Lijst met Ingredienten

A-E

 

1,2-HEXAANDIOL

1,2-Hexaandiol wordt over het algemeen gebruikt als hydraterende, vochtvasthoudende, oplossende en huidverzorgende stof. Het lost lipofiele actieve ingrediënten op. Dit ingrediënt wordt gebruikt in de formules van huid- en haarverzorgingsproducten, parfums, toiletartikelen, make-up enz.

ACRYLAMIDE/AMMONIUM ACRYLATE COPOLYMER

Acrylamide/Ammoniumacrylaatcopolymeer is een synthetisch polymeer dat over het algemeen wordt gebruikt om emulsies zoals crèmes of lotions dikker te maken en te stabiliseren, vooral in aanwezigheid van een UV-filter, mineralen of zouten. Acrylamide/Ammoniumacrylaatcopolymeer kan ook worden gebruikt om de hoeveelheid emulgator te verminderen of om lichte emulsies zonder emulgator te formuleren.

ACRYLAMIDE/AMMONIUM METHACRYLATE COPOLYMER

Acrylaat/Ammoniummethacrylaatcopolymeren zijn synthetische polymeren die over het algemeen worden gebruikt als waterbestendige filmvormende stof in cosmetische producten. Door een dunne, flexibele film te creëren, beschermt dit ingrediënt het product tegen contact met water.

ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER

Acrylaat/C10-30 alkylacrylaatcrosspolymeren zijn synthetische polymeren die over het algemeen worden gebruikt om formules op basis van water zoals douchegels dikker te maken of om emulsies zoals crèmes of lotions te stabiliseren, vooral in aanwezigheid van een UV-filter, mineralen of zouten. Acrylaat/C10-30 alkylcrylaatcrosspolymeer vormt een doorzichtige gel in water en wijzigt het stroomgedrag. Acrylaat/C10-30 alkylacrylaatcrosspolymeer kan ook worden gebruikt om de hoeveelheid emulgator te verminderen of om lichte emulsies zonder emulgator te formuleren.

ACRYLATES COPOLYMER

Acrylaatcopolymeren zijn synthetische polymeren die over het algemeen worden gebruikt om formules op basis van water (bijv. douchegels) dikker te maken, vooral als er parels of andere vaste deeltjes moeten worden gesuspendeerd en gestabiliseerd. Acrylaatcopolymeer geeft reinigingsproducten een doorzichtig, gelachtig uiterlijk, zelfs in aanwezigheid van grote hoeveelheden oppervlakteactieve stoffen. Acrylaatcopolymeer heeft eveneens filmvormende eigenschappen, die essentieel zijn in stylingproducten zoals haarlak, voor een goede fixatie zonder ongewenste resten.

ACRYLATES/HYDROXYESTERS ACRYLATES COPOLYMER

Acrylaat/Hydroxyesters acrylaatcopolymeer helpt het haar in model te houden door het vermogen van het haar om vocht op te nemen te verminderen en beschermt het haar tegen elektrostatisch geladen te worden. Het vormt een dunne laag op de huid, het haar of de nagels.  Een copolymeer is een polymeer dat wordt verkregen door kleine chemische verbindingen met de naam monomeren te combineren in een heel groot molecuul met verschillende eigenschappen.

ACRYLATES/OCTYLACRYLAMIDE COPOLYMER

Acrylaat/Octylacrylamidecopolymeer helpt het haar in model te blijven door het vermogen van het haar om vocht op te nemen te verminderen en beschermt het haar tegen elektrostatisch geladen te worden. Het vormt een dunne laag op de huid, het haar of de nagels.  Een copolymeer is een polymeer dat wordt verkregen door relatief kleine chemische verbindingen met de naam monomeren te combineren in een heel groot molecuul met verschillende eigenschappen.

ACRYLATES/STEARETH-20 METHACRYLATE CROSSPOLYMER

Acrylaat/Steareth-20 methacrylaatcrosspolymeer is een synthetisch polymeer dat wordt gebruikt in waterige formules. Dankzij de hydrofobe (lipofiele) modificatie is dit een crosspolymeer dat zeer efficiënt dikker maakt en stabiliseert, en een gelstructuur vormt in water, zelfs in aanwezigheid van grote hoeveelheden oppervlakteactieve stoffen.

ACRYLIC ACID/VP CROSSPOLYMER

Acrylzuur/VP-crosspolymeren zijn synthetische polymeren die over het algemeen worden gebruikt om formules op basis van water dikker te maken of om emulsies zoals crèmes of lotions te stabiliseren. Acrylzuur/VP-crosspolymeer geeft de huid een niet-plakkend gevoel. Dit polymeer wordt ook gebruikt om pigmenten in make-up- of zonnebeschermingsproducten te suspenderen.

ALANINE

Het ingrediënt Alanine behoort tot de groep van aminozuren, helpt de huid in goede conditie te houden.

ALCOHOL

Alcohol wordt gebruikt om andere ingrediënten op te lossen. Alcohol verbetert het gevoel van frisheid in veel producten zoals huidcrèmes, scheercrèmes en zonnebeschermingsproducten.

ALCOHOL DENAT

De Ethanol - ook wel Ethylalcohol genoemd - die in onze formuleringen wordt gebruikt, is een plantaardig ingrediënt.

Het is al tientallen jaren een ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in veel cosmetica- en schoonheidsproducten. Het is een oplosmiddel in lotions en crèmes, dat ervoor zorgt dat de ingrediënten niet uiteenvallen. De aanduiding ‘Denat.’ staat voor gedenatureerde Alcohol. Deze Ethanol bevat een denatureringsmiddel om het een vieze smaak te geven. Waarom? Alcohol zit ook in alcoholische dranken zoals wijn of bier; en in veel landen zit er veel belasting op alcoholische dranken. Om ervoor te zorgen dat er geen belasting moet worden betaald op Alcohol die niet bestemd is voor consumptie (d.w.z. voor gebruik in cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging), moet de Alcohol worden gedenatureerd.

ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER / ALOE VERA

Aloe vera, ook wel bekend als ware of officinale aloë of Barbados aloë, is een plantensoort van het Aloë-geslacht. De Aloë vera plant wordt in de geneeskunde al eeuwenlang gebruikt om de huid te beschermen, te genezen en te verzachten. Een blad aloë vera bevat ongeveer 95% vocht, ingesloten door een wasachtige buitenlaag. Uit studies is gebleken dat de gel van de aloë vera plant de huid zowel kan hydrateren als beschermen tegen uitdroging. Aloë vera bladen scheiden een doorzichtige gel af. Als je een blad van de plant afbreekt, kun je de gel die erin zit aanbrengen op een droge, zonverbrande of verwonde huid.

ALPHA-ISOMETHYL IONONE - FLORAL VIOLET WOODY

Een onmisbaar geuringrediënt met een bloemige geur die dicht bij viooltjes of iris ligt, en die aan rode bessen doet denken. Brengt rijkheid en zachtheid aan een bloemige geur. De neus vertaalt dit naar kalmte en zachtheid.

ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE

Dit Aluminumzout is een hydrofoob gemodificeerd zetmeel met een hoge affiniteit voor olie en talg.

ALUMINIUM STEARATES

Aluminiumstearaat is een aluminiumzout van een vetzuur. Het wordt gebruikt in veel cosmetische formules omdat het de stabiliteit van emulsies en de textuur van formules zoals crèmes of lotions verbetert. Aluminiumstearaten dienen als waterbinder en zorgen voor consistentie. Het kan formules op basis van olie omzetten in oleogels.

AMINOETHYLAMINOPROPYL DIMETHICONE

Dit ingrediënt is een silicone. Ze zijn synthetisch en bestaan in de vorm van oliën en gels met een dikke of dunne textuur. Siliconen zijn ingrediënten die worden gemaakt van silicium, een minerale verbinding die overvloedig in de natuur aanwezig is als siliciumdioxide/silica, het hoofdbestanddeel van zand. In cosmetische producten wordt silicone-olie hoofdzakelijk gebruikt tegen samenklonteren: Het geeft producten zoals crèmes of make-up een zijdeachtige, smeerbare textuur, en shampoos en andere haarverzorgingsproducten glans en zachtheid.* U kunt gemakkelijk vaststellen of onze producten silicone bevatten, door de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen. Silicone kan worden gevonden onder benamingen zoals dimethicon, cyclomethicon, dimethiconol en amodimethicon.

AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER

Ammonium acryloyldimethyltauraat/VP-copolymeer is een synthetisch polymeer dat over het algemeen wordt gebruikt om formules op waterbasis dikker te maken of om emulsies te stabiliseren (bijvoorbeeld crèmes of lotions), vooral in lichte formules zonder emulgator. Ammonium acryloyldimethyltauraat/VP-copolymeer vormt een doorzichtige gel in water en wijzigt het stroomgedrag.

AMODIMETHICONE

Siliconen* zijn synthetische ingrediënten in de vorm van oliën en gels met een dikke of dunne textuur.

Siliconen zijn ingrediënten die worden gemaakt van silicium, een minerale verbinding die overvloedig in de natuur aanwezig is als siliciumdioxide/silica, het hoofdbestanddeel van zand. In cosmetische producten wordt silicone-olie hoofdzakelijk gebruikt tegen samenklonteren: Het geeft producten zoals crèmes of make-up een zijdeachtige, smeerbare, luxueuze textuur, en shampoos en andere haarverzorgingsproducten glans en zachtheid. *U kunt gemakkelijk vaststellen of onze producten silicone bevatten, door de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen. Silicone kan worden gevonden onder benamingen zoals dimethicon(e), cyclomethicon(e), dimethiconol en amodimethicon(e).

AQUA / WATER

Water is een doorzichtige, smaakloze, geurloze en bijna kleurloze stof. Het is het hoofdbestanddeel van de rivieren, meren en oceanen van de aarde, en van de lichaamsvloeistoffen van de meeste levende organismen. Het is van vitaal belang voor alle bekende levensvormen, ook al bevat het geen calorieën of organische voedingsstoffen. Water wordt gebruikt in bijna alle crèmes, lotions en reinigingsproducten.

ARACHIDIC ACID

Arachidinezuur is een lange-keten verzadigd vetzuur dat aanwezig is in pindakaas en anaerobe schimmels. Formuleringen die Arachidinezuur bevatten worden gebruikt als oppervlakteactieve stoffen bij de productie van zepen en cosmetische producten.

ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL / ARGAN OIL

Arganolie (ook wel Argania Spinosa-pitolie genoemd) wordt koud geperst en geëxtraheerd uit de pitten van de Arganboom. Arganolie bevat belangrijke omega vetzuren zoals oliezuur en linolzuur, fenolen, α-tocoferol en vitamine E.

ARGININE

Arginine is bijvoorbeeld aanwezig in boekweit. In cosmetische producten kan het worden gebruikt als neutraliserend middel. Arginine kan helpen verschillende zuren te neutraliseren en zo de effectiviteit van de formulering te verhogen. In neutrale formuleringen wordt het vaak gebruikt in de vorm van zoutzuur (argininehydrochloride). Arginine draagt bij aan de huidhydratatie.

ARGININE HCL

Arginine is bijvoorbeeld aanwezig in boekweit.

In cosmetische producten kan het worden gebruikt als neutraliserend middel.

Arginine kan helpen verschillende zuren te neutraliseren en zo de effectiviteit van de formulering te verhogen. In neutrale formuleringen wordt het vaak gebruikt in de vorm van Zoutzuur (Argininehydrochloride).

Arginine draagt bij aan de huidhydratatie.

ASCORBIC ACID

Vitamine C is ook bekend als Ascorbinezuur. In het menselijk lichaam speelt het een rol bij veel processen en daarom is het van essentieel belang. Vitamine C is hoofdzakelijk aanwezig in groente en fruit, met name in acerola kersen, citrusvruchten, peterselie, pepers, kiwi’s, rozenbottel, broccoli en kers.

AVENA SATIVA KERNEL FLOUR

Haver (Avena) is een plant die een meter hoog kan worden en die in de hele wereld voorkomt (behalve in de tropen). De vruchten van deze plant zijn bijzonder rijk aan koolhydraten, eiwitten, vetten en flavonoïden.

BAMBUSA VULGARIS SHOOT EXTRACT

Bamboescheutextract is een ingrediënt van plantaardige oorsprong. Het wordt voornamelijk gebruikt in huidverzorgingsproducten om de huid in goede conditie te houden.

BEHENYL ALCOHOL

Behenylalcohol is van nature aanwezig in plantaardige vetten of oliën. Daarom wordt Behenylalcohol ook wel vetalcohol genoemd. Behenylalcohol kan echter ook worden verkregen door middel van hydrolyse van wassen. Behenylalcohol wordt gebruikt in veel cosmetische formules omdat het de stabiliteit van emulsies en de textuur van formules zoals crèmes of lotions verbetert. Behenylalcohol vormt een witte massa, die dient als waterbinder, en zorgt voor consistentie.

BENZETHONIUM CHLORIDE

Benzethoniumchoride behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten).

Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Dit ingrediënt speelt een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument.

Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen.

Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen.

Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

BENZOPHENONE-3

Benzofenon-3 behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen.

BENZOPHENONE-4

Benzofenon-4 behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen.

BENZYL ALCOHOL

Benzylalcohol is geen parfum op zich, maar wordt in enkele producten gebruikt als oplosmiddel voor de verschillende bestanddelen van het parfum. Omdat dit ingrediënt zelf een geurstof is, is het mogelijk dat bepaalde producten ongeparfumeerd zijn, maar wel Benzylalcohol bevatten.

BHT

Butylhydroxytolueen is een antioxidant die wordt gebruikt in voeding en cosmetische producten. Veel ingrediënten zoals natuurlijke oliën of vetten zouden ranzig worden als ze reageren met de zuurstof in de omgeving. BHT kan die ingrediënten beschermen tegen oxidatie en de houdbaarheid ervan verlengen.

BISABOLOL

Bisabolol is een bestanddeel in de essentiële olie van natuurlijke kamille (Matricaria chamomilla) Afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse en de soort, kan het percentage Bisabolol in kamilleolie wel 50% bedragen. Bisabolol speelt een relatief grote rol bij zowel medische als cosmetische toepassingen. Voor veel producten wordt echter de voorkeur gegeven aan synthetisch geproduceerde Bisabolol vanwege de hoge mate van zuiverheid. Bisabolol staat bekend om zijn ontstekingsremmende en huidkalmerende eigenschappen.

BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2

Bis-diglyceryl polyacyladipaat-2 is een halfvast emolliënt dat hoofdzakelijk dient als niet-dierlijke vervanger van Lanoline. Het kan de waterbestendigheid van cosmetische formules verbeteren en heeft een goede hechting aan de huid. Het ingrediënt staat erom bekend dat het zeer huidvriendelijk is en de huid aangenaam laat aanvoelen. Bis-diglyceryl polyacyladipaat-2 is geschikt voor huid-, zonne- en lipproducten. Het grootste gedeelte ervan is gebaseerd op een hernieuwbare, plantaardige bron. Een klein gedeelte van het molecuul is synthetisch.

BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE

Methoxyfenyltriazine behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen.

BIS-(ISOSTEAROYL/OLEOYL ISOPROPYL) DIMONIUM METHOSULFATE

Bis-(isostearoyl/oleoyl isopropyl) dimonium methosulfaat is een conditioner die het haar gemakkelijker kambaar, gladder en glanzender maakt.

BUTYL ACRYLATE/ETHYLTRIMONIUM CHLORIDE METHACRYLATE/STYRENE COPOLYMER

Butyl acrylaat/ethyltrimonium chloride methacrylaat/styreen copolymeer is een conditioner die het haar gemakkelijker kambaar, gladder en glanzender maakt.

BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE

Butylmethoxydibenzoylmethaan behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen.

BUTYLENE GLYCOL

Butyleenglycol, een diol, is een soort alcohol met twee hydroxylgroepen. Het is een van de meest gebruikte ingrediënten voor huidverzorging in cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging en houdt de huid gehydrateerd. Butyleenglycol wordt gebruikt als oplosmiddel en als middel om de viscositeit te verminderen, waardoor het product minder vet aanvoelt en gemakkelijker op te brengen is. Butyleenglycol kan van plantaardige oorsprong zijn of van synthetische oorsprong, wanneer het wordt gewonnen uit petroleum.

BUTYLENE GLYCOL DICAPRYLATE/DICAPRATE

Butyleenglycoldicaprylaat/dicapraat is de ester van butyleenglycol en capryl/caprinezuur. Het grootste gedeelte wordt verkregen uit een hernieuwbare, plantaardige bron (kokosnootolie). Een klein gedeelte van het molecuul wordt verkregen via petrochemische grondstoffen.  Het geeft een gevoel van lichtheid en een niet-vette huid met een droge afwerking en wordt vaak gebruikt voor zonnebeschermingsproducten, omdat het een goed oplosmiddel voor uv-filters is.

BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER / SHEABUTTER

Butyrospermum Parkii Butter (Shea butter) is het romige extract van de sheanoot van de Sheaboom, die in Afrika groeit. Het wordt in Afrika al vele jaren gebruikt om de sterkte en de glans van de huid en het haar te verbeteren. Sheaboter is een superingrediënt voor de huid. Het bevat hoge natuurlijke concentraties vitamine A en E, die veel verzorgende eigenschappen kunnen hebben. Net zoals gewone boter, smelt sheaboter bij lichaamstemperatuur en geeft het de huid een soepel en zacht gevoel. Het bevat een complex van verschillende lipiden, essentiële vetzuren en voedingsstoffen die nodig zijn voor de aanmaak van collageen en het kan de barrièrefunctie van de huid ondersteunen.

C12-15 ALKYL BENZOATE

C12-15-alkylbenzoaat is een huidvriendelijk, synthetisch emolliënt. Het is een olieachtig en enigszins vet bestanddeel. Het laat zich gemakkelijk uitsmeren op de huid, geeft een gevoel van een  droge afwerking op de huid en is een waardevol oplosmiddel voor veel cosmetische ingrediënten.

C12-15 PARETH-3

C12-15-Pareth-3 werkt als oppervlakteactieve stof en emulgator, waardoor olie en water kunnen worden gemengd en dit soort formulering kan worden gestabiliseerd.

C15-19 ALKANE

C15-C19-alkaan is een emolliënt op basis van petrochemische grondstoffen. Het is een mengsel van lineaire alkanen met 15 tot 19 koolstofatomen in de alkylketen. Het geeft een fris en zijdeachtig gevoel, met een zacht nagevoel.

C20-40 ALKYL STEARATE

C20-40 alkylstearaat is een zeer harde synthetische esterwas met een hoog smeltpunt. Het kan de mono-esterfractie van bijenwas in cosmetische producten vervangen. Het wordt vaak gebruikt voor sticks of als stabilisator in emulsies om de consistentie te verhogen.

CALCIUM CARBONATE

CALCIUM CHLORIDE

Calciumchloride is een anorganisch zout dat wordt gebruikt in verschillende cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging; het wordt gebruikt om emulsies te stabiliseren.

CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT / BLACK TEA EXTRACT

Zwarte thee is gemaakt van verlepte en gerolde theebladeren, die vervolgens worden gefermenteerd. Als het oxidatieproces beëindigd is,  wordt het extract geproduceerd met een mild extractieproces, waardoor de natuurlijke ingrediënten behouden blijven. De cafeïne uit de zwarte thee heeft een verkwikkend effect op de huid en geeft de huid een fris gevoel.

CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT / GREEN TEA EXTRACT

Camellia Sinensis Leaf Extract is een extract van groene thee dat wordt verkregen uit de bladeren van Camellia sinensis.  Groenethee-extract is van nature rijk aan antioxidanten, die ook bekendstaan om hun celbeschermende werking. Groenethee-extract wordt ook gebruikt voor het antioxiderende effect dat de huid kan beschermen tegen het beschadigende gevolg van vrije radicalen.

CANDELILLA CERA

Candelilla-was is een gezuiverde plantaardige was die wordt verkregen uit de bladeren van de candellila-plant, ook wel Euphorbia cerifera of Euphorbiaceae genoemd.

CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE

Capryl/Caprinetriglyceride is een gemengde tri-ester van natuurlijke oorsprong, verkregen uit kokosnootolie en glycerine. Deze olie heeft als voordeel dat ze stabiel is tegen oxidatie. Capryl/Caprinetriglyceride is een uitstekend huidverzorgend middel, dat de esthetiek van het product verbetert, en ook de huid zacht en glad maakt. Het geeft de huid een aangenaam gevoel en daarom wordt het vaak gebruikt in bijvoorbeeld crèmes, lotions, lipverzorgings- en zonnebeschermingsproducten.

CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE

Caprylyl/Caprylglucoside wordt gevormd door de reactie van een soort alcohol met glucose. Het resultaat is een milde oppervlakteactieve stof die alom wordt gebruikt bij babyverzorging en voor reiniging van het gezicht en het lichaam. Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

CAPRYLYL GLYCOL

Caprylylglycol is een multifunctioneel additief dat de viscositeit reguleert en vocht vasthoudt. Het is bekend dat het de huid een aangenaam en zacht gevoel geeft. Het ingrediënt heeft ook antimicrobiële eigenschappen en wordt gebruikt bij de formulering van emulsies en producten die worden afgespoeld.

CARBOMER

Carbomeren zijn synthetische polymeren die zijn gebaseerd op acrylzuur. Ze worden over het algemeen gebruikt om formules op waterbasis dikker te maken, en om emulsies zoals crèmes of lotions te stabiliseren. Polymeer geeft textuur en wijzigt het stroomgedrag.

CELLULOSE GUM

Cellulosegom is een in water oplosbaar polymeer gebaseerd op gemodificeerd natuurlijk cellulose. Het speelt een rol als verdikker in verschillende waterige producten wanneer het is geneutraliseerd. Het kan doorzichtige gels vormen of de consistentie van emulsies verhogen. Cellulosegom wordt veel gebruikt in cosmetische, farmaceutische en voedingsproducten.

CENTAUREA CYANUS FLOWER EXTRACT

Centaurea Cyanus Bloemextract staat ook bekend als korenbloemextract. De diepblauwe korenbloem groeide vroeger overvloedig op de Britse weiden met wilde bloemen. De specifieke naam, cyanus, betekent letterlijk ‘donkerblauw in het Grieks. Het kruideningrediënt wordt veel gebruik in cosmetische producten voor huidverzorging.

CERA MICROCRISTALLINA

Microkristallijne was: ingrediënten* gebaseerd op minerale oliën zijn vetten van fossiele oorsprong. De in hoge mate gezuiverde ingrediënten bestaan in verschillende vormen (oliën, gels ...) en zijn kleurloos, geurloos en smaakloos. De bekendste minerale olie die wordt gebruikt in cosmetische producten is paraffineolie.

Er zijn twee soorten: minerale synthetische oliën, die perfect zuiver zijn vanaf de productie, en minerale oliën afkomstig van petrochemische producten. Die laatste zijn geraffineerde minerale oliën die worden verkregen na zuivering van fossiele materialen zoals kool, ruwe olie of natuurlijk gas. De minerale oliën in onze cosmetische producten zijn van farmaceutische kwaliteit en dus zeer zuiver.

De belangrijkste eigenschap van deze groep ingrediënten is het beschermen van de huid tegen uitdroging. Daarnaast verbeteren deze ingrediënten de kwaliteit van texturen en zijn ze doeltreffend voor reiniging en en voor verwijdering van make-up.

 

* U kunt vaststellen of onze producten deze ingrediënten bevatten, door de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen. Op minerale oliën gebaseerde ingrediënten zijn gemakkelijk te herkennen aan de hand van namen zoals ‘paraffinum liquidum’ (vloeibare paraffine), ‘cera microcristallina’ (microkristallijne was), ‘ozokerite’ (ozokeriet), ‘paraffin’ (paraffine) en ‘synthetic wax’ (synthetische was).

CERAMIDE NP

Ceramiden zijn speciale vetten die van nature in onze huid voorkomen en onze huidbarrière opbouwen. Deze vetten worden sfingolipiden genoemd Ze vormen het hoofdbestanddeel van de bovenste laag van onze huid: de hoornlaag (stratum corneum). Ceramiden staan bekend om hun anti-aging eigenschappen en worden veel gebruikt in huidverzorgingsproducten.

CETEARETH-20

Ceteareth-20 is een synthetische verbinding die wordt gesynthetiseerd door middel van een proces dat ethoxylering wordt genoemd. Dit is een chemische reactie waarbij ethyleenoxide wordt toegevoegd aan een substraat dat bestaat uit cetylalcohol en stearylalcohol. Ceteareth-20 werkt als oppervlakteactieve stof en als emulgator in veel cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging, zoals hydraterende producten voor het gezicht, anti-aging behandelingen, conditioners, reinigers, zonnebeschermingsproducten, peelings en behandelingen tegen acne.

Als emulgator verlaagt Ceteareth-20 de oppervlaktespanning door zich te plaatsen op het olie-water- of het lucht-watergrensvlak, wat een stabiliserend effect op de emulsie heeft.

CETEARETH-6

Ceteareth-6 helpt een stabiele emulsie te vormen. Ceteareth-6 wordt gemaakt op basis van een mengsel van cetyl en stearylalcohol, die beide natuurlijk verkregen kunnen worden.

CETEARYL ISONONANOATE

Cetearylisononanoaat is de ester van pelargoonzuur en cetearylalcohol. Het grootste gedeelte is gebaseerd op een hernieuwbare, plantaardige (palm- en/of palmpitolie) bron. Een klein gedeelte van het molecuul is afkomstig van petrochemische stoffen. Cetearylisononanoaat heeft een gemiddelde viscositeit en sterke hydrofobe (waterafstotende) eigenschappen die een ruwe huid verzachten en glad maken.

CETEARYL ALCOHOL

Cetearylalcohol is een mengsel van cetylalcohol (hexadecanol) en stearylalcohol (octadecanol).

Deze twee bestanddelen worden vaak verkregen uit plantaardige vetten of oliën. Daarom worden de twee alcoholen vetalcoholen genoemd. Cetylalcohol (hexadecanol) en stearylalcohol (octadecanol) kunnen echter ook worden verkregen door hydrolyse van wassen. Cetylstearylalcohol wordt in veel cosmetische verbindingen gebruikt omdat het de stabiliteit van emulsies en de textuur van verbindingen verbetert. Cetearylalcohol vormt een vaste witte massa die dient om water te binden en consistentie te geven.

CETRIMONIUM CHLORIDE

Cetrimoniumchloride is een quaternair ammoniumzout. Het maakt het haar gemakkelijk kambaar en voorkomt of remt het ontstaan van statische elektriciteit en wordt daarom gebruikt in de formulering van crèmespoelingen en haarkleuring.

CETYL ALCOHOL

Cetylalcohol wordt vaak verkregen uit plantaardige vetten of oliën. Daarom wordt Cetylalcohol vetalcohol genoemd. Cetylalcohol kan echter ook worden verkregen door hydrolyse van wassen. Cetylalcohol wordt in veel cosmetische formules gebruikt omdat het de stabiliteit van emulsies en de textuur van formules zoals crèmes of lotions verbetert. Cetylalcohol vormt een vaste witte massa die dient om water te binden en consistentie te geven.

CETYL PALMITATE

Cetylpalmitaat is de ester van cetylalcohol en palmitinezuur. Het is een witte, kristallijne, wasachtige stof en laat de huid er zacht en glad uitzien. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt als verdikker of emolliënt in cosmetische producten.

CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT / CHAMOMILE

De helende eigenschappen van kamillebloemen zijn al eeuwenlang bekend. Kamillebloemen werden zelfs in het oude Egypte al als medicinale plant gebruikt. Kamillebloemextract wordt geproduceerd met een voorzichtig extractieproces, zodat de natuurlijke ingrediënten behouden kunnen blijven. Kamillebloemextract is vooral geschikt voor gebruik op de huid, vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen. Kamillebloemen bevatten alfa-bisabolol, wat bijzonder effectief is bij wondgenezing.

CHARCOAL POWDER

Houtskoolpoeder is het gedroogde, koolstofhoudende materiaal dat wordt verkregen bij het verhitten van organische stoffen. Het is een microporeus materiaal dat uitstekend absorbeert voor zijn grote specifieke oppervlakte. Het wordt gebruikt om de huid te reinigen en wordt veel gebruikt in producten voor vette huidtypes en een huid met neiging tot acne.

CHITOSAN

CHONDRUS CRISPUS EXTRACT

Chondrus Crispus Extract, ook wel bekend als Carrageen is een natuurlijke anionische polymeer dat wordt geëxtraheerd uit rode zeewieren. Afhankelijk van de soort is Chondrus Crispus extract oplosbaar in koud of warm water, kan het water dikker maken en ook gels vormen. In cosmetische producten wordt het gebruikt om reinigingsproducten dikker te maken of emulsies te stabiliseren. Chondrus Crispus extract heeft ook een specifiek sensorisch profiel dat een aangenaam huidgevoel ondersteunt.

CI 10316

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 11680

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 14720

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 15850

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 15985

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 16035

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 17200

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 19140

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 28440

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 40800

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 42053

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 42090

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 45100

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 47005

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 60725

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 61570

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 73360

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 74160

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 75470

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 77007

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 77268:1

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 77288

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 77289

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 77491

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 77492

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 77499

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 77891

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CITRONELLOL - FLORAL ROSE CITRUS

Dit ingrediënt is aanwezig in geraniums, rozen en de meeste bloemen. Het is een van de natuurlijke bestanddelen van het rozenakkoord in vrouwelijke parfums en is ook een essentieel element voor de varengeur voor mannen. Dit ingrediënt brengt een naar rozen geurende en pikante frisheid en een natuurlijk delicaat vleugje in een bloemenhart.

COCAMIDE DEA

Cocamide DEA is een viskeuze vloeistof en wordt gebruikt als schuimmiddel in shampoos en badproducten. Dit ingrediënt wordt verkregen door de reactie tussen een mengsel van vetzuren uit kokosnootolie en di-ethanolamine. De letters 'DEA' in Cocamide DEA staan voor di-ethanolamide. Dit mag niet worden verward met een compleet andere stof met heel andere eigenschappen die di-ethanolamine wordt genoemd, soms ook bekend onder de naam ‘DEA’. Di-ethanolamine is volgens de wetgeving voor cosmetica verboden voor gebruik in cosmetische producten. Cocamide DEA kan veilig worden gebruikt in cosmetische producten. Alle cosmetische ingrediënten moeten volgens de Europese veiligheidswetten voor cosmetica veilig kunnen worden gebruikt. De veiligheid van Cocamide DEA wordt niet betwist door de Europese Commissie of haar onafhankelijke deskundige adviescomité, het Wetenschappelijk Comité voor consumentenveiligheid (WCCV).

COCAMIDOPROPYL BETAINE

Cocamidopropylbetaïne is een milde amfotere oppervlakteactieve stof die wordt gebruikt in shampoos en huidreinigers. Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

COCO-BETAINE

Kokosbetaïne is een milde amfotere oppervlakteactieve stof die wordt gebruikt in shampoos en huidreinigers. Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

COCO-CAPRYLATE/CAPRATE

Kokoscaprylaat/capraat is een product op basis van natuurlijke vetalcohol afkomstig van de pit of het vruchtvlees van rijpe kokosnoten en een gedefinieerd mengsel van gefractioneerde vetzuren van plantaardige oorsprong. Het is een gemakkelijk smeerbaar emoliënt en hervettend middel. Dankzij de ultra lichte structuur en de gemakkelijke smeerbaarheid, geeft Kokoscaprylaat/capraat de huid een verzorgd gevoel. Het is niet oxideerbaar en geurloos. Door het evenwichtige emolliërende profiel is het een uitstekende keuze voor alle soorten huidverzorging, babyverzorging, massageproducten en nog veel meer.

COCO-GLUCOSIDE

Kokosglucoside wordt gevormd door een reactie van de vetzuren van kokosnootolie met glucoside. Het resultaat is een milde oppervlakteactieve stof die alom wordt gebruikt bij babyverzorging en voor reiniging van het gezicht en het lichaam. Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

COCOGLYCERIDES

Kokosglyceriden zijn afkomstig van 100% hernieuwbare grondstoffen. Ze worden verkregen uit plantaardige triglyceride olie van de olie van kokosnoten/palmvruchten. Dit emolliënt wordt alom gebruikt in cosmetische producten om de huid soepel, glad en in goede conditie te houden.

COCONUT ACID

Kokosnootvetzuur is een natuurlijk mengsel van vetzuren met middellangeketenvetzuren uit kokosnootolie (Cocos nucifera). Kokosnootvetzuren worden gebruikt in huidverzorgingsproducten als oppervlakteactief/reinigend, verzachtend en emulgerend ingrediënt. Bovendien hydrateert dit product de huid en houdt het de huid soepel en zacht. Het wordt langzaam geabsorbeerd en blijft langer vers.

COLLOIDAL OATMEAL

Colloïdaal havermeel is fijngemalen havermeel, waarvan bekend is dat het lichte huidirritatie verzacht. Wanneer havermeel wordt gebruikt in cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging, wordt het ook wel ‘Avena Sativa (Oat) Kernel Meal’.

COPERNICIA CERIFERA CERA

Carnaubawas is een gezuiverde plantaardige was verkregen uit jonge bladeren van de Braziliaanse palmboom Copernicia Cerifera.

CREATINE

Creatine, een lichaamseigen aminozuurderivaat, speelt een centrale rol in de energietoevoer van de cellen. De cellen bereiken hun fysiologische niveaus van Creatine door biosynthese van de aminozuren arginine, glycine en methionine en/of anders door de inname van vlees en vis. Creatine speelt een sleutelrol bij de energietoevoer in ons lichaam, omdat het werkt als een batterij die energie opslaat, vervoert en vrijgeeft, om berekend te zijn op wisselende energiebehoeften.

CYCLOMETHICONE

Siliconen* zijn synthetische ingrediënten die kunnen voorkomen in de vorm van oliën en gels met een dunnere of dikkere textuur. Siliconen zijn ingrediënten die worden gemaakt van silicium, een minerale verbinding die overvloedig in de natuur aanwezig is als siliciumdioxide, het hoofdbestanddeel van zand. In cosmetische producten wordt silicone-olie hoofdzakelijk gebruikt tegen samenklonteren: Het geeft producten zoals crèmes of make-up een zijdeachtige, smeerbare textuur, en shampoos en andere haarverzorgingsproducten glans en zachtheid.* U kunt gemakkelijk vaststellen of onze producten silicone bevatten, door de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen. Silicone kan worden gevonden onder benamingen zoals dimethicon(e), cyclomethicon(e), dimethiconol en amodimethicon(e).

CI 12490

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CITRIC ACID

Alfa-hydroxyzuren (afkorting: AHA’s) vormen een groep ingrediënten zoals bijv. melkzuur en citroenzuur. AHA’s zijn aanwezig in vruchten zoals druiven en citroenen, evenals in suikerriet en melk. Ze zijn vaak bekend als fruitzuren en ze worden in lage concentraties gebruikt om het normale vervellingsproces van de huid lichtjes te versnellen. Het resultaat kan het afschilferen van droge cellen op de oppervlakkige lagen van de huid zijn en dat de huid er beter uitziet en aanvoelt.

DECYL GLUCOSIDE

Decylglucoside wordt gevormd door middel van een reactie van een soort alcohol met glucose. Het resultaat is een milde

oppervlakteactieve stof die alom wordt gebruikt in babyverzorging en reiniging van gezicht en lichaam.  Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

DECYL OLEATE

Decyloleaat is de ester van decylalcohol en oliezuur. Het is een natuurlijk verkregen emolliënt dat de huid een niet-plakkend, zacht en soepel gevoel geeft.

DECYLENE GLYCOL

Decanediol (decyleenglycol) is een hydraterend ingrediënt met antibacteriële eigenschappen. Decyleenglycol maakt de huid zacht en glad.

DIAZOLIDINYL UREA

Diazolidinylureum behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten). Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument. Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen. Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen. Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

DIBUTYL ADIPATE

Dibutyladipaat is de di-ester van butylalcohol en adipinezuur. Het is een synthetische, heldere, kleurloze, olieachtige vloeistof die goed smeerbaar is op de huid. Het geeft de huid een zacht en glad uiterlijk en is speciaal geschikt voor zonnebeschermingsformules vanwege het uitstekende oplosbare vermogen voor kristallijne uv-filters.

DICAPRYLYL ETHER

Dicaprylylether kan van natuurlijke oorsprong zijn (verkregen uit palmolie of palmpitolie) of afkomstig zijn van petrochemische producten. Het is te vinden in producten zoals: hydraterende huidverzorging/lotions, zonnebescherming, anti-aging verzorging, oogcrèmes, deodorants.

DICAPRYLYL CARBONATE

Dicaprylylcarbonaat is een di-ester van caprylylalcohol (van natuurlijke oorsprong uit palmolie of palmpitolie) en koolzuur (van petrochemische producten). Dicaprylylcarbonaat is een gemakkelijk smeerbaar, droog, niet-vet emolliënt. Deze olie wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt in lichaamsverzorging, gezichtsverzorging, antiperspirants/deodorants, babyverzorging en zonneverzorging.

DICHLOROBENZYL ALCOHOL

Dichloorbenzylalcohol behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten). Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument. Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen. Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen. Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

DIETHYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE

Di-ethylaminohydroxybenzoylhexylbenzoaat behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

DIETHYLHEXYL BUTAMIDO TRIAZONE

Di-ethylhexylbutamidotriazon behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

DIETHYLHEXYL SYRINGYLIDENEMALONATE

Di-ethylhexylsyringylidenemalonaat werkt als antioxidant en helpt cosmetische producten te beschermen tegen chemisch of fysisch bederf door licht.

DIMETHICONE

Siliconen* zijn synthetische ingrediënten die kunnen voorkomen in de vorm van oliën en gels met een dunnere of dikkere textuur. Siliconen zijn ingrediënten die worden gemaakt van silicium, een minerale verbinding die overvloedig in de natuur aanwezig is als siliciumdioxide, het hoofdbestanddeel van zand. In cosmetische producten wordt silicone-olie hoofdzakelijk gebruikt tegen samenklonteren: Het geeft producten zoals crèmes of make-up een zijdeachtige, smeerbare textuur, en shampoos en andere haarverzorgingsproducten glans en zachtheid.* U kunt gemakkelijk vaststellen of onze producten silicone bevatten, door de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen. Silicone kan worden gevonden onder benamingen zoals dimethicon(e), cyclomethicon(e), dimethiconol en amodimethicon(e).

DIMETHICONE CROSSPOLYMER

Siliconen* zijn synthetische ingrediënten die kunnen voorkomen in de vorm van oliën en gels met een dunnere of dikkere textuur. Siliconen zijn ingrediënten die worden gemaakt van silicium, een minerale verbinding die overvloedig in de natuur aanwezig is als siliciumdioxide, het hoofdbestanddeel van zand. In cosmetische producten wordt silicone-olie hoofdzakelijk gebruikt tegen samenklonteren: Het geeft producten zoals crèmes of make-up een zijdeachtige, smeerbare textuur, en shampoos en andere haarverzorgingsproducten glans en zachtheid.* U kunt gemakkelijk vaststellen of onze producten silicone bevatten, door de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen. Silicone kan worden gevonden onder benamingen zoals dimethicon(e), cyclomethicon(e), dimethiconol en amodimethicon(e).

DIMETHICONOL

Siliconen* zijn synthetische ingrediënten die kunnen voorkomen in de vorm van oliën en gels met een dunnere of dikkere textuur. Siliconen zijn ingrediënten die worden gemaakt van silicium, een minerale verbinding die overvloedig in de natuur aanwezig is als siliciumdioxide, het hoofdbestanddeel van zand. In cosmetische producten wordt silicone-olie hoofdzakelijk gebruikt tegen samenklonteren: Het geeft producten zoals crèmes of make-up een zijdeachtige, smeerbare textuur, en shampoos en andere haarverzorgingsproducten glans en zachtheid.* U kunt gemakkelijk vaststellen of onze producten silicone bevatten, door de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen. Silicone kan worden gevonden onder benamingen zoals dimethicon(e), cyclomethicon(e), dimethiconol en amodimethicon(e).

DIPENTAERYTHRITYL HEXACAPRYLATE/HEXACAPRATE

Tridecylstearaat, Tridecyltrimellitaat en Dipentaerythrityl hexacaprylaat/hexacapraat zijn gemengd tot een unieke combinatie van esters van niet-dierlijke oorsprong. Het sensorische gevoel van dit emolliënt is rijk, maar niet-plakkerig en langdurig zijdezacht. Het wordt verkregen uit plantaardige (de zaden/pitten/vruchten van kokosnoot en/of palm) en synthetische bronnen.

DISODIUM COCOYL GLUTAMATE

Dinatriumcocoylglutamaat is een milde anionische oppervlakteactieve stof op basis van aminozuren. Het wordt gebruikt als schuim- en reinigingsmiddel in haar- en huidproducten.

DISODIUM EDTA

EDTA en de zouten van EDTA (bijv. trinatrium-EDTA) worden synthetisch geproduceerd. In cosmetische producten is het hoofddoel het binden van metaalionen. De binding van metaalionen helpt bederf van cosmetische producten te voorkomen.

DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE

Dinatriumlaurylethersulfosuccinaat is een anionische oppervlakteactieve stof die wordt gebruikt in shampoos en huidreinigers. Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

DISODIUM LAURYL SULFOSUCCINATE

Dinatriumlaurylsulfosuccinaat is een anionische oppervlakteactieve stof die wordt gebruikt in shampoos en huidreinigers. Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

DISODIUM PEG-5 LAURYLCITRATE SULFOSUCCINATE

Dinatrium-PEG-5-laurylcitraatsulfosuccinaat is een anionische oppervlakteactieve stof die wordt gebruikt in shampoos en huidreinigers. Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

DISTARCH PHOSPHATE

Dizetmeelfosfaat is een gemodificeerd natuurlijk zetmeel, meestal verkregen uit maïszetmeel.  Dit zetmeelpoeder van µm-grootte adsorbeert grote hoeveelheden lipiden (oliën). Daardoor geeft dizetmeelfosfaat de huid een minder vet, licht en glad gevoel, wanneer het is opgenomen in emulsies zoals crèmes of lotions. Dizetmeelfosfaat is vooral geschikt voor matterende cosmetische producten.

DISTEARDIMONIUM HECTORITE

Disteardimoniumhectoriet is een lipofiele gemodificeerde klei die ook wel organoklei wordt genoemd. Deze grondstof maakt oliën dikker en wordt gebruikt in deo-aerosols, stukken zeep of make-upproducten. Disteardimoniumhectoriet stabiliseert ook emulsies door zijn olieverdikkende eigenschappen.

DMDM HYDANTOIN

DMDM-hydantoïne behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten). Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument. Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen. Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen. Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

EDTA

EDTA en de zouten van EDTA (bijv. trinatrium EDTA) worden synthetisch geproduceerd. In cosmetische producten is het hoofddoel het binden van metaalionen. De binding van metaalionen helpt bederf van cosmetische producten te voorkomen.

ETHYLHEXYL COCOATE

Ethylhexylcocoaat is een hoogwaardig esteremolliënt. Het ene gedeelte van het molecuul is afkomstig van een hernieuwbare, plantaardige (kokosnoot) bron. Het andere gedeelte is afkomstig van petrochemische stoffen. Ethylhexylcocoaat wordt vaak gebruikt in cosmetische toepassingen, kan de huid een zacht gevoel geven en wordt vooral gebruikt in formules voor gezichts- en lichaamsverzorging.

ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE

Ethylhexylmethoxycinnamaat behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen.

ETHYLHEXYL SALICYLATE

Ethylhexylsalicylaat behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen.

ETHYLHEXYL STEARATE

Ethylhexylstearaat is een snel absorberende cosmetische olie die goed uitsmeerbaar is en bestand tegen oxidatie. Het ene gedeelte van het molecuul is afkomstig van een hernieuwbare, plantaardige (palm- en/of palmpitolie) bron. Het andere gedeelte is afkomstig van petrochemische stoffen.

Ethylhexylstearaat is geschikt voor alle soorten crèmes en lotions, lichaamsolie en badadditieven en voor gebruik in zonnebeschermingsproducten (vanwege de compatibiliteit met uv-filters).

ETHYLHEXYL TRIAZONE

Ethylhexyltriazon behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen.

ETHYLHEXYLGLYCERIN

Bij gebruik in cosmetische producten geeft deze emolliërende en hydraterende stof de huid een aangenaam gevoel. Daarnaast kan het de werkzaamheid van traditionele conserveringsmiddelen verbeteren en kan het worden gebruikt als antimicrobiële stabilisator in combinatie met andere cosmetische ingrediënten. Ethylhexylglycerine is een stof die wereldwijd is goedgekeurd als multifunctioneel additief en het is een zeer effectieve deodorant. Ethylhexylglycerine remt de groei en proliferatie van bacteriën die een onaangename geur veroorzaken zonder de huidflora aan te tasten.

ETHYLPARABEN

Ethylparabeen behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten).

Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument.

Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen.

Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen.

Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.


F-J

GLYCINE SOJA OIL

Sojaolie wordt verkregen uit sojabonen door persen of extractie, waarna het gewoonlijk geraffineerd wordt. De sojaboon komt oorspronkelijk uit China, maar is pas tegen het einde van de 19e eeuw in Amerika beland. In de 19e eeuw zijn sojabonen snel populair geworden en worden ze uitgebreid verbouwd. De sojaboon bevat veel vet en eiwit, en is daarom al eeuwenlang een favoriet voedingsmiddel in Oost-Azië.

De doorzichtige, lichtgele halfdroge vloeistof met een flauwe, kenmerkende geur is een veelgebruikte multifunctionele olie. Glycinesojaolie bestaat voor 55% tot 65% uit meervoudig onverzadigde vetzuren en wordt vaak gebruikt als emolliënt in cosmetische producten.

FUCUS VESICULOSUS EXTRACT

Fucus vesiculosus extract is een extract van de gedroogde thallus (plant zonder duidelijk verschil tussen wortel, stengel en blad ) van blaaswier. Blaaswier is een soort bruin wier dat eetbaar is. Het extract heeft een ongewoon hoge concentratie mineralen, waaronder natrium en kalium.

ISOHEXADECANE

Isohexadecaan is een zeer zuiver emolliënt op basis van koolwaterstof en petrochemische producten. Het geeft de huid een zacht gevoel en beschermt de huid tegen uitdroging.

ISOPROPYL MYRISTATE

Isopropylmyristaat is een kleurloos en geurloos emolliënt. Het wordt gedeeltelijk verkregen uit natuurlijke vetzuren. Een klein gedeelte van het molecuul is afkomstig van petrochemische stoffen. Dit ingrediënt kan de huid zacht en soepel maken.

ISOPROPYL PALMITATE

Isopropylpalmitaat is een ester van palmitinezuur en isopropylalcohol. Het is hoofdzakelijk van hernieuwbare, plantaardige (palm- en/of palmpitolie) oorsprong. Een klein gedeelte van het molecuul is afkomstig van petrochemische stoffen. Dit emolliënt is zacht voor de huid, met een herstellend en revitaliserend effect dat de huid zacht en soepel maakt.

ISOPROPYL STEARATE

Isopropylstearaat is een ester van isopropylalcohol en stearinezuur. Het is hoofdzakelijk van hernieuwbare, plantaardige (palm- en/of palmpitolie) oorsprong. Een klein gedeelte van het molecuul is afkomstig van petrochemische stoffen. Stearaatesters werken hoofdzakelijk als smeermiddel op het huidoppervlak, wat de huid er zacht en glad laat uitzien.

GERANIOL - FLORAL ROSE GERANIUM

Dit emblematische ingrediënt is aanwezig in veel planten zoals rozen of geraniums, lavendel of neroli, citronella, enz. Bij een wandeling door een rozentuin, word je erdoor omringd. In parfums wordt het gewaardeerd om zijn bloemengeur met dauwnoten.

GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT

Ginkgo, ook wel bekend als de wonderboom, werd 200 jaar geleden vanuit Japan naar Europa gebracht. Het extract van de bladeren van de Ginkgo biloba wordt geproduceerd met behulp van een mild extractieproces, dat optimaal is om de natuurlijke ingrediënten te behouden. Het extract bevat de volgende ingrediëntenklassen: flavonoïden, bilobaliden en ginkgoliden. Het extract van de bladeren van de Ginkgo biloba is ook bekend om zijn therapeutische eigenschappen.

Glucose

Glucose is een bekende suiker, komt van nature voor en kan worden gevonden in vruchten en andere delen van planten. Glucose is de vaakst voorkomende monosacharide, een subcategorie van de koolhydraten. Glucose wordt hoofdzakelijk geproduceerd door planten en de meeste algen tijdens fotosynthese van water en koolstofdioxide, waarbij energie uit zonlicht wordt gebruikt. In cosmetische toepassingen, bijv. huidverzorgingsproducten, wordt glucose gebruikt als niet-ionisch verdikkingsmiddel.

GLYCERIN

Glycerine (soms ook wel glycerol genoemd) is een van nature voorkomende alcoholverbinding die aanwezig is in alle dierlijke, plantaardige en menselijke weefsels, waaronder de huid en het bloed. Glycerine wordt vaak gebruikt in cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging. Het kan worden verkregen uit natuurlijke suikers (bijv. sojabonen, suikerriet of glucosestroopsuiker) of wordt synthetisch geproduceerd. Deze synthetische vorm is chemisch identiek aan natuurlijk voorkomend glycerine en het lichaam reageert er op dezelfde manier op. Het is een bekende vochtvanger die beschermt tegen verlies van vocht uit producten en de huid. Bovendien beschermt en verzorgt het de huid.

GLYCERYL OLEATE

Glyceryloleaat is een plantaardig ingrediënt en heeft goede emulgerende eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt om water en olie te mengen en te stabiliseren. Het geeft de huid ook een glad en soepel gevoel.

GLYCERYL CAPRATE

Glycerylcaprylaat is een plantaardige oppervlakteactieve stof met een sterke werking tegen bacteriën en gisten. Het ingrediënt stimuleert de productie van organische zuren en verschillende goedgekeurde conserveringsmiddelen. Door de amfifiele structuur verlaagt het de oppervlaktespanning. Dit kan leiden tot kleinere druppels en stabielere emulsies. In hogere concentraties kan het de viscositeit van emulsies verminderen.

GLYCERYL CAPRYLATE

Glycerylcaprylaat is een plantaardige oppervlakteactieve stof met een sterke werking tegen bacteriën en gisten. Het stimuleert de productie van organische zuren en verschillende goedgekeurde conserveringsmiddelen. Door de amfifiele structuur verlaagt het de oppervlaktespanning. Dit kan leiden tot kleinere druppels en stabielere emulsies. In hogere concentraties kan het de viscositeit van emulsies verminderen.

GLYCERYL ISOSTEARATE

Glycerylisostearaat is een mengsel van glycerine en isostearinezuur dat van natuurlijke of synthetische oorsprong kan zijn. Het wordt toegevoegd aan crèmes en lotions om homogene mengsels van olie en water te vormen. Het zorgt niet alleen voor stabilisatie van de emulsies, maar heeft ook invloed op de consistentie van de formuleringen.

GLYCERYL STEARATE

Glycerylstearaat is een plantaardig ingrediënt dat de consistentie verbetert en een co-emulgator voor O/W-emulsies. Het wordt gebruikt als stabilisator in crèmes en lotions van het type olie-in-water, omdat het de viscositeit verhoogt en emulsies stabiliseert. Glycerylstearaat wordt vaak gebruikt in cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging en is aanwezig in lotions, crèmes, poeders, huidreinigingsproducten, make-upbasissen en foundations, mascara, oogschaduw, eyeliner, haarconditioners en -spoelingen en zonnebeschermingsproducten.

GLYCERYL STEARATE CITRATE

Glycerylstearaatcitraat, een glyceryldi-ester, wordt gemaakt van glycerine en vetzuren verkregen uit plantaardige oliën. Dit ingrediënt werkt als hydrofiele, PEG-vrije, anionische O/W-emulgator en als emolliënt. Het wordt gewoonlijk gebruikt in crèmes, lotions, babyverzorgingsproducten, zonnebeschermingsproducten en after-sunproducten.

GLYCERYL STEARATE SE

Glycerylstearaat SE is een natuurlijke emulgator (helpt water en olie te mengen) en een emolliënt. Glycerylstearaat SE is een "zelf-emulgerende" vorm van Glycerylstearaat. Het bevat ook een kleine hoeveelheid Natrium- en/of Kaliumstearaat. Het stabiliseert emulsies en geeft producten een uitstekende textuur.  Glycerylstearaat werkt als smeermiddel op het huidoppervlak, wat de huid er zacht en glad laat uitzien. Het vertraagt ook het verlies van vocht uit de huid door een barrière op het huidoppervlak te vormen.

GLYCOL

Glycolen zijn organische verbindingen die behoren tot de klasse van alcoholen. Glycolen worden gebruikt als oplosmiddel en als middel om de viscositeit te verlagen. Het kan worden gebruikt als vochtvanger die beschermt tegen het verlies van vocht uit producten.

GLYCOL DISTEARATE

Glycolstearaat is een witte tot crèmekleurige, wasachtige vaste stof. Het is een mengsel van mono- en di-esters van ethyleenglycol en stearinezuur. Vanwege zijn opacificerende eigenschappen wordt glycolstearaat gebruikt om veel verschillende bubbelbad-, haar- en huidverzorgingsproducten samen te stellen.

GLYCYRRHETINIC ACID

Helianthus Annuus Seed Oil (zonnebloempitolie) is van plantaardige oorsprong. De plant Helianthus annuus werd voor het eerst veredeld in Noord- en Zuid-Amerika. De gewone zonnebloem is een grote eenjarige plant van het geslacht Helianthus die wordt verbouwd als gewas voor de eetbare olie en eetbare vruchten. Daarnaast bevat zonnebloemolie vitamine E. In cosmetische toepassingen werkt het als emolliënt voor een glad, aangenaam gevoel van de huid.

GLYCYRRHIZA GLABRA ROOT EXTRACT

Dit ingrediënt heeft een zoete smaak en wordt gewonnen uit de zoethoutwortel. Het is te vinden in Zuid-Europa en delen van Azië, zoals India. Botanisch gezien is het niet verwant aan anijs, steranijs of venkel, ook al is hun geur vergelijkbaar.

GLYCYRRHIZA INFLATA ROOT EXTRACT

Plantenextract uit de wortel van de Glycyrrhiza inflata, ook wel Licochalcone A genoemd, wordt gewonnen uit de wortels van de Chinese zoethoutplant. Het heeft anti-irriterende, antioxiderende, antibacteriële en ontstekingswerende eigenschappen. Extract uit de wortel van de Glycyrrhiza inflata kan de toestand van de gevoelige en geïrriteerde huid verbeteren en beschermt de huid tegen door uv-straling veroorzaakte vorming van vrije radicalen.

GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE

Guars worden gewonnen uit guarbonen en worden veel gebruikt in cosmetische producten als verdikkers en ook in bad- en haarverzorgingsproducten zoals huid- en haargevoelverbeteraars.

HAMAMELIS VIRGINIANA BARK/LEAF EXTRACT

Hamamelis Virginiana bladextract wordt gemaakt van de plant Hamamelis virginiana. Het extract wordt verkregen door middel van koude verwerking van het blad van de plant. Het wordt vaak gebruikt in cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging. Hamamelis Virginiana bladextract wordt gebruikt in de formulering van badproducten, reinigingsproducten, deodorants, haarconditioners, shampoos, huidverzorgingsproducten, oogmake-up en aftershave-lotions.

Helianthus Annuus Seed Cera

Helianthus Annuus Seed Wax is a vegetable emolient. The plant (sunflower) was first domesticated in the Americas.
The common sunflower, is a large annual forb of the genus Helianthus grown as a crop for its edible oil and edible fruits. Helianthus Annuus Seed Cera is the  wax, extracted from the seeds of the sunflower. Due to its high melting point it can act as a texturizer in solid r semi-slid cosmetic products.

HELIANTHUS ANNUUS SEED CERA

Helianthus Annuus Seed Cera (zonnebloempitwas) is een plantaardig emolliënt. De plant (zonnebloem) werd voor het eerst veredeld in Noord- en Zuid-Amerika. De gewone zonnebloem is een grote eenjarige plant van het geslacht Helianthus die wordt verbouwd als gewas voor de eetbare olie en eetbare vruchten. De was wordt uit de pitten van de zonnebloem verkregen. Vanwege het hoge smeltpunt kan het werken als textuurverbeteraar in vaste of semi-vaste cosmetische producten.

HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL / SUNFLOWER SEED OIL

Helianthus Annuus Seed Oil (zonnebloempitolie) is van plantaardige oorsprong. De plant Helianthus annuus werd voor het eerst veredeld in Noord- en Zuid-Amerika. De gewone zonnebloem is een grote eenjarige plant van het geslacht Helianthus die wordt verbouwd als gewas voor de eetbare olie en eetbare vruchten. Daarnaast bevat zonnebloemolie vitamine E. In cosmetische toepassingen werkt het als emolliënt voor een glad, aangenaam gevoel van de huid.

HOMOSALATE

Homosalaat behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen.

HYDROGENATED POLYISOBUTENE

Gehydrogeneerd Polyisobuteen is een synthetisch vervaardigd polymeer, dat wordt gebruikt om een formule dikker te maken. In cosmetische formules werkt het ook als smeermiddel op het huidoppervlak, wat de huid er zacht en glad laat uitzien.

HYDROGENATED CASTOR OIL

Gehydrogeneerde ricinusolie, ook wel ricinuswas genoemd, is een product van de gecontroleerde hydrogenering van de natuurlijke olie van het Castor communis zaad. Oliën worden al vele tientallen jaren gehydrogeneerd, om hun houdbaarheid te verlengen en de oliën stabieler te maken. Gehydrogeneerde ricinusolie is veel langer houdbaar en wordt niet zo gauw ranzig als onbehandelde olie. Bij een hoog smeltpunt wordt gehydrogeneerde ricinusolie wasachtig en werkt het als emolliënt en als verdikker. Het verhoogt de viscositeit van crèmes, zalven en lotions. Het kan worden gebruikt in cosmetische toepassingen voor gladde en stabiele emulsies.

HYDROGENATED COCO-GLYCERIDES

Gehydrogeneerde Kokosglyceride, ook wel bekend als Gehydrogeneerde Kokosolie, is een lipide van plantaardige oorsprong. Deze olie wordt gebruikt in cosmetische producten om de huid te laten genereren en om de huid steviger te maken.

HYDROGENATED PALM GLYCERIDES

Gehydrogeneerde Palmglyceride is een soort lipide en kan van natuurlijke of synthetische oorsprong zijn. Het is een emolliënt en emulgerend middel. Na het aanbrengen verbetert het het gevoel op de huid en lippen. Het kan ook worden gebruikt om de smeerbaarheid van cosmetische formules te verbeteren dus ze verbeteren hoe huidproducten aanvoelen.

HYDROGENATED POLYDECENE

Gehydrogeneerde Polydeceen is een synthetisch geproduceerd, op koolwaterstof gebaseerd emolliënt, dat wordt gebruikt om de huid er zacht en glad uit te laten zien. Gehydrogeneerd Polydeceen is een niet in water oplosbare, niet-plakkerige, gemakkelijk smeerbare olie die een niet afsluitend film op het huidoppervlak vormt.

HYDROGENATED RAPESEED OIL

Gehydrogeneerde koolzaadolie is een product van gecontroleerde hydrogenering van natuurlijke koolzaadolie. Oliën worden al vele tientallen jaren gehydrogeneerd, om hun houdbaarheid te verlengen en de oliën stabieler te maken. Gehydrogeneerde koolzaadolie is veel langer houdbaar en wordt niet zo gauw ranzig als onbehandelde olie. Een vaak gebruikt voorbeeld van gehydrogeneerde olie is margarine. Soms wordt koolzaadolie in de literatuur ook beschreven met de naam canolaolie. Canola kwam van de afkorting: "Can.O.,L-A" (Canadian Oilseed, Low-Acid). Beide oliën zijn vergelijkbaar, maar canolaolie bevat minder erucazuur dan koolzaadolie. In cosmetische toepassingen werkt het als beschermingsmiddel voor de huid.

HYDROGENATED STARCH HYDROLYSATE

Gehydrogeneerd Zetmeelhydrolysaat is een eindproduct van de gecontroleerde hydrogenering van glucosestroop. Het is een soort suikeralcohol en wordt verkregen uit glucose. Gehydrogeneerd Zetmeelhydrolysaat wordt gebruikt in cosmetische formules als beschermend middel, verdikker en vochtvanger.

HYDROLYZED PEARL

Gehydrolyseerd Parelpoeder is de gehydrolyseerde, in water oplosbare vorm van het poeder verkregen uit parels die zorgt voor het gemakkelijke aanbrengen en absorberen van huidverzorgingsproducten.

HYDROLYZED SILK

Gehydrolyseerde Zijde kan van natuurlijke of synthetische oorsprong zijn. Gehydrolyseerde zijdeproteïnen zijn, in de chemische samenstelling, vergelijkbaar met de proteïnen die aanwezig zijn in huid en haar. Het wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten die helpen het vocht op het huidoppervlak te houden en de huid aangenaam en langdurig fris en glad te laten aanvoelen.

HYDROXYETHYLCELLULOSE

Hydroxyethylcellulose is een niet-ionisch, in water oplosbaar polymeer, op basis van gemodificeerd natuurlijk cellulose. Het werkt als verdikkingsmiddel in verschillende waterige producten, vooral in aanwezigheid van grotere hoeveelheden alcohol. Het kan doorzichtige gels vormen of de consistentie van huidverzorgingsemulsies of reinigingsproducten verhogen.

HYDROXYETHYL CETYLDIMONIUM PHOSPHATE

Hydroxyethylcetyldimoniumfosfaat is een quaternair ammoniumzout. Het maakt het haar gemakkelijk kambaar en voorkomt of remt het ontstaan van statische elektriciteit en wordt daarom gebruikt in de formulering van crèmespoelingen en haarkleuring.

HYDROXYPROPYL STARCH PHOSPHATE

Hydroxypropylzetmeelfosfaat is een gemodificeerd polymeer op basis van maïszetmeel, dat gewoonlijk wordt gebruikt voor het verdikken en stabiliseren van emulsies zoals crèmes of lotions, vooral in aanwezigheid van mineralen of zouten Hydroxypropylzetmeelfosfaat geeft stabiele crèmes en lotions voor een licht en glad gevoel van de huid.

HYDROXYPOPYL METHYLCELLULOSE

Hydroxypropylmethylcellulose is een niet-ionisch, in water oplosbaar polymeer, op basis van gemodificeerd natuurlijk cellulose. Hydroxypropylmethylcellulose werkt als verdikkingsmiddel in verschillende waterige producten, vooral in aanwezigheid van grotere hoeveelheden alcohol. Het kan doorzichtige gels vormen of de consistentie van huidverzorgingsemulsies of reinigingsproducten verhogen.

HYDROXYPROPYL OXIDIZED STARCH PG-TRIMONIUM CHLORIDE

Hydroxypropyl Geoxideerd Zetmeel PG-Trimoniumchloride is een filmvormer van plantaardige oorsprong. Het is uiterst effectief voor vrijwel alle haarkenmerken en laat het haar daarom langdurig zacht aanvoelen. Hydroxypropyl Geoxideerd Zetmeel PG-Trimoniumchloride wordt gebruikt als conditioner in veel verschillende douchegels en shampoos.

IMIDAZOLIDINYL UREA

Imidazolidinylureum behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten).

Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument.

Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen.

Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen.

Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

IODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE

Joodpropynylbutylcarbamaat behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten).

Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument.

Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen.

Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen.

Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

ISOCETETH-20

Isoceteth-20 is een synthetisch geproduceerde polyethyleenglycolether van isocetylalcohol en werkt als emulgator of oplosser zodat het lipofiele ingrediënten kan opnemen in producten op waterbasis.

ISODODECANE

Isododecaan is een kleurloze olie van fossiele oorsprong. Het wordt geproduceerd door middel van een speciaal proces met isobuteen als grondstofmateriaal. Het heeft een hoge mate van zuiverheid, kan de huid beschermen tegen uitdroging en geeft aangename texturen. Isododecaan is geschikt voor zowel huid- als haarverzorgingsproducten.

K-O

LANOLIN ALCOHOL

Lanolinealcohol behoort tot de klasse van chemische stoffen die siliconen worden genoemd. Siliconen zijn bestand tegen fysische, biologische, microbiologische en chemische afbraak binnen het gebied van bereiding, opslag en gebruik in cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging.

KAOLIN

Kaolien of witte klei is een pigment van minerale oorsprong en het wordt gebruikt als fijn wit poeder. Kaolien kan worden gebruikt als opacificeerder in transparante producten, maar ook als matterend middel dat resulteert in een minder vet aanvoelende huid.

LAURETH-10

Laurylether ingrediënten zijn polyoxyethers van laurylalcohol. Het nummer in de naam staat voor het gemiddelde aantal eenheden ethyleenoxide in het molecuul. Laureth-10 werkt als emulgator om mengsels van olie in water te stabiliseren.

LAURETH-2

Laureth-2 is een niet-ionische grondstof die wordt verkregen uit vetalcohol en die wordt gebruikt om reinigingsformules op basis van water zoals douchegels of shampoos dikker te maken.

LAURETH-23

Laureth-23 is een emulgator en oppervlakteactieve stof van synthetische oorsprong. In cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging wordt Laureth-23 gebruikt in veel verschillende bad-, oog-, gezichts-, haar-, reinigings- en zonnebeschermingsproducten, maar ook in nagelriemverzachters, deodorants en hydraterende producten.

LAURETH-4

Laurylether ingrediënten zijn polyoxyethers van laurylalcohol. Het nummer in de naam staat voor het gemiddelde aantal eenheden ethyleenoxide in het molecuul. Laureth-4 werkt als emulgator om mengsels van olie in water te stabiliseren.

Laureth-7 Citrate

Laureth-7 Citraat wordt gevormd door de reactie van polyoxyethers van laurylalcohol met citroenzuur. Laureth-7 Citraat wordt als oppervlakteactieve stof gebruikt in de formulering van haarverzorgingsproducten zoals shampoo, huidreinigers en andere huidverzorgingsproducten.

Lauric Acid

Laurinezuur is een van de verschillende vetzuren die aanwezig zijn in kokosnootolie en andere natuurlijke vetten, die in cosmetische producten voor verschillende doelen worden gebruikt. Het wordt vaak gebruikt als basis voor reinigingsmiddelen, en meer en meer om zijn huidverzachtende werking. Het staat bekend om zijn voedende werking voor de huid, helpt het huidoppervlak te verrijken, zorgt voor revitaliserende hydratatie en kan de huid daarom zacht, glad en soepel houden.

LAURYL GLUCOSIDE

Laurylglucoside wordt gevormd door de reactie van een soort alcohol met glucose. Het resultaat is een milde oppervlakteactieve stof, die vaak wordt gebruikt bij babyverzorging, gezichts- en lichaamsreiniging.  Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

LAURAMIDOPROPYL BETAINE

Lauramidopropylbetaïne is een milde amfotere oppervlakteactieve stof die wordt gebruikt in shampoos en huidreinigers. Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

LANOLIN

Lanoline is een waardevol nevenproduct uit de wolindustrie. Het is een natuurlijke stof die wordt verkregen via talgafscheiding van schapen. Lanoline wordt al jarenlang uitgebreid gebruikt in farmaceutische en cosmetische producten. Het zorgt voor een effectieve hydratatie, een verzachtend en helend effect op huidkloofjes en een droge, schilferige huid.

LACTIC ACID

Melkzuur is een alfahydroxyzuur, dat behoort tot de groep van natuurlijke hydratatiefactoren en het heeft hydraterende en ook keratolytische eigenschappen. Het bevordert het afschilferen van de huid en brengt de pH van de huid in evenwicht. Bovendien helpt het symptomen van een droge huid tegen te gaan. Melkzuur heeft ook comedolytische eigenschappen. Het remt de vorming van comedonen door de huid te helpen zich te ontdoen van oude cellen en verhindert zo dat de follikels verstopt raken. Daarom gaat het verschijnselen van acne tegen. Alfa-hydroxyzuren (afkorting: AHA’s) vormen een groep ingrediënten zoals bijv. melkzuur en citroenzuur. AHA’s zijn aanwezig in vruchten zoals druiven en citroenen, evenals in suikerriet en melk. Ze zijn vaak fruitzuren genoemd en worden in lage concentraties gebruikt om het normale vervellingsproces van de huid lichtjes te versnellen. Het resultaat is dat de huid zich ontdoet van droge oppervlakkige huidcellen. Als gevolg daarvan ziet de huid er beter uit en voelt ze beter aan.

LAURYL HYDROXYSULTAINE

Laurylhydroxysultaïne is een milde oppervlakteactieve stof. Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

LEVULINIC ACID

Levulinezuur en het overeenkomende natriumlevulinaat (het natriumzout van levulinezuur) worden beide gebruikt in producten voor persoonlijke verzorging, ook in gecertificeerde cosmetische producten. Levulinezuur kan worden bereid uit de natuurlijke bron sucrose. Het wordt in cosmetische producten gebruikt als huidverzorgend middel om de huid gezond te houden.

LIMONENE - CITRUS FRESH HERBAL

Dit ingrediënt is vaak aanwezig in essentiële oliën, in grote hoeveelheden (sinaasappel, citroen, limoen enz.) en in kleinere hoeveelheden (dille, tijm, karwij enz.). Limoneen kan letterlijk overal gevonden worden, ook in dranken (sinaasappelsap, coca cola, enz.). Het heeft een sprankelend citrusaspect dat een fris, sappig en schoon gevoel geeft.

LINALOOL - FLORAL FRESH LAVENDAR

Linalool is aanwezig in veel natuurlijke essentiële oliën, in verschillende hoeveelheden, van grote hoeveelheden (lavendel, basilicum, bergamot enz.) tot kleine hoeveelheden (roos, geranium, oranjebloesem, verschillende groenten of kazen, munt enz.). Wanneer u naar de Provence in Frankrijk gaat, word je omringd door linalool. Dit ingrediënt met zijn veelzijdige frisse bloemenkarakter wordt vaak gebruikt en staat centraal bij het ontwerp van bloemenharten.

MACADAMIA INTEGRIFOLIA SEED OIL

Macadamia is een plant die behoort tot de familie van de zilverbomen (Proteaceae). De plant is hoofdzakelijk bekend om zijn vrucht, de macadamianoot, de twee soorten Macadamia integrifolia en de Macadamia tetraphylla en is alleen te vinden in Queensland, New South Wales en subtropisch, Oost-Australië.

De plantendelen die worden gebruikt in macadamia zijn bijvoorbeeld de vruchten of zaden. Bovendien heeft macadamia een hoog vetgehalte (overwegend mono- en poly-onverzadigde vetzuren) en vitamine B. Macadamia wordt in cosmetische producten voornamelijk gebruikt als vette basisolie.

MAGNESIUM ALUMINUM SILICATE

Magnesiumaluminiumsilicaat is een natuurlijke klei die emulsies en suspensies helpt te stabiliseren. Deze niet in water oplosbare mineralen worden gebruikt in cosmetische producten om een aangenaam huidgevoel in crèmes en lotions te ondersteunen.

MAGNESIUM STEARATE

Magnesiumstearaat is het magnesiumzout van stearinezuur. Stearinezuur wordt verkregen uit plantaardige oliën. Magnesiumstearaat helpt crèmes te stabiliseren en dikker te maken voor zogenoemde water-in-olie emulsies.

MAGNOLIA OFFICINALIS BARK EXTRACT

Extract van de schors van de Magnolia officinalis dat magnolol en honokiol bevat, zet huidcellen aan tot de synthese van adiponectine en een toename van de hoeveelheid en grootte van cellen die de huid volume geven. Het kan een effectief ingrediënt zijn voor leeftijdsgebonden veranderingen van het volume van de gezichtshuid. Bovendien bezit het antioxiderende en antimicrobiële eigenschappen.

MALPIGHIA GLABRA FRUIT EXTRACT

De vrucht van de Malpighia Glabra wordt ook wel Barbadoskers of acerola genoemd.

Acerola is een struik of kleine boom die inheems is in Centraal-Amerika, het noorden van Zuid-Amerika, Mexico en het Caraïbisch gebied.

De vrucht lijkt op een kers en is dieprood van kleur als ze rijp is. Het wordt gebruikt in cosmetische producten omdat de vrucht veel vitamine C bevat.

MALTODEXTRIN

Maltodextrine is een polysacharide die ook als voedingsadditief gebruikt wordt. Maltodextrine is licht verteerbaar, wordt net zo snel geabsorbeerd als glucose en smaakt matig zoet. Het wordt geproduceerd uit plantaardig zetmeel door partiële hydrolyse en wordt gewoonlijk gebruikt als wit hygroscopisch gesproeidroogd poeder. De belangrijkste functies bij cosmetische toepassingen zijn het binden en stabiliseren van emulsies.

MARIS LIMUS EXTRACT

Maris Limus Extract bevat mineralen als sporenelementen zoals sulfur (zwavel) en zink.

MENTHA AQUATICA EXTRACT

Watermuntextract wordt geproduceerd met een mild extractieproces, dat optimaal is om de natuurlijke ingrediënten te behouden. Producten met watermunt hebben licht verkwikkende en verfrissende eigenschappen.

METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE

Methylchloorisothiazolinon behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten).

Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument.

Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen.

Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen.

Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

METHYLISOTHIAZOLINONE

Methylisothiazolinon behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten).

Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument.

Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen.

Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen.

Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

METHYLPARABEN

Methylparabeen behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten).

Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument.

Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen.

Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen.

Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

METHYLPROPANEDIOL

Methylpropanediol is een synthetisch organisch glycol dat fungeert als oplosmiddel. In een cosmetische formule kan het de absorptie van ingrediënten in de huid verbeteren. Het heeft ook uitgesproken hydraterende eigenschappen die een zachte en frisse afwerking op de huid kunnen achterlaten.

MICROCRYSTALLINE CELLULOSE

Microkristallijne Cellulose is een natuurlijk polymeer uit houtpulp. Gewoonlijk wordt Microkristallijne Cellulose gebruikt om emulsies zoals crèmes of lotions te stabiliseren. Afhankelijk van het type kan Microkristallijne Cellulose onoplosbaar in water of oplosbaar zijn door gebruik te maken van hoge afschuifsnelheden. In water oplosbare Microkristallijne Cellulose maakt op water gebaseerde formules dikker, terwijl onoplosbare Microkristallijne Cellulose met grotere deeltjes werkt als schuurmiddel.

MIPA-LAURETH SULFATE

MIPA-laurylethersulfosuccinaat is een anionische oppervlakteactieve stof die wordt gebruikt in shampoos en huidreinigers. Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

MYRISTIC ACID

Myristinezuur is een verzadigd vetzuur dat van nature voorkomt in bepaalde voedingsmiddelen, zoals nootmuskaat, palmolie, kokosnootolie en boter. Gezuiverd myristinezuur ziet eruit als een harde, witte of lichtgele, glanzende kristallen vaste stof.

MYRISTYL ALCOHOL

Myristylalcohol wordt vaak gewonnen uit plantaardige vetten of oliën. Daarom wordt myristylalcohol een vetalcohol genoemd. Myristylalcohol wordt in veel cosmetische formules gebruikt omdat het de stabiliteit van emulsies verbetert en de textuur van formules zoals crèmes of lotions. Myristylalcohol vormt een vaste witte massa die dient om water te binden en consistentie te geven.

MYRISTYL MYRISTATE

Myristylmyristaat is een cosmetische was die smelt boven lichaamstemperatuur. Dit plantaardige emolliënt is geschikt voor huidverzorgingsproducten, zoals bodylotions, crèmes en ook voor sticks. Het maakt de huid zacht en soepel.

N-BUTYLPARABEN

N-butylparabeen behoort tot de parabenen. Parabenen zijn conserveringsmiddelen die cosmeticaproducten goed houden zodat ze veilig gebruikt kunnen worden. Zonder conserveringsmiddelen zoals parabenen, zouden veel cosmetische producten (vooral producten die water bevatten) na opening snel bederven. Parabenen geven de zekerheid dat bodylotion, gezichtscrème of andere favoriete producten net zo goed blijven als op de dag waarop ze voor het eerst geopend werden.

NELUMBIUM SPECIOSUM FLOWER EXTRACT

De lotusbloem heeft lange tijd een belangrijke religieuze betekenis gehad voor veel Aziatische culturen en wordt beschouwd als symbool voor zuiverheid, ongerepte natuur, vruchtbaarheid en liefde. Lotusbloemextract wordt geproduceerd met een mild extractieproces, dat optimaal is om de natuurlijke ingrediënten te behouden. Lotusbloemen hebben een natuurlijk kraaleffect, ook wel het lotuseffect genoemd. Het bezit een zelfreinigend oppervlak, waardoor water er in de vorm van kralen afstroomt en zo het oppervlak ontdoet van vuildeeltjes. Producten met lotusbloemextract staan bekend om hun licht samentrekkende en kalmerende eigenschap.

OCTOCRYLENE

Octocryleen behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen.

OCTYLACRYLAMIDE/ACRYLATES/BUTYLAMINOETHYL METHACRYLATE COPOLYMER

Octylacrylamide/Acrylaat/Butylamino-ethylmethacrylaatcopolymeer helpt het haar in model te blijven door te verhinderen dat het haar vocht absorbeert en dat het haar elektrostatisch geladen wordt. Het vormt een dunne laag op de huid, het haar of de nagels. Een copolymeer is een polymeer dat wordt gemaakt door relatief kleine chemische verbindingen met de naam monomeren te combineren in een zeer groot molecuul dat zeer verschillende eigenschappen heeft.

OCTYLDODECANOL

Octyldodecanol is afkomstig van een hernieuwbare, plantaardige grondstof en kan ook worden verkregen uit petrochemische grondstoffen. Het wordt vaak gebruikt als emolliënt in cosmetische producten met een goed penetratievermogen en goede oplossende eigenschappen voor uv-filters en pigmenten, geschikt voor crème, lotion, deodorant en make-up. Dit ingrediënt maakt de huid zacht en soepel.

OENOTHERA BIENNIS OIL

Oenothera Biennis olie is een van de natuurlijke plantaardige oliën die kunnen worden beschouwd als bron van omega 6-vetzuur in voedingsmiddelen. Het wordt verkregen uit de teunisbloem. In cosmetische producten kan het de huidbarrière versterken door essentiële vetzuren en lipiden in de huid aan te vullen. Het kan de droge huid en hoofdhuid hydrateren en verzachten.

OLEIC ACID

Oliezuur (oleïne) is een mono-onverzadigd vetzuur en een belangrijk bestanddeel van membraanfosfolipiden in de huid van de mens. Het is een hernieuwbaar, plantaardig vetzuur dat werkt als emolliënt in producten voor persoonlijke verzorging. Oliezuur wordt gewoonlijk gebruikt in zepen, crèmes en lotions.

OLETH 20

Oleth-20 is een synthetisch geproduceerd ingrediënt op basis van olinezuur. Het wordt gebruikt om huid en haar te reinigen door het water te helpen mengen met olie en vuil, zodat deze stoffen weggespoeld kunnen worden. Dit ingrediënt helpt ook emulsies te vormen en helpt ingrediënten op te lossen in vloeistoffen waarin ze normaal gesproken niet zouden oplossen.

ORYZA SATIVA EXTRACT

Zwarte rijst komt oorspronkelijk uit China. Het staat daar ook bekend als verboden rijst, omdat het in het verleden een zeldzaamheid was die enkel was voorbehouden aan de keizer en zijn familie. Zwarterijstextract wordt geproduceerd met een mild extractieproces, dat optimaal is om de natuurlijke ingrediënten te behouden. Zwarterijstextract bevat talrijke sporenelementen en mineralen, in het bijzonder ijzer en eiwitten.

OSTREA SHELL EXTRACT

Oesterschelpextract is een extract van de schelpen van oesters. Het wordt gebruikt voor verschillende cosmetische formuleringen.

OZOKERITE

Ingrediënten* gebaseerd op minerale oliën zijn vetten van fossiele oorsprong. De in hoge mate gezuiverde ingrediënten bestaan in verschillende vormen (oliën, gels ...) en zijn kleurloos, geurloos en smaakloos. De bekendste minerale olie die wordt gebruikt in cosmetische producten is paraffineolie.

Er zijn twee soorten: minerale synthetische oliën, die perfect zuiver zijn vanaf de productie, en minerale oliën afkomstig van petrochemische producten. Die laatste zijn geraffineerde minerale oliën die worden verkregen na zuivering van fossiele materialen zoals kool, ruwe olie of natuurlijk gas. De minerale oliën in onze cosmetische producten zijn van farmaceutische kwaliteit en dus zeer zuiver.

De belangrijkste eigenschap van deze groep ingrediënten is het beschermen van de huid tegen uitdroging. Daarnaast verbeteren deze ingrediënten de kwaliteit van texturen en zijn ze doeltreffend voor reiniging en verwijdering van make-up.

 

* U kunt vaststellen of onze producten deze ingrediënten bevatten, door de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen. Op minerale oliën gebaseerde ingrediënten zijn gemakkelijk te herkennen aan de hand van namen zoals ‘paraffinum liquidum’ (vloeibare paraffine), ‘cera microcristallina’ (microkristallijne was), ‘ozokerite’ (ozokeriet), ‘paraffin’ (paraffine) en ‘synthetic wax’ (synthetische was).


P-T

PEG-14 M

Polyethyleenglycolen zijn polymeren van ethyleenoxide. Het nummer in de naam geeft het gemiddelde aantal eenheden in het molecuul aan. PEG-14M werkt als emulgator en stabiliseert mengsels van olie en water.

PEG-150 DISTEARATE

PEG-150-distearaat is een veelzijdig ingrediënt van natuurlijke en synthetische oorsprong dat bijzonder mild voor de huid is. PEG-150-distearaat als emulgator stabiliseert crèmes en bouwt de consistentie op. Het kan ook shampoos, douchegels of scheergels dikker maken.

PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL

PEG-40 Gehydrogeneerde Ricinusolie is een polyethyleenglycolderivaat van Gehydrogeneerde Ricinusolie. Het helpt om emulsies te vormen door de oppervlaktespanning van de te emulgeren stoffen te verlagen. Dit helpt ook ingrediënten op te lossen in een oplosmiddel waarin ze normaal gesproken niet zouden oplossen. PEG-ricinusoliën en PEG Gehydrogeneerde Ricinusoliën worden geproduceerd uit respectievelijk Ricinusolie en gehydrogeneerde Ricinusolie. Ricinusolie wordt verkregen door koude persing van de zaden van de Ricinus communis plant, gevolgd door zuivering van de olie door hitte.

PEG-40 STEARATE

PEG-40-stearaat is een geëthoxyleerd vetzuur verkregen uit stearinezuur. Het werkt als oppervlakteactieve stof, emulgator en verdikkingsmiddel, en is geschikt voor huidhydraterende producten en lichaamsverzorgingsformules.

PEG-7M

Polyethyleenglycolen zijn polymeren van ethyleenoxide. Het nummer in de naam staat voor het gemiddelde aantal eenheden in het molecuul. PEG-7M werkt als emulgator en stabiliseert mengsels van olie en water.

PEG-90 GLYCERYL ISOSTEARATE

PEG-90-glycerylisostearaat is een emulgator van natuurlijke en synthetische oorsprong die bijzonder mild voor de huid is. PEG-90-glycerylisostearaat wordt hoofdzakelijk gebruikt vanwege het verdikkende effect in shampoos, douchegels of scheergels.

PENTAERYTHRITYL TETRAISOSTEARATE

Pentaerythrityltetraisostearaat is de ester van pentaerythritol en isostearinezuur. Het grootste gedeelte ervan is gebaseerd op een hernieuwbare, plantaardige bron. Een klein gedeelte van het molecuul is afkomstig van petrochemische stoffen. Pentaerythrityltetraisostearaat is een vloeibaar emolliënt dat de huid een glossy, rijk gevoel geeft.

POLOXAMER 101

Poloxameren zijn polymeren gemaakt van een blok van polyoxyethyleen, gevolgd door een blok van polyoxypropyleen, gevolgd door een blok van polyoxyethyleen. Het gemiddelde aantal eenheden van polyoxyethyleen en polyoxypropyleen varieert afhankelijk van het nummer dat bij het polymeer hoort. Bijvoorbeeld: het kleinste polymeer, Poloxameer 101, bestaat uit een blok met gemiddeld 2 eenheden van polyoxyethyleen, een blok met gemiddeld 16 eenheden van polyoxypropyleen, gevolgd door een blok met gemiddeld 2 eenheden polyoxyethyleen. Poloxameren komen voor als kleurloze vloeistoffen en pasta’s tot witte vaste stoffen. In cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging worden Poloxameren gebruikt in formuleringen van huidreinigers, badproducten, shampoos, haarconditioners, mondspoelingen, oogmake-upverwijderaar en andere huid- en haarproducten.

POLOXAMER 124

Poloxameren zijn polymeren gemaakt van een blok van polyoxyethyleen, gevolgd door een blok van polyoxypropyleen, gevolgd door een blok van polyoxyethyleen. Het gemiddelde aantal eenheden van polyoxyethyleen en polyoxypropyleen varieert afhankelijk van het nummer dat bij het polymeer hoort. Bijvoorbeeld: het kleinste polymeer, Poloxameer 101, bestaat uit een blok met gemiddeld 2 eenheden van polyoxyethyleen, een blok met gemiddeld 16 eenheden van polyoxypropyleen, gevolgd door een blok met gemiddeld 2 eenheden polyoxyethyleen. Poloxameren komen voor als kleurloze vloeistoffen en pasta’s tot witte vaste stoffen. In cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging worden Poloxameren gebruikt in formuleringen van huidreinigers, badproducten, shampoos, haarconditioners, mondspoelingen, oogmake-upverwijderaar en andere huid- en haarproducten.

POLYMETHYLSILSESQUIOXANE

Polymethylsilsesquioxaan is een op silicone gebaseerd sferisch poeder en staat erom bekend dat het de sensorische eigenschappen van crèmes en lotions verbetert. Het geeft de huid een zeer glad, fluwelen en niet-plakkerig gevoel.

POLYPROPYLSILSESQUIOXANE

Een silsesquioxaan is een organosiliciumverbinding die dunne lagen vormt. Siliconen zijn synthetische ingrediënten in de vorm van oliën en gels met een dikke of dunne textuur.

POTASSIUM CETYL PHOSPHATE

Kaliumcetylfosfaat werkt als standaard emulgator of oppervlakteactieve stof voor olie/water emulsies, die moeilijk te stabiliseren zijn. Kaliumcetylfosfaat zorgt niet alleen voor stabilisatie van de emulsie, maar heeft ook invloed op de consistentie van de formulering. Het helpt de SPF-bescherming te verbeteren en is daarom ideaal voor stabiele waterbestendige zonnebeschermingsformuleringen.

POTASSIUM SORBATE

Kaliumsorbaat behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten). Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument. Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen. Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen. Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

PPG-15 STEARYL ETHER

PPG-15-stearylether is een hoogpolaire cosmetische olie die de huid een glad en soepel gevoel geeft. Het grootste gedeelte ervan is synthetisch. Een klein gedeelte van het molecuul kan gebaseerd zijn op een hernieuwbare/plantaardige bron. "PPG-" betekent Polypropyleenglycol-derivaat. Grondstoffen op basis van PPG hebben een lange geschiedenis in cosmetische en farmaceutische producten. Ze worden goed door de huid verdragen, maar zijn niet biologisch afbreekbaar.

PROPYLENE CARBONATE

Propyleencarbonaat is een vloeibaar oplosmiddel dat wordt gebruikt in antitranspirants. Vanwege de unieke eigenschappen activeert Propyleencarbonaat grondstoffen op basis van kleimineralen om met name watervrije formules dikker te maken.

PROPYLHEPTYL CAPRYLATE

Propylheptylcaprylaat is een synthetisch emolliënt dat de huid een zijdezacht gevoel geeft. Het is een snel smeerbaar emolliënt met een zeer goed oplossend vermogen voor kristallijne uv-filters en dispergerende eigenschappen voor poeders en pigmenten. Het is geschikt voor gezichts-, lichaams- en zonnebeschermingsformuleringen.

QUATERNIUM-87

Quaternium-87 wordt gebruikt in haarconditioners en -verzorgingen. Het verbetert het uiterlijk en de textuur van het haar door het haar volume, souplesse en glans te geven, of door de textuur te verbeteren van haar dat fysiek is beschadigd of door een chemische behandeling.

SODIUM ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER

Deze ingrediënten zijn synthetische polymeren die vaak worden gebruikt om formules op basis van water, zoals douchegels dikker te maken, of om emulsies zoals crèmes of lotions te stabiliseren, met name in aanwezigheid van uv-filters, mineralen of zouten. Acrylaat/C10-30 alkylacrylaatcrosspolymeer vormt een doorzichtige gel in water en wijzigt het stroomgedrag. Acrylaat/C10-30 alkylacrylaatcrosspolymeer kan ook worden gebruikt om de hoeveelheid emulgator te verminderen of om lichte emulsies zonder emulgator te formuleren.

SODIUM CARBOMER

Carbomeren zijn synthetische polymeren die zijn gebaseerd op acrylzuur. Ze worden gewoonlijk gebruikt om formules op basis van water zoals gels dikker te maken en om emulsies zoals crèmes of lotions te stabiliseren. Polymeer geeft textuur en wijzigt het stroomgedrag.

SODIUM HYDROXIDE

Natriumhydroxide wordt vaak gebruikt in cosmetische producten bij het reguleren en stabiliseren van de pH-waarde van cosmetische producten.

SODIUM LAURYL SULFATE

Natriumlaurylsulfaat is een op sulfaat gebaseerde anionische oppervlakteactieve stof van natuurlijke en minerale oorsprong. Natriumlaurylsulfaat heeft zeer goede schuimvormende en reinigende eigenschappen. Het wordt gewoonlijk gebruikt in combinatie met andere oppervlakteactieve stoffen in shampoos of douchegels of als additief voor niet in water oplosbare ingrediënten.

SORBITAN STEARATE

Sorbitaanstearaat is een plantaardige emulgator die wordt geproduceerd door de twee natuurlijk voorkomende ingrediënten sorbitol en het vetzuur stearinezuur met elkaar te laten reageren. Als water-in-olie emulgator wordt het gebruikt in veel verschillende cosmetische producten om olie-in-water emulsies stabiel te maken.

STEARETH-20

Steareth-20 is een polyethyleenglycolether van stearinezuur. Het is een wasachtige verbinding die wordt gebruikt in cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging, zoals zonnebeschermingsproducten, huid-, oog- en haarproducten.

Wanneer het wordt toegevoegd aan cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging, vermindert Steareth-20 de interactieve krachten tussen moleculen van verschillende vloeistoffen, zodat er een emulsie wordt gevormd. Als een ingrediënt zoals Steareth-2 niet wordt toegevoegd aan sommige producten voor persoonlijke verzorging, zouden de ingrediënten in het product uiteenvallen.

STEARETH-21

Steareth-21 is een synthetische, wasachtige verbinding en is een polyethyleenglycolether van stearinezuur. Steareth-21 wordt gebruikt in de formulering van talrijke cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging, zoals make-up, lotions, deodorants, parfum, huid-, oog- en haarproducten.

STEARIC ACID

Stearinezuur is een wasachtige, kleurloze lange-keten vetzuur. Dit waardevolle vetzuur kan ook worden verkregen uit plantaardige bronnen, wat het ideaal maakt voor gebruik in natuurlijke formuleringen. In emulsies is Stearinezuur is een effectieve stabilisator, verdikkingsmiddel en verzachter dat bijdraagt aan een rijke textuur voor gebruik in natuurlijke formuleringen. Stearinezuur helpt een rijk schuim te vormen dat fluweelachtig aanvoelt. Deze eigenschap maakt van Stearinezuur een ideaal ingrediënt voor gebruik in scheerschuim. In zeepformuleringen, reinigers en shampoos fungeren Stearinezuurderivaten als verdikkingsmiddel om een vast product te krijgen en om te voorkomen dat de textuur te vloeibaar wordt of een verdund gevoel geeft. In formuleringen van shampoos en crèmespoelingen heeft stearinezuur een beschermende functie en maakt het het haar zachter, lichter en glanzender.

STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER

Styreen/Acrylaatcopolymeer wordt gebruikt als opacificerend middel in douchegels en shampoos.

TETRASODIUM ETIDRONATE

TILIA TOMENTOSA EXTRACT

Tilia Tomentosa Extract, ook wel lindebloesemextract genoemd, wordt geproduceerd met een mild meerstaps extractieproces, wat optimaal is om de natuurlijke ingrediënten te behouden. Producten met lindebloesemextract hebben een licht kalmerend effect op de droge en gevoelige huid.

TOCOPHEROL / VITAMINE E

Vitamine E is in sommige voedingsmiddelen van nature aanwezig, aan andere wordt het toegevoegd, en het is beschikbaar als voedingssupplement. Vitamine E is de verzamelnaam voor een groep in vet oplosbare verbindingen met duidelijke antioxidante eigenschappen.

Natuurlijk voorkomende vitamine E bestaat in acht chemische vormen (alfa-, bèta-, gamma- en delta-tocoferol en alfa-, bèta-, gamma- en delta-tocotriënol) met een verschillende mate van biologische activiteit. Alfa- (of α-) tocoferol is de enige vorm waarvan bekend is dat de eigenschappen voldoen aan de behoeften van de mens.

TRIACONTANYL PVP

Triacontanyl PVP is een synthetisch polymeer dat dunne films kan vormen. Het beschermt tegen verlies van vocht uit producten en de huid. Bovendien beschermt en verzorgt het de huid.

TRICETEARETH-4 PHOSPHATE

Triceteareth-4-fosfaat is een synthetisch geproduceerde emulgator die wordt gebruikt in vloeibare en crèmige olie-in-water emulsies, maar is ook geschikt voor handcrèmes. Het werkt als emulgator met zeer goede emulgerende eigenschappen.

TRIDECETH-12

Trideceth werkt als emulgator en stabiliseert mengsels van olie en water.

TRIDECETH-15

Trideceth werkt als emulgator en stabiliseert mengsels van olie en water.

TRIDECETH-3

Trideceth werkt als emulgator en stabiliseert mengsels van olie en water.

TRIDECETH-6

Trideceth werkt als emulgator en stabiliseert mengsels van olie en water.

TRIDECYL STEARATE

Tridecylstearaat wordt gewoonlijk gemengd tot een unieke combinatie van esters van niet-dierlijke oorsprong. Het sensorische gevoel van dit emolliënt is rijk, maar niet-plakkerig en langdurig zijdezacht. Het wordt verkregen uit plantaardige (de zaden/pitten/vruchten van kokosnoot en/of palm) en synthetische bronnen.

TRIDECYL TRIMELLITATE

Tridecyltrimellitaat wordt gewoonlijk gemengd tot een unieke combinatie van esters van niet-dierlijke oorsprong. Het sensorische gevoel van dit emolliënt is rijk, maar niet-plakkerig en langdurig zijdezacht. Het wordt verkregen uit plantaardige (de zaden/pitten/vruchten van kokosnoot en/of palm) en synthetische bronnen.

TRIISOSTEARIN

Tri-isostearine is een natuurlijk verkregen vloeibare tri-ester van glycerine en isostearinezuur. Het geeft een huidgevoel in huidverzorgingsproducten en laat de huid zacht en soepel aanvoelen.

TRIISOSTEARIN

Tri-isostearine is een natuurlijk verkregen vloeibare tri-ester van glycerine en isostearinezuur. Het geeft een huidgevoel in huidverzorgingsproducten en laat de huid zacht en soepel aanvoelen.

TRISODIUM EDTA

EDTA en de zouten van EDTA (bijv. trinatrium EDTA) worden synthetisch geproduceerd. In cosmetische producten is het hoofddoel het binden van metaalionen. De binding van metaalionen helpt bederf van cosmetische producten te voorkomen.

POLYISOBUTENE

Polyisobuteen is een polymeer dat de dikte van het lipide (olie)-gedeelte van cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging verhoogt. Polyisobuteen droogt om een dunne laag op de huid, het haar of de nagels te vormen, en wordt gebruikt om de ingrediënten van een gecomprimeerde koek samen te houden.

SILICONE QUATERNIUM-18

Siliconen* zijn synthetische ingrediënten in de vorm van oliën en gels met een dikke of dunne textuur.

TRIDECETH-9

Het ingrediënt Trideceth-9 wordt in cosmetische toepassingen gebruikt als emulgator. Het bevordert de vorming van stevig verbonden mengsels van onmengbare vloeistoffen door hun interfaciale spanning te veranderen. Trideceth-9 vermindert de interfaciale spanning van cosmetische producten en helpt bij een gelijkmatige verdeling tijdens het aanbrengen.

TOCOPHERYL ACETATE

Tocoferylacetaat, ook wel bekend als vitamine E-acetaat, is een synthetische vorm van vitamine E. Vitamine E heeft een antioxidant en gladmakend effect in cosmetische preparaten, vermindert huidschade veroorzaakt door UV-licht, voorkomt ouderdomsvlekken en vroegtijdige huidveroudering. Vitamine E is van nature aanwezig in sommige voedingsmiddelen en beschikbaar als voedingssupplement. Vitamine E is de verzamelnaam voor een groep in vet oplosbare verbindingen met duidelijke antioxidante eigenschappen in beschermende cosmetische producten.

Natuurlijk voorkomende vitamine E bestaat in acht chemische vormen (alfa-, bèta-, gamma- en delta-tocoferol en alfa-, bèta-, gamma- en delta-tocotriënol) met een verschillende mate van biologische activiteit. Alfa- (of α-) tocoferol is de enige vorm waarvan bekend is dat de eigenschappen voldoen aan de behoeften van de mens. Tocoferylacetaat is een synthetisch derivaat van natuurlijke vitamine E.

SUCROSE POLYSTEARATE

Sucrosepolystearaat bestaat uit sucrose, ook wel tafelsuiker genoemd, en is gecombineerd met Stearinezuur, een vetzuur dat wordt verkregen uit plantaardige vetten en oliën. Sucrosepolystearaat wordt gebruikt in cosmetische producten zoals huidconditioner en emulgator.  Het werkt als O/W emulgator en biedt voordelen zoals mildheid, een fluweelachtige textuur en hydratatie.

STEARYL ALCOHOL

Stearylalcohol wordt vaak gewonnen uit plantaardige vetten of oliën. Daarom wordt stearylalcohol een vetalcohol genoemd. Stearylalcohol kan echter ook worden verkregen uit de hydrolyse van wassen. Stearylalcohol wordt in veel cosmetische formules gebruikt omdat het de stabiliteit van emulsies verbetert en de textuur van formules zoals crèmes of lotions. Stearylalcohol vormt een vaste witte massa die dient om water te binden en consistentie te geven.

STEARETH-2

Steareth-2 is een synthetisch geproduceerde polyethyleenglycolether van stearinezuur. Het is een wasachtige verbinding. In cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging wordt Steareth-2 gebruikt in de formulering van huidverzorgings- en huidreinigingsproducten, en in deodorants en haarproducten. Wanneer het wordt toegevoegd aan cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging, vermindert Steareth-2 de interactieve krachten tussen moleculen van andere vloeistoffen, zodat er een emulsie wordt gevormd. Als een ingrediënt zoals Steareth-2 niet wordt toegevoegd aan sommige producten voor persoonlijke verzorging, zouden de ingrediënten in het product uiteenvallen.

SQUALANE

Squalaan is een geraffineerde, doorzichtige en geurloze olie, die kan worden gebruikt als verzorgend bestanddeel in emulsies, sticks en pasta’s. Het hoofdbestanddeel van het molecuul is verkregen uit olijfolie. Squalaan werd in de jaren 1950 op de markt gebracht als emolliënt. Squalaan is van nature aanwezig in onze huid. Het is het hoofdbestanddeel van huidtalg (ongeveer 15%). Talg beschermt de huid tegen uitdrogen en vormt de hydrolipide laag op de huid. Dus squalaan beschermt de huid tegen uitdroging, kan leiden tot een beter gehydrateerde huid en maakt de huid zacht en soepel. Omdat squalaan een lichaamseigen deel van de huid is, verdraagt de huid squalaan zeer goed.

STEARAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE

Stearamidopropyldimethylamine wordt gebruikt in haarconditioners en -behandelingen. Het verbetert het uiterlijk en de textuur van het haar door het haar volume, souplesse en glans te geven, of door de textuur te verbeteren van haar dat fysiek is beschadigd of door een chemische behandeling.

SODIUM XYLENE SULFONATE

Natriumxyleensulfaat is een anionische oppervlakteactieve stof die wordt gebruikt in shampoos en huidreinigers. Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

SODIUM TALLOWATE

Natriumtallowaat is een zout van vet afkomstig van schapen- of runderweefsel. Dit ingrediënt kan ook dienen als zeep.

SODIUM STEARATE

Stearaatzouten worden meestal gebruikt voor hun smerende eigenschappen. Ze helpen ook verhinderen dat emulsies uiteenvallen in hun olie- en vloeibare bestanddelen. Stearaatzouten verhogen de dikte van het lipide (olie) -gedeelte van cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging en maken eindproducten minder doorzichtig.

SODIUM STARCH OCTENYLSUCCINATE

Natriumzetmeeloctenylsuccinaat is een lipofiel gemodificeerd zetmeel met een hoge affiniteit voor olie of talg. Gewoonlijk wordt maïszetmeel als natuurlijke bron gebruikt. Natriumzetmeeloctenylsuccinaat lost ook op in koud water en stabiliseert emulsies.

SODIUM SALICYLATE

Natriumsalicylaat behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten). Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument. Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen. Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen. Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

SODIUM PALM KERNELATE

Natriumpalmpitaat is gebaseerd op palmpitolie en wordt vaak gebruikt om zeep te maken. Het heeft goede schuimvormende en emulgerende eigenschappen.

SODIUM METHYL COCOYL TAURATE

Natriummethylcocoyltauraat is een oppervlakteactieve stof die hoofdzakelijk wordt gebruikt om shampoos te maken.

SODIUM LAURETH SULFATE

Natriumlaurylethersulfaat is een geëthoxyleerde alcohol en werkt als anionische oppervlakteactieve stof. Vanwege de effectieve reinigende, schuimende en verdikkende eigenschappen, wordt het voornamelijk gebruikt in reinigingsproducten zoals bubbelbaden, douchegels en shampoos.

SODIUM LACTATE

Natriumlactaat is een alfahydroxyzuur, dat behoort tot de groep van natuurlijke hydratatiefactoren en het heeft hydraterende en ook keratolytische eigenschappen. Natriumlactaat heeft hydraterende eigenschappen, vermindert droogheid van de huid en brengt de pH van de huid in evenwicht. Bovendien helpt het symptomen van een droge huid tegen te gaan. Natriumlactaat heeft ook comedolytische eigenschappen. Het remt de vorming van comedonen door de huid te helpen zich te ontdoen van oude cellen en verhindert dus dat de follikels verstopt raken.

SODIUM HYALURONATE

Natriumhyaluronaat is het natriumzout van het lichaamseigen polysacharide hyaluronzuur (hyaluron). Het ontbindt in hyaluronzuur, dat - afhankelijk van de grootte van het molecuul - specifieke functies uitoefent bij de huideigen processen. Hyaluronzuur met een laag moleculair gewicht: activeert de productie van huideigen hyaluronzuur, in diepere epidermale lagen, en versterkt daardoor het opvullen van rimpels en vertraagt de vorming van nieuwe lijntjes en rimpels. Hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht kan tot 1.000 keer zijn eigen molecuulgewicht binden, en zorgt voor hydratatie.

SODIUM COCOYL ISETHIONATE

Natriumcocoylisethionaat is een anionische oppervlakteactieve stof. Het reinigt huid en haar door het water te helpen mengen met olie en vuil, zodat deze stoffen weggespoeld kunnen worden.

SODIUM BENZOATE

Natriumbenzoaat behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten). Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument. Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen. Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen. Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

SODIUM COCOAMPHOACETATE

Natriumcocoamfoacetaat is een anionische oppervlakteactieve stof. Het reinigt huid en haar door het water te helpen mengen met olie en vuil, zodat deze stoffen weggespoeld kunnen worden. Als co-oppervlakteactieve stof verhoogt het ook het schuimvermogen of stabiliseert het schuim.

SODIUM COCOATE

Natriumcocoaat is het zout van kokosnootvetzuur. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt om zepen te maken.

SODIUM CETEARYL SULFATE

Natriumcetearylsulfaat is een oppervlakteactieve stof die behoort tot de groep van alkylsulfaten, en wordt gebruikt in cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging. Natriumcetearylsulfaat is het natriumzout van een mengsel van cetyl- en stearylsulfaat. Het is een wit tot lichtgeel poeder. In cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging wordt natriumcetearylsulfaat gebruikt in de formulering van haarverzorgingsproducten zoals shampoo, huidreinigers en andere huidverzorgingsproducten.

SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL / JOJOBA SEED OIL

Simmondsia Chinensis Seed Oil is een natuurlijke vloeibare was, verkregen uit jojoba-zaden. De olijfachtige jojobavrucht wordt ook wel koffiebes of geitennoot genoemd. De lange-keten was-ester heeft een dubbele binding die verantwoordelijk is voor het vloeibare karakter. Vanwege het feit dat de voedende olie niet ranzig wordt maakt haar ideaal voor talrijke cosmetische producten zoals gezichtscrèmes, bodylotions, voedende oliën en haarconditioners. Jojoba-olie is gemakkelijk uit te smeren, wordt snel geabsorbeerd en geeft de huid een aangenaam gevoel.

SIMETHICONE

Siliconen* zijn synthetische ingrediënten die kunnen voorkomen in de vorm van oliën en gels met een dunnere of dikkere textuur. Siliconen zijn ingrediënten die worden gemaakt van silicium, een minerale verbinding die overvloedig in de natuur aanwezig is als siliciumdioxide, het hoofdbestanddeel van zand. In cosmetische producten wordt silicone-olie hoofdzakelijk gebruikt tegen samenklonteren: Het geeft producten zoals crèmes een zijdeachtige, smeerbare textuur, en shampoos en andere haarverzorgingsproducten glans en zachtheid.* U kunt gemakkelijk vaststellen of onze producten silicone bevatten, door de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen. Silicone kan worden gevonden onder benamingen zoals dimethicon(e), cyclomethicon(e), dimethiconol en amodimethicon(e).

SILICA DIMETHYL SILYLATE

Silicadimethylsilylaat is een hydrofoob gewijzigd pyrogeen silica. Silicadimethylsilylaat is een synthetische grondstof die water afstoot en de textuur van rijke emulsies minder plakkerig maakt. Het geeft de huid een minder vet gevoel. Silicadimethylsilylaat kan formules gebaseerd op olie dikker maken.

SILICA

Silica wordt ook wel siliciumdioxide genoemd en is een fijn poeder van minerale oorsprong. In cosmetische formuleringen wordt het gebruikt als verdikkingsmiddel in oliën of emulsies. Wanneer silica wordt gebruikt in emulsies heeft het bovendien een matterend effect op de huid vanwege de olie absorberende eigenschappen. Bepaalde soorten sicilica worden ook gebruikt als schuurmiddel.

RICINUS COMMUNIS SEED OIL

Ricinus Communis Seed Oil is een niet-drogende olie die wordt gewonnen uit de zaden van de Ricinus communis met een hoog percentage polyonverzadigde vetzuren, wat de olie een vloeibare consistentie geeft. Het wordt gebruikt als effectief emolliënt, houdt de huid in een goede conditie, en is ook een niet-comedogene, hydraterende olie en smeermiddel in veel verschillende crèmes, lotions en gepigmenteerde producten.

PSIDIUM GUAJAVA FRUIT EXTRACT

Guave-extract wordt geproduceerd met een mild extractieproces, dat optimaal is om de natuurlijke ingrediënten te behouden. De vrucht van de guave is een exotische bes die wordt gekweekt in tropische en subtropische landen. Guave behoort tot een klasse van oude fruitbomen en staat bekend als superfruit. Guave is rijk aan vitamine C, ijzer en calcium. Vitamine C wordt gewoonlijk ook wel ascorbinezuur genoemd. Ascorbinezuur wordt gebruikt als antioxidant en pH-corrector in veel verschillende cosmetische formuleringen.

PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL / ALMOND OIL

Amandelolie wordt koud geperst uit rijpe amandelpitten, de zoete, gepelde vrucht van de amandelboom, en daarna geraffineerd. Deze goudkleurige olie met zijn milde, zoete, nootaroma wordt al eeuwenlang gebruikt in de geneeskunde en huidverzorging. Amandelen zijn niet alleen heerlijk, voedzaam en een zeer gezonde snack, de olie die eruit wordt geperst wordt zeer goed verdragen door alle huidtypes, vooral de droge en gevoelige huid. Amandelolie bevat een hoge concentratie onverzadigde vetzuren (90%). Bovendien bevat de olie ook 20-30 procent linolzuur, een stof die van nature in de huid van de mens voorkomt.

PROPYLPARABEN

Polyparabeen behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten).

Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument.

Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen.

Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen.

Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

PROPYLENE GLYCOL

Propyleenglycol wordt gewoonlijk verkregen uit minerale olie, maar kan ook worden gewonnen uit plantaardig materiaal. In cosmetische producten wordt het gebruikt als vochtvanger en zachtmaker in shampoos, huidcrèmes en bodylotions.

PPG-14 BUTYL ETHER

PPG-14-butylether is een synthetisch ingrediënt dat de huid in een goede conditie houdt en dat de huid een zacht gevoel geeft. ‘PPG-’ betekent (Polypropyleenglycol-) derivaat. Grondstoffen op basis van PPG hebben een lange geschiedenis in cosmetische en farmaceutische producten. Ze worden goed door de huid verdragen, maar zijn niet biologisch afbreekbaar.

POLYSILICONE-15

Polysilicone-15 behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen.

POLYQUATERNIUM-68

Polyquaternium-68 is een synthetisch polymeer, dat wordt gebruikt in haarstylingproducten om kapsels te creëren en te fixeren.

PARAFFIN

Ingrediënten* gebaseerd op minerale oliën zijn vetten van fossiele oorsprong. De in hoge mate gezuiverde ingrediënten bestaan in verschillende vormen (oliën, gels ...) en zijn kleurloos, geurloos en smaakloos. De bekendste minerale olie die wordt gebruikt in cosmetische producten is paraffineolie.

Er zijn twee soorten: minerale synthetische oliën, die perfect zuiver zijn vanaf de productie, en minerale oliën afkomstig van petrochemische producten. Die laatste zijn geraffineerde minerale oliën die worden verkregen na zuivering van fossiele materialen zoals kool, ruwe olie of natuurlijk gas. De minerale oliën in onze cosmetische producten zijn van farmaceutische kwaliteit en dus zeer zuiver.

De belangrijkste eigenschap van deze groep ingrediënten is het beschermen van de huid tegen uitdroging. Daarnaast verbeteren deze ingrediënten de kwaliteit van texturen en zijn ze doeltreffend voor reiniging en verwijdering van make-up.

 

* U kunt vaststellen of onze producten deze ingrediënten bevatten, door de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen. Op minerale oliën gebaseerde ingrediënten zijn gemakkelijk te herkennen aan de hand van namen zoals ‘paraffinum liquidum’ (vloeibare paraffine), ‘cera microcristallina’ (microkristallijne was), ‘ozokerite’ (ozokeriet), ‘paraffin’ (paraffine) en ‘synthetic wax’ (synthetische was).

PALMITAMIDOPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE

Palmitamidopropyltrimoniumchloride is een quaternair ammoniumzout. Het maakt het haar gemakkelijk kambaar en voorkomt of remt het ontstaan van statische elektriciteit en wordt daarom gebruikt in de formulering van crèmespoelingen en haarkleuring.

P-ANISIC ACID

p-Anijszuur is een witte kristallijne vaste stof, die van nature in anijs zit. Anijs is een mediterrane plant uit de peterseliefamilie, gekweekt om zijn aromatische zaden die worden gebruikt bij het koken en als kruidengeneesmiddel. Dit ingrediënt staat bekend om zijn antiseptische eigenschappen.

PARAFFINUM LIQUIDUM

Ingrediënten* gebaseerd op minerale oliën zijn vetten van fossiele oorsprong. De in hoge mate gezuiverde ingrediënten bestaan in verschillende vormen (oliën, gels ...) en zijn kleurloos, geurloos en smaakloos. De bekendste minerale olie die wordt gebruikt in cosmetische producten is paraffineolie.

Er zijn twee soorten: minerale synthetische oliën, die perfect zuiver zijn vanaf de productie, en minerale oliën afkomstig van petrochemische producten. Die laatste zijn geraffineerde minerale oliën die worden verkregen na zuivering van fossiele materialen zoals kool, ruwe olie of natuurlijk gas. De minerale oliën in onze cosmetische producten zijn van farmaceutische kwaliteit en dus zeer zuiver.

De belangrijkste eigenschap van deze groep ingrediënten is het beschermen van de huid tegen uitdroging. Daarnaast verbeteren deze ingrediënten de kwaliteit van texturen en zijn ze doeltreffend voor reiniging en verwijdering van make-up.

 

* U kunt vaststellen of onze producten deze ingrediënten bevatten, door de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen. Op minerale oliën gebaseerde ingrediënten zijn gemakkelijk te herkennen aan de hand van namen zoals ‘paraffinum liquidum’ (vloeibare paraffine), ‘cera microcristallina’ (microkristallijne was), ‘ozokerite’ (ozokeriet), ‘paraffin’ (paraffine) en ‘synthetic wax’ (synthetische was).

PEG/PPG-17/18 DIMETHICONE

PEG/PPG-17/18-dimethicon behoort tot de klasse van silicone polymeren, die synthetisch geproduceerd worden. Siliconen zijn bestand tegen chemische, fysische, biologische en microbiologische afbraak, zodat ze worden gebruikt in veel verschillende cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging.

PEG/PPG-17/18-dimethicon is een emulgator en bevordert de vorming van stabiele mengsels tussen onmengbare vloeistoffen zoals water en olie door de interfaciale spanning ertussen te wijzigen.

PEG-200 HYDROGENATED GLYCERYL PALMATE

PEG-200 Gehydrogeneerd Glycerylpalmaat is gedeeltelijk van natuurlijke (palmolie) en gedeeltelijk van synthetische oorsprong. PEG-200 Gehydrogeneerd Glycerylpalmaat is een zeer milde emulgator en wordt gewoonlijk gebruikt om de viscositeit in douchegels of shampoos te verhogen.

PEG-45/DODECYL GLYCOL COPOLYMER

PEG-45/Dodecylglycolcopolymeer is een synthetisch geproduceerd copolymeer, gesequenced van polyoxymethyleen en polydodecylglycol dat in verzorgings- en reinigingsproducten fungeert als emulsiestabilisator, huidverzorgend middel en emolliënt. Het beschermt de huid tegen uitdroging.

PEG-40 CASTOR OIL

PEG-40-ricinusolie is een combinatie van synthetische polyethyleenglycol (PEG) en natuurlijke ricinusolie, wat een plantaardige olie is die wordt verkregen door de zaden van de ricinusolieplant (Ricinus communis) te persen. Het heeft een lichte vette geur. Het werkt als emulgator, oppervlakteactieve stof en als geuringrediënt. PEG-40 Gehydrogeneerde Ricinusolie kan aan cosmetische formules worden toegevoegd om ervoor te zorgen dat de druppels gedispergeerd blijven. Dit verbetert de consistentie van een product, wat een gelijkmatige verdeling van de topische huidverzorging mogelijk maakt.

PEG-12 DIMETHICONE

Siliconen* zijn synthetische ingrediënten die kunnen voorkomen in de vorm van oliën en gels met een dunnere of dikkere textuur. Siliconen zijn ingrediënten die worden gemaakt van silicium, een minerale verbinding die overvloedig in de natuur aanwezig is als siliciumdioxide, het hoofdbestanddeel van zand. In cosmetische producten wordt silicone-olie hoofdzakelijk gebruikt tegen samenklonteren: Het geeft producten zoals crèmes een zijdeachtige, smeerbare textuur, en shampoos en andere haarverzorgingsproducten glans en zachtheid.* U kunt gemakkelijk vaststellen of onze producten silicone bevatten, door de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen. Silicone kan worden gevonden onder benamingen zoals dimethicon(e), cyclomethicon(e), dimethiconol en amodimethicon(e).

PEG-7 HYDROGENATED CASTOR OIL

PEG-7 Gehydrogeneerde Ricinusolie is een synthetisch geproduceerd polyethyleenglycolderivaat van Gehydrogeneerde Ricinusolie dat in cosmetische formules fungeert als geuringrediënt, huidverzorgingsmiddel, emolliënt, oppervlakteactieve stof en emulgator. De minerale oliën die we in onze cosmetische producten gebruiken zijn van farmaceutische kwaliteit en dus zeer zuiver.

PEG-7 GLYCERYL COCOATE

PEG-7-glycerylcocoaat werkt als smeermiddel op het huidoppervlak, wat de huid er zacht en glad laat uitzien. Het helpt ook om emulsies te vormen door de oppervlaktespanning van de te emulgeren stoffen te verlagen.

PEG-3 DISTEARATE

PEG-3-distearaat helpt om emulsies te vormen door de oppervlaktespanning van de te emulgeren stoffen te verlagen en andere ingrediënten te helpen oplossen in een oplosmiddel waarin ze normaal gesproken niet zouden oplossen. Bovendien kan het worden gebruikt in douchegels en shampoos om de formule een rijke en parelachtig uiterlijk te geven.

PEG-2 HYDROGENATED CASTOR OIL

PEG-2 Gehydrogeneerde Ricinusolie is een combinatie van synthetische polyethyleenglycol (PEG) en natuurlijke ricinusolie, wat een plantaardige olie is die wordt verkregen door de zaden van de ricinusolieplant (Ricinus communis) te persen. Het heeft een lichte vette geur. Het werkt als emulgator, oppervlakteactieve stof en als geuringrediënt. PEG-40 Gehydrogeneerde Ricinusolie kan aan cosmetische formules worden toegevoegd om ervoor te zorgen dat de druppels gedispergeerd blijven. Dit verbetert de consistentie van een product, wat een gelijkmatige verdeling van de topische huidverzorging mogelijk maakt.

PEG/PPG-18/18-DIMETHICONE

PEG/PPG-18/18-dimethicon behoort tot de klasse van siliconen. Siliconen zijn bestand tegen chemische, fysische, biologische en microbiologische afbraak binnen het gebied van bereiding, opslag en gebruik in cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging.

PHENOXYETHANOL

Fenoxyethanol behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten).

Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument.

Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen.

Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen.

Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

POLYQUATERNIUM-10

Polyquaternium-10 is een polymeer verkregen uit cellulose.  Wanneer het wordt gebruikt in haarproducten, kan het statische elektriciteit verminderen. Het verbetert het uiterlijk en de textuur van het haar door het haar volume, souplesse en glans te geven, of door de textuur te verbeteren van haar dat fysiek is beschadigd of door een chemische behandeling.

POLYQUATERNIUM-7

Polyquaternium-7 is een synthetisch polymeer, dat vaak wordt gebruikt in douchegels om het sensorische effect tijdens het gebruik te verrijken.  In shampoos geeft het na gebruik een aangenaam gevoel en een betere doorkambaarheid.

POLYQUATERNIUM-4

Polyquaternium-4 is een polymeer verkregen uit cellulose.  Wanneer het wordt gebruikt in haarproducten, kan het statische elektriciteit verminderen. Het verbetert het uiterlijk en de textuur van het haar door het haar volume, souplesse en glans te geven, of door de textuur te verbeteren van haar dat fysiek is beschadigd of door een chemische behandeling.

POLYGLYCERYL-4 DIISOSTEARATE/POLYHYDROXYSTEARATE/SEBACATE

Polyglyceryl-4-di-isostearaat/polyhydroxystearaat/sebacaat is een synthetisch geproduceerde di-ester van een mengsel van isostearine- polyhydroxystearine- en sebacinezuur met polyglycerine-4. In cosmetische producten wordt het gebruikt als emulgator, emulsiestabilisator, oppervlakteactieve stof voor de formulering van W/O crèmes en lotions, zonneverzorging en kleurcosmetica. Het geeft de huid een stralender uiterlijk en een aangenaam, niet-vet gevoel.

POLYGLYCERYL-3 DISTEARATE

Polyglyceryl-3-distearaat werkt als niet-ionische O/W-emulgator. Het wordt gebruikt in zonne-, baby-, lichaams- en gezichtsverzorgingsproducten voor emulsies met een hoge concentratie natuurlijke oliën en UV-filters.

POLYGLYCERYL-3 DIISOSTEARATE

Polyglyceryl-3-di-isostearaat is een di-ester opgebouwd uit een polyglycerol met drie glyceroleenheden en twee eenheden isostearinezuur. Zowel de polyglycerol als het isostearinezuur zijn 100% van plantaardige oorsprong. Dit ingrediënt is een effectief emolliënt en effectieve emulgator voor water-in-olie formuleringen. Het is zeer zacht en mild voor de huid, wat het ideaal maakt in producten voor gevoelige huidgebieden. Polyglyceryl-3-di-isostearaat is geschikt voor zowel huid- als haarformuleringen.

POLYGLYCERYL-2 CAPRATE

Polyglyceryl-2-capraat wordt gebruikt als milde, plantaardige emulgator, die de huid zacht en soepel laat aanvoelen.

PHENYLBENZIMIDAZOLE SULFONIC ACID

Fenylbenzimidazolsulfonzuur behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen.