Tips om slag in je haar te maken

VOOR EEN BOS MET GOLVEND HAAR HEB JE NIET ALTIJD EEN KRUL- OF STIJLTANG NODIG. ER ZIJN ALLERLEI ANDERE MANIEREN WAARMEE JE EEN SLAG IN JE HAAR KRIJGT.

Creëer een krullenbol door te krullen met rietjes

Deze methode is niet eenvoudig, maar je kunt hiermee wel fijne krullen maken zonder hitte. Je hebt er buigrietjes voor nodig en kleine elastiekjes. Maak vervolgens krullen door steeds een pluk haar om een rietje te rollen. Bind ieder rietje samen en zet het vast met een elastiekje.

Slapen met een knot

Een knot maken is een stuk eenvoudiger dan de rietjes methode. Je krijgt er prachtig natuurlijk golvend haar van en dat terwijl je slaapt. Maak eerst je haar nat en spray er volumespray in. Vervolgens maak je een knot die je een paar uur laat zitten. Let wel: hoe langer de knot zit, hoe steviger de slag is. Heb je dik haar? Dan kun je het beste twee knotten maken: een lage en een hoge.

Rol je haar op

Een mooi grove krul krijg je door haar dat enigszins vochtig is via je midden scheiding in tweeën te verdelen. Begin daarna aan een kant met het maken van een haarrol. Dit doe je door steeds een pluk te pakken en dat te draaien om de andere. Dit herhaal je totdat er geen plukken meer over zijn. Vervolgens draai je ook de haarpunt rond. Rol daarna de gedraaide streng op en zet dat vast met een elastiek. Herhaal deze techniek met het andere deel van je haar. Laat de knotjes na afloop een nachtje zitten. De volgende ochtend hoef je het haar alleen maar los te woelen met je vingers en er een haarversteviger overheen te sprayen.

Krullen met behulp van zachte papillotjes

Natuurlijke krullen stimuleren kan ook met de oude vertrouwde papillotjes. Deze staafjes van zachte kunststof rol je gewoon in je haar. Begin bij het rollen vanaf de zijkant van de papillot en rol door tot je hoofdhuid. Daarna buig je de uiteinden naar elkaar toe en zet je ze vast. Ga daarna lekker slapen. De volgende dag heb je slag in je haar.

 

Krullen maken met stijltang of krultang

Wil je toch liever een slag maken met behulp van hitte? Zorg dan voor een goede bescherming van jouw haar tegen de hoge temperaturen. Hoe krijg je een slag in je haar met een stijl- of krultang? Influencer en model Laura Ponticorvo vertelt je graag alles over het creëren van een natuurlijke slag. Om het krullen van je haar eenvoudiger te maken en te zorgen voor een mooier resultaat zijn deze producten een aanrader: