SLAPPE HUID: WAT KUN JE ERAAN DOEN?

Ouder worden doen we allemaal en een ouder wordende huid hoort daarbij. Dat hoeft er echter niet voor te zorgen dat jij niet lekker in je vel zit, doordat je je bijvoorbeeld stoort aan een slappe huid op je buik of in je hals. Leer hoe je tekenen van ouderdom makkelijk te lijf gaat.

WAT IS DE OORZAAK VAN EEN SLAPPE HUID IN BENEN EN ARMEN?

Lees meer over waarom je huid zijn elasticiteit verliest als we ouder worden.

MINDER COLLAGEEN

Een slappe huid is een veelvoorkomend onderdeel van het natuurlijke huidverouderingsproces. Het wordt veroorzaakt door een afname van onder andere collageen, elastine en hyaluronzuur. Deze zijn verantwoordelijk voor een volle huid, waardoor je een jeugdige uitstraling hebt.

 

Hoe ouder je wordt, hoe minder stevig je huid is. Zwaartekracht gaat een rol spelen, waardoor de huid gaat zakken. De huid is niet alleen minder elastisch, waardoor hij sneller terugveert. Het zorgt er ook voor dat je een slappe huid krijgt bij je benen, armen, buik en andere lichaamsdelen.

VOEL JE ZELFVERZEKERD IN JE LICHAAM

Ouder worden is niets om je voor te schamen. Het is een natuurlijk onderdeel van het leven, waar slappe huid bij je armen of een andere plek bij kan horen. Je kunt de tekenen van huidveroudering echter tegengaan door goed voor je huid te zorgen. Er is niks mis mee als je huid de leeftijd laat zien hoe jij je voelt, in plaats van de leeftijd die je daadwerkelijk bent. Een goede verzorgingsroutine speelt hier een belangrijke rol in.


TIPS OM EEN SLAPPE HUID TE VERSTEVIGEN

Een slappe huid verstevigen is gelukkig niet onmogelijk. Met enkele simpele trucs kun je al een heel verschil maken. Je kunt ze opvolgen om huidveroudering deels te voorkomen of bijvoorbeeld als je last hebt van een slappe huid na afvallen.

TIPS VOOR EEN JONGE UITSTRALING

  • Houd je huid gehydrateerd door genoeg water te drinken.
  • Regelmatig sporten bevordert de bloedsomloop in je huid en kan spieren verstevigen, waardoor deze meer volume vormen en slappe huid in bijvoorbeeld armen minder zichtbaar is.
  • Zorg dat je voldoende slaapt zodat je huid zichzelf kan herstellen.
  • Kies voor een gebalanceerd eetpatroon met voldoende groente, fruit en vezels. Denk ook aan het vermijden van suiker, bewerkt voedsel en alcohol om een slappe huid bij je buik weer strak te krijgen.
  • Ga regelmatig naar buiten – frisse lucht kan helpen je huid te verjongen.
  • Gebruik altijd een zonnebrandcrème met SPF als je naar buiten gaat.
  • Gebruik huidverzorgingsproducten met collageen en/of hyaluronzuur.
  • Relax – stress kan het verouderingsproces versnellen met mogelijk een slappe huid als resultaat.
  • Las een maandelijkse detoxdag in om je lichaam te reinigen en huid te laten stralen.

VERZORGINGSPRODUCTEN MET Q10

Het co-enzym Q10 is een vitamineachtige stof die door ons lichaam wordt geproduceerd. Het regelt de stofwisseling van alle cellen in ons lichaam en voorziet onze huidcellen van energie. Q10 beschermt ons lichaam tegen vrije radicalen. Het neutraliseert de agressieve zuurstofverbindingen die ons bindweefsel aanvallen en onze strakke huid sneller slap maken. Verzorgingsproducten met Q10 toevoegen aan je dagelijkse routine kan daarom ook veel verschil maken in de strijd tegen een slappe huid.

SLAPPE HUID IN HET GEZICHT AANPAKKEN

Pak huidverslapping in het gezicht aan door aan de slag te gaan met een goede anti-age huidverzorgingsroutine.

STIMULEER DE COLLAGEENPRODUCTIE

Een stralende huid en vermindering van slappe huid onder je kin krijg je door bijvoorbeeld NIVEA Cellular Anti-Age Volume Filling Pearls te gebruiken. Een van de innovatieve voordelen is dat deze pearls een collageenbooster bevatten, waarmee de huideigen aanmaak van collageen wordt gestimuleerd. Het resultaat is een vollere huid die er fris en jong uitziet. Rimpels en fijne lijntjes verdwijnen, terwijl de elasticiteit van de huid juist verbetert.

HOE BEHANDEL JE EEN SLAPPE HUID NA AFVALLEN?

Een slappe huid na afvallen is een veelvoorkomend verschijnsel. Ondanks dat het niks is om je voor te schamen, kan het toch vervelend zijn. Heb je zo hard gewerkt om extra kilo’s tegen te gaan, blijf je met extra huid zitten.

Goede verzorgingsproducten zijn belangrijk. Gebruik producten met verstevigende ingrediënten als hyaluronzuur. NIVEA Cellular Hyaluron Filler + Verstevigende Dagcrème is bijvoorbeeld perfect tegen slappe huid in het gezicht na afvallen. De huid rondom je ogen is dunner en heeft daarom extra verzorging nodig. NIVEA Cellular Hyaluron Filler + Verstevigende Oogcrème pakt bij dagelijks gebruik de slappe huid onder de ogen rigoureus aan.

 

Om verminderde elasticiteit op de rest van je lichaam en slappe huid op je hals tegen te gaan, kun je je na elke douchebeurt insmeren met NIVEA Q10Plus Verstevigende Bodymilk.

 

Neem ook scrubben op in je routine. Niet alleen verwijdert het dode huidcellen, het stimuleert ook de doorbloeding en de aanmaak van nieuwe huidcellen. Je kunt bijvoorbeeld een scrub maken van suiker, honing en kokosolie voor je huid. Gebruik voor je gezicht NIVEA Essentials Dagelijkse Reinigingsscrub.