ingredients

Duurzamere ingrediënten van verzorgings­producten

DUURZAMERE INGREDIËNTEN EN FORMULES

We willen graag dat je huid straalt van gezondheid. En omdat onze huid ons direct verbindt met de natuur, willen we ervoor zorgen dat de formules van onze producten helpen jouw huid te laten stralen in een omgeving die net zo gezond is.

Ontdek hoe we duurzamere producten ontwikkelen door gebruik te maken van ingrediënten van natuurlijke oorsprong en biologisch afbreekbare grondstoffen afkomstig van verantwoorde bronnen.


Biologische ingrediënten van natuurlijke oorsprong

Gebruikmaken van ingrediënten van natuurlijke oorsprong vormt een belangrijke stap om ons los te maken van een economie die gebaseerd is op fossiele energie. Wanneer we het aandeel ingrediënten van natuurlijke oorsprong in onze formules vergroten, evalueren we nauwkeurig hun werking op de huid en hun effect op het milieu.

Ontdek onze NIVEA verzorgingsproducten die tot 99% ingrediënten van natuurlijke oorsprong bevatten.


Biologisch afbreekbare ingrediënten

Bij de samenstelling van onze verzorgingsproducten is biologische afbreekbaarheid een prioriteit voor ons. Door biologisch afbreekbare ingrediënten te gebruiken, zorgen we ervoor dat deze materialen weer in de natuur kunnen terugkeren, zonder iets achter te laten wat het milieu niet kan afbreken.

Ontdek onze acties en onze betrokkenheid om verzorgingsproducten met biologisch afbreekbare formules te ontwikkelen.


Cosmetica met een vegan formule

Steeds meer mensen op de wereld hebben een vegan levensstijl, omdat ze ervan overtuigd zijn dat ingrediënten van dierlijke oorsprong niet passen bij hun waarden van een leven in harmonie met dieren. Bij NIVEA zijn we blij onze consumenten een assortiment  aan verzorgingsproducten met een vegan formule te kunnen bieden dat geen enkel ingrediënt van dierlijke oorsprong bevat.

Kom meer te weten en ontdek ons steeds completere aanbod aan verzorgingsproducten met een vegan formule.


Microplastics

Microplastics vormen in de hele wereld een bron van vervuiling voor het land en de zee. Als vooraanstaand huidverzorgingsmerk hebben we al vroeg actie ondernomen om het gebruik van microplastics in onze afspoelbare producten af te schaffen, zo zijn sinds 2021 al onze product 100% microplastic-vrij.

Ontdek onze inspanningen voor formules 100% zonder microplastics.


Palm(pit)olie

Gezien de unieke eigenschappen van palm(pit)olie is het een ingrediënt dat veel in huidverzorgingsformules wordt gebruikt. De belangrijkste problematiek van palm(pit)olie draait om  het feit dat grote gebieden tropische regenwouden vaak worden vernietigd om plaats te maken voor oliepalmplantages. Bij NIVEA zijn we ervan overtuigd dat palm(pit)olie op een duurzamere manier moet worden verkregen om onze tropische regenwouden te beschermen tegen ontbossing.

Ontdek hoe we een duurzamere productie en toelevering van palm(pit)olie bevorderen.


Transparantie

Bij NIVEA zijn we vastbesloten om producten te ontwikkelen die rekening houden met zowel de veiligheid voor de huid en het milieu, als met de hoge eisen van consumenten op het gebied van huidverzorgingsproducten. Om transparant te zijn over onze formules en om beslissingen over de aankoop van duurzamere verzorgingsproducten gemakkelijker te maken, biedt NIVEA eenvoudige, maar gedetailleerde informatie over de ongeveer 600 ingrediënten die we gebruiken.

Meer informatie over de ingrediëntenlijst van NIVEA.


One Skin. One Planet. One Care.

Wij willen 100% transparant zijn en antwoord geven op al je vragen over onze betrokkenheid bij het milieu. Indien je nog vragen hebt of meer informatie wilt, ga dan naar de website Duurzame ontwikkeling van Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA.