Droge huid benen - NIVEA

Droge benen? Tips voor een zachtere huid

Veel mensen verwaarlozen hun benen een beetje als het gaat over huidverzorging. Het hebben van een droge of zelf extreem droge huid op de benen komt dan ook vaak voor. Ontdek hoe je jouw benen zacht en gehydrateerd kunt houden.

Wat veroorzaakt (extreem) droge benen?

Het kan verschillende oorzaken hebben waarom jij last hebt van een (extreem) droge huid en jeuk op je benen. Zelfs je levensstijl kan impact hebben.

 

HET EFFECT VAN TEMPERATUUR

Zowel kou als hitte kunnen effect hebben op je huid. Zeker de huid op je benen is erg gevoelig voor temperatuurwisselingen. In de zomermaanden vangen je benen meer UVA- en UVB-stralen op. Deze drogen je huid uit, waardoor je benen zelfs geïrriteerd aan kunnen voelen. Aan de andere kant is er de verwarming in de winter. Deze droogt de lucht uit en daarmee ook de huid op je benen. Het gevolg? Droge of extreem droge  huid met schilfers op je benen. Bovendien zijn dit ook veel voorkomende oorzaken van droge handen.

Ook hoe koud of heet je doucht, kan effect hebben op de huid op je benen. Huid, en dus ook benen, die wordt blootgesteld aan heet water droogt sneller uit. Lauwwarm tot warm douchen en badderen is dus beter voor je benen.

Droge huid benen door bepaalde stoffen - NIVEA

BEPAALDE STOFFEN

Sommige textielsoorten kunnen je huidoppervlak irriteren. Zeker wanneer ze strak op de huid worden gedragen komt dit sneller voor, doordat ze frictie veroorzaken. Heb je last van droge of zelfs extreem droge benen? Probeer dan geen ruwe jeans te dragen, maar kies voor zachte materialen zoals katoen of zijde.

Droge huid benen door overmatig scheren - NIVEA

OVERMATIG SCHEREN

Scheerbrand is een veel voorkomende oorzaak van extreem droge huid op de benen. Oude scheermesjes die niet goed worden afgespoeld tussen de halen door zijn echte boosdoeners. Gebruik dus altijd goede mesjes en vervang ze regelmatig.

Extreem droge huid benen door medische aandoening - NIVEA

BEPAALDE MEDISCHE AANDOENINGEN

Soms heb je geen controle over de zeer droge huid op je benen. Er zijn medische aandoeningen die ervoor kunnen zorgen dat je huid extreem uitdroogt en zelfs kan openspringen, zoals diabetes.

Droge huid benen door dieet en voeding - NIVEA

EEN SLECHT DIEET

Onze huid heeft voedingsstoffen nodig om nieuwe cellen te kunnen aanmaken. Gevarieerd eten zorgt ervoor dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Hiermee kun je droge huid op je benen voorkomen.

WAT IS ER TE DOEN TEGEN EEN DROGE HUID OP JE BENEN?

Huidverzorging van de benen wordt vaak vergeten. Exfoliëren en hydrateren kunnen een groot verschil maken.

 

HOUD DE BENEN GEHYDRATEERD

Dagelijks een bodylotion op je benen smeren zorgt ervoor dat ze goed gehydrateerd blijven en minder snel uitdrogen. ’s Ochtends heb je misschien haast en wil je niet te lang bezig zijn met huidverzorging. Kies daarom NIVEA Express Bodylotion dat in enkele seconden intrekt en tot 48 uur lang verzorgt.

 

Intensievere verzorging zoals de NIVEA Verzorgende Bodymilk is perfect voor ’s avonds, doordat het de hele nacht zijn werk kan doen. De formule met amandelolie versterkt de natuurlijke huidbarrière, waardoor vocht minder snel ontsnapt. Ook heeft het een verzachtende werking op ruwe en geïrriteerde plekken op je huid.

HOE VOORKOM JE SCHILFERS EN DROGE HUID OP JE BENEN?

  • Gebruik bodylotion altijd direct na het douchen, zodat het goed kan worden opgenomen door de huid.
  • Vervang je scheermes regelmatig.
  • Investeer in een luchtbevochtiger om de lucht in je huis minder droog te maken in de winter.
  • Gebruik mild en geurloos wasmiddel om irritatie te voorkomen.
  • Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt.
  • Smeer je benen altijd in met zonnebrand als je de zon in gaat.

LAAT DODE HUIDCELLEN VERDWIJNEN

Je benen regelmatig exfoliëren is een goede manier om dode huidcellen te verwijderen en de zachte huid eronder te onthullen. Gebruik een massageborstel om de huid een oppepper te geven voordat je gaat douchen. Combineer dit met een wekelijkse behandeling met bodyscrub en je huid zal sneller gaan stralen.

 

TIP VOOR DRUKKE MENSEN

Vind je het moeilijk om tijd vrij te maken voor de juiste huidverzorging? Probeer dan NIVEA Verzorgende Onder De Douche Bodymilk. Gebruik het direct nadat je de huid gewassen hebt en spoel het af. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen, is afdrogen en aankleden. Je zorgen om de droge huid op je benen zijn voorbij.