Vrouw die haar haar föhnt - NIVEA

Haar föhnen doe je met deze handige tips

Wil jij meer volume in je haar? Of wil jij meer weten over de beste manier om je haar te drogen? Lees dan onze handige tips over je haar föhnen.

WAT MAAKT JE HAAR FÖHNEN ZO LASTIG?

Je eigen haar föhnen kan soms behoorlijk uitdagend zijn. Vooral aan de achterkant van je haar zie je niet altijd wat je doet. Met een spiegel kom je altijd een eind verder, maar ook dan liggen er uitdagingen op de loer. Het kan namelijk best lastig zijn om in spiegelbeeld te werken: denk je dat je een pluk naar rechts beweegt, gaat hij eigenlijk naar links. Of je krijgt hem maar niet te pakken met je borstel. Een slimme tip is dan ook om een pluk te pakken als je voor een spiegel staat, en daarna de rest van het föhnen te doen zonder in de spiegel te kijken. Dat werkt, vooral voor je hersenen, veel natuurlijker.
Haar föhnen – NIVEA

TIPS OM JE HAAR IN MODEL TE FÖHNEN

STAP 1: HANDDOEKDROOG

Zorg dat je haar handdoek-droog is. Heb je heel nat haar, dan kost het veel moeite en tijd om je haar te föhnen en loop je meer kans op beschadigd haar.

 

STAP 2: HAAR VERDELEN

Verdeel je haar in vier delen. Werk van boven naar beneden, alsof je vier paardenstaarten onder elkaar wilt maken.

 

STAP 3: BORSTELEN

Pak een pluk van de bovenste laag dat niet groter is dan je borstel. Borstel je haar omhoog. Hierbij geldt de regel: hoe hoger je borstelt, hoe meer volume.

 

STAP 4: FÖHNEN

Voordat je begint met föhnen kun je de NIVEA Volume Styling Primer gebruiken om je haar tegen de hitte van de föhn te beschermen. Pak de pluk met de borstel bij de wortel ‘vast’. Zet er nu de föhn tegenaan en werk langzaam naar beneden tot de puntjes. Doe dit pluk voor pluk tot je al jouw haar hebt geföhnd.

 

STAP 5: FIXEREN

Laat je haar iets afkoelen en maak je look af. Dit kan door te borstelen of een stylingproduct te gebruiken.
Volume in je haar creëren door te föhnen – NIVEA

CREËER MEER VOLUME IN JE HAAR DOOR TE FÖHNEN

Ben je op zoek naar een vollere coupe? Met föhnen kun je makkelijk meer volume in je haar creëren. Ga als volgt te werk: hang met je hoofd ondersteboven en föhn je haar tot het 90% droog is. Ga daarna weer overeind staan en verdeel je haar in vier tot vijf delen. Pak telkens een pluk, wikkel deze om een grote borstel heen en föhn het van wortel tot punt droog. Draai de pluk naar binnen voordat het van de borstel af ‘valt’. Herhaal dit tot maximaal vier keer per pluk. Volg deze stappen daarna ook voor de overige plukken. Gebruik wat haarspray en je bent klaar.

IS FÖHNEN SLECHT VOOR JE HAAR?

Te veel hitte kan je haar uitdrogen, bros maken en beschadigen. Bovendien verliest je haar door te veel hitte zijn natuurlijke glans en veerkracht. Daarom is het belangrijk om jouw haar altijd te beschermen als je het föhnt of bijvoorbeeld een krul of steiltang gebruikt.

 

Spray bijvoorbeeld NIVEA Volume Styling Primer op je haar voordat je het föhnt. Deze innovatieve formule zorgt niet alleen voor extra volume, het biedt ook hittebescherming tot 220°C.

 

Is jouw haar al beschadigd? Volg dan onze verzorgingstips op om te voorkomen dat het nog meer uitdroogt en je met stroachtig haar eindigt.

Haar föhnen – NIVEA

KORT HAAR FÖHNEN VRAAGT OM EEN ANDERE AANPAK

Wil jij je korte haar in model brengen? Kort haar föhnen vraagt om een iets andere aanpak dan lang haar. De basisprincipes zijn hetzelfde: tegen de richting van het haar in föhnen zorgt voor extra volume. Wil jij nog meer volume dan wanneer je alleen föhnt? Gebruik dan haarmousse, zoals de NIVEA Volume Plumping Mousse lijf je haar kneden tijdens het föhnen om dit effect nog meer te versterken. Deze tips zijn ook perfect voor mannen die hun haar willen föhnen.

 

Zakt jouw haar toch in? Föhn jouw haar dan pluk voor pluk vanaf de wortels tot de puntjes. Gebruik clips om ze vast te zetten terwijl ze afkoelen. Eventueel kun je nog extra haarspray gebruiken om je haar nog beter te fixeren en pluizig haar te voorkomen.