vrouw die gezichtsmasker toepast

Hoe mee-eters verwijderen ?

Alles wat je moet weten over mee-eters, het voorkomen van mee-eters en mee-eters verwijderen

Wat zijn mee-eters?

Bijna ieder van ons heeft wel eens last van kleine witte of zwarte puntjes op onze neus, voorhoofd of kin, genaamd mee-eters. Gelukkig zijn er een paar dingen die we kunnen doen om van mee-eters af te komen! 

Heb jij last van mee-eters? Heb je gemerkt dat ze ook in puistjes veranderen? Lees dan verder om alles te weten te komen over mee-eters, mee-eters die in puistjes veranderen en - uiteindelijk - hoe je van mee-eters af kunt komen.

WAT JE MOET WETEN OVER MEE-ETERS

Mee-eters en alle verschillende crèmes om mee-eters te verwijderen op de markt lijken misschien wat overweldigend, maar NIVEA is er om je te helpen met je zorgen.
vrouw die gezicht schoonmaakt

HOE EN WAAR MEE-ETERS VOOR KOMEN: MEE-ETERS OP JE GEZICHT, NEUS EN KIN

Onzuiverheden in de huid komen altijd voor bij talgkliertjes. Deze follikels, die bestaan uit een klein haartje en talgkliertjes, bevinden zich vooral in het gezicht, op de borst en op de rug. Als het kanaal van de follikel verstopt raakt of als er bacteriën in de porie terechtkomen, ontstaat er een mee-eter. 

 

 

WAT VEROORZAAKT MEE-ETERS EN ACNE?

Veel dingen dragen bij aan de algemene gezondheid van de huid, maar een aantal dingen in specifiek spelen een rol bij het onstaan van mee-eters en acne

  • Hormonale schommelingen
  • Stress en zorgen
  • Een ongezonde levensstijl
  • Erfelijkheid

blonde vrouw lacht

VAN MEE-ETER NAAR PUIST

Als mee-eters niet vanzelf opengaan, worden ze een ernstiger en frustrerender probleem. Mee-eters. De opgehoopte talg is een broedplaats voor bacteriën, en dit kan leiden tot een met etter gevulde, ontstoken plek. Denk eraan, knijp nooit een puistje uit! Als een puistje openbarst, kan het omliggende weefsel gaan ontsteken - het ene puistje wordt dus snel gevolgd door een ander - en ontstaat er een rode en geïrriteerde plek. Dus, als je toekomstige puistjes wilt voorkomen, is het belangrijk om een crème voor het verwijderen van mee-eters te gebruiken wanneer je ziet dat ze zich beginnen te vormen.

MET MEE-ETERS, GAAT HET ALLEMAAL OM JE HUIDTYPE

Heb je vaak last van onzuiverheden zoals mee-eters en puistjes? Dan vraag je je vast af hoe je van mee-eters en puistjes afkomt. Met huidverzorging die op jouw huidtype is afgestemd, kun je hopelijk voorkomen dat ze verschijnen - en als ze toch verschijnen, kun je er snel vanaf komen

GEMENGDE HUID

Als je een gemengde huid hebt, zijn je wangen meestal droog, terwijl de huid op het voorhoofd, de neus en de kin onzuiver en vet is. Dit huidtype vormt een bijzondere uitdaging op het gebied van huidverzorging. Zorg ervoor dat je je gezichtsreiniging afstemt op de specifieke behoeften van de gemengde huid. Kies een hydraterend en olievrij verzorgingsproduct om onzuiverheden in de T-zone te voorkomen.

 

VETTE HUID

Een onzuivere, vette huid produceert te veel talg en doet de huid glanzen. De poriën raken verstopt en er ontstaan mee-eters of puistjes. Intensieve reiniging is hier bijzonder belangrijk. Verwijder overtollig talg met een milde wasgel die vriendelijk is voor je huid en veel vocht bevat. Een milde wasgel is een uitstekend alternatief voor een crème tegen mee-eters, die niet alleen werkt als een crème tegen mee-eters, maar ook om de huid schoon en helder te houden.

 
vrouw met heldere huid

WAT TE DOEN TEGEN MEE-ETERS

HOE DIEPE MEE-ETER VERWIJDEREN

  • Gezichtsreiniging: Een goede reiniger verwijdert onzuiverheden en helpt mee-eters op afstand te houden. Probeer de NIVEA Naturally Clean Verfrissende Reinigingsbar voor een verjongde en heldere teint. De veganistische formule, met amandelolie en bosbessen, helpt de huid te verzachten en zorgt tegelijkertijd voor een grondige reiniging - en een bonus - het is plastic-vrij). Wij bieden een scala aan Naturally Clean Bars voor elke behoefte.
  • Gezichtsmaskers: Regelmatige gezichtsbehandelingen verwijderen olie en dode huidcellen en mee-eters op het gezicht! Verwen je huid één keer per week met een gezichtsmasker, voor een stralende en heldere huid.
  • Blackhead scrub: Voor een onzuivere huid met veel mee-eters op het gezicht, heb je een blackhead verwijderingscrème nodig. Als je echter op zoek bent naar iets dat mee-eters verwijdert en tegelijkertijd de rest van de huid verzorgt, is NIVEA MagicBAR Exfoliating Face Scrub het ideale product. Het ontdoet de huid van overtollig talg en voorkomt mee-eters en puistjes.
  • Clear-up strips: Gebruik verfijnende clear-up strips in het T-zone gebied. Nadat je het een tijdje hebt laten inwerken, trek je de plakstrip er in één keer af. Dit verwijdert het overschot aan talg uit de poriën - mee-eters hebben geen schijn van kans! 


TIPS EN TRUCS OM VERSTOPTE PORIËN TE BESTRIJDEN EN MEE-ETERS TE VOORKOMEN

We weten dat je wilt weten hoe je van mee-eters af kunt komen - vooral mee-eters in je gezicht - maar het kan even duren, dus zorg dat je geduld hebt. In de tussentijd is het geweldig om te weten hoe je verstopte poriën kunt bestrijden en aanpakken voordat ze beginnen!

 

- Antibacteriële cover-up sticks: Als je mee-eters op het gezicht wilt verdoezelen, gebruik dan niet alleen conventionele make-up. Cover-up sticks of gezichtspoeders met een antiseptische werking zijn hier beter voor.

 

- Professionele cosmetische behandelingen: In een cosmeticastudio wordt het verwijderen van mee-eters gedaan door een ervaren expert: door een stoombad voor je gezicht worden de poriën geopend, zodat mee-eters verwijderd kunnen worden. Daarna is de huid gedesinfecteerd, getonifieerd en heeft ze een extra dosis verzorging gekregen. Je zult versteld staan hoeveel je de uitstraling van je huid kunt verbeteren! Dit kan echter vaak duur zijn, dus het is misschien beter om te beginnen met een crème gefocusd op het verwijderen van mee-eters als je niet meteen veel geld wilt investeren. 

 

- Levensstijl: Wil je graag minder mee-eters in je gezicht zien? Veranderingen in je dieet en je levensstijl gewoonten hebben daar invloed op. Laat de vette voedingsmiddelen met minder vitaminen links liggen omdat deze schadelijk kunnen zijn voor je huid. Eet in plaats daarvan gezond en drink voldoende. We raden je ook aan niet te roken. Roken is als vergif voor je huid en kan een langdurig negatief effect hebben op de uitstraling van je huid. Combineer een goede levensstijl met een goede crème om mee-eters te verwijderen en je zult zeker een verbetering zien in de uitstraling van je huid.

KAN JE MEE-ETERS PERMANENT VERWIJDEREN?

Helaas bestaat er geen wondermiddel om permanent van mee-eters af te komen. Daarom is het belangrijk om een huidverzorgingsroutine te vinden die is afgestemd op je huiddoelen en je huidtype.