Siliconenvrije shampoo gebruiken - NIVEA

SILICONENVRIJE SHAMPOO

Wat zijn siliconen eigenlijk? En wat doen siliconen in shampoo precies? Voor de meeste haartypes zijn haarproducten met siliconen zonder problemen te gebruiken, maar voor bijvoorbeeld gevoelig haar kun je beter voor een siliconenvrije shampoo kiezen. Lees meer over waarom dat zo is.

WAT ZIJN SILICONEN IN SHAMPOO?

Siliconen zijn chemische verbindingen die uitzonderlijk glad en vloeibaar zijn. In haarverzorging voorkomen siliconen statische lading en kroeshaar, waardoor het haar zacht en soepel wordt. 

 

Maar is silicone in haarverzorgingsproducten niet belastend voor je haar? Er zijn geen systematische studies die aantonen dat siliconen het haar verzwaren. NIVEA-haarverzorgingsformules zijn gemakkelijk uit te spoelen en laten je haar in al zijn glorie stralen. 

WAT DOEN SILICONEN IN SHAMPOO PRECIES VOOR JE HAAR?

BESCHERMING TEGEN GESPLETEN PUNTEN BIJ LANG HAAR

Veel shampoos van NIVEA bevatten voedende siliconen. Zij leggen een film rond het lange haar waardoor voorkomen wordt dat de punten splijten.

WAT IS HET NUT VAN SILICONEN?

Het gebruik van siliconen wordt in NIVEA-shampoos zoveel mogelijk vermeden. We gebruiken ze alleen als het echt nodig is, bijvoorbeeld in shampoos voor dof of aangetast haar. Maar zijn siliconen of siliconenvrije shampoos beter voor je haar? Wat siliconen in shampoo doen, is een beschermende film rond het haar leggen waardoor het gladder en zachter wordt.

Bovendien bevatten ze, net zoals siliconenvrije shampoo, regenerende en voedende ingrediënten die de proteïnen in het haar aanvullen en het tevens hydrateren. Dankzij een evenwichtige en afgemeten formule hebben siliconen veel positieve eigenschappen en maken ze het haar recht, glanzend en glad. Omdat siliconen in het verleden het haar vaak te veel voedden, bevatten NIVEA-producten nu alleen siliconen die een positief effect op het haar hebben en het niet verzwaren. Alle siliconen die in onze formules worden gebruikt, kunnen gemakkelijk worden uitgewassen en blijven niet permanent op het haaroppervlak achter. 

Haar wassen met siliconenvrije shampoo – NIVEA

WANNEER EN WAAROM MOET JE SILICONENVRIJE SHAMPOO GEBRUIKEN?

Hoewel siliconenshampoos het haar niet beschadigen, kunnen ze bij sommige haartypes wel een ongewenst effect teweegbrengen: ze kunnen het haar verzwaren en sluik laten vallen. Daarom adviseren wij het gebruik van siliconenvrije shampoo voor mensen met de volgende haartypes: 

Ook mensen met een gevoelige hoofdhuid raden wij aan het gebruik van siliconenvrije shampoo te overwegen. Om je haar op een voorzichtige manier te ontdoen van siliconen en het weer te versterken, kun je het voeden met een siliconenvrij masker. Vermijd behandelingen die je haar kunnen beschadigen zoals kleuren, een permanent of drogen op een hoge temperatuur. Hierdoor zal je haar sneller kunnen herstellen.

 

ACHTERBLIJVENDE RESTJES BEHOREN TOT HET VERLEDEN

Bovendien werkt een reinigende shampoo als een masker voor moeilijk en ‘overvoed’ haar. Het helpt alle restjes uit het haar te verwijderen.

SHAMPOO ZONDER SILICONEN

VERZORGING DIE PUUR NATUUR IS

NIVEA siliconenvrije shampoos bevatten kostbare plantenextracten van granaatappel, waterlelie, acacia, bamboe en aloë vera. Deze natuurlijke ingrediënten gecombineerd met vloeibare keratine en andere kostbare bestanddelen zorgen voor een vederlicht volumineus effect – zonder dat je haar zwaar wordt of de kleur vervaagt.

Granaatappel – NIVEA
SHAMPOO ZONDER SILICONEN

GRANAATAPPEL

Dit fruit van het oosten is één van de oudste geneeskundige planten en bevat tal van kostbare ingrediënten, waaronder vitamine C en E, bètacaroteen, zink, selenium en polyfenolen. NIVEA Volume Care Shampoo met het extract van granaatappel versterkt je haar en geeft het meer volume.

Bamboe – NIVEA
SHAMPOO ZONDER SILICONEN

BAMBOE

Dankzij zijn verstevigend en versterkend effect van bamboe, wint het altijd groene en zoete gras steeds meer aan populariteit in natuurlijke cosmetische producten. Bamboe-extract heeft een hoog kiezelzuurgehalte en wordt gebruikt in de NIVEA Volume Care Shampoo om het haar

Acacia – NIVEA
SHAMPOO ZONDER SILICONEN

ACACIA

Zelfs de farao’s uit het Oude Egypte vertrouwden op de voedende ingrediënten van de acacia, een geslacht uit de mimosa familie. Deze wordt voornamelijk gewaardeerd vanwege het verzachtende en ontspannende effect.

Aloë vera– NIVEA
SHAMPOO ZONDER SILICONEN

ALOË VERA

Aloë vera, een plant afkomstig uit de woestijn, wordt beschouwd als de koningin van de geneeskrachtige planten. Deze zit boordevol vitamines, minerale zouten, enzymen en aminozuren. NIVEA Classic Mild Care Shampoo met aloë vera hydrateert je haar intens.