Aloë vera huid

ALOË VERA: GOED VOOR JE HUID?

Al eeuwen wordt aloë vera gebruikt voor huidverzorging. Maar wat doet deze plant precies voor je huid? En gaat het echt huidproblemen als eczeem, een droge huid en verbrande huid tegen? Ontdek waarom aloë vera goed is voor je huid.

WAT IS DE WERKING VAN ALOË VERA?

Aloë vera wordt gewonnen uit een cactusachtige plant die van nature in de tropen en subtropen voorkomt. De oude Egyptenaren kenden de heilzame werking van de twee belangrijkste sappen die de aloë vera-plant produceert al.

Uit de plant komt een latexachtige melk, maar je kunt uit aloë vera ook een zachte gel uit halen. Aloë vera zit vol met natuurlijke bestanddelen zoals proteïnen, mineralen en vitamines. Het heeft een zeer goede vochtinbrengende werking en zorgt voor een zachte en soepele huid.

Je vraagt je wellicht af: "Waar is aloë vera goed voor?" Aloë vera geeft aantoonbaar goede resultaten als je last hebt van een droge of geïrriteerde huid.

HUIDVERZORGING MET ALOË VERA

Aloë vera heeft veel voordelen voor de huid. Zo kan het een licht beschadigde, geïrriteerde en zelfs gevoelige huid profijt hebben bij het gebruik van huidverzorgingsproducten met aloë vera of gel die direct uit de aloë vera-plant gewonnen wordt. Tip: dit doe je door een blad af te snijden en de buitenzijde eraf te halen. De gelachtige binnenkant kun je dan gebruiken.

ALOË VERA VOOR DE DROGE HUID

Een droge huid heeft hydratatie nodig. Voedende ingrediënten helpen om de vochtbalans en natuurlijke barrière van de huid te herstellen. Ook aloë vera helpt bij een droge huid. Het verzacht de huid en kan de aanmaak van nieuwe cellen stimuleren. Heb jij last van een droge huid in het gezicht? Probeer dan NIVEA Naturally Good Dagcrème met aloë vera. Breng deze aan op je gereinigde gezicht en masseer het zachtjes in. Je geniet van een fris gevoel én 24 uur durende hydratatie.

Heb jij juist last van een droge huid op jouw lichaam? Kies dan voor de NIVEA Naturally Good Aloë Vera Bodylotion. Deze voedende bodylotion bevat 100% natuurlijke aloë vera en is hartstikke goed voor jouw huid. Smeer je hiermee in na het douchen en je geniet tot 24 uur lang van een glad aanvoelende en zichtbaar gehydrateerde huid.

ALOË VERA OM ECZEEM TEGEN TE GAAN

Iedereen met eczeem weet: het is een behoorlijk vervelende kwaal. Niet alleen geeft het huidirritatie, een trekkerig gevoel en soms zelfs pijn, je kunt ook last hebben van ongelofelijke jeuk. Krabben maakt de huidirritatie alleen maar erger, maar er afblijven is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig kan aloë vera bij eczeem helpen: het verlicht de jeuk en helpt de huid genezen. Gebruik hiervoor aloë vera gel, bij voorkeur direct uit de plant.

Aloë vera huidverzorging

ALOË VERA OM ACNE TE VERLICHTEN

Aloë vera kan een bijdrage leveren in de behandeling van milde acne. De cactusachtige plant zit vol sterolen (zoals campesterol, lupeol en β-sitosterol) en polysacchariden (zoals pectine, glucomannan, hemicellulose, mannose-derivaten en acemannan). Deze stoffen hebben lastige namen, maar wel een hele fijne eigenschappen: ze hebben namelijk een ontstekingsremmende werking. Niet alleen puistjes kunnen verminderen, het kan ook verlichting bieden bij andere huidirritaties.

ALOË VERA VOOR DE VERBRANDE HUID

Heb jij last van een verbrande huid? Dan is aloë vera hét wondermiddel om te gebruiken, of het nu gaat om kleine brandwonden of om een verbrande huid door de zon. De gel biedt verkoeling aan de huid en helpt deze te herstellen, onder andere dankzij de vitamines A, C en E. Daarnaast bevat aloë vera een kleine hoeveelheid anthraquinone, wat een pijnstillend effect heeft. Perfect om dat pijnlijke, branderige gevoel tegen te gaan.

ALOË VERA VOOR DE VERMINDERING VAN RIMPELS

De vitamines A, C en E in aloë vera hebben nog meer positieve effecten: ze gaan ook rimpels te lijf. Zo kunnen ze vrije radicalen neutraliseren, waardoor deze geen kans hebben om schade aan te richten aan de huid. Daarnaast wordt de productie van collageen gestimuleerd. Hoe ouder je wordt, hoe minder collageen er wordt geproduceerd, en hoe meer je last krijgt van huidveroudering. Producten die de collageenproductie een boost geven zijn daarom een welkome toevoeging aan het badkamerkastje.