Twee meisjes met zonnebril op en Nivea beauty maskers

Gezichtsserums, wat doet een gezichtsserum

Ontdek alles wat je moet weten over gezichtsserums

Ontdek alles over gezichtsserums

Gezichtsserums hebben bewezen een doeltreffend huidverzorgingsproduct te zijn om je routine te bevorderen en je gelaatskleur te verbeteren. Maar wat is een gezichtsserum? En wat zijn de voordelen voor je huid? 

Lees verder voor meer informatie, waaronder: de definities, voordelen, soorten en hoe je een serum effectief kunt gebruiken om je huidteint te verbeteren.

Wat doet een serum? De eigenschappen en het gebruik ervan in de huidverzorging

Serums zijn vloeistoffen op olie- of waterbasis die gemakkelijk door de huid worden opgenomen. Serums zijn prachtige aanvullingen op je huidverzorgingsroutine, omdat de snelheid waarmee ze worden opgenomen ervoor zorgt dat de ingrediënten dieper in de huid doordringen. Afhankelijk van het doel kan een serum zorgen voor een diepe reiniging of een verjongde teint. 

Ondanks hun hydraterende eigenschappen worden serums beschouwd als veel lichter dan lotions of vochtinbrengende crèmes. Serums worden meestal gebruikt voor het gezicht, maar specifieke serums kunnen ook worden gebruikt voor het haar en het lichaam.

Wat is een gezichtsserum?

Een gezichtsserum is een gezichtsverzorgingsproduct dat geconcentreerde actieve ingrediënten bevat (zoals vitamine E, hyaluronzuur of bakuchiol) met minder toevoegingen (verdikkingsmiddelen, emulgatoren of oliën). Dit zorgt voor een snellere opname van hogere concentraties effectieve ingrediënten die de teint van de huid helpen verbeteren. 
Gezichtsserums zijn ongelooflijk goed in hun werk, ze kunnen de gezichtshuid verjongen door specifieke huidproblemen aan te pakken. Zo is een gezichtsserum met hyaluronzuur gespecialiseerd in het aanvullen van vocht in de droge huid, waardoor je huid vol en stevig blijft.


Wat doet een serum voor de huid?

Gezichtsserums kunnen op basis van hun werkzame bestanddelen specifieke huidproblemen aanpakken. Welk serum je moet gebruiken, moet je overwegen op basis van de eigenschappen van je huid die je wilt aanpakken. 

Van het herstellen van fijne lijntjes, donkere kringen, of zelfs grote poriën. Hieronder staan verschillende voordelen van het gebruik van gezichtsserums voor je huid.

1. Verfijnen van poriën

Vergrote poriën kunnen moeilijk te behandelen zijn, maar aangezien gezichtsserums licht van gewicht zijn en gemakkelijk in de huid kunnen worden opgenomen. De poriën kunnen diep worden gereinigd en olievrij worden gehouden. Dit minimaliseert hun verschijning en verfijnt de huidtextuur.

2. Vermindering van tekenen van vermoeidheid

Heb je de laatste tijd moeite met slapen? Een gebrek aan slaap leidt vaak tot een doffe en vermoeide teint. Ga dit tegen met een effectief gezichtsserum dat de regeneratie en het herstel van de cellen bevordert, zodat je huid zelfs met weinig energie kan stralen. Ga zeker op zoek naar serums met vitamine C! Bekend als een geweldig ingrediënt om te helpen bij vermoeidheid.

3. Het huidoppervlak gladstrijken en voeden

Door hun gemakkelijke absorptie kunnen serums diep in je huid doordringen. Hierdoor wordt het huidoppervlak gladder gemaakt voor een merkbaar zachtere textuur. Een gezichtsserum maakt je huid niet alleen gladder maar ook zachter en geeft je huid een verjongende gloed.

4. Vermindering van fijne lijntjes en rimpels

Naarmate je huid ouder wordt, kun je fijne lijntjes en rimpels zien ontstaan. Gezichtsserums kunnen je huid stevig houden en die fijne lijntjes en rimpels opvullen. Serums zoals de NIVEA Q10 Power Anti-Rimpel Serum hebben een krachtige formule van Q10 en Creatine die de zichtbaarheid van rimpels kan helpen verminderen en een jonger uitziende huid kan helpen bevorderen.

5. De huid helpen haar vocht vast te houden

Hoewel veel lichter dan lotions en crèmes. Gezichtsserums hebben het vermogen om vocht in de huid vast te houden. Formules met hyaluronzuur helpen het vocht in de huid vast te houden en versterken de huidbarrière voor een gehydrateerde en gezond uitziende huid.

6. Donkere vlekken en andere oneffenheden verminderen

Serums kunnen ook donkere vlekken, zonnevlekken of andere oneffenheden in je gezicht helpen verminderen. Het NIVEA Cellular Luminous630 Anti Spot Serum maakt gebruik van Luminous630 (een door NIVEA gepatenteerd ingrediënt) om pigmentvlekken op te lichten en de nieuwe melanineproductie in balans te brengen.


Welk serum moet ik voor mijn gezicht gebruiken?

Elk serum is op maat gemaakt voor specifieke huidproblemen, op basis van de hoge concentratie actieve ingrediënten die in elke formule worden gebruikt. 

Welk serum het beste is voor specifieke huidproblemen kan worden ingedeeld in 6 verschillende types, waaronder:

Anti-verouderingsserums
Bekend om hun anti-aging voordelen. Anti-aging serums behandelen tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes en rimpels, en zorgen ervoor dat de huid blijft verjongen en stevig blijft. 

Huidverhelderende serums
Bekend om het verhelderen van een doffe huid. Huidverhelderende serums kunnen tekenen van vermoeidheid helpen verminderen en de teint van uw huid egaliseren. Hierdoor krijgt je huid een veel helderdere en stralende teint. 

Serums tegen acne
Bekend om het helpen bestrijden van acne. Acne bestrijdende serums kunnen helpen voorkomen dat er puistjes ontstaan, waardoor de huid er gladder uitziet.

Hydraterende gezichtsserums
Bekend om de diepe hydratatie van je huid. Hydraterende gezichtsserums maken vaak gebruik van hyaluronzuur om je huid op te frissen en werken samen met vochtinbrengende crèmes om je huid te beschermen tegen uitdroging.

Exfoliërende gezichtsserums
Bekend om het gladstrijken en verstevigen van uw teint. Exfoliërende gezichtsserums kunnen helpen dode huidcellen te verwijderen, waardoor actieve ingrediënten beter door de huid worden opgenomen. Exfoliërende gezichtsserums kunnen ook helpen poriën te ontstoppen en puistjes te voorkomen.

Huidbeschermende gezichtsserums
Bekend om de bescherming, het herstel en de vernieuwing van de huid. Huidbeschermende gezichtsserums zijn in staat je huid te beschermen tegen vervuilende stoffen en je huid te herstellen. Dit vernieuwingsproces zorgt voor een mooiere huidteint.

Vrouw die een Nivea-serum vasthoudt

Als je hebt bedacht welke specifieke huidproblemen je wilt aanpakken, kun je kijken welk serum daarbij past. 


Wanneer moet ik een gezichtsserum aanbrengen?

De meeste serums kunnen tweemaal daags worden aangebracht, eenmaal 's morgens en eenmaal 's avonds. Elk serum heeft echter andere aanbevelingen als het gaat om hoe en wanneer aan te brengen. Suggesties vindt je op de verpakking van het huidverzorgingsproduct dat je hebt gekocht. 

Zo kan het NIVEA Q10 Anti-Rimpel Nacht Serum het beste voor het slapen gaan worden aangebracht. Het verwent je huid door de zichtbaarheid van rimpels te verminderen en je huid 's nachts te verstevigen.

Een stap-voor-stap handleiding voor het gebruik van gezichtsserum in je huidverzorgingsroutine

Om te begrijpen wanneer je een gezichtsserum op de juiste manier in je huidverzorgingsroutine moet aanbrengen, heeft NIVEA een snelle stap-voor-stap gids gemaakt over hoe je gezichtsserums optimaal in je huidverzorgingsroutine kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je huid volledig gevoed aanvoelt.
Vrouw die gezichtsserum gebruikt

Reinigen en tonifiëren: Zorg ervoor dat je huid schoon is voordat je het gezichtsserum aanbrengt. Zo kunnen de belangrijkste ingrediënten efficiënt in de huid worden opgenomen. Om ervoor te zorgen dat je huid fris en klaar is, bereid je je huid voor met een NIVEA gezichtsreiniger. 

Toners kunnen je huid ook voorbereiden op een betere absorptie, omdat toners overtollige resten van vuil of verontreinigende stoffen diep kunnen wassen, waardoor actieve ingrediënten beter in de huidlagen kunnen doordringen. 

Breng het serum aan: Zodra je huid goed gereinigd is, breng je het serum aan op je handen, wrijf je handen tegen elkaar en druk je handen vervolgens op je huid. Breng het serum met kloppende bewegingen aan op je huid, zowel op je gezicht als in je hals. 

Laat het serum een paar minuten in de huid trekken. Zo kunnen de actieve ingrediënten doordringen en de huid verjongen.

Hydrateren: Zodra het serum in de huid is opgenomen, wrijf je zachtjes een van NIVEA's moisturizers over het gezicht en de hals om het huidoppervlak te beschermen.


Doe je een serum op voor of na moisturizer en waarom?

Het beste is om het serum aan te brengen vóór de moisturizer. Serums zijn namelijk lichte formules die gemakkelijk door de huid worden opgenomen, terwijl vochtinbrengende crèmes dikkere formules zijn die een beschermende barrière op het huidoppervlak vormen. Door eerst een serum aan te brengen, kunnen de actieve, belangrijke ingrediënten diep in de huid doordringen.

NIVEA's aanbevelingen voor gezichtsserums

NIVEA heeft een assortiment gezichtsserums met ingrediënten die je kunnen helpen bij het bestrijden van huidproblemen in je gezicht. Alle serums van NIVEA zijn gevoed met sterk geconcentreerde actieve ingrediënten waarvan bewezen is dat ze goed zijn voor de teint van je huid. 

NIVEA's assortiment gezichtsserums bevat populaire ingrediënten zoals...

Hyaluronzuur gezichtsserum

NIVEA Cellular Filler Hyaluronzuur Serum biedt deskundige anti-age verzorging voor je huid. Dit serum, dat geschikt is voor alle huidtypen, kan je huid diepgaand hydrateren en verfrissen. Deze formule is ook in staat om het celgeneratieproces te activeren en te versnellen. Een perfect Hyaluronzuur serum voor degenen die hun huid soepelheid willen geven.

Bakuchiol Huidserum

NIVEA Cellular Expert Lift Pure Bakuchiol Sculpting Face Sheet Mask maakt je huidtextuur gladder en laat je huid steviger aanvoelen. Dit Bakuchiol gezichtsmasker werkt als een krachtig serum met een formule die collageen stimuleert, waardoor je teint verbetert voor een jonger uitziende huid.

Wat doet een serum voor je huid? Ontdek hieronder meer gezichtsserum huidverzorgingsproducten, en ontdek welk serum voor jou het beste werkt: