Vrouw na skincare routine – NIVEA

Ontdek jouw gezichtsverzorgingsroutine in een paar simpele stappen

Tijdens de Etos x NIVEA Routine Weken

Hoe stel je in een paar simpele stappen een goede skincare routine samen?

NIVEA kan je daarbij helpen! Een gezichtsverzorgingsroutine bevat producten die met elkaar samenwerken en zo het beste resultaat opleveren. Een basis routine bevat een reiniger, een serum en een dag- en nachtcrème. Je kunt je routine verder uitbreiden door producten toe te voegen die passen bij specifieke behoeften van jouw huid.

WAAROM IS EEN GEZICHTSVERZORGINGSROUTINE BELANGRIJK?

Je huid is je grootste orgaan en is constant blootgesteld aan externe factoren. Denk bijvoorbeeld aan stof, vuil en zweet die effect hebben op de conditie van je huid. Maar ook aan uitdroging door bijvoorbeeld een hete douche of uv-stralen.

Niet alleen is het belangrijk om je huid goed te verzorgen, het is ook belangrijk in welke volgorde je de verzorgingsproducten gebruikt. Door de juiste volgorde aan te houden verzeker je jezelf ervan dat alle producten goed hun werk kunnen doen en je huid alle voordelen ervaart, met een stralende huid als resultaat.


SKINCARE ROUTINE IN EEN PAAR SIMPELE STAPPEN

In de ochtend wil je jouw huid klaarstomen voor een nieuwe dag en beschermen tegen de externe invloeden die gedurende de dag effect kunnen hebben op jouw huid. Volg de onderstaande ochtendroutine.

SKINCARE OCHTENDROUTINE

STAP 1: REINIGEN

Begin met het reinigen van je gezicht. Gebruik hiervoor een mild reinigingsproduct om make-up, zweet, talg en vuil te verwijderen.

 

STAP 2: VOEDEN

De tweede stap van de routine is het voeden van de huid. Hiervoor gebruik je een oogcontourcrème en een serum. De oogcontourcrème verzorgt de dunne kwetsbare huid rondom de ogen en kan bijvoorbeeld rimpels voorkomen of tegengaan. Daarnaast is het belangrijk om een serum te gebruiken voordat je een dagcrème aanbrengt. Serums bevatten hoge concentraties aan actieve ingrediënten om je huid extra te voeden.

 

STAP 3: VERZORGEN

Als laatste stap gebruik je een dagcrème die je huid de hele dag door verzorgt. In de ochtend gebruik je een dagcrème met SPF om je huid te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. Zonnestralen beschadigen je huid en kunnen zorgen voor problemen als vroegtijdige huidveroudering en pigmentvlekjes. Ga voor een crème die past bij de behoeften van jouw huid, zoals een crème voor de gevoelige huid of een anti-rimpelcrème als je rimpels te lijf wilt gaan. Kies bijvoorbeeld een crème voor een gevoelige huid of een anti-rimpelcrème als je rimpels te lijf wilt gaan.

Vrouw skincare ochtendroutine - NIVEA

SKINCARE AVONDROUTINE

In de nacht herstelt je huid zichzelf. Daar wil je hem natuurlijk zo goed mogelijk bij ondersteunen. Volg daarom onderstaande stappen voor een goede skincare avondroutine.

Vrouw die haar gezicht reinigt – NIVEA

STAP 1: REINIGEN

Begin met het reinigen van je gezicht. Gebruik hiervoor een mild reinigingsproduct om make-up, zweet, talg en vuil te verwijderen. Gebruik eventueel een apart reinigingsproduct voor (waterproof) oogmake-up.

 

STAP 2: VOEDEN

De tweede stap van de avondroutine is het voeden van de huid. Hiervoor gebruik je een oogcontourcrème en een serum. De oogcontourcrème verzorgt de dunne kwetsbare huid rondom de ogen en kan bijvoorbeeld rimpels voorkomen of tegengaan. Daarnaast is het belangrijk om een serum te gebruiken voordat je een nachtcrème aanbrengt. Serums bevatten hoge concentraties aan actieve ingrediënten om je huid extra te voeden.

 

STAP 3: VERZORGEN

In de avond breng je als laatste stap in je routine een nachtcrème aan die je huid de hele nacht door verzorgt. Een nachtcrème ondersteunt het herstellende vermogen van de huid gedurende de nacht en hydrateert.

Stel nu je eigen routine samen aan de hand van de drie stappen. Je kunt je routine verder uitbreiden door het toevoegen van bijvoorbeeld een exfoliant of een toner. Het is handig om op de volgorde van de textuur te letten bij het aanbrengen. Begin met het meest vloeibare product en bouw op naar de dikste textuur.

WAT ALS IK GEEN TIJD HEB VOOR EEN HELE SKINCARE ROUTINE?

Heb jij geen tijd om zowel in de ochtend als in de avond je huid te verwennen met een gezichtsverzorgingsroutine? Geen nood. Luister goed naar je huid en bepaal wat de beste producten zijn om wel dagelijks te gebruiken, zoals een voedende nachtcrème voor een droge huid. Let er wel op dat je elke dag je huid reinigt. Opgestapeld vuil kan onzuiverheden en irritaties veroorzaken.

 

Heb jij doordeweeks weinig tijd, maar in het weekend wat meer? Geef je gezicht dan in het weekend een oppepper door het te trakteren op een gezichtsmasker. Zo geef je jouw huid toch de nodige extra verzorging.

Vrouw met gezichtsmasker – NIVEA