naturally derived organic skin care ingredients

Huidverzorgings­producten met biologische ingrediënten

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

Van natuurlijke gezichtsverzorging tot natuurlijke shampoo… Hoe groen zijn deze verzorgingsproducten echt? En wat wordt er bedoeld met ingrediënten van natuurlijke oorsprong? Lees alles over (biologische) verzorgingsproducten op deze pagina.

natural skin care ingredients

Wat zijn ingrediënten van natuurlijke oorsprong?

Ingrediënten van natuurlijke oorsprong worden verkregen uit grondstoffen die aanwezig zijn in de natuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan planten (wortels, bladeren en bloemen), maar ook aan mineralen of dierlijke bijproducten. Sommige van deze ingrediënten zijn zeer bekend bij iedereen, zoals aloë vera. Andere kunnen je verrassen, zoals benzylalcohol; een natuurlijk conserveermiddel dat wordt geproduceerd door verschillende planten.

Omdat deze grondstoffen na extractie worden verwerkt, spreken we van een ingrediënt ‘van natuurlijke oorsprong’. Na verwerking blijft meer dan de helft van de molecuulstructuur (de natuurlijke toestand van het ingrediënt) behouden.

We willen de hoeveelheid ingrediënten van natuurlijke oorsprong in onze formules verhogen. Dat doen we omdat we steeds meer gebruik maken van duurzame grondstoffen en om afscheid te nemen van een economie op basis van fossiele energie. Tegelijkertijd maken we een zorgvuldige evaluatie van de werking van natuurlijke ingrediënten op het gebied van huidverzorging, evenals van hun impact op het milieu..

VERZORGINGSPRODUCTEN MET BIOLOGISCHE INGREDIËNTEN VAN NATUURLIJKE OORSPRONG

Iedere consument heeft zijn of haar eigen redenen om te kiezen voor biologische huidverzorgingsproducten. Sommige mensen kiezen ervoor om over te stappen vanwege ethische redenen of omdat ze geloven in de kracht van de natuur. Anderen gebruiken liever helemaal geen synthetische ingrediënten en kiezen daarom voor bijvoorbeeld een natuurlijke deodorant of shampoo. Wat de reden voor je keuze ook is, en wat de behoeften van je huid ook zijn, wij hebben de juiste producten voor jou.

Cosmetische producten - en de ingrediënten ervan - kunnen worden gemaakt van grondstoffen uit verschillende bronnen. Of het nu om synthetische of natuurlijke bronnen gaat, je kunt er zeker van zijn dat NIVEA alleen verzorgingsproducten biedt die van uitstekende kwaliteit zijn, die veilig kunnen worden gebruikt en die het milieu beschermen.

Wij zijn van mening dat iedereen een breed scala aan producten, afkomstig van verschillende bronnen, moet kunnen proberen. Zo kan iedereen een formule vinden die het best past bij zijn of haar huidtype én die in lijn is met diens waarden en voorkeuren. Niet alleen kijken we met de samenstelling van ons assortiment naar diversiteit, ook letten we op de impact van ingrediënten op het milieu. Of dat nu gaat om de CO2-voetafdruk als gevolg van het verbouwen van de grondstoffen of de indirecte impact op de bodem en wateren. 

NIVEA-producten met ingrediënten van natuurlijke oorsprong

Ontdek de productlijn Naturally Good van NIVEA. Alle producten bevatten tussen de 95% en 99% ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

ZIJN BIOLOGISCHE HUIDVERZORGINGSPRODUCTEN BETER VOOR HET MILIEU?

  • Ingrediënten van plantaardige oorsprong afkomstig uit de biologische landbouw worden verbouwd volgens strenge landbouwmethoden. Deze zijn in evenwicht met natuurlijke processen en het gebruik van synthetische stoffen wordt zoveel mogelijk beperkt. Daarom gebruiken we veel verschillende biologische ingrediënten in onze natuurlijke huidverzorgingslijn Naturally Good.

    Die producten worden zorgvuldig samengesteld met biologische ingrediënten zoals kamille, arganolie, aloë vera, avocado-olie, cacaoboter en groene thee.
  • Biologische kamille: is zacht voor de gevoelige huid, vermindert de eerste tekenen van huidveroudering en verbetert de uitstraling van de huid.
  • Biologische arganolie: zorgt voor intense hydratatie, verbetert de elasticiteit van de huid en reguleert de talgproductie. Lees hier meer over de effecten van arganolie op de huid.
  • Biologische aloë vera: bevat veel vitaminen en antioxidanten, staat bekend om zijn verfrissende eigenschappen die zonverbranding verlichten, hydrateert de droge huid en helpt de eerste tekenen van huidveroudering te voorkomen.
  • Biologische groene thee: is een krachtig antioxidant met ontstekingsremmende eigenschappen om de huid met neiging tot acne te verzorgen, roodheid en irritatie te verminderen en de huid te laten stralen. Ontdek meer over de positieve werking van groene thee.

One Skin. One Planet. One Care.

Wij willen 100% transparant zijn en antwoord geven op al je vragen over onze betrokkenheid bij het milieu. Indien je nog vragen hebt of meer informatie wilt, ga dan naar de website Duurzame ontwikkeling van Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA.