Hoe gebruik je een krultang?

Hoe gebruik je een krultang? Van grove krullen maken tot en met charmante pijpenkrullen: ontdek onze tips voor je ideale krullenkapsel!

Een weelderige haardos met royale krullen is voor veel vrouwen een droom. Gelukkig is het er één die werkelijkheid kan worden dankzij de krultang. Hiermee kun je op allerlei manieren je haar krullen. Misschien wil je hele grove krullen maken? Of misschien ben je op zoek naar fijnere krulletjes? In ieder geval is de krultang dat wat je nodig hebt. Maar let op: haar krullen met een krultang vereist voorbereiding en een juiste handelswijze. Wij vertellen je graag wat je moet doen om je droomkrullen te maken.

Bereid je voor op het gebruik van de krultang

Je haar krullen begint met de keuze van de juiste krultang. Onthoud hoe breder deze is, hoe grover de krul. Heb je lang haar en wil je een mooie golfslag? Dan zou je het beste voor het dikste formaat kunnen kiezen. Voor een pijpenkrul is een dunne krultang meer geschikt. Heb je de juiste krultang bij de hand? Dan moet je zorgen dat je haren absoluut droog zijn. Nat haar kan namelijk beschadigd worden door de hitte van de krultang. Wil je om deze reden je haren niet wassen maar wel een verfrissend effect? Gebruik dan een droogshampoo voor je je haren gaat krullen (én je krijgt er extra volume door, win-win!). Verder is het een goed idee om je haar te beschermen voordat je aan de slag gaat. Hiervoor kun je een beschermende Styling Primer gebruiken. Deze voedt je haar én beschermt tegen de hitte van de krultang. Ook is een juiste temperatuur belangrijk. Je hebt hierbij meestal een vrij brede keuze die varieert van 80°C tot 230°C. Om uit te vinden wat bij jouw haar het beste past, kun je de temperatuur voorzichtig verhogen met bijvoorbeeld met 10°C. Doe dit totdat je het gewenste effect bereikt. Verder gaat het haar krullen een stuk eenvoudiger met goed geborsteld haar.

Haar krullen met de krultang: zo doe je dat

Is je haar klitvrij en voorzien van een beschermende spray? Dan kan het daadwerkelijke krullen beginnen:

  • Verdeel je haar met haarklemmen. Onthoud: hoe groter de pluk, hoe groter de krul
  • Neem de eerste pluk en wikkel deze om je krultang. Afhankelijk van het type krultang moet je bovenaan of onderaan beginnen. Hoe verder je de krul oprolt, hoe steviger de krul. Stop echter op 2,5 cm van je hoofdhuid, want de hete tang kan pijnlijk zijn.
  • De krultang moet je even op zijn plaats houden, zodat de krul er stevig inzit. Probeer eerst stapsgewijs uit hoeveel tijd je haar hiervoor nodig heeft
  • Ga hierna door met het krullen van de volgende lokken totdat je klaar bent.

Stijl je haar na gebruik van de krultang

De finishing touch van je nieuwe haardos zit in de styling. Wacht hiervoor totdat je haar is afgekoeld. Breng dan je haar in model door losjes met je vingers erdoorheen te gaan. Je kunt een Styling Mousse gebruiken om extra volume te creëren en je krullen naast stevigheid ook een mooie glas te geven. Daarnaast kun je een Styling Spray gebruiken om te zorgen dat je krullen de hele dag perfect blijven zitten! Kies hierbij een Mousse en Spray die past bij jouw haartype of gewenst effect. Wil je sensationeel volume? Kies dan voor de producten van de Volume Care lijn!

Eerste hulp voor krullend haar