Gerecycled papier voor onze verpakkingen

ONZE DUURZAMERE PAPIEREN VERPAKKINGEN

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

ONZE DUURZAME(RE) PAPIEREN VERPAKKINGEN

We willen de natuur behandelen met het respect dat ze verdient. We zijn ervan overtuigd dat materiaal op basis van hout, zoals papier en karton, van duurzame oorsprong moet zijn. Zo beschermen we onze bossen tegen ontbossing. Omdat bossen op natuurlijke en efficiënte wijze CO2 opslaan, is de geleidelijke en voortdurende vernietiging ervan een belangrijke factor die bijdraagt aan de klimaatverandering. Het is een probleem dat we zeer serieus nemen. Daarom kijken we bewust naar de keuzes die we maken voor onze kartonnen en papieren verpakkingen.

We hebben een beleid ontwikkeld onder de naam “duurzaam papier en karton”, met als doel wereldwijd over te gaan op 100% duurzame papier- en kartonmaterialen. Deze richtlijn verreist het gebruik van FSC-gecertificeerd of gerecycled papier en karton voor onze verpakkingen. De FSC-certificering garandeert dat producten op basis van hout afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen die milieu-, sociale en economische voordelen opleveren.

We hebben al aanzienlijke vooruitgang geboekt en zijn er trots op te kunnen aankondigen dat 100% van onze dozen sinds 2019 worden geproduceerd met FSC-gecertificeerd materiaal. We werken er momenteel intensief aan om ook voor de andere materialen (op basis van papier) over te gaan op FSC-gecertificeerd of gerecycled papier.

holding hands

DEZE NIVEA-PRODUCTEN ZITTEN IN EEN DUURZAME(RE) PAPIERVERPAKKING

One Skin. One Planet. One Care.

Wij willen 100% transparant zijn en antwoord geven op al je vragen over onze betrokkenheid bij het milieu. Indien je nog vragen hebt of meer informatie wilt, ga dan naar de website Duurzame ontwikkeling van Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA.