Strijden tegen de klimaat­verandering

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

Als vooraanstaand huidverzorgingsmerk met meer dan 100 jaar expertise, zijn we ons bewust van de uitdaging waar we voor staan: NIVEA is namelijk te vinden in bijna elk huishouden, we bieden voor de meeste consumenten betaalbare huidverzorgingsproducten van hoge kwaliteit. We zijn trots op je vertrouwen in NIVEA en we willen dit vertrouwen behouden door je producten op de meest duurzame manier aan te bieden. Wij delen je eventuele bezorgdheid over de milieuproblemen die voor ons liggen. Sommige problemen zijn zichtbaar, zoals de vervuiling van onze planeet door plastic afval, terwijl andere minder zichtbaar zijn, zoals het broeikaseffect, de belangrijkste oorzaak van de klimaatverandering door de mens.

Bij NIVEA willen we ons steentje bijdragen aan het oplossen van deze uitdagingen omdat we ervoor willen zorgen dat onze blauwe planeet ook voor de volgende generaties een fijn thuis blijft.

One Skin. One Planet. One Care.

De huid staat centraal bij alles wat we doen bij NIVEA. Wij geloven in het werken met de biologie van de huid om een gezonde en mooie huid te creëren. Natuurlijk mooi, voor alle huidtypes en kleuren. De huid brengt ons in contact met onze omgeving: ze verbindt ons met diegenen die ons dierbaar zijn door menselijke aanraking en ze laat ons de natuurelementen voelen, verfrist door regen en wind en verwarmd door de zon.

We hebben maar één blauwe planeet. Het is ons thuis, en we vertrouwen op een gezonde planeet net zoveel als we vertrouwen op een gezonde huid. Maar onze planeet is niet langer in evenwicht, en haar natuurlijke schoonheid vervaagt door overconsumptie van hulpbronnen en milieuvervuiling. De strijd tegen klimaatverandering is de belangrijkste uitdaging waar we op milieugebied voor staan.

NIVEA wil niet dat je compromissen sluit. We beloven onze zorg voor je huid uit te breiden naar de bescherming en het behoud van onze planeet. Door onze producten te veranderen, hun CO2-voetafdruk te verkleinen en onze productiemethode te veranderen, willen we je helpen voor je huid én onze planeet te zorgen. Dit is een reis, en we zijn nog niet klaar. Maar NIVEA is vastbesloten om meer te doen dan alleen voor onze huid zorgen.

De doelstellingen voor duurzame ontwikkeling van NIVEA

Als vooraanstaand huidverzorgingsmerk, is het cruciaal om duurzamer te handelen als we de negatieve impact op de planeet willen verminderen. We moeten ons meer bewust van worden hoe belangrijk het is om onze mooie planeet te beschermen en te onderhouden. Daarbij zullen we hard moeten werken om de vernietigende effecten die klimaatverandering en vervuiling hebben gehad en nog steeds hebben, tegen te gaan. Meer informatie over NIVEA's duurzaamheidsdoelstellingen:

Strijd tegen de klimaatverandering: we doen er alles aan om de beste verzorgingsproducten te ontwikkelen en daarbij houden we altijd in de gaten hoe we onze CO2-uitstoot kunnen verminderen en energie kunnen besparen in onze hele waardeketen.

- Absolute vermindering van 30% van de uitstoot in de hele waardeketen (van de productiefase tot bij de consument) tegen 2025
- Compensatie van CO2-uitstoot tegen 2030
- Klimaat neutrale producten

 

Milieuvriendelijke productformules: door ecologische en biologisch afbreekbare grondstoffen te gebruiken, streven we ernaar de milieuvriendelijkheid van ons productassortiment te verbeteren.

- De NIVEA-producten zijn sinds 2021 100% vrij van microplastics
- Uitsluitend gebruik van biologisch afbreekbare polymeren in onze Europese productformules tegen eind 2025

 

Duurzamere plastic verpakkingen & vermindering van afval: bij NIVEA worden we geleid door de principes van de circulaire economie en hebben we ons als missie gesteld om plastic in onze productverpakkingen op een meer verantwoorde manier te gebruiken. Onze aanpak is eenvoudig: we verminderen plastic waar mogelijk, recyclen plastic zoveel we kunnen, vervangen het wanneer dat zinvol is, en moedigen onze klanten aan om verpakkingen opnieuw te gebruiken.

- 100% van de verpakkingen is navulbaar, herbruikbaar en recyclebaar tegen 2025
- 50% minder gebruik van nieuw plastic van fossiele oorsprong tegen 2025 (vergeleken met 2019)
- 30% gerecycled materiaal in onze plastic verpakkingen tegen 2025
- 30% minder afval in onze productiecentra tegen 2025 (vergeleken met 2018)

 

Verantwoorde productie: NIVEA streeft ernaar de natuur met respect te behandelen. We willen bijdragen aan ecologische landbouwmethoden, ontbossing voorkomen, en de gemeenschappen en regio’s waar onze ingrediënten worden verbouwd ondersteunen.

- Alle hernieuwbare ingrediënten volledig afkomstig van duurzamere bronnen tegen 2025
- Ontbossingvrije bevoorrading van de belangrijkste grondstoffen tegen 2025
- 100% van onze palm(pit)olie is van duurzame oorsprong sinds eind 2020
- Sinds 2019 is 100% van onze dozen van FSC-gecertificeerd papier

 

Vermindering van waterverbruik: als fabrikant van huidverzorgingsproducten zijn we ons bewust van onze grote verantwoordelijkheid en hebben wij vermindering van ons waterverbruik tot een kern thema van onze duurzaamheidsaanpak gemaakt.

- 25% minder waterverbruik per geproduceerd product tegen 2025

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

Wij willen 100% transparant zijn en antwoord geven op al je vragen over onze betrokkenheid bij het milieu. Indien je nog vragen hebt of meer informatie wilt, ga dan naar de website Duurzame ontwikkeling van Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA.