een speciale shampoo met een blauw ingrediënt, ook wel bekend als ‘zilvershampoo’ die ontkleuring tegenwerkt. Zo krijg je stralend, natuurlijk grijs haar.

Verzorgings- en stylingtips voor ouder wordend haar

  • Gris haar heeft veel vocht nodig. Speciale maskers, leave-in conditioners en shampoos kunnen de haarstructuur verbeteren en beschadigde gebieden aanpakken.
  • Kies voor stralend haar op oudere leeftijd een shampoo die het haar versterkt en het meer volume en flexibiliteit geeft.
  • Kies als je je haar wilt kleuren geen donkere kleuren. Dit benadrukt namelijk onnodig de fijne lijntjes in je gezicht. Warme kleuren zijn veel geschikter omdat ze je gezicht flatteren.