responsible sourcing

Verantwoord produceren van verzorgings­producten

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

Verantwoord produceren van verzorgingsproducten

Bij NIVEA maken we gebruik van natuurlijke hulpbronnen voor onze verzorgingsproducten en ons verpakkingsmateriaal. Werken met dergelijke duurzame grondstoffen is een stap in de richting naar een duurzamere planeet, zonder een economie die berust op fossiele energie.. Maar de manier waarop we de planten die worden gebruikt voor onze ingrediënten en verpakkingsmaterialen, verbouwen, is ook belangrijk. NIVEA spant zich daarom in om de natuur met respect te behandelen: we streven ernaar om bij te dragen aan ecologische landbouwmethoden, ontbossing te voorkomen, en de gemeenschappen en regio’s waar onze ingrediënten worden verbouwd te ondersteunen.

sustainability

Hoe denkt NIVEA een verantwoorde toelevering te kunnen garanderen?

NIVEA heeft als doel haar negatieve impact op het milieu als gevolg van het gebruik van kostbare hulpbronnen te verminderen. Het is ook onze doelstelling om de toelevering van hernieuwbare ingrediënten die op een duurzamere manier zijn verbouwd, in 2025 naar 100% te brengen, door ecologische landbouwmethoden te ondersteunen.

NIVEA neemt deel aan een duurzamere economie voor palm(pit)olie zonder ontbossing van tropische regenwouden. Sinds eind 2020 gebruiken we uitsluitend ingrediënten op basis van palm(pit)olie uit bronnen die als duurzaam zijn gecertificeerd. Dat geldt voor 100% van onze producten over de hele wereld.

We gebruiken papier en karton als natuurlijk verpakkingsmateriaal. Sinds 2019 worden 100% van onze doosjes gemaakt van FSC-gecertificeerd materiaal. De certificering ‘Forest Stewardship Council’ (FSC) is een garantie dat de producten op basis van hout afkomstig zijn van verantwoord beheerde bossen die voordelen bieden voor het milieu, de maatschappij en de economie.

De manier waarop de ingrediënten worden geproduceerd, is van cruciaal belang voor de bewoners van de regio waar ze vandaan komen. De ingrediënten van natuurlijke oorsprong worden vaak verbouwd door kleinschalige familiebedrijfjes en kleine boeren. Samen met lokale partners zonder winstoogmerk werkt het moederbedrijf van NIVEA, Beiersdorf, aan bevordering van verbouwing zonder verdere ontbossing en draagt het bij aan het verbeteren van de levensstandaard en economische situatie van de lokale gemeenschappen.

sustainability

Natuurlijke verzorgingsproducten met karitéboter uit West-Afrika

Karitéboter is een hydraterend ingrediënt met vele voordelen, dat vaak wordt gebruikt in natuurlijke verzorgingsproducten. In Afrika gebruiken mensen karitéboter al duizenden jaren om hun huid te beschermen tegen uitdroging, in het warme klimaat van sub-Saharaans Afrika. Dankzij de hydraterende en natuurlijk voedende eigenschappen is karitéboter in de hele wereld een onmisbaar ingrediënt in lichaamsverzorgingsproducten en cosmetische producten geworden. Deze hoogwaardige boter is ook een essentieel ingrediënt van talrijke NIVEA-producten.

Als lid van de Global Shea Alliance (GSA) willen we een duurzamere productie van karitéboter bevorderen, door ons te bekommeren om de mensen die bij de productie ervan betrokken zijn. Ons project voor kleine boeren in Ghana en Burkina Faso bijvoorbeeld geeft in vijf jaar tijd 10.000 vrouwelijke karitéverzamelaars meer zeggenschap - door middel van training, schone kooktoestellen en het planten van bomen.

Ethische huidverzorgingsproducten bevorderen met arganolie uit Marokko

Arganolie wordt in verschillende NIVEA-producten gebruikt vanwege de uitstekende verzorgende eigenschappen. Marokkanen gebruiken deze kostbare olie afkomstig van de arganboom al duizenden jaren. Momenteel biedt de handel in arganolie de plattelandsbewoners een stabiel inkomen en worden er banen gecreëerd die de ontvolking van het platteland beperken. De arganbomen dragen bij aan het voorkomen van verwoestijning van de bodem, dankzij hun diepe wortels die als waterreservoir dienen. Daardoor kunnen de plaatselijke gemeenschappen het land dat voorheen te dor was weer bebouwen. We gebruiken de arganolie van een lokale leverancier uit het zuidwesten van Marokko en dragen bij aan de ondersteuning van sociale-, economische -en milieuprojecten en de lokale plattelandsbevolking.

organic ingredients

Biologische verzorgingsingrediënten gebruiken: burdock extract uit Duitsland

Ingrediënten van plantaardige oorsprong afkomstig uit de biologische landbouw, dragen bij aan onze verantwoorde methode, want die landbouwmethoden zijn in balans met natuurlijke processen en beperken het gebruik synthetische stoffen zoveel mogelijk. NIVEA werkt bovendien met een brede waaier aan biologische verzorgingsingrediënten, zoals burdock extract.

Velen van ons kennen burdock (klit) vanuit hun kindertijd. De vruchten hebben kleine haakjes die zich aan kleding hechten als je ze gooit. De stekelige vrucht is afkomstig uit Azië, waar het medische gebruik van burdock wijdverbreid is, evenals in de ayurvedische geneeskunde en de traditionele Chinese geneeskunde.

De onderzoekers van NIVEA hebben de effecten van klit op de huid onderzocht en ontdekt dat de extracten ervan de aanmaak van collageen stimuleren. We gebruiken een speciale variant van bio burdock die ‘nuda’ wordt genoemd, en die wordt geproduceerd in de regio Saksen-Anhalt, in het oosten van Duitsland. Het extract van de vrucht stimuleert de aanmaak van collageen in de huid, verhindert verlies van dit essentiële onderdeel van het bindweefsel, en draagt bij aan een aanzienlijke vermindering van het ontstaan van rimpels.

Biologische ingrediënten in verzorgingsproducten

Naturally Good aloe vera

Bio Aloë vera: Naturally Good dagcrème stralend

Naturally Good night cream

Bio Arganolie: Naturally Good nachtcrème herstellend

Bio Kamille: Naturally Good dagcrème gevoelige huid

Bio Kamille: Naturally Good dagcrème gevoelige huid

Hydraterende Reinigingsmelk

Bio Groene Thee: Naturally Good hydraterende reinigingsmelk

Verfrissende Tonic

Bio Groene Thee: Naturally Good verfrissende tonic

Wat doet NIVEA om mensenrechten en een industrie van ethische huidverzorgingsproducten te bevorderen?

NIVEA verdedigt de mensenrechten in de hele waardeketen actief. We zetten ons in om de mensenrechten te beschermen en we tolereren geen enkele vorm van dwang- of kinderarbeid, corruptie of discriminatie in onze vestigingen en onze toeleveringsketens.

NIVEA-producten creëren is een gezamenlijke inspanning, en we zijn verantwoordelijk voor alle betrokken mensen, of het nu onze werknemers zijn, of die van onze handelspartners. We hebben zowel interne als externe gedragsregels uitgewerkt, met bindende richtlijnen.

Onze ethische handelsmethoden zijn in overeenstemming met internationaal erkende principes en richtlijnen, zoals de Universal Declaration of Human Rights van de Verenigde Naties of de fundamentele conventies van de International Labor Organization (ILO). Ten slotte houden we ons natuurlijk in elk land aan alle wet- en regelgeving.

shaking hands

One Skin. One Planet. One Care.

Wij willen 100% transparant zijn en antwoord geven op al je vragen over onze betrokkenheid bij het milieu. Indien je nog vragen hebt of meer informatie wilt, ga dan naar de website Duurzame ontwikkeling van Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA..