hands holding a plant in soil

Onze betrokkenheid bij het milieu: Duurzame productie

ONZE BETROKKENHEID BIJ HET MILIEU

Als vooraanstaand huidverzorgingsmerk met meer dan 100 jaar expertise, weten we dat onze huid om gezond te zijn, een omgeving nodig heeft die ook gezond is. Maar de gezondheid van onze planeet is hard aan het achteruitgaan als gevolg van de overconsumptie van natuurlijke hulpbronnen en vervuiling.

Daarom zet NIVEA zich ervoor in om haarzijn impact op het milieu, de ecosystemen en de bewoners ervan te verminderen, door verzorgingsproducten te ontwikkelen en te produceren die mild voor de huid én de planeet zijn.

Ontdek wat we al doen voor het milieu en hoe onze betrokkenheid in de toekomst  verder zal gaan dan alleen het welzijn van de huid.


man talking

Filosofie en doelstellingen

NIVEA is al tientallen jaren aanwezig in het leven van consumenten, door hen producten aan te bieden voor een mooie huid die er gezond uitziet. We worden geraakt door het vertrouwen dat consumenten in ons hebben. Daarom willen we op de hoogte zijn van jullie wensen, en met dezelfde mate van betrokkenheid die we voor de verzorging van de huid hebben, ook bijdragen aan bescherming en behoud van onze planeet.

Ontdek onze filosofie en onze ambitieuze doelstellingen die ons helpen bij te dragen aan de strijd tegen  klimaatverandering.


Compensatie voor CO2-uitstoot

We spannen ons in om onze CO2-voetafdruk zo klein mogelijk te maken, door onze verpakkingen, onze formules en onze productiemethoden opnieuw uit te denken. NIVEA heeft zich ook ambitieuze doelen gesteld om de impact van haar activiteiten op het klimaat te verminderen, waarbij rekening wordt gehouden met de laatste wetenschappelijke informatie over het klimaat.

Meer informatie over onze aanpak om producten te ontwikkelen met meer respect voor het klimaat.


Respect voor dieren

Bij NIVEA hebben we respect voor en houden we van de natuur. Bij onze wil om de planeet te behouden, hoort ook de bescherming van dieren. Omdat zij zijn aangewezen op onze ecosystemen en tegelijkertijd bijdragen aan het in stand houden ervan.

Ontdek meer gedetailleerde informatie over onze acties voor het welzijn van dieren.


Meer verantwoorde productie

Wij zorgen ervoor dat alle ingrediënten die we in onze NIVEA producten stoppen, veilig en gezond zijn. En waar het mogelijk is, spannen we ons in voor een meer verantwoorde aanvoer van grondstoffen, op weg naar een duurzamere toekomst. Wanneer we gebruikmaken van natuurlijke hulpbronnen, letten we er ook op hoe ze worden verbouwd.

Ontdek onze betrokkenheid en onze doelstellingen om te zorgen voor een verantwoorde aanvoer en verantwoorde productie van onze ingrediënten.


Duurzamere productie

Natuurlijk omvat onze betrokkenheid voor de bescherming van onze planeet ook de manier waarop we onze NIVEA verzorgingsproducten produceren: we doen ons best om de CO2-voetafdruk in de productiefase te verkleinen door minder energie te verbruiken, minder afval te produceren en door water op een meer verantwoorde manier te gebruiken.

Ontdek wat we doen om de CO2-uitstoot tijdens het hele productieproces te verminderen.


sky

ONE SKIN. ONE PLANET. ONE CARE.

Wij willen 100% transparant zijn en antwoord geven op al je vragen over onze betrokkenheid bij het milieu. Indien je nog vragen hebt of meer informatie wilt, ga dan naar de website Duurzame ontwikkeling van Beiersdorf, het moederbedrijf van NIVEA.