Vrouw na skincare routine – NIVEA

DE BESTE SKINCARE ROUTINE VOOR EEN STRALENDE HUID

Je huid heeft flink wat te verduren: zweet, talg, vuil, uv-stralen, stof… Om je huid in optimale conditie te houden is een skincare routine belangrijk. Leer alles over gezichtsverzorging en gezichtsreiniging aan het begin en einde van de dag.

WAT IS EEN SKINCARE ROUTINE?

Een skincare routine is de volgorde waarin je verzorgingsproducten voor je huid gebruikt. Zowel ’s ochtends als ’s avonds heb je een gezichtsverzorging routine, met bijvoorbeeld dag- of nachtcrème, reinigingslotion, reinigingsolie, toner, serum of oogcrème. Het verschilt per moment van de dag welke producten je gebruikt. Zo geef je in de ochtend je huid een oppepper, terwijl je in de avond juist producten kiest die de huid intensief voeden tijdens de nachtelijke uren.

WAAROM IS EEN GEZICHTSVERZORGINGSOUTINE BELANGRIJK?

Je huid is je grootste orgaan en is constant blootgesteld aan externe factoren. Denk bijvoorbeeld aan stof, vuil en zweet die effect hebben op de conditie van je huid. Maar ook aan uitdroging door bijvoorbeeld een hete douche of uv-stralen.

 

Niet alleen is het belangrijk om je huid goed te verzorgen, het is ook belangrijk in welke volgorde je de verzorgingsproducten gebruikt. Door de juiste volgorde aan te houden verzeker je jezelf ervan dat alle producten goed hun werk kunnen doen en je huid alle voordelen ervaart, met een stralende huid als resultaat.


SKINCARE ROUTINE IN STAPPEN

 

In de ochtend wil je jouw huid klaarstomen voor een nieuwe dag en beschermen tegen de externe invloeden die gedurende de dag effect kunnen hebben op jouw huid. Volg de onderstaande morning routine.

SKINCARE OCHTENDROUTINE

STAP 1: REINIGEN

Begin met een mild reinigingsproduct om zweet, talg en vuil van bijvoorbeeld je hoofdkussen te verwijderen. NIVEA Micellair Skin Breathe Micellair Water – Gevoelige huid geeft de huid een zuurstofboost voor een fris begin van de dag.

 

STAP 2: OOGCRÈME

Verzorg de huid rondom je ogen met een voedende oogcrème. De huid rondom de ogen is dunner en daardoor ook kwetsbaarder dan huid op je voorhoofd, wangen en kin.

 

STAP 3: DAGCRÈME

Geef je huid een oppepper met een dagcrème. Kies bijvoorbeeld een crème voor een gevoelige huid of een anti-rimpelcrème als je rimpels te lijf wilt gaan. De NIVEA Vital Anti-Rimpel Versterkende Dagcrème vermindert rimpels en laat de huid stralen. Daarnaast kun je ook zonnebrandcrème met SPF gebruiken voor optimale bescherming van de huid.

Vrouw skincare ochtendroutine - NIVEA


SKINCARE AVONDROUTINE

In de nacht herstelt je huid zichzelf. Daar wil je hem natuurlijk zo goed mogelijk bij ondersteunen. Volg daarom onderstaande stappen voor een goede skincare routine.

Vrouw die haar gezicht reinigt – NIVEA

STAP 1: REINIGEN

Begin met het reinigen van je gezicht. Gebruik eventueel een apart reinigingsproduct voor (waterproof) oogmake-up en voor je gezicht en hals.

 

STAP 2: TONER OF SERUM

Gebruik je een toner, gebruik het dan op dezelfde manier als ’s ochtends en verwijder al het overgebleven vuil. Doe je dit niet, sla deze stap dan over en gebruik nu je serum.

 

STAP 3: OOGCRÈME

Ook ’s avonds gebruik je oogcrème. De huid rondom je ogen is dun en teer en laat als eerste tekenen van ouderdom zien. Intensieve verzorging is daarom wenselijk, zeker als je rimpels wilt voorkomen of tegengaan. Ook kan oogcrème de huid beschermen voor mogelijk irritatie als je hierna nog intensievere behandelproducten gebruikt.

 

STAP 4: MOISTURIZER OF NACHTCRÈME

Sluit je gezichtsverzorging routine af met een moisturizer of nachtcrème die je huid de hele nacht door voedt. NIVEA Naturally Good Nachtcrème helpt het herstellende vermogen van de huid en zorgt ervoor dat je huid soepel aanvoelt.

WAT ALS IK GEEN TIJD HEB VOOR EEN HELE SKINCARE ROUTINE?

Heb jij geen tijd om zowel in de ochtend als in de avond je huid te verwennen met een gezichtsverzorging routine? Geen nood. Luister goed naar je huid en bepaal wat de beste producten zijn om wel dagelijks te gebruiken, zoals een voedende nachtcrème voor een droge huid. Let er wel op dat je elke dag je huid reinigt. Opgestapeld vuil kan onzuiverheden en irritaties veroorzaken.

 

Heb jij doordeweeks weinig tijd, maar in het weekend wat meer? Geef je gezicht dan in het weekend een oppepper door het te trakteren op een gezichtsmasker. Zo geef je jouw huid toch de nodige extra verzorging.

Vrouw met gezichtsmasker – NIVEA