Lijst met Ingredienten

A-E

 

1,2-HEXAANDIOL

1,2-Hexaandiol wordt over het algemeen gebruikt als hydraterende, vochtvasthoudende, oplossende en huidverzorgende stof. Het lost lipofiele actieve ingrediënten op. Dit ingrediënt wordt gebruikt in de formules van huid- en haarverzorgingsproducten, parfums, toiletartikelen, make-up enz.

ACRYLAMIDE/AMMONIUM ACRYLATE COPOLYMER

Acrylamide/Ammoniumacrylaatcopolymeer is een synthetisch polymeer dat over het algemeen wordt gebruikt om emulsies zoals crèmes of lotions dikker te maken en te stabiliseren, vooral in aanwezigheid van een UV-filter, mineralen of zouten. Acrylamide/Ammoniumacrylaatcopolymeer kan ook worden gebruikt om de hoeveelheid emulgator te verminderen of om lichte emulsies zonder emulgator te formuleren.

ACRYLAMIDE/AMMONIUM METHACRYLATE COPOLYMER

Acrylaat/Ammoniummethacrylaatcopolymeren zijn synthetische polymeren die over het algemeen worden gebruikt als waterbestendige filmvormende stof in cosmetische producten. Door een dunne, flexibele film te creëren, beschermt dit ingrediënt het product tegen contact met water.

ACRYLATES COPOLYMER

Acrylaatcopolymeren zijn synthetische polymeren die over het algemeen worden gebruikt om formules op basis van water (bijv. douchegels) dikker te maken, vooral als er parels of andere vaste deeltjes moeten worden gesuspendeerd en gestabiliseerd. Acrylaatcopolymeer geeft reinigingsproducten een doorzichtig, gelachtig uiterlijk, zelfs in aanwezigheid van grote hoeveelheden oppervlakteactieve stoffen. Acrylaatcopolymeer heeft eveneens filmvormende eigenschappen, die essentieel zijn in stylingproducten zoals haarlak, voor een goede fixatie zonder ongewenste resten.

ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER

Acrylaat/C10-30 alkylacrylaatcrosspolymeren zijn synthetische polymeren die over het algemeen worden gebruikt om formules op basis van water zoals douchegels dikker te maken of om emulsies zoals crèmes of lotions te stabiliseren, vooral in aanwezigheid van een UV-filter, mineralen of zouten. Acrylaat/C10-30 alkylcrylaatcrosspolymeer vormt een doorzichtige gel in water en wijzigt het stroomgedrag. Acrylaat/C10-30 alkylacrylaatcrosspolymeer kan ook worden gebruikt om de hoeveelheid emulgator te verminderen of om lichte emulsies zonder emulgator te formuleren.

ACRYLATES/HYDROXYESTERS ACRYLATES COPOLYMER

Acrylaat/Hydroxyesters acrylaatcopolymeer helpt het haar in model te houden door het vermogen van het haar om vocht op te nemen te verminderen en beschermt het haar tegen elektrostatisch geladen te worden. Het vormt een dunne laag op de huid, het haar of de nagels.  Een copolymeer is een polymeer dat wordt verkregen door kleine chemische verbindingen met de naam monomeren te combineren in een heel groot molecuul met verschillende eigenschappen.

ACRYLATES/OCTYLACRYLAMIDE COPOLYMER

Acrylaat/Octylacrylamidecopolymeer helpt het haar in model te blijven door het vermogen van het haar om vocht op te nemen te verminderen en beschermt het haar tegen elektrostatisch geladen te worden. Het vormt een dunne laag op de huid, het haar of de nagels.  Een copolymeer is een polymeer dat wordt verkregen door relatief kleine chemische verbindingen met de naam monomeren te combineren in een heel groot molecuul met verschillende eigenschappen.

ACRYLATES/STEARETH-20 METHACRYLATE CROSSPOLYMER

Acrylaat/Steareth-20 methacrylaatcrosspolymeer is een synthetisch polymeer dat wordt gebruikt in waterige formules. Dankzij de hydrofobe (lipofiele) modificatie is dit een crosspolymeer dat zeer efficiënt dikker maakt en stabiliseert, en een gelstructuur vormt in water, zelfs in aanwezigheid van grote hoeveelheden oppervlakteactieve stoffen.

ACRYLIC ACID/VP CROSSPOLYMER

Acrylzuur/VP-crosspolymeren zijn synthetische polymeren die over het algemeen worden gebruikt om formules op basis van water dikker te maken of om emulsies zoals crèmes of lotions te stabiliseren. Acrylzuur/VP-crosspolymeer geeft de huid een niet-plakkend gevoel. Dit polymeer wordt ook gebruikt om pigmenten in make-up- of zonnebeschermingsproducten te suspenderen.

ALCOHOL

Alcohol wordt gebruikt om andere ingrediënten op te lossen. Alcohol verbetert het gevoel van frisheid in veel producten zoals huidcrèmes, scheercrèmes en zonnebeschermingsproducten.

ALCOHOL DENAT

De Ethanol - ook wel Ethylalcohol genoemd - die in onze formuleringen wordt gebruikt, is een plantaardig ingrediënt.

Het is al tientallen jaren een ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in veel cosmetica- en schoonheidsproducten. Het is een oplosmiddel in lotions en crèmes, dat ervoor zorgt dat de ingrediënten niet uiteenvallen. De aanduiding ‘Denat.’ staat voor gedenatureerde Alcohol. Deze Ethanol bevat een denatureringsmiddel om het een vieze smaak te geven. Waarom? Alcohol zit ook in alcoholische dranken zoals wijn of bier; en in veel landen zit er veel belasting op alcoholische dranken. Om ervoor te zorgen dat er geen belasting moet worden betaald op Alcohol die niet bestemd is voor consumptie (d.w.z. voor gebruik in cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging), moet de Alcohol worden gedenatureerd.

ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER / ALOE VERA

Aloe vera, ook wel bekend als ware of officinale aloë of Barbados aloë, is een plantensoort van het Aloë-geslacht. De Aloë vera plant wordt in de geneeskunde al eeuwenlang gebruikt om de huid te beschermen, te genezen en te verzachten. Een blad aloë vera bevat ongeveer 95% vocht, ingesloten door een wasachtige buitenlaag. Uit studies is gebleken dat de gel van de aloë vera plant de huid zowel kan hydrateren als beschermen tegen uitdroging. Aloë vera bladen scheiden een doorzichtige gel af. Als je een blad van de plant afbreekt, kun je de gel die erin zit aanbrengen op een droge, zonverbrande of verwonde huid.

ALPHA-ISOMETHYL IONONE - FLORAL VIOLET WOODY

Een onmisbaar geuringrediënt met een bloemige geur die dicht bij viooltjes of iris ligt, en die aan rode bessen doet denken. Brengt rijkheid en zachtheid aan een bloemige geur. De neus vertaalt dit naar kalmte en zachtheid.

ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE

Dit Aluminumzout is een hydrofoob gemodificeerd zetmeel met een hoge affiniteit voor olie en talg.

ALUMINIUM STEARATES

Aluminiumstearaat is een aluminiumzout van een vetzuur. Het wordt gebruikt in veel cosmetische formules omdat het de stabiliteit van emulsies en de textuur van formules zoals crèmes of lotions verbetert. Aluminiumstearaten dienen als waterbinder en zorgen voor consistentie. Het kan formules op basis van olie omzetten in oleogels.

AMINOETHYLAMINOPROPYL DIMETHICONE

Dit ingrediënt is een silicone. Ze zijn synthetisch en bestaan in de vorm van oliën en gels met een dikke of dunne textuur. Siliconen zijn ingrediënten die worden gemaakt van silicium, een minerale verbinding die overvloedig in de natuur aanwezig is als siliciumdioxide/silica, het hoofdbestanddeel van zand. In cosmetische producten wordt silicone-olie hoofdzakelijk gebruikt tegen samenklonteren: Het geeft producten zoals crèmes of make-up een zijdeachtige, smeerbare textuur, en shampoos en andere haarverzorgingsproducten glans en zachtheid.* U kunt gemakkelijk vaststellen of onze producten silicone bevatten, door de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen. Silicone kan worden gevonden onder benamingen zoals dimethicon, cyclomethicon, dimethiconol en amodimethicon.

AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER

Ammonium acryloyldimethyltauraat/VP-copolymeer is een synthetisch polymeer dat over het algemeen wordt gebruikt om formules op waterbasis dikker te maken of om emulsies te stabiliseren (bijvoorbeeld crèmes of lotions), vooral in lichte formules zonder emulgator. Ammonium acryloyldimethyltauraat/VP-copolymeer vormt een doorzichtige gel in water en wijzigt het stroomgedrag.

AMODIMETHICONE

Silicones* zijn synthetische ingrediënten in de vorm van oliën en gels met een dikke of dunne textuur.

AQUA / WATER

Water is een doorzichtige, smaakloze, geurloze en bijna kleurloze stof. Het is het hoofdbestanddeel van de rivieren, meren en oceanen van de aarde, en van de lichaamsvloeistoffen van de meeste levende organismen. Het is van vitaal belang voor alle bekende levensvormen, ook al bevat het geen calorieën of organische voedingsstoffen. Water wordt gebruikt in bijna alle crèmes, lotions en reinigingsproducten.

ARACHIDIC ACID

Arachidinezuur is een lange-keten verzadigd vetzuur dat aanwezig is in pindakaas en anaerobe schimmels. Formuleringen die Arachidinezuur bevatten worden gebruikt als oppervlakteactieve stoffen bij de productie van zepen en cosmetische producten.

ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL / ARGAN OIL

Arganolie (ook wel Argania Spinosa-pitolie genoemd) wordt koud geperst en geëxtraheerd uit de pitten van de Arganboom. Arganolie bevat belangrijke omega vetzuren zoals oliezuur en linolzuur, fenolen, α-tocoferol en vitamine E.

ARGININE

Arginine is bijvoorbeeld aanwezig in boekweit. In cosmetische producten kan het worden gebruikt als neutraliserend middel. Arginine kan helpen verschillende zuren te neutraliseren en zo de effectiviteit van de formulering te verhogen. In neutrale formuleringen wordt het vaak gebruikt in de vorm van zoutzuur (argininehydrochloride). Arginine draagt bij aan de huidhydratatie.

ARGININE HCL

Arginine is bijvoorbeeld aanwezig in boekweit.

In cosmetische producten kan het worden gebruikt als neutraliserend middel.

Arginine kan helpen verschillende zuren te neutraliseren en zo de effectiviteit van de formulering te verhogen. In neutrale formuleringen wordt het vaak gebruikt in de vorm van Zoutzuur (Argininehydrochloride).

Arginine draagt bij aan de huidhydratatie.

ASCORBIC ACID

Vitamine C is ook bekend als Ascorbinezuur. In het menselijk lichaam speelt het een rol bij veel processen en daarom is het van essentieel belang. Vitamine C is hoofdzakelijk aanwezig in groente en fruit, met name in acerola kersen, citrusvruchten, peterselie, pepers, kiwi’s, rozenbottel, broccoli en kers.

AVENA SATIVA KERNEL FLOUR

Haver (Avena) is een plant die een meter hoog kan worden en die in de hele wereld voorkomt (behalve in de tropen). De vruchten van deze plant zijn bijzonder rijk aan koolhydraten, eiwitten, vetten en flavonoïden.

BAMBUSA VULGARIS SHOOT EXTRACT

Bamboescheutextract is een ingrediënt van plantaardige oorsprong. Het wordt voornamelijk gebruikt in huidverzorgingsproducten om de huid in goede conditie te houden.

BEHENYL ALCOHOL

Behenylalcohol is van nature aanwezig in plantaardige vetten of oliën. Daarom wordt Behenylalcohol ook wel vetalcohol genoemd. Behenylalcohol kan echter ook worden verkregen door middel van hydrolyse van wassen. Behenylalcohol wordt gebruikt in veel cosmetische formules omdat het de stabiliteit van emulsies en de textuur van formules zoals crèmes of lotions verbetert. Behenylalcohol vormt een witte massa, die dient als waterbinder, en zorgt voor consistentie.

BENZETHONIUM CHLORIDE

Benzethoniumchoride behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten).

Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Dit ingrediënt speelt een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument.

Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen.

Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen.

Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

BENZOPHENONE-3

Benzofenon-3 behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen.

BENZOPHENONE-4

Benzofenon-4 behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen.

BENZYL ALCOHOL

Benzylalcohol is geen parfum op zich, maar wordt in enkele producten gebruikt als oplosmiddel voor de verschillende bestanddelen van het parfum. Omdat dit ingrediënt zelf een geurstof is, is het mogelijk dat bepaalde producten ongeparfumeerd zijn, maar wel Benzylalcohol bevatten.

BHT

Butylhydroxytolueen is een antioxidant die wordt gebruikt in voeding en cosmetische producten. Veel ingrediënten zoals natuurlijke oliën of vetten zouden ranzig worden als ze reageren met de zuurstof in de omgeving. BHT kan die ingrediënten beschermen tegen oxidatie en de houdbaarheid ervan verlengen.

BIS-(ISOSTEAROYL/OLEOYL ISOPROPYL) DIMONIUM METHOSULFATE

Bis-(isostearoyl/oleoyl isopropyl) dimonium methosulfaat is een conditioner die het haar gemakkelijker kambaar, gladder en glanzender maakt.

BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE

Methoxyfenyltriazine behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen.

BUTYL ACRYLATE/ETHYLTRIMONIUM CHLORIDE METHACRYLATE/STYRENE COPOLYMER

Butyl acrylaat/ethyltrimonium chloride methacrylaat/styreen copolymeer is een conditioner die het haar gemakkelijker kambaar, gladder en glanzender maakt.

BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE

Butylmethoxydibenzoylmethaan behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen.

BUTYLENE GLYCOL

Butyleenglycol, een diol, is een soort alcohol met twee hydroxylgroepen. Het is een van de meest gebruikte ingrediënten voor huidverzorging in cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging en houdt de huid gehydrateerd. Butyleenglycol wordt gebruikt als oplosmiddel en als middel om de viscositeit te verminderen, waardoor het product minder vet aanvoelt en gemakkelijker op te brengen is. Butyleenglycol kan van plantaardige oorsprong zijn of van synthetische oorsprong, wanneer het wordt gewonnen uit petroleum.

BUTYLENE GLYCOL DICAPRYLATE/DICAPRATE

Butyleenglycoldicaprylaat/dicapraat is de ester van butyleenglycol en capryl/caprinezuur. Het grootste gedeelte wordt verkregen uit een hernieuwbare, plantaardige bron (kokosnootolie). Een klein gedeelte van het molecuul wordt verkregen via petrochemische grondstoffen.  Het geeft een gevoel van lichtheid en een niet-vette huid met een droge afwerking en wordt vaak gebruikt voor zonnebeschermingsproducten, omdat het een goed oplosmiddel voor uv-filters is.

BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER / SHEABUTTER

Butyrospermum Parkii Butter (Shea butter) is het romige extract van de sheanoot van de Sheaboom, die in Afrika groeit. Het wordt in Afrika al vele jaren gebruikt om de sterkte en de glans van de huid en het haar te verbeteren. Sheaboter is een superingrediënt voor de huid. Het bevat hoge natuurlijke concentraties vitamine A en E, die veel verzorgende eigenschappen kunnen hebben. Net zoals gewone boter, smelt sheaboter bij lichaamstemperatuur en geeft het de huid een soepel en zacht gevoel. Het bevat een complex van verschillende lipiden, essentiële vetzuren en voedingsstoffen die nodig zijn voor de aanmaak van collageen en het kan de barrièrefunctie van de huid ondersteunen.

C12-15 ALKYL BENZOATE

C12-15-alkylbenzoaat is een huidvriendelijk, synthetisch emolliënt. Het is een olieachtig en enigszins vet bestanddeel. Het laat zich gemakkelijk uitsmeren op de huid, geeft een gevoel van een  droge afwerking op de huid en is een waardevol oplosmiddel voor veel cosmetische ingrediënten.

C12-15 PARETH-3

C12-15-Pareth-3 werkt als oppervlakteactieve stof en emulgator, waardoor olie en water kunnen worden gemengd en dit soort formulering kan worden gestabiliseerd.

C15-19 ALKANE

C15-C19-alkaan is een emolliënt op basis van petrochemische grondstoffen. Het is een mengsel van lineaire alkanen met 15 tot 19 koolstofatomen in de alkylketen. Het geeft een fris en zijdeachtig gevoel, met een zacht nagevoel.

CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT / BLACK TEA EXTRACT

Zwarte thee is gemaakt van verlepte en gerolde theebladeren, die vervolgens worden gefermenteerd. Als het oxidatieproces beëindigd is,  wordt het extract geproduceerd met een mild extractieproces, waardoor de natuurlijke ingrediënten behouden blijven. De cafeïne uit de zwarte thee heeft een verkwikkend effect op de huid en geeft de huid een fris gevoel.

CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT / GREEN TEA EXTRACT

Camellia Sinensis Leaf Extract is een extract van groene thee dat wordt verkregen uit de bladeren van Camellia sinensis.  Groenethee-extract is van nature rijk aan antioxidanten, die ook bekendstaan om hun celbeschermende werking. Groenethee-extract wordt ook gebruikt voor het antioxiderende effect dat de huid kan beschermen tegen het beschadigende gevolg van vrije radicalen.

CANDELILLA CERA

Candelilla-was is een gezuiverde plantaardige was die wordt verkregen uit de bladeren van de candellila-plant, ook wel Euphorbia cerifera of Euphorbiaceae genoemd.

CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE

Capryl/Caprinetriglyceride is een gemengde tri-ester van natuurlijke oorsprong, verkregen uit kokosnootolie en glycerine. Deze olie heeft als voordeel dat ze stabiel is tegen oxidatie. Capryl/Caprinetriglyceride is een uitstekend huidverzorgend middel, dat de esthetiek van het product verbetert, en ook de huid zacht en glad maakt. Het geeft de huid een aangenaam gevoel en daarom wordt het vaak gebruikt in bijvoorbeeld crèmes, lotions, lipverzorgings- en zonnebeschermingsproducten.

CAPRYLYL GLYCOL

Caprylylglycol is een multifunctioneel additief dat de viscositeit reguleert en vocht vasthoudt. Het is bekend dat het de huid een aangenaam en zacht gevoel geeft. Het ingrediënt heeft ook antimicrobiële eigenschappen en wordt gebruikt bij de formulering van emulsies en producten die worden afgespoeld.

CAPRYLYL/CAPRYL GLUCOSIDE

Caprylyl/Caprylglucoside wordt gevormd door de reactie van een soort alcohol met glucose. Het resultaat is een milde oppervlakteactieve stof die alom wordt gebruikt bij babyverzorging en voor reiniging van het gezicht en het lichaam. Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

CARBOMER

Carbomeren zijn synthetische polymeren die zijn gebaseerd op acrylzuur. Ze worden over het algemeen gebruikt om formules op waterbasis dikker te maken, en om emulsies zoals crèmes of lotions te stabiliseren. Polymeer geeft textuur en wijzigt het stroomgedrag.

CELLULOSE GUM

Cellulosegom is een in water oplosbaar polymeer gebaseerd op gemodificeerd natuurlijk cellulose. Het speelt een rol als verdikker in verschillende waterige producten wanneer het is geneutraliseerd. Het kan doorzichtige gels vormen of de consistentie van emulsies verhogen. Cellulosegom wordt veel gebruikt in cosmetische, farmaceutische en voedingsproducten.

CERA MICROCRISTALLINA

Microkristallijne was: ingrediënten* gebaseerd op minerale oliën zijn vetten van fossiele oorsprong. De in hoge mate gezuiverde ingrediënten bestaan in verschillende vormen (oliën, gels ...) en zijn kleurloos, geurloos en smaakloos. De bekendste minerale olie die wordt gebruikt in cosmetische producten is paraffineolie.

Er zijn twee soorten: minerale synthetische oliën, die perfect zuiver zijn vanaf de productie, en minerale oliën afkomstig van petrochemische producten. Die laatste zijn geraffineerde minerale oliën die worden verkregen na zuivering van fossiele materialen zoals kool, ruwe olie of natuurlijk gas. De minerale oliën in onze cosmetische producten zijn van farmaceutische kwaliteit en dus zeer zuiver.

De belangrijkste eigenschap van deze groep ingrediënten is het beschermen van de huid tegen uitdroging. Daarnaast verbeteren deze ingrediënten de kwaliteit van texturen en zijn ze doeltreffend voor reiniging en en voor verwijdering van make-up.

 

* U kunt vaststellen of onze producten deze ingrediënten bevatten, door de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen. Op minerale oliën gebaseerde ingrediënten zijn gemakkelijk te herkennen aan de hand van namen zoals ‘paraffinum liquidum’ (vloeibare paraffine), ‘cera microcristallina’ (microkristallijne was), ‘ozokerite’ (ozokeriet), ‘paraffin’ (paraffine) en ‘synthetic wax’ (synthetische was).

CETEARETH-20

Ceteareth-20 is een synthetische verbinding die wordt gesynthetiseerd door middel van een proces dat ethoxylering wordt genoemd. Dit is een chemische reactie waarbij ethyleenoxide wordt toegevoegd aan een substraat dat bestaat uit cetylalcohol en stearylalcohol. Ceteareth-20 werkt als oppervlakteactieve stof en als emulgator in veel cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging, zoals hydraterende producten voor het gezicht, anti-aging behandelingen, conditioners, reinigers, zonnebeschermingsproducten, peelings en behandelingen tegen acne.

Als emulgator verlaagt Ceteareth-20 de oppervlaktespanning door zich te plaatsen op het olie-water- of het lucht-watergrensvlak, wat een stabiliserend effect op de emulsie heeft.

CETEARYL ALCOHOL

Cetearylalcohol is een mengsel van cetylalcohol (hexadecanol) en stearylalcohol (octadecanol).

Deze twee bestanddelen worden vaak verkregen uit plantaardige vetten of oliën. Daarom worden de twee alcoholen vetalcoholen genoemd. Cetylalcohol (hexadecanol) en stearylalcohol (octadecanol) kunnen echter ook worden verkregen door hydrolyse van wassen. Cetylstearylalcohol wordt in veel cosmetische verbindingen gebruikt omdat het de stabiliteit van emulsies en de textuur van verbindingen verbetert. Cetearylalcohol vormt een vaste witte massa die dient om water te binden en consistentie te geven.

CETYL ALCOHOL

Cetylalcohol wordt vaak verkregen uit plantaardige vetten of oliën. Daarom wordt Cetylalcohol vetalcohol genoemd. Cetylalcohol kan echter ook worden verkregen door hydrolyse van wassen. Cetylalcohol wordt in veel cosmetische formules gebruikt omdat het de stabiliteit van emulsies en de textuur van formules zoals crèmes of lotions verbetert. Cetylalcohol vormt een vaste witte massa die dient om water te binden en consistentie te geven.

CETYL PALMITATE

Cetylpalmitaat is de ester van cetylalcohol en palmitinezuur. Het is een witte, kristallijne, wasachtige stof en laat de huid er zacht en glad uitzien. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt als verdikker of emolliënt in cosmetische producten.

CETRIMONIUM CHLORIDE

Cetrimoniumchloride is een quaternair ammoniumzout. Het maakt het haar gemakkelijk kambaar en voorkomt of remt het ontstaan van statische elektriciteit en wordt daarom gebruikt in de formulering van crèmespoelingen en haarkleuring.

CHAMOMILLA RECUTITA FLOWER EXTRACT / CHAMOMILE

De helende eigenschappen van kamillebloemen zijn al eeuwenlang bekend. Kamillebloemen werden zelfs in het oude Egypte al als medicinale plant gebruikt. Kamillebloemextract wordt geproduceerd met een voorzichtig extractieproces, zodat de natuurlijke ingrediënten behouden kunnen blijven. Kamillebloemextract is vooral geschikt voor gebruik op de huid, vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen. Kamillebloemen bevatten alfa-bisabolol, wat bijzonder effectief is bij wondgenezing.

CI 10316

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 11680

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 12490

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 14720

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 15850

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 15985

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 16035

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 17200

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 19140

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 28440

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 40800

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 42053

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 42090

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 45100

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 47005

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 60725

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 61570

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 73360

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 74160

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 75470

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 77007

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 77268:1

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 77288

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 77289

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 77491

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 77492

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 77499

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CI 77891

De afkorting CI staat voor ‘Color Index’ (kleurindex). Het nummer erachter beschrijft een specifieke kleur, CI 42090 staat bijvoorbeeld voor een blauwe kleur.

Kleuren worden gebruikt in decoratieve cosmetische producten en in huidverzorgingsformules.

CITRIC ACID

Alfa-hydroxyzuren (afkorting: AHA’s) vormen een groep ingrediënten zoals bijv. melkzuur en citroenzuur. AHA’s zijn aanwezig in vruchten zoals druiven en citroenen, evenals in suikerriet en melk. Ze zijn vaak bekend als fruitzuren en ze worden in lage concentraties gebruikt om het normale vervellingsproces van de huid lichtjes te versnellen. Het resultaat kan het afschilferen van droge cellen op de oppervlakkige lagen van de huid zijn en dat de huid er beter uitziet en aanvoelt.

CITRONELLOL - FLORAL ROSE CITRUS

Dit ingrediënt is aanwezig in geraniums, rozen en de meeste bloemen. Het is een van de natuurlijke bestanddelen van het rozenakkoord in vrouwelijke parfums en is ook een essentieel element voor de varengeur voor mannen. Dit ingrediënt brengt een naar rozen geurende en pikante frisheid en een natuurlijk delicaat vleugje in een bloemenhart.

COCAMIDE DEA

Cocamide DEA is een viskeuze vloeistof en wordt gebruikt als schuimmiddel in shampoos en badproducten. Dit ingrediënt wordt verkregen door de reactie tussen een mengsel van vetzuren uit kokosnootolie en di-ethanolamine. De letters 'DEA' in Cocamide DEA staan voor di-ethanolamide. Dit mag niet worden verward met een compleet andere stof met heel andere eigenschappen die di-ethanolamine wordt genoemd, soms ook bekend onder de naam ‘DEA’. Di-ethanolamine is volgens de wetgeving voor cosmetica verboden voor gebruik in cosmetische producten. Cocamide DEA kan veilig worden gebruikt in cosmetische producten. Alle cosmetische ingrediënten moeten volgens de Europese veiligheidswetten voor cosmetica veilig kunnen worden gebruikt. De veiligheid van Cocamide DEA wordt niet betwist door de Europese Commissie of haar onafhankelijke deskundige adviescomité, het Wetenschappelijk Comité voor consumentenveiligheid (WCCV).

COCAMIDOPROPYL BETAINE

Cocamidopropylbetaïne is een milde amfotere oppervlakteactieve stof die wordt gebruikt in shampoos en huidreinigers. Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

COCO-BETAINE

Kokosbetaïne is een milde amfotere oppervlakteactieve stof die wordt gebruikt in shampoos en huidreinigers. Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

COCO-CAPRYLATE/CAPRATE

Kokoscaprylaat/capraat is een product op basis van natuurlijke vetalcohol afkomstig van de pit of het vruchtvlees van rijpe kokosnoten en een gedefinieerd mengsel van gefractioneerde vetzuren van plantaardige oorsprong. Het is een gemakkelijk smeerbaar emoliënt en hervettend middel. Dankzij de ultra lichte structuur en de gemakkelijke smeerbaarheid, geeft Kokoscaprylaat/capraat de huid een verzorgd gevoel. Het is niet oxideerbaar en geurloos. Door het evenwichtige emolliërende profiel is het een uitstekende keuze voor alle soorten huidverzorging, babyverzorging, massageproducten en nog veel meer.

COCO-GLUCOSIDE

Kokosglucoside wordt gevormd door een reactie van de vetzuren van kokosnootolie met glucoside. Het resultaat is een milde oppervlakteactieve stof die alom wordt gebruikt bij babyverzorging en voor reiniging van het gezicht en het lichaam. Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

COCOGLYCERIDES

Kokosglyceriden zijn afkomstig van 100% hernieuwbare grondstoffen. Ze worden verkregen uit plantaardige triglyceride olie van de olie van kokosnoten/palmvruchten. Dit emolliënt wordt alom gebruikt in cosmetische producten om de huid soepel, glad en in goede conditie te houden.

COCONUT ACID

Kokosnootvetzuur is een natuurlijk mengsel van vetzuren met middellangeketenvetzuren uit kokosnootolie (Cocos nucifera). Kokosnootvetzuren worden gebruikt in huidverzorgingsproducten als oppervlakteactief/reinigend, verzachtend en emulgerend ingrediënt. Bovendien hydrateert dit product de huid en houdt het de huid soepel en zacht. Het wordt langzaam geabsorbeerd en blijft langer vers.

COLLOIDAL OATMEAL

Colloïdaal havermeel is fijngemalen havermeel, waarvan bekend is dat het lichte huidirritatie verzacht. Wanneer havermeel wordt gebruikt in cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging, wordt het ook wel ‘Avena Sativa (Oat) Kernel Meal’.

COPERNICIA CERIFERA CERA

Carnaubawas is een gezuiverde plantaardige was verkregen uit jonge bladeren van de Braziliaanse palmboom Copernicia Cerifera.

CREATINE

Creatine, een lichaamseigen aminozuurderivaat, speelt een centrale rol in de energietoevoer van de cellen. De cellen bereiken hun fysiologische niveaus van Creatine door biosynthese van de aminozuren arginine, glycine en methionine en/of anders door de inname van vlees en vis. Creatine speelt een sleutelrol bij de energietoevoer in ons lichaam, omdat het werkt als een batterij die energie opslaat, vervoert en vrijgeeft, om berekend te zijn op wisselende energiebehoeften.

CYCLOMETHICONE

Siliconen* zijn synthetische ingrediënten die kunnen voorkomen in de vorm van oliën en gels met een dunnere of dikkere textuur. Siliconen zijn ingrediënten die worden gemaakt van silicium, een minerale verbinding die overvloedig in de natuur aanwezig is als siliciumdioxide, het hoofdbestanddeel van zand. In cosmetische producten wordt silicone-olie hoofdzakelijk gebruikt tegen samenklonteren: Het geeft producten zoals crèmes of make-up een zijdeachtige, smeerbare textuur, en shampoos en andere haarverzorgingsproducten glans en zachtheid.* U kunt gemakkelijk vaststellen of onze producten silicone bevatten, door de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen. Silicone kan worden gevonden onder benamingen zoals dimethicon(e), cyclomethicon(e), dimethiconol en amodimethicon(e).

DECYL GLUCOSIDE

Decylglucoside wordt gevormd door middel van een reactie van een soort alcohol met glucose. Het resultaat is een milde

oppervlakteactieve stof die alom wordt gebruikt in babyverzorging en reiniging van gezicht en lichaam.  Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

DECYLENE GLYCOL

Decanediol (decyleenglycol) is een hydraterend ingrediënt met antibacteriële eigenschappen. Decyleenglycol maakt de huid zacht en glad.

DIAZOLIDINYL UREA

Diazolidinylureum behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten). Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument. Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen. Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen. Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

DICAPRYLYL ETHER

Dicaprylylether kan van natuurlijke oorsprong zijn (verkregen uit palmolie of palmpitolie) of afkomstig zijn van petrochemische producten. Het is te vinden in producten zoals: hydraterende huidverzorging/lotions, zonnebescherming, anti-aging verzorging, oogcrèmes, deodorants.

DICAPRYLYL CARBONATE

Dicaprylylcarbonaat is een di-ester van caprylylalcohol (van natuurlijke oorsprong uit palmolie of palmpitolie) en koolzuur (van petrochemische producten). Dicaprylylcarbonaat is een gemakkelijk smeerbaar, droog, niet-vet emolliënt. Deze olie wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt in lichaamsverzorging, gezichtsverzorging, antiperspirants/deodorants, babyverzorging en zonneverzorging.

DICHLOROBENZYL ALCOHOL

Dichloorbenzylalcohol behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten). Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument. Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen. Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen. Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

DIETHYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE

Di-ethylaminohydroxybenzoylhexylbenzoaat behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

DIETHYLHEXYL BUTAMIDO TRIAZONE

Di-ethylhexylbutamidotriazon behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

DIETHYLHEXYL SYRINGYLIDENEMALONATE

Di-ethylhexylsyringylidenemalonaat werkt als antioxidant en helpt cosmetische producten te beschermen tegen chemisch of fysisch bederf door licht.

DIMETHICONE

Siliconen* zijn synthetische ingrediënten die kunnen voorkomen in de vorm van oliën en gels met een dunnere of dikkere textuur. Siliconen zijn ingrediënten die worden gemaakt van silicium, een minerale verbinding die overvloedig in de natuur aanwezig is als siliciumdioxide, het hoofdbestanddeel van zand. In cosmetische producten wordt silicone-olie hoofdzakelijk gebruikt tegen samenklonteren: Het geeft producten zoals crèmes of make-up een zijdeachtige, smeerbare textuur, en shampoos en andere haarverzorgingsproducten glans en zachtheid.* U kunt gemakkelijk vaststellen of onze producten silicone bevatten, door de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen. Silicone kan worden gevonden onder benamingen zoals dimethicon(e), cyclomethicon(e), dimethiconol en amodimethicon(e).

DIMETHICONE CROSSPOLYMER

Siliconen* zijn synthetische ingrediënten die kunnen voorkomen in de vorm van oliën en gels met een dunnere of dikkere textuur. Siliconen zijn ingrediënten die worden gemaakt van silicium, een minerale verbinding die overvloedig in de natuur aanwezig is als siliciumdioxide, het hoofdbestanddeel van zand. In cosmetische producten wordt silicone-olie hoofdzakelijk gebruikt tegen samenklonteren: Het geeft producten zoals crèmes of make-up een zijdeachtige, smeerbare textuur, en shampoos en andere haarverzorgingsproducten glans en zachtheid.* U kunt gemakkelijk vaststellen of onze producten silicone bevatten, door de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen. Silicone kan worden gevonden onder benamingen zoals dimethicon(e), cyclomethicon(e), dimethiconol en amodimethicon(e).

DIMETHICONOL

Siliconen* zijn synthetische ingrediënten die kunnen voorkomen in de vorm van oliën en gels met een dunnere of dikkere textuur. Siliconen zijn ingrediënten die worden gemaakt van silicium, een minerale verbinding die overvloedig in de natuur aanwezig is als siliciumdioxide, het hoofdbestanddeel van zand. In cosmetische producten wordt silicone-olie hoofdzakelijk gebruikt tegen samenklonteren: Het geeft producten zoals crèmes of make-up een zijdeachtige, smeerbare textuur, en shampoos en andere haarverzorgingsproducten glans en zachtheid.* U kunt gemakkelijk vaststellen of onze producten silicone bevatten, door de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen. Silicone kan worden gevonden onder benamingen zoals dimethicon(e), cyclomethicon(e), dimethiconol en amodimethicon(e).

DISODIUM COCOYL GLUTAMATE

Dinatriumcocoylglutamaat is een milde anionische oppervlakteactieve stof op basis van aminozuren. Het wordt gebruikt als schuim- en reinigingsmiddel in haar- en huidproducten.

DISODIUM EDTA

EDTA en de zouten van EDTA (bijv. trinatrium-EDTA) worden synthetisch geproduceerd. In cosmetische producten is het hoofddoel het binden van metaalionen. De binding van metaalionen helpt bederf van cosmetische producten te voorkomen.

DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE

Dinatriumlaurylethersulfosuccinaat is een anionische oppervlakteactieve stof die wordt gebruikt in shampoos en huidreinigers. Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

DISODIUM LAURYL SULFOSUCCINATE

Dinatriumlaurylsulfosuccinaat is een anionische oppervlakteactieve stof die wordt gebruikt in shampoos en huidreinigers. Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

DISODIUM PEG-5 LAURYLCITRATE SULFOSUCCINATE

Dinatrium-PEG-5-laurylcitraatsulfosuccinaat is een anionische oppervlakteactieve stof die wordt gebruikt in shampoos en huidreinigers. Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

DISTARCH PHOSPHATE

Dizetmeelfosfaat is een gemodificeerd natuurlijk zetmeel, meestal verkregen uit maïszetmeel.  Dit zetmeelpoeder van µm-grootte adsorbeert grote hoeveelheden lipiden (oliën). Daardoor geeft dizetmeelfosfaat de huid een minder vet, licht en glad gevoel, wanneer het is opgenomen in emulsies zoals crèmes of lotions. Dizetmeelfosfaat is vooral geschikt voor matterende cosmetische producten.

DISTEARDIMONIUM HECTORITE

Disteardimoniumhectoriet is een lipofiele gemodificeerde klei die ook wel organoklei wordt genoemd. Deze grondstof maakt oliën dikker en wordt gebruikt in deo-aerosols, stukken zeep of make-upproducten. Disteardimoniumhectoriet stabiliseert ook emulsies door zijn olieverdikkende eigenschappen.

DMDM HYDANTOIN

DMDM-hydantoïne behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten). Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument. Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen. Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen. Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

EDTA

EDTA en de zouten van EDTA (bijv. trinatrium EDTA) worden synthetisch geproduceerd. In cosmetische producten is het hoofddoel het binden van metaalionen. De binding van metaalionen helpt bederf van cosmetische producten te voorkomen.

ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE

Ethylhexylmethoxycinnamaat behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen.

ETHYLHEXYL SALICYLATE

Ethylhexylsalicylaat behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen.

ETHYLHEXYL TRIAZONE

Ethylhexyltriazon behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen.

ETHYLHEXYLGLYCERIN

Bij gebruik in cosmetische producten geeft deze emolliërende en hydraterende stof de huid een aangenaam gevoel. Daarnaast kan het de werkzaamheid van traditionele conserveringsmiddelen verbeteren en kan het worden gebruikt als antimicrobiële stabilisator in combinatie met andere cosmetische ingrediënten. Ethylhexylglycerine is een stof die wereldwijd is goedgekeurd als multifunctioneel additief en het is een zeer effectieve deodorant. Ethylhexylglycerine remt de groei en proliferatie van bacteriën die een onaangename geur veroorzaken zonder de huidflora aan te tasten.

ETHYLPARABEN

Ethylparabeen behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten).

Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument.

Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen.

Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen.

Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.


F-J

FUCUS VESICULOSUS EXTRACT

Fucus vesiculosus extract is een extract van de gedroogde thallus (plant zonder duidelijk verschil tussen wortel, stengel en blad ) van blaaswier. Blaaswier is een soort bruin wier dat eetbaar is. Het extract heeft een ongewoon hoge concentratie mineralen, waaronder natrium en kalium.

GERANIOL - FLORAL ROSE GERANIUM

Dit emblematische ingrediënt is aanwezig in veel planten zoals rozen of geraniums, lavendel of neroli, citronella, enz. Bij een wandeling door een rozentuin, word je erdoor omringd. In parfums wordt het gewaardeerd om zijn bloemengeur met dauwnoten.

GINKGO BILOBA LEAF EXTRACT

Ginkgo, ook wel bekend als de wonderboom, werd 200 jaar geleden vanuit Japan naar Europa gebracht. Het extract van de bladeren van de Ginkgo biloba wordt geproduceerd met behulp van een mild extractieproces, dat optimaal is om de natuurlijke ingrediënten te behouden. Het extract bevat de volgende ingrediëntenklassen: flavonoïden, bilobaliden en ginkgoliden. Het extract van de bladeren van de Ginkgo biloba is ook bekend om zijn therapeutische eigenschappen.

GLYCERYL CAPRATE

Glycerylcaprylaat is een plantaardige oppervlakteactieve stof met een sterke werking tegen bacteriën en gisten. Het ingrediënt stimuleert de productie van organische zuren en verschillende goedgekeurde conserveringsmiddelen. Door de amfifiele structuur verlaagt het de oppervlaktespanning. Dit kan leiden tot kleinere druppels en stabielere emulsies. In hogere concentraties kan het de viscositeit van emulsies verminderen.

GLYCERYL CAPRYLATE

Glycerylcaprylaat is een plantaardige oppervlakteactieve stof met een sterke werking tegen bacteriën en gisten. Het stimuleert de productie van organische zuren en verschillende goedgekeurde conserveringsmiddelen. Door de amfifiele structuur verlaagt het de oppervlaktespanning. Dit kan leiden tot kleinere druppels en stabielere emulsies. In hogere concentraties kan het de viscositeit van emulsies verminderen.

GLYCERYL OLEATE

Glyceryloleaat is een plantaardig ingrediënt en heeft goede emulgerende eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt om water en olie te mengen en te stabiliseren. Het geeft de huid ook een glad en soepel gevoel.

GLYCERYL STEARATE

Glycerylstearaat is een plantaardig ingrediënt dat de consistentie verbetert en een co-emulgator voor O/W-emulsies. Het wordt gebruikt als stabilisator in crèmes en lotions van het type olie-in-water, omdat het de viscositeit verhoogt en emulsies stabiliseert. Glycerylstearaat wordt vaak gebruikt in cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging en is aanwezig in lotions, crèmes, poeders, huidreinigingsproducten, make-upbasissen en foundations, mascara, oogschaduw, eyeliner, haarconditioners en -spoelingen en zonnebeschermingsproducten.

GLYCERYL STEARATE CITRATE

Glycerylstearaatcitraat, een glyceryldi-ester, wordt gemaakt van glycerine en vetzuren verkregen uit plantaardige oliën. Dit ingrediënt werkt als hydrofiele, PEG-vrije, anionische O/W-emulgator en als emolliënt. Het wordt gewoonlijk gebruikt in crèmes, lotions, babyverzorgingsproducten, zonnebeschermingsproducten en after-sunproducten.

GLYCERYL STEARATE SE

Glycerylstearaat SE is een natuurlijke emulgator (helpt water en olie te mengen) en een emolliënt. Glycerylstearaat SE is een "zelf-emulgerende" vorm van Glycerylstearaat. Het bevat ook een kleine hoeveelheid Natrium- en/of Kaliumstearaat. Het stabiliseert emulsies en geeft producten een uitstekende textuur.  Glycerylstearaat werkt als smeermiddel op het huidoppervlak, wat de huid er zacht en glad laat uitzien. Het vertraagt ook het verlies van vocht uit de huid door een barrière op het huidoppervlak te vormen.

GLYCERIN

Glycerol is een bekende vochtvanger in cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging. Het is een kleurloze, geurloze vloeistof die alom gebruikt wordt in cosmetische toepassingen om vocht vast te houden. Glycerol heeft drie hydrofiele (wateraantrekkende) hydroxyl (zuurstof-waterstof) groepen die verantwoordelijk zijn voor zijn oplosbaarheid in water en zijn hygroscopische aard (wat betekent dat het water uit de lucht aantrekt).

GLYCINE SOJA OIL

Sojaolie wordt verkregen uit sojabonen door persen of extractie, waarna het gewoonlijk geraffineerd wordt. De sojaboon komt oorspronkelijk uit China, maar is pas tegen het einde van de 19e eeuw in Amerika beland. In de 19e eeuw zijn sojabonen snel populair geworden en worden ze uitgebreid verbouwd. De sojaboon bevat veel vet en eiwit, en is daarom al eeuwenlang een favoriet voedingsmiddel in Oost-Azië.

De doorzichtige, lichtgele halfdroge vloeistof met een flauwe, kenmerkende geur is een veelgebruikte multifunctionele olie. Glycinesojaolie bestaat voor 55% tot 65% uit meervoudig onverzadigde vetzuren en wordt vaak gebruikt als emolliënt in cosmetische producten.

GLYCOL DISTEARATE

Glycolstearaat is een witte tot crèmekleurige, wasachtige vaste stof. Het is een mengsel van mono- en di-esters van ethyleenglycol en stearinezuur. Vanwege zijn opacificerende eigenschappen wordt glycolstearaat gebruikt om veel verschillende bubbelbad-, haar- en huidverzorgingsproducten samen te stellen.

GLYCYRRHETINIC ACID

Helianthus Annuus Seed Oil (zonnebloempitolie) is van plantaardige oorsprong. De plant Helianthus annuus werd voor het eerst veredeld in Noord- en Zuid-Amerika. De gewone zonnebloem is een grote eenjarige plant van het geslacht Helianthus die wordt verbouwd als gewas voor de eetbare olie en eetbare vruchten. Daarnaast bevat zonnebloemolie vitamine E. In cosmetische toepassingen werkt het als emolliënt voor een glad, aangenaam gevoel van de huid.

GLYCYRRHIZA GLABRA ROOT EXTRACT

Dit ingrediënt heeft een zoete smaak en wordt gewonnen uit de zoethoutwortel. Het is te vinden in Zuid-Europa en delen van Azië, zoals India. Botanisch gezien is het niet verwant aan anijs, steranijs of venkel, ook al is hun geur vergelijkbaar.

GLYCYRRHIZA INFLATA ROOT EXTRACT

Plantenextract uit de wortel van de Glycyrrhiza inflata, ook wel Licochalcone A genoemd, wordt gewonnen uit de wortels van de Chinese zoethoutplant. Het heeft anti-irriterende, antioxiderende, antibacteriële en ontstekingswerende eigenschappen. Extract uit de wortel van de Glycyrrhiza inflata kan de toestand van de gevoelige en geïrriteerde huid verbeteren en beschermt de huid tegen door uv-straling veroorzaakte vorming van vrije radicalen.

GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE

Guars worden gewonnen uit guarbonen en worden veel gebruikt in cosmetische producten als verdikkers en ook in bad- en haarverzorgingsproducten zoals huid- en haargevoelverbeteraars.

Helianthus Annuus Seed Cera

Helianthus Annuus Seed Wax is a vegetable emolient. The plant (sunflower) was first domesticated in the Americas.
The common sunflower, is a large annual forb of the genus Helianthus grown as a crop for its edible oil and edible fruits. Helianthus Annuus Seed Cera is the  wax, extracted from the seeds of the sunflower. Due to its high melting point it can act as a texturizer in solid r semi-slid cosmetic products.

HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL / SUNFLOWER SEED OIL

Helianthus Annuus Seed Oil (zonnebloempitolie) is van plantaardige oorsprong. De plant Helianthus annuus werd voor het eerst veredeld in Noord- en Zuid-Amerika. De gewone zonnebloem is een grote eenjarige plant van het geslacht Helianthus die wordt verbouwd als gewas voor de eetbare olie en eetbare vruchten. Daarnaast bevat zonnebloemolie vitamine E. In cosmetische toepassingen werkt het als emolliënt voor een glad, aangenaam gevoel van de huid.

HOMOSALATE

Homosalaat behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen.

HYDROGENATED CASTOR OIL

Gehydrogeneerde ricinusolie, ook wel ricinuswas genoemd, is een product van de gecontroleerde hydrogenering van de natuurlijke olie van het Castor communis zaad. Oliën worden al vele tientallen jaren gehydrogeneerd, om hun houdbaarheid te verlengen en de oliën stabieler te maken. Gehydrogeneerde ricinusolie is veel langer houdbaar en wordt niet zo gauw ranzig als onbehandelde olie. Bij een hoog smeltpunt wordt gehydrogeneerde ricinusolie wasachtig en werkt het als emolliënt en als verdikker. Het verhoogt de viscositeit van crèmes, zalven en lotions. Het kan worden gebruikt in cosmetische toepassingen voor gladde en stabiele emulsies.

HYDROGENATED COCO-GLYCERIDES

Gehydrogeneerde Kokosglyceride, ook wel bekend als Gehydrogeneerde Kokosolie, is een lipide van plantaardige oorsprong. Deze olie wordt gebruikt in cosmetische producten om de huid te laten genereren en om de huid steviger te maken.

HYDROGENATED POLYISOBUTENE

Gehydrogeneerd Polyisobuteen is een synthetisch vervaardigd polymeer, dat wordt gebruikt om een formule dikker te maken. In cosmetische formules werkt het ook als smeermiddel op het huidoppervlak, wat de huid er zacht en glad laat uitzien.

HYDROGENATED RAPESEED OIL

Gehydrogeneerde koolzaadolie is een product van gecontroleerde hydrogenering van natuurlijke koolzaadolie. Oliën worden al vele tientallen jaren gehydrogeneerd, om hun houdbaarheid te verlengen en de oliën stabieler te maken. Gehydrogeneerde koolzaadolie is veel langer houdbaar en wordt niet zo gauw ranzig als onbehandelde olie. Een vaak gebruikt voorbeeld van gehydrogeneerde olie is margarine. Soms wordt koolzaadolie in de literatuur ook beschreven met de naam canolaolie. Canola kwam van de afkorting: "Can.O.,L-A" (Canadian Oilseed, Low-Acid). Beide oliën zijn vergelijkbaar, maar canolaolie bevat minder erucazuur dan koolzaadolie. In cosmetische toepassingen werkt het als beschermingsmiddel voor de huid.

HYDROXYETHYLCELLULOSE

Hydroxyethylcellulose is een niet-ionisch, in water oplosbaar polymeer, op basis van gemodificeerd natuurlijk cellulose. Het werkt als verdikkingsmiddel in verschillende waterige producten, vooral in aanwezigheid van grotere hoeveelheden alcohol. Het kan doorzichtige gels vormen of de consistentie van huidverzorgingsemulsies of reinigingsproducten verhogen.

HYDROXYPROPYL STARCH PHOSPHATE

Hydroxypropylzetmeelfosfaat is een gemodificeerd polymeer op basis van maïszetmeel, dat gewoonlijk wordt gebruikt voor het verdikken en stabiliseren van emulsies zoals crèmes of lotions, vooral in aanwezigheid van mineralen of zouten Hydroxypropylzetmeelfosfaat geeft stabiele crèmes en lotions voor een licht en glad gevoel van de huid.

IMIDAZOLIDINYL UREA

Imidazolidinylureum behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten).

Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument.

Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen.

Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen.

Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

IODOPROPYNYL BUTYLCARBAMATE

Joodpropynylbutylcarbamaat behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten).

Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument.

Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen.

Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen.

Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

ISOCETETH-20

Isoceteth-20 is een synthetisch geproduceerde polyethyleenglycolether van isocetylalcohol en werkt als emulgator of oplosser zodat het lipofiele ingrediënten kan opnemen in producten op waterbasis.

ISOHEXADECANE

Isohexadecaan is een zeer zuiver emolliënt op basis van koolwaterstof en petrochemische producten. Het geeft de huid een zacht gevoel en beschermt de huid tegen uitdroging.

ISOPROPYL MYRISTATE

Isopropylmyristaat is een kleurloos en geurloos emolliënt. Het wordt gedeeltelijk verkregen uit natuurlijke vetzuren. Een klein gedeelte van het molecuul is afkomstig van petrochemische stoffen. Dit ingrediënt kan de huid zacht en soepel maken.

ISOPROPYL PALMITATE

Isopropylpalmitaat is een ester van palmitinezuur en isopropylalcohol. Het is hoofdzakelijk van hernieuwbare, plantaardige (palm- en/of palmpitolie) oorsprong. Een klein gedeelte van het molecuul is afkomstig van petrochemische stoffen. Dit emolliënt is zacht voor de huid, met een herstellend en revitaliserend effect dat de huid zacht en soepel maakt.

ISOPROPYL STEARATE

Isopropylstearaat is een ester van isopropylalcohol en stearinezuur. Het is hoofdzakelijk van hernieuwbare, plantaardige (palm- en/of palmpitolie) oorsprong. Een klein gedeelte van het molecuul is afkomstig van petrochemische stoffen. Stearaatesters werken hoofdzakelijk als smeermiddel op het huidoppervlak, wat de huid er zacht en glad laat uitzien.


K-O

LACTIC ACID

Melkzuur is een alfahydroxyzuur, dat behoort tot de groep van natuurlijke hydratatiefactoren en het heeft hydraterende en ook keratolytische eigenschappen. Het bevordert het afschilferen van de huid en brengt de pH van de huid in evenwicht. Bovendien helpt het symptomen van een droge huid tegen te gaan. Melkzuur heeft ook comedolytische eigenschappen. Het remt de vorming van comedonen door de huid te helpen zich te ontdoen van oude cellen en verhindert zo dat de follikels verstopt raken. Daarom gaat het verschijnselen van acne tegen. Alfa-hydroxyzuren (afkorting: AHA’s) vormen een groep ingrediënten zoals bijv. melkzuur en citroenzuur. AHA’s zijn aanwezig in vruchten zoals druiven en citroenen, evenals in suikerriet en melk. Ze zijn vaak fruitzuren genoemd en worden in lage concentraties gebruikt om het normale vervellingsproces van de huid lichtjes te versnellen. Het resultaat is dat de huid zich ontdoet van droge oppervlakkige huidcellen. Als gevolg daarvan ziet de huid er beter uit en voelt ze beter aan.

LANOLIN

Lanoline is een waardevol nevenproduct uit de wolindustrie. Het is een natuurlijke stof die wordt verkregen via talgafscheiding van schapen. Lanoline wordt al jarenlang uitgebreid gebruikt in farmaceutische en cosmetische producten. Het zorgt voor een effectieve hydratatie, een verzachtend en helend effect op huidkloofjes en een droge, schilferige huid.

LANOLIN ALCOHOL

Lanolinealcohol behoort tot de klasse van chemische stoffen die siliconen worden genoemd. Siliconen zijn bestand tegen fysische, biologische, microbiologische en chemische afbraak binnen het gebied van bereiding, opslag en gebruik in cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging.

LAURAMIDOPROPYL BETAINE

Lauramidopropylbetaïne is een milde amfotere oppervlakteactieve stof die wordt gebruikt in shampoos en huidreinigers. Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

Laureth-7 Citrate

Laureth-7 Citrate  is formed by the reaction of  polyoxyethers of lauryl alcohol with citric acid. Laureth-7 Citrate  is used as a surfactant in the formulation of hair care products including shampoo, skin cleansers, and other skin care products.

Lauric Acid

Lauric acid is one of several fatty acids found in coconut oil and other natural fats, which has multiple uses in cosmetics.  It is widely used as a base for cleansing agents, and increasingly, for its skin-soothing actions. It is known to act as a skin-replenishing ingredients that helps to enrich skin's surface, drenching it with revitalizing hydration and can therefor keep the skin soft, smooth, and supple.

LAURYL GLUCOSIDE

Laurylglucoside wordt gevormd door de reactie van een soort alcohol met glucose. Het resultaat is een milde oppervlakteactieve stof, die vaak wordt gebruikt bij babyverzorging, gezichts- en lichaamsreiniging.  Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

LAURYL HYDROXYSULTAINE

Laurylhydroxysultaïne is een milde oppervlakteactieve stof. Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

LEVULINIC ACID

Levulinezuur en het overeenkomende natriumlevulinaat (het natriumzout van levulinezuur) worden beide gebruikt in producten voor persoonlijke verzorging, ook in gecertificeerde cosmetische producten. Levulinezuur kan worden bereid uit de natuurlijke bron sucrose. Het wordt in cosmetische producten gebruikt als huidverzorgend middel om de huid gezond te houden.

LIMONENE - CITRUS FRESH HERBAL

Dit ingrediënt is vaak aanwezig in essentiële oliën, in grote hoeveelheden (sinaasappel, citroen, limoen enz.) en in kleinere hoeveelheden (dille, tijm, karwij enz.). Limoneen kan letterlijk overal gevonden worden, ook in dranken (sinaasappelsap, coca cola, enz.). Het heeft een sprankelend citrusaspect dat een fris, sappig en schoon gevoel geeft.

LINALOOL - FLORAL FRESH LAVENDAR

Linalool is aanwezig in veel natuurlijke essentiële oliën, in verschillende hoeveelheden, van grote hoeveelheden (lavendel, basilicum, bergamot enz.) tot kleine hoeveelheden (roos, geranium, oranjebloesem, verschillende groenten of kazen, munt enz.). Wanneer u naar de Provence in Frankrijk gaat, word je omringd door linalool. Dit ingrediënt met zijn veelzijdige frisse bloemenkarakter wordt vaak gebruikt en staat centraal bij het ontwerp van bloemenharten.

MACADAMIA INTEGRIFOLIA SEED OIL

Macadamia is een plant die behoort tot de familie van de zilverbomen (Proteaceae). De plant is hoofdzakelijk bekend om zijn vrucht, de macadamianoot, de twee soorten Macadamia integrifolia en de Macadamia tetraphylla en is alleen te vinden in Queensland, New South Wales en subtropisch, Oost-Australië.

De plantendelen die worden gebruikt in macadamia zijn bijvoorbeeld de vruchten of zaden. Bovendien heeft macadamia een hoog vetgehalte (overwegend mono- en poly-onverzadigde vetzuren) en vitamine B. Macadamia wordt in cosmetische producten voornamelijk gebruikt als vette basisolie.

MAGNOLIA OFFICINALIS BARK EXTRACT

Extract van de schors van de Magnolia officinalis dat magnolol en honokiol bevat, zet huidcellen aan tot de synthese van adiponectine en een toename van de hoeveelheid en grootte van cellen die de huid volume geven. Het kan een effectief ingrediënt zijn voor leeftijdsgebonden veranderingen van het volume van de gezichtshuid. Bovendien bezit het antioxiderende en antimicrobiële eigenschappen.

MALPIGHIA GLABRA FRUIT EXTRACT

De vrucht van de Malpighia Glabra wordt ook wel Barbadoskers of acerola genoemd.

Acerola is een struik of kleine boom die inheems is in Centraal-Amerika, het noorden van Zuid-Amerika, Mexico en het Caraïbisch gebied.

De vrucht lijkt op een kers en is dieprood van kleur als ze rijp is. Het wordt gebruikt in cosmetische producten omdat de vrucht veel vitamine C bevat.

MALTODEXTRIN

Maltodextrine is een polysacharide die ook als voedingsadditief gebruikt wordt. Maltodextrine is licht verteerbaar, wordt net zo snel geabsorbeerd als glucose en smaakt matig zoet. Het wordt geproduceerd uit plantaardig zetmeel door partiële hydrolyse en wordt gewoonlijk gebruikt als wit hygroscopisch gesproeidroogd poeder. De belangrijkste functies bij cosmetische toepassingen zijn het binden en stabiliseren van emulsies.

MENTHA AQUATICA EXTRACT

Watermuntextract wordt geproduceerd met een mild extractieproces, dat optimaal is om de natuurlijke ingrediënten te behouden. Producten met watermunt hebben licht verkwikkende en verfrissende eigenschappen.

METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE

Methylchloorisothiazolinon behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten).

Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument.

Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen.

Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen.

Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

METHYLISOTHIAZOLINONE

Methylisothiazolinon behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten).

Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument.

Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen.

Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen.

Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

METHYLPARABEN

Methylparabeen behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten).

Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument.

Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen.

Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen.

Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

METHYLPROPANEDIOL

Methylpropanediol is een synthetisch organisch glycol dat fungeert als oplosmiddel. In een cosmetische formule kan het de absorptie van ingrediënten in de huid verbeteren. Het heeft ook uitgesproken hydraterende eigenschappen die een zachte en frisse afwerking op de huid kunnen achterlaten.

MIPA-LAURETH SULFATE

MIPA-laurylethersulfosuccinaat is een anionische oppervlakteactieve stof die wordt gebruikt in shampoos en huidreinigers. Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

MYRISTIC ACID

Myristinezuur is een verzadigd vetzuur dat van nature voorkomt in bepaalde voedingsmiddelen, zoals nootmuskaat, palmolie, kokosnootolie en boter. Gezuiverd myristinezuur ziet eruit als een harde, witte of lichtgele, glanzende kristallen vaste stof.

MYRISTYL ALCOHOL

Myristylalcohol wordt vaak gewonnen uit plantaardige vetten of oliën. Daarom wordt myristylalcohol een vetalcohol genoemd. Myristylalcohol wordt in veel cosmetische formules gebruikt omdat het de stabiliteit van emulsies verbetert en de textuur van formules zoals crèmes of lotions. Myristylalcohol vormt een vaste witte massa die dient om water te binden en consistentie te geven.

N-BUTYLPARABEN

N-butylparabeen behoort tot de parabenen. Parabenen zijn conserveringsmiddelen die cosmeticaproducten goed houden zodat ze veilig gebruikt kunnen worden. Zonder conserveringsmiddelen zoals parabenen, zouden veel cosmetische producten (vooral producten die water bevatten) na opening snel bederven. Parabenen geven de zekerheid dat bodylotion, gezichtscrème of andere favoriete producten net zo goed blijven als op de dag waarop ze voor het eerst geopend werden.

NELUMBIUM SPECIOSUM FLOWER EXTRACT

De lotusbloem heeft lange tijd een belangrijke religieuze betekenis gehad voor veel Aziatische culturen en wordt beschouwd als symbool voor zuiverheid, ongerepte natuur, vruchtbaarheid en liefde. Lotusbloemextract wordt geproduceerd met een mild extractieproces, dat optimaal is om de natuurlijke ingrediënten te behouden. Lotusbloemen hebben een natuurlijk kraaleffect, ook wel het lotuseffect genoemd. Het bezit een zelfreinigend oppervlak, waardoor water er in de vorm van kralen afstroomt en zo het oppervlak ontdoet van vuildeeltjes. Producten met lotusbloemextract staan bekend om hun licht samentrekkende en kalmerende eigenschap.

OCTOCRYLENE

Octocryleen behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen.

OCTYLACRYLAMIDE/ACRYLATES/BUTYLAMINOETHYL METHACRYLATE COPOLYMER

Octylacrylamide/Acrylaat/Butylamino-ethylmethacrylaatcopolymeer helpt het haar in model te blijven door te verhinderen dat het haar vocht absorbeert en dat het haar elektrostatisch geladen wordt. Het vormt een dunne laag op de huid, het haar of de nagels. Een copolymeer is een polymeer dat wordt gemaakt door relatief kleine chemische verbindingen met de naam monomeren te combineren in een zeer groot molecuul dat zeer verschillende eigenschappen heeft.

OCTYLDODECANOL

Octyldodecanol is afkomstig van een hernieuwbare, plantaardige grondstof en kan ook worden verkregen uit petrochemische grondstoffen. Het wordt vaak gebruikt als emolliënt in cosmetische producten met een goed penetratievermogen en goede oplossende eigenschappen voor uv-filters en pigmenten, geschikt voor crème, lotion, deodorant en make-up. Dit ingrediënt maakt de huid zacht en soepel.

OENOTHERA BIENNIS OIL

Oenothera Biennis olie is een van de natuurlijke plantaardige oliën die kunnen worden beschouwd als bron van omega 6-vetzuur in voedingsmiddelen. Het wordt verkregen uit de teunisbloem. In cosmetische producten kan het de huidbarrière versterken door essentiële vetzuren en lipiden in de huid aan te vullen. Het kan de droge huid en hoofdhuid hydrateren en verzachten.

OLEIC ACID

Oliezuur (oleïne) is een mono-onverzadigd vetzuur en een belangrijk bestanddeel van membraanfosfolipiden in de huid van de mens. Het is een hernieuwbaar, plantaardig vetzuur dat werkt als emolliënt in producten voor persoonlijke verzorging. Oliezuur wordt gewoonlijk gebruikt in zepen, crèmes en lotions.

ORYZA SATIVA EXTRACT

Zwarte rijst komt oorspronkelijk uit China. Het staat daar ook bekend als verboden rijst, omdat het in het verleden een zeldzaamheid was die enkel was voorbehouden aan de keizer en zijn familie. Zwarterijstextract wordt geproduceerd met een mild extractieproces, dat optimaal is om de natuurlijke ingrediënten te behouden. Zwarterijstextract bevat talrijke sporenelementen en mineralen, in het bijzonder ijzer en eiwitten.

OZOKERITE

Ingrediënten* gebaseerd op minerale oliën zijn vetten van fossiele oorsprong. De in hoge mate gezuiverde ingrediënten bestaan in verschillende vormen (oliën, gels ...) en zijn kleurloos, geurloos en smaakloos. De bekendste minerale olie die wordt gebruikt in cosmetische producten is paraffineolie.

Er zijn twee soorten: minerale synthetische oliën, die perfect zuiver zijn vanaf de productie, en minerale oliën afkomstig van petrochemische producten. Die laatste zijn geraffineerde minerale oliën die worden verkregen na zuivering van fossiele materialen zoals kool, ruwe olie of natuurlijk gas. De minerale oliën in onze cosmetische producten zijn van farmaceutische kwaliteit en dus zeer zuiver.

De belangrijkste eigenschap van deze groep ingrediënten is het beschermen van de huid tegen uitdroging. Daarnaast verbeteren deze ingrediënten de kwaliteit van texturen en zijn ze doeltreffend voor reiniging en verwijdering van make-up.

 

* U kunt vaststellen of onze producten deze ingrediënten bevatten, door de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen. Op minerale oliën gebaseerde ingrediënten zijn gemakkelijk te herkennen aan de hand van namen zoals ‘paraffinum liquidum’ (vloeibare paraffine), ‘cera microcristallina’ (microkristallijne was), ‘ozokerite’ (ozokeriet), ‘paraffin’ (paraffine) en ‘synthetic wax’ (synthetische was).


P-T

P-ANISIC ACID

p-Anijszuur is een witte kristallijne vaste stof, die van nature in anijs zit. Anijs is een mediterrane plant uit de peterseliefamilie, gekweekt om zijn aromatische zaden die worden gebruikt bij het koken en als kruidengeneesmiddel. Dit ingrediënt staat bekend om zijn antiseptische eigenschappen.

PALMITAMIDOPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE

Palmitamidopropyltrimoniumchloride is een quaternair ammoniumzout. Het maakt het haar gemakkelijk kambaar en voorkomt of remt het ontstaan van statische elektriciteit en wordt daarom gebruikt in de formulering van crèmespoelingen en haarkleuring.

PARAFFIN

Ingrediënten* gebaseerd op minerale oliën zijn vetten van fossiele oorsprong. De in hoge mate gezuiverde ingrediënten bestaan in verschillende vormen (oliën, gels ...) en zijn kleurloos, geurloos en smaakloos. De bekendste minerale olie die wordt gebruikt in cosmetische producten is paraffineolie.

Er zijn twee soorten: minerale synthetische oliën, die perfect zuiver zijn vanaf de productie, en minerale oliën afkomstig van petrochemische producten. Die laatste zijn geraffineerde minerale oliën die worden verkregen na zuivering van fossiele materialen zoals kool, ruwe olie of natuurlijk gas. De minerale oliën in onze cosmetische producten zijn van farmaceutische kwaliteit en dus zeer zuiver.

De belangrijkste eigenschap van deze groep ingrediënten is het beschermen van de huid tegen uitdroging. Daarnaast verbeteren deze ingrediënten de kwaliteit van texturen en zijn ze doeltreffend voor reiniging en verwijdering van make-up.

 

* U kunt vaststellen of onze producten deze ingrediënten bevatten, door de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen. Op minerale oliën gebaseerde ingrediënten zijn gemakkelijk te herkennen aan de hand van namen zoals ‘paraffinum liquidum’ (vloeibare paraffine), ‘cera microcristallina’ (microkristallijne was), ‘ozokerite’ (ozokeriet), ‘paraffin’ (paraffine) en ‘synthetic wax’ (synthetische was).

PARAFFINUM LIQUIDUM

Ingrediënten* gebaseerd op minerale oliën zijn vetten van fossiele oorsprong. De in hoge mate gezuiverde ingrediënten bestaan in verschillende vormen (oliën, gels ...) en zijn kleurloos, geurloos en smaakloos. De bekendste minerale olie die wordt gebruikt in cosmetische producten is paraffineolie.

Er zijn twee soorten: minerale synthetische oliën, die perfect zuiver zijn vanaf de productie, en minerale oliën afkomstig van petrochemische producten. Die laatste zijn geraffineerde minerale oliën die worden verkregen na zuivering van fossiele materialen zoals kool, ruwe olie of natuurlijk gas. De minerale oliën in onze cosmetische producten zijn van farmaceutische kwaliteit en dus zeer zuiver.

De belangrijkste eigenschap van deze groep ingrediënten is het beschermen van de huid tegen uitdroging. Daarnaast verbeteren deze ingrediënten de kwaliteit van texturen en zijn ze doeltreffend voor reiniging en verwijdering van make-up.

 

* U kunt vaststellen of onze producten deze ingrediënten bevatten, door de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen. Op minerale oliën gebaseerde ingrediënten zijn gemakkelijk te herkennen aan de hand van namen zoals ‘paraffinum liquidum’ (vloeibare paraffine), ‘cera microcristallina’ (microkristallijne was), ‘ozokerite’ (ozokeriet), ‘paraffin’ (paraffine) en ‘synthetic wax’ (synthetische was).

PEG-12 DIMETHICONE

Siliconen* zijn synthetische ingrediënten die kunnen voorkomen in de vorm van oliën en gels met een dunnere of dikkere textuur. Siliconen zijn ingrediënten die worden gemaakt van silicium, een minerale verbinding die overvloedig in de natuur aanwezig is als siliciumdioxide, het hoofdbestanddeel van zand. In cosmetische producten wordt silicone-olie hoofdzakelijk gebruikt tegen samenklonteren: Het geeft producten zoals crèmes een zijdeachtige, smeerbare textuur, en shampoos en andere haarverzorgingsproducten glans en zachtheid.* U kunt gemakkelijk vaststellen of onze producten silicone bevatten, door de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen. Silicone kan worden gevonden onder benamingen zoals dimethicon(e), cyclomethicon(e), dimethiconol en amodimethicon(e).

PEG-2 HYDROGENATED CASTOR OIL

PEG-2 Gehydrogeneerde Ricinusolie is een combinatie van synthetische polyethyleenglycol (PEG) en natuurlijke ricinusolie, wat een plantaardige olie is die wordt verkregen door de zaden van de ricinusolieplant (Ricinus communis) te persen. Het heeft een lichte vette geur. Het werkt als emulgator, oppervlakteactieve stof en als geuringrediënt. PEG-40 Gehydrogeneerde Ricinusolie kan aan cosmetische formules worden toegevoegd om ervoor te zorgen dat de druppels gedispergeerd blijven. Dit verbetert de consistentie van een product, wat een gelijkmatige verdeling van de topische huidverzorging mogelijk maakt.

PEG-200 HYDROGENATED GLYCERYL PALMATE

PEG-200 Gehydrogeneerd Glycerylpalmaat is gedeeltelijk van natuurlijke (palmolie) en gedeeltelijk van synthetische oorsprong. PEG-200 Gehydrogeneerd Glycerylpalmaat is een zeer milde emulgator en wordt gewoonlijk gebruikt om de viscositeit in douchegels of shampoos te verhogen.

PEG-3 DISTEARATE

PEG-3-distearaat helpt om emulsies te vormen door de oppervlaktespanning van de te emulgeren stoffen te verlagen en andere ingrediënten te helpen oplossen in een oplosmiddel waarin ze normaal gesproken niet zouden oplossen. Bovendien kan het worden gebruikt in douchegels en shampoos om de formule een rijke en parelachtig uiterlijk te geven.

PEG-40 CASTOR OIL

PEG-40-ricinusolie is een combinatie van synthetische polyethyleenglycol (PEG) en natuurlijke ricinusolie, wat een plantaardige olie is die wordt verkregen door de zaden van de ricinusolieplant (Ricinus communis) te persen. Het heeft een lichte vette geur. Het werkt als emulgator, oppervlakteactieve stof en als geuringrediënt. PEG-40 Gehydrogeneerde Ricinusolie kan aan cosmetische formules worden toegevoegd om ervoor te zorgen dat de druppels gedispergeerd blijven. Dit verbetert de consistentie van een product, wat een gelijkmatige verdeling van de topische huidverzorging mogelijk maakt.

PEG-45/DODECYL GLYCOL COPOLYMER

PEG-45/Dodecylglycolcopolymeer is een synthetisch geproduceerd copolymeer, gesequenced van polyoxymethyleen en polydodecylglycol dat in verzorgings- en reinigingsproducten fungeert als emulsiestabilisator, huidverzorgend middel en emolliënt. Het beschermt de huid tegen uitdroging.

PEG-7 GLYCERYL COCOATE

PEG-7-glycerylcocoaat werkt als smeermiddel op het huidoppervlak, wat de huid er zacht en glad laat uitzien. Het helpt ook om emulsies te vormen door de oppervlaktespanning van de te emulgeren stoffen te verlagen.

PEG-7 HYDROGENATED CASTOR OIL

PEG-7 Gehydrogeneerde Ricinusolie is een synthetisch geproduceerd polyethyleenglycolderivaat van Gehydrogeneerde Ricinusolie dat in cosmetische formules fungeert als geuringrediënt, huidverzorgingsmiddel, emolliënt, oppervlakteactieve stof en emulgator. De minerale oliën die we in onze cosmetische producten gebruiken zijn van farmaceutische kwaliteit en dus zeer zuiver.

PEG/PPG-17/18 DIMETHICONE

PEG/PPG-17/18-dimethicon behoort tot de klasse van silicone polymeren, die synthetisch geproduceerd worden. Siliconen zijn bestand tegen chemische, fysische, biologische en microbiologische afbraak, zodat ze worden gebruikt in veel verschillende cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging.

PEG/PPG-17/18-dimethicon is een emulgator en bevordert de vorming van stabiele mengsels tussen onmengbare vloeistoffen zoals water en olie door de interfaciale spanning ertussen te wijzigen.

PEG/PPG-18/18-DIMETHICONE

PEG/PPG-18/18-dimethicon behoort tot de klasse van siliconen. Siliconen zijn bestand tegen chemische, fysische, biologische en microbiologische afbraak binnen het gebied van bereiding, opslag en gebruik in cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging.

PENTYLENE GLYCOL

Pentyleenglycol is een synthetische vochtvanger die wordt gebruikt in cosmetische en schoonheidsproductenen. Het kan ook dienen als oplosmiddel en conserveringsmiddel. Het is zowel in water als in olie oplosbaar en kan vochtbindende en antimicrobiële eigenschappen hebben.

PERSEA GRATISSIMA OIL

Avocado-olie is een olie die wordt gewonnen uit de vrucht van de Persea americana, de avocado. Deze geperste eetbare olie wordt gebruikt als ingrediënt en als kookolie en wordt zeer gewaardeerd in de cosmetische sector, vanwege de voedende en hydraterende eigenschappen. Avocado-olie wordt al gebruikt sinds de tijden van de Azteken en wordt tot op heden nog steeds op grote schaal gebruikt in cosmetische producten. Het dringt snel door in de huid en maakt de huid zacht en soepel. Bovendien worden avocado’s geprezen door voedings- en huidverzorgingsdeskundigen, vanwege hun overvloed aan vitaminen, voedingsstoffen, eiwitten, antioxidanten en gezonde vetten.

PHENOXYETHANOL

Fenoxyethanol behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten).

Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument.

Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen.

Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen.

Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

PHENYLBENZIMIDAZOLE SULFONIC ACID

Fenylbenzimidazolsulfonzuur behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen.

POLYGLYCERYL-2 CAPRATE

Polyglyceryl-2-capraat wordt gebruikt als milde, plantaardige emulgator, die de huid zacht en soepel laat aanvoelen.

POLYGLYCERYL-3 DIISOSTEARATE

Polyglyceryl-3-di-isostearaat is een di-ester opgebouwd uit een polyglycerol met drie glyceroleenheden en twee eenheden isostearinezuur. Zowel de polyglycerol als het isostearinezuur zijn 100% van plantaardige oorsprong. Dit ingrediënt is een effectief emolliënt en effectieve emulgator voor water-in-olie formuleringen. Het is zeer zacht en mild voor de huid, wat het ideaal maakt in producten voor gevoelige huidgebieden. Polyglyceryl-3-di-isostearaat is geschikt voor zowel huid- als haarformuleringen.

POLYGLYCERYL-3 DISTEARATE

Polyglyceryl-3-distearaat werkt als niet-ionische O/W-emulgator. Het wordt gebruikt in zonne-, baby-, lichaams- en gezichtsverzorgingsproducten voor emulsies met een hoge concentratie natuurlijke oliën en UV-filters.

POLYGLYCERYL-4 DIISOSTEARATE/POLYHYDROXYSTEARATE/SEBACATE

Polyglyceryl-4-di-isostearaat/polyhydroxystearaat/sebacaat is een synthetisch geproduceerde di-ester van een mengsel van isostearine- polyhydroxystearine- en sebacinezuur met polyglycerine-4. In cosmetische producten wordt het gebruikt als emulgator, emulsiestabilisator, oppervlakteactieve stof voor de formulering van W/O crèmes en lotions, zonneverzorging en kleurcosmetica. Het geeft de huid een stralender uiterlijk en een aangenaam, niet-vet gevoel.

POLYQUATERNIUM-10

Polyquaternium-10 is een polymeer verkregen uit cellulose.  Wanneer het wordt gebruikt in haarproducten, kan het statische elektriciteit verminderen. Het verbetert het uiterlijk en de textuur van het haar door het haar volume, souplesse en glans te geven, of door de textuur te verbeteren van haar dat fysiek is beschadigd of door een chemische behandeling.

POLYQUATERNIUM-4

Polyquaternium-4 is een polymeer verkregen uit cellulose.  Wanneer het wordt gebruikt in haarproducten, kan het statische elektriciteit verminderen. Het verbetert het uiterlijk en de textuur van het haar door het haar volume, souplesse en glans te geven, of door de textuur te verbeteren van haar dat fysiek is beschadigd of door een chemische behandeling.

POLYQUATERNIUM-47

Polyquaternium-47 is een synthetisch polymeer, dat wordt gebruikt in haarstylingproducten om kapsels te creëren en te fixeren.

POLYQUATERNIUM-68

Polyquaternium-68 is een synthetisch polymeer, dat wordt gebruikt in haarstylingproducten om kapsels te creëren en te fixeren.

POLYQUATERNIUM-7

Polyquaternium-7 is een synthetisch polymeer, dat vaak wordt gebruikt in douchegels om het sensorische effect tijdens het gebruik te verrijken.  In shampoos geeft het na gebruik een aangenaam gevoel en een betere doorkambaarheid.

POLYSILICONE-15

Polysilicone-15 behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen.

PPG-14 BUTYL ETHER

PPG-14-butylether is een synthetisch ingrediënt dat de huid in een goede conditie houdt en dat de huid een zacht gevoel geeft. ‘PPG-’ betekent (Polypropyleenglycol-) derivaat. Grondstoffen op basis van PPG hebben een lange geschiedenis in cosmetische en farmaceutische producten. Ze worden goed door de huid verdragen, maar zijn niet biologisch afbreekbaar.

PROPYLENE GLYCOL

Propyleenglycol wordt gewoonlijk verkregen uit minerale olie, maar kan ook worden gewonnen uit plantaardig materiaal. In cosmetische producten wordt het gebruikt als vochtvanger en zachtmaker in shampoos, huidcrèmes en bodylotions.

PROPYLPARABEN

Polyparabeen behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten).

Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument.

Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen.

Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen.

Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL / ALMOND OIL

Amandelolie wordt koud geperst uit rijpe amandelpitten, de zoete, gepelde vrucht van de amandelboom, en daarna geraffineerd. Deze goudkleurige olie met zijn milde, zoete, nootaroma wordt al eeuwenlang gebruikt in de geneeskunde en huidverzorging. Amandelen zijn niet alleen heerlijk, voedzaam en een zeer gezonde snack, de olie die eruit wordt geperst wordt zeer goed verdragen door alle huidtypes, vooral de droge en gevoelige huid. Amandelolie bevat een hoge concentratie onverzadigde vetzuren (90%). Bovendien bevat de olie ook 20-30 procent linolzuur, een stof die van nature in de huid van de mens voorkomt.

PSIDIUM GUAJAVA FRUIT EXTRACT

Guave-extract wordt geproduceerd met een mild extractieproces, dat optimaal is om de natuurlijke ingrediënten te behouden. De vrucht van de guave is een exotische bes die wordt gekweekt in tropische en subtropische landen. Guave behoort tot een klasse van oude fruitbomen en staat bekend als superfruit. Guave is rijk aan vitamine C, ijzer en calcium. Vitamine C wordt gewoonlijk ook wel ascorbinezuur genoemd. Ascorbinezuur wordt gebruikt als antioxidant en pH-corrector in veel verschillende cosmetische formuleringen.

RICINUS COMMUNIS SEED OIL

Ricinus Communis Seed Oil is een niet-drogende olie die wordt gewonnen uit de zaden van de Ricinus communis met een hoog percentage polyonverzadigde vetzuren, wat de olie een vloeibare consistentie geeft. Het wordt gebruikt als effectief emolliënt, houdt de huid in een goede conditie, en is ook een niet-comedogene, hydraterende olie en smeermiddel in veel verschillende crèmes, lotions en gepigmenteerde producten.

SILICA

Silica wordt ook wel siliciumdioxide genoemd en is een fijn poeder van minerale oorsprong. In cosmetische formuleringen wordt het gebruikt als verdikkingsmiddel in oliën of emulsies. Wanneer silica wordt gebruikt in emulsies heeft het bovendien een matterend effect op de huid vanwege de olie absorberende eigenschappen. Bepaalde soorten sicilica worden ook gebruikt als schuurmiddel.

SILICA DIMETHYL SILYLATE

Silicadimethylsilylaat is een hydrofoob gewijzigd pyrogeen silica. Silicadimethylsilylaat is een synthetische grondstof die water afstoot en de textuur van rijke emulsies minder plakkerig maakt. Het geeft de huid een minder vet gevoel. Silicadimethylsilylaat kan formules gebaseerd op olie dikker maken.

SIMETHICONE

Siliconen* zijn synthetische ingrediënten die kunnen voorkomen in de vorm van oliën en gels met een dunnere of dikkere textuur. Siliconen zijn ingrediënten die worden gemaakt van silicium, een minerale verbinding die overvloedig in de natuur aanwezig is als siliciumdioxide, het hoofdbestanddeel van zand. In cosmetische producten wordt silicone-olie hoofdzakelijk gebruikt tegen samenklonteren: Het geeft producten zoals crèmes een zijdeachtige, smeerbare textuur, en shampoos en andere haarverzorgingsproducten glans en zachtheid.* U kunt gemakkelijk vaststellen of onze producten silicone bevatten, door de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen. Silicone kan worden gevonden onder benamingen zoals dimethicon(e), cyclomethicon(e), dimethiconol en amodimethicon(e).

SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL / JOJOBA SEED OIL

Simmondsia Chinensis Seed Oil is een natuurlijke vloeibare was, verkregen uit jojoba-zaden. De olijfachtige jojobavrucht wordt ook wel koffiebes of geitennoot genoemd. De lange-keten was-ester heeft een dubbele binding die verantwoordelijk is voor het vloeibare karakter. Vanwege het feit dat de voedende olie niet ranzig wordt maakt haar ideaal voor talrijke cosmetische producten zoals gezichtscrèmes, bodylotions, voedende oliën en haarconditioners. Jojoba-olie is gemakkelijk uit te smeren, wordt snel geabsorbeerd en geeft de huid een aangenaam gevoel.

SODIUM BENZOATE

Natriumbenzoaat behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten). Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument. Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen. Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen. Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

SODIUM CETEARYL SULFATE

Natriumcetearylsulfaat is een oppervlakteactieve stof die behoort tot de groep van alkylsulfaten, en wordt gebruikt in cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging. Natriumcetearylsulfaat is het natriumzout van een mengsel van cetyl- en stearylsulfaat. Het is een wit tot lichtgeel poeder. In cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging wordt natriumcetearylsulfaat gebruikt in de formulering van haarverzorgingsproducten zoals shampoo, huidreinigers en andere huidverzorgingsproducten.

SODIUM COCOAMPHOACETATE

Natriumcocoamfoacetaat is een anionische oppervlakteactieve stof. Het reinigt huid en haar door het water te helpen mengen met olie en vuil, zodat deze stoffen weggespoeld kunnen worden. Als co-oppervlakteactieve stof verhoogt het ook het schuimvermogen of stabiliseert het schuim.

SODIUM COCOATE

Natriumcocoaat is het zout van kokosnootvetzuur. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt om zepen te maken.

SODIUM COCOYL ISETHIONATE

Natriumcocoylisethionaat is een anionische oppervlakteactieve stof. Het reinigt huid en haar door het water te helpen mengen met olie en vuil, zodat deze stoffen weggespoeld kunnen worden.

SODIUM CHLORIDE

Natriumchloride is een van de belangrijkste mineralen voor mensen en voor dieren. Het staat ook wel bekend als tafelzout en heeft een viscositeitregulerend en zwellend effect. Natriumchloride vormt kleurloze kristallen met een kubusvormige natriumchloridestructuur. Natriumchloride is ook een belangrijk bestanddeel van voeding voor mensen. Het lichaam van een volwassene bevat ongeveer 150 tot 300 g natriumchloride.

SODIUM HYALURONATE

Natriumhyaluronaat is het natriumzout van het lichaamseigen polysacharide hyaluronzuur (hyaluron). Het ontbindt in hyaluronzuur, dat - afhankelijk van de grootte van het molecuul - specifieke functies uitoefent bij de huideigen processen. Hyaluronzuur met een laag moleculair gewicht: activeert de productie van huideigen hyaluronzuur, in diepere epidermale lagen, en versterkt daardoor het opvullen van rimpels en vertraagt de vorming van nieuwe lijntjes en rimpels. Hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht kan tot 1.000 keer zijn eigen molecuulgewicht binden, en zorgt voor hydratatie.

SODIUM LACTATE

Natriumlactaat is een alfahydroxyzuur, dat behoort tot de groep van natuurlijke hydratatiefactoren en het heeft hydraterende en ook keratolytische eigenschappen. Natriumlactaat heeft hydraterende eigenschappen, vermindert droogheid van de huid en brengt de pH van de huid in evenwicht. Bovendien helpt het symptomen van een droge huid tegen te gaan. Natriumlactaat heeft ook comedolytische eigenschappen. Het remt de vorming van comedonen door de huid te helpen zich te ontdoen van oude cellen en verhindert dus dat de follikels verstopt raken.

SODIUM LAURETH SULFATE

Natriumlaurylethersulfaat is een geëthoxyleerde alcohol en werkt als anionische oppervlakteactieve stof. Vanwege de effectieve reinigende, schuimende en verdikkende eigenschappen, wordt het voornamelijk gebruikt in reinigingsproducten zoals bubbelbaden, douchegels en shampoos.

SODIUM LEVULINATE

Levulinezuur en het overeenkomende natriumlevulinaat (het natriumzout van levulinezuur) worden beide gebruikt in producten voor persoonlijke verzorging, ook in gecertificeerde cosmetische producten. Levulinezuur kan worden bereid uit de natuurlijke bron sucrose. Het wordt  in cosmetische producten gebruikt als huidverzorgend middel om de huid gezond te houden.

SODIUM METHYL COCOYL TAURATE

Natriummethylcocoyltauraat is een oppervlakteactieve stof die hoofdzakelijk wordt gebruikt om shampoos te maken.

SODIUM METHYLPARABEN

Natriummethylparabeen behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten).

Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument.

Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen.

Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen.

Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

SODIUM MYRETH SULFATE

Natriummyrethsulfaat is een anionische oppervlakteactieve stof die wordt gebruikt in shampoos en huidreinigers. Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

SODIUM PALM KERNELATE

Natriumpalmpitaat is gebaseerd op palmpitolie en wordt vaak gebruikt om zeep te maken. Het heeft goede schuimvormende en emulgerende eigenschappen.

SODIUM SALICYLATE

Natriumsalicylaat behoort tot de groep van conserveermiddelen, is toegelaten voor gebruik in cosmetische producten en maakt deel uit van een positieve lijst (Bijlage V van de EU-verordening voor cosmetische producten). Conserveermiddelen zoals dit worden gebruikt om cosmetische producten te beschermen. Deze ingrediënten spelen een belangrijke rol bij het beschermen van cosmetische producten tegen bederf en besmetting door micro-organismen tijdens bewaring en gebruik. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de consument. Productveiligheid heeft voor de cosmetische industrie de hoogste prioriteit en daarom zijn de producten zo samengesteld dat besmetting door micro-organismen wordt voorkomen. Bacteriën, gisten en schimmels zijn altijd aanwezig op onze huid, in de lucht om ons heen en zelfs in het water dat we drinken. Ze kunnen tijdens normaal gebruik in producten terechtkomen. Besmetting van producten, vooral producten die worden gebruikt rond de ogen en op de huid, kan ernstige problemen veroorzaken als de mate van besmetting te hoog is. Conserveermiddelen kunnen deze problemen voorkomen door te verhinderen dat micro-organismen zich in het product vermenigvuldigen.

SODIUM STARCH OCTENYLSUCCINATE

Natriumzetmeeloctenylsuccinaat is een lipofiel gemodificeerd zetmeel met een hoge affiniteit voor olie of talg. Gewoonlijk wordt maïszetmeel als natuurlijke bron gebruikt. Natriumzetmeeloctenylsuccinaat lost ook op in koud water en stabiliseert emulsies.

SODIUM STEARATE

Stearaatzouten worden meestal gebruikt voor hun smerende eigenschappen. Ze helpen ook verhinderen dat emulsies uiteenvallen in hun olie- en vloeibare bestanddelen. Stearaatzouten verhogen de dikte van het lipide (olie) -gedeelte van cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging en maken eindproducten minder doorzichtig.

SODIUM STEAROYL GLUTAMATE

Natriumstearoylglutamaat is een hypoallergene emulgator die wordt geproduceerd op basis van een aminozuur. Het heeft reinigende en huidverzorgende eigenschappen, en helpt de huid in een goede conditie te houden. De pH is hetzelfde als die van de huid, het is zeer mild. Natriumstearoylglutamaat is natuurlijk en milieuvriendelijk.

SODIUM TALLOWATE

Natriumtallowaat is een zout van vet afkomstig van schapen- of runderweefsel. Dit ingrediënt kan ook dienen als zeep.

SODIUM XYLENE SULFONATE

Natriumxyleensulfaat is een anionische oppervlakteactieve stof die wordt gebruikt in shampoos en huidreinigers. Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen.

SORBITOL

Sorbitol is een van nature voorkomende suikeralcohol waarvan bekend is dat het de huid gehydrateerd houdt door te voorkomen dat de huid haar natuurlijke vocht verliest. Het kan ook helpen producten dikker te maken en voor een goede textuur zorgen.

SQUALANE

Squalaan is een geraffineerde, doorzichtige en geurloze olie, die kan worden gebruikt als verzorgend bestanddeel in emulsies, sticks en pasta’s. Het hoofdbestanddeel van het molecuul is verkregen uit olijfolie. Squalaan werd in de jaren 1950 op de markt gebracht als emolliënt. Squalaan is van nature aanwezig in onze huid. Het is het hoofdbestanddeel van huidtalg (ongeveer 15%). Talg beschermt de huid tegen uitdrogen en vormt de hydrolipide laag op de huid. Dus squalaan beschermt de huid tegen uitdroging, kan leiden tot een beter gehydrateerde huid en maakt de huid zacht en soepel. Omdat squalaan een lichaamseigen deel van de huid is, verdraagt de huid squalaan zeer goed.

STEARAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE

Stearamidopropyldimethylamine wordt gebruikt in haarconditioners en -behandelingen. Het verbetert het uiterlijk en de textuur van het haar door het haar volume, souplesse en glans te geven, of door de textuur te verbeteren van haar dat fysiek is beschadigd of door een chemische behandeling.

STEARETH-2

Steareth-2 is een synthetisch geproduceerde polyethyleenglycolether van stearinezuur. Het is een wasachtige verbinding. In cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging wordt Steareth-2 gebruikt in de formulering van huidverzorgings- en huidreinigingsproducten, en in deodorants en haarproducten. Wanneer het wordt toegevoegd aan cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging, vermindert Steareth-2 de interactieve krachten tussen moleculen van andere vloeistoffen, zodat er een emulsie wordt gevormd. Als een ingrediënt zoals Steareth-2 niet wordt toegevoegd aan sommige producten voor persoonlijke verzorging, zouden de ingrediënten in het product uiteenvallen.

STEARETH-20

Steareth-20 is een polyethyleenglycolether van stearinezuur. Het is een wasachtige verbinding die wordt gebruikt in cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging, zoals zonnebeschermingsproducten, huid-, oog- en haarproducten.

Wanneer het wordt toegevoegd aan cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging, vermindert Steareth-20 de interactieve krachten tussen moleculen van verschillende vloeistoffen, zodat er een emulsie wordt gevormd. Als een ingrediënt zoals Steareth-2 niet wordt toegevoegd aan sommige producten voor persoonlijke verzorging, zouden de ingrediënten in het product uiteenvallen.

STEARETH-21

Steareth-21 is een synthetische, wasachtige verbinding en is een polyethyleenglycolether van stearinezuur. Steareth-21 wordt gebruikt in de formulering van talrijke cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging, zoals make-up, lotions, deodorants, parfum, huid-, oog- en haarproducten.

STEARIC ACID

Stearinezuur is een wasachtige, kleurloze lange-keten vetzuur. Dit waardevolle vetzuur kan ook worden verkregen uit plantaardige bronnen, wat het ideaal maakt voor gebruik in natuurlijke formuleringen. In emulsies is Stearinezuur is een effectieve stabilisator, verdikkingsmiddel en verzachter dat bijdraagt aan een rijke textuur voor gebruik in natuurlijke formuleringen. Stearinezuur helpt een rijk schuim te vormen dat fluweelachtig aanvoelt. Deze eigenschap maakt van Stearinezuur een ideaal ingrediënt voor gebruik in scheerschuim. In zeepformuleringen, reinigers en shampoos fungeren Stearinezuurderivaten als verdikkingsmiddel om een vast product te krijgen en om te voorkomen dat de textuur te vloeibaar wordt of een verdund gevoel geeft. In formuleringen van shampoos en crèmespoelingen heeft stearinezuur een beschermende functie en maakt het het haar zachter, lichter en glanzender.

STEARYL ALCOHOL

Stearylalcohol wordt vaak gewonnen uit plantaardige vetten of oliën. Daarom wordt stearylalcohol een vetalcohol genoemd. Stearylalcohol kan echter ook worden verkregen uit de hydrolyse van wassen. Stearylalcohol wordt in veel cosmetische formules gebruikt omdat het de stabiliteit van emulsies verbetert en de textuur van formules zoals crèmes of lotions. Stearylalcohol vormt een vaste witte massa die dient om water te binden en consistentie te geven.

SUCROSE POLYSTEARATE

Sucrosepolystearaat bestaat uit sucrose, ook wel tafelsuiker genoemd, en is gecombineerd met Stearinezuur, een vetzuur dat wordt verkregen uit plantaardige vetten en oliën. Sucrosepolystearaat wordt gebruikt in cosmetische producten zoals huidconditioner en emulgator.  Het werkt als O/W emulgator en biedt voordelen zoals mildheid, een fluweelachtige textuur en hydratatie.

SYNTHETIC BEESWAX

Synthetische bijenwas is een mengsel van hoofdzakelijk synthetische esters van paraffineoliën en -wassen, ontwikkeld om de fysische en cosmetische eigenschappen van natuurlijke bijenwas na te bootsen. Het kan een ‘veganistische’ vervanging van natuurlijke bijenwas zijn. Het wordt gebruikt als huidverzorgingsmiddel in verschillende cosmetische producten, zoals crèmes, lotions, zonneproducten, hairstyling- en haarverzorgingsproducten.

SYNTHETIC WAX

Synthetische was: Ingrediënten* gebaseerd op minerale oliën zijn  vetten van fossiele oorsprong. De in hoge mate gezuiverde ingrediënten bestaan in verschillende vormen (oliën, gels ...) en zijn kleurloos, geurloos en smaakloos. De bekendste minerale olie die wordt gebruikt in cosmetische producten is paraffineolie.

Er zijn twee soorten: minerale synthetische oliën, die perfect zuiver zijn vanaf de productie, en minerale oliën afkomstig van petrochemische producten. Die laatste zijn geraffineerde minerale oliën die worden verkregen na zuivering van fossiele materialen zoals kool, ruwe olie of natuurlijk gas. De minerale oliën in onze cosmetische producten zijn van farmaceutische kwaliteit en dus zeer zuiver.

De belangrijkste eigenschap van deze groep ingrediënten is het beschermen van de huid tegen uitdroging. Daarnaast verbeteren deze ingrediënten de kwaliteit van texturen en zijn ze doeltreffend voor reiniging en verwijdering van make-up.

 

* U kunt vaststellen of onze producten deze ingrediënten bevatten, door de ingrediëntenlijst op de verpakking te lezen. Op minerale oliën gebaseerde ingrediënten zijn gemakkelijk te herkennen aan de hand van namen zoals ‘paraffinum liquidum’ (vloeibare paraffine), ‘cera microcristallina’ (microkristallijne was), ‘ozokerite’ (ozokeriet), ‘paraffin’ (paraffine) en ‘synthetic wax’ (synthetische was).

TALC

Talk is een grondstof van minerale oosprong. Dit fijne witte poeder geeft de huid een fluweelachtig, droog gevoel. Talk absorbeert olie en stoot water af. Daarom is het over het algemeen bekend als hoofdingrediënt in babypoeders.

TAPIOCA STARCH

Tapiocazetmeel is een korrelig, natuurlijk zetmeel dat wordt geëxtraheerd uit de wortels van een plant die cassava wordt genoemd. Dit zetmeelpoeder van µm-grootte adsorbeert grote hoeveelheden lipiden (oliën). Hierdoor geeft tapiocazetmeel de huid een minder vet, licht en glad gevoel wanneer het wordt opgenomen in emulsies zoals crèmes of lotions. Tapiocazetmeel is vooral geschikt voor matterende cosmetische producten.

TETRASODIUM EDTA

EDTA en de zouten van EDTA (bijv. trinatrium EDTA) worden synthetisch geproduceerd. In cosmetische producten is het hoofddoel het binden van metaalionen. De binding van metaalionen helpt bederf van cosmetische producten te voorkomen.

THEOBROMA CACAO SEED BUTTER

Theobroma Cacao Seed Butter (ook wel cacaoboter genoemd), is het crèmekleurige vet dat wordt gehaald uit cacaozaden (cacaobonen), meestal uit West-Afrika, Maleisië, Brazilië, Centraal-Amerika, India en Sri Lanka. Het wordt vaak gebruikt om toe te voegen en smaak, geur en gladheid aan chocolade te geven, maar het is ook alom bekend in cosmetica. Cacaoboter is een van de stabielste natuurlijke vetten. Het smelt bij lichaamstemperatuur en wordt gebruikt om de huid gehydrateerd, glad, zacht en soepel te houden.

TILIA TOMENTOSA EXTRACT

Tilia Tomentosa Extract, ook wel lindebloesemextract genoemd, wordt geproduceerd met een mild meerstaps extractieproces, wat optimaal is om de natuurlijke ingrediënten te behouden. Producten met lindebloesemextract hebben een licht kalmerend effect op de droge en gevoelige huid.

TITANIUM DIOXIDE (NANO)

Titaniumdioxide behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen.

TOCOPHERYL ACETATE

Tocoferylacetaat, ook wel bekend als vitamine E-acetaat, is een synthetische vorm van vitamine E. Vitamine E heeft een antioxidant en gladmakend effect in cosmetische preparaten, vermindert huidschade veroorzaakt door UV-licht, voorkomt ouderdomsvlekken en vroegtijdige huidveroudering. Vitamine E is van nature aanwezig in sommige voedingsmiddelen en beschikbaar als voedingssupplement. Vitamine E is de verzamelnaam voor een groep in vet oplosbare verbindingen met duidelijke antioxidante eigenschappen in beschermende cosmetische producten.

Natuurlijk voorkomende vitamine E bestaat in acht chemische vormen (alfa-, bèta-, gamma- en delta-tocoferol en alfa-, bèta-, gamma- en delta-tocotriënol) met een verschillende mate van biologische activiteit. Alfa- (of α-) tocoferol is de enige vorm waarvan bekend is dat de eigenschappen voldoen aan de behoeften van de mens. Tocoferylacetaat is een synthetisch derivaat van natuurlijke vitamine E.

TOCOPHEROL / VITAMINE E

Vitamine E is in sommige voedingsmiddelen van nature aanwezig, aan andere wordt het toegevoegd, en het is beschikbaar als voedingssupplement. Vitamine E is de verzamelnaam voor een groep in vet oplosbare verbindingen met duidelijke antioxidante eigenschappen.

Natuurlijk voorkomende vitamine E bestaat in acht chemische vormen (alfa-, bèta-, gamma- en delta-tocoferol en alfa-, bèta-, gamma- en delta-tocotriënol) met een verschillende mate van biologische activiteit. Alfa- (of α-) tocoferol is de enige vorm waarvan bekend is dat de eigenschappen voldoen aan de behoeften van de mens.

TRIDECETH-12

Trideceth werkt als emulgator en stabiliseert mengsels van olie en water.

TRIDECETH-15

Trideceth werkt als emulgator en stabiliseert mengsels van olie en water.

TRIDECETH-3

Trideceth werkt als emulgator en stabiliseert mengsels van olie en water.

TRIDECETH-6

Trideceth werkt als emulgator en stabiliseert mengsels van olie en water.

TRISODIUM EDTA

EDTA en de zouten van EDTA (bijv. trinatrium EDTA) worden synthetisch geproduceerd. In cosmetische producten is het hoofddoel het binden van metaalionen. De binding van metaalionen helpt bederf van cosmetische producten te voorkomen.


U-Z

UBIQUINONE

Ubichinon, bekend als Co-enzym Q10, is een molecuul dat alle cellen in ons lichaam zelf produceren. Het helpt voedingsstoffen en zuurstof om te zetten in energie die lichaamscellen kunnen gebruiken en het werkt als antioxidant. Zonder Q10 zou er in ons lichaam niet veel werken, geen enkele cel kan overleven zonder Q10. De naam Q10 is afgeleid van de speciale molecuulstructuur: Q10 is een ringvormig biomolecuul dat structureel verwant is aan Vitamine K en E. De typische Chinon-ringstructuur is een specifiek kenmerk van een klasse van moleculen, waarvan Q10 (Ubichinon) biologisch gezien een zeer belangrijke is. Door middel van gistfermentatieprocessen kan tegenwoordig precies hetzelfde Q10 (huididentiek Q10) als voorkomt in het lichaam biotechnologisch geproduceerd worden, en het is opgenomen in onze NIVEA Q10-gezichtsverzorgingsproducten.

UNDECYLENAMIDOPROPYL BETAINE

Undecyleenamidopropylbetaïne is een milde amfotere oppervlakteactieve stof die wordt gebruikt in shampoos en huidreinigers. Oppervlakteactieve stoffen hebben veel functies: reinigingsmiddel om vuil op te lossen, suspendeermiddel om te verhinderen dat vaste deeltjes in een vloeibaar product uiteenvallen, schuimmiddel en als emulgator om olie en water te mengen. Bovendien heeft undecyleenamidopropylbetaïne antimicrobiële eigenschappen en helpt het roos te bestrijden.

VEGETABLE OIL

Plantaardige olie wordt in Europa ook wel olusolie genoemd. Het is een doorzichtig, zeer stabiel, 100% natuurlijk emolliënt, dat een plantaardig alternatief is voor minerale oliën. Het is een hoogwaardig mengsel van natuurlijke triglyceriden verkregen uit canola (koolzaad) -olie. Het wordt vaak gebruikt als emolliënt om de huid een gevoel van rijke, intensieve en langdurige zachtheid te geven.

VITIS VINIFERA SEED OIL

Vitis Vinifera Seed Oil is een van de natuurlijke plantaardige oliën die kunnen worden beschouwd als bron van omega 6-vetzuur en vitamine E in voedingsmiddelen. Het wordt gewonnen uit druivenpitten die een bijproduct van de voedsel- en drankenindustrie (sap, wijn) zijn. Het zorgt voor hydratatie en zachtheid in huidverzorgingsproducten en speelt een belangrijke rol bij het versterken en herstellen van de huidbarrière door essentiële vetzuren en lipiden in de huid aan te vullen.

VP/EICOSENE COPOLYMER

VP/Eicoseen-copolymeer helpt het haar in model te houden door het vermogen van het haar om vocht te absorberen te remmen. Het vormt een dunne laag op de huid, het haar of de nagels. Het wordt ook gebruikt om de ingrediënten van een gecomprimeerde tablet of cake bij elkaar te houden en het helpt om een onoplosbare vaste stof in een vloeistof te verdelen of te suspenderen. Een copolymeer is een polymeer dat wordt verkregen door relatief kleine chemische verbindingen met de naam monomeren te combineren in een heel groot molecuul met verschillende eigenschappen.

VP/HEXADECENE COPOLYMER

VP/Hexadeen-copolymeer helpt het haar in model te houden door het vermogen van het haar om vocht te absorberen te remmen. Het vormt een dunne laag op de huid, het haar of de nagels. Het wordt ook gebruikt om de ingrediënten van een gecomprimeerde tablet of cake bij elkaar te houden en het helpt om een onoplosbare vaste stof in een vloeistof te verdelen of te suspenderen. Een copolymeer is een polymeer dat wordt verkregen door relatief kleine chemische verbindingen met de naam monomeren te combineren in een heel groot molecuul met verschillende eigenschappen.

VP/VA COPOLYMER

VP/VA-copolymeer helpt het haar in model te houden door het vermogen van het haar om vocht te absorberen te remmen. VP/VA-copolymeer vormt een dunne laag op de huid, het haar of de nagels. Het wordt ook gebruikt om de ingrediënten van een gecomprimeerde tablet of cake bij elkaar te houden en het helpt om een onoplosbare vaste stof in een vloeistof te verdelen of te suspenderen. Een copolymeer is een polymeer dat wordt gemaakt door relatief kleine chemische verbindingen met de naam monomeren te combineren in een zeer groot molecuul dat zeer verschillende eigenschappen heeft.

XANTHAN GUM

Xanthaangom is een biopolymeer die ook wel polysacharide wordt genoemd. Xanthaangom is een grondstof van natuurlijke oorsprong die wordt geproduceerd door middel van bacteriële fermentatie met de bacterie Xanthomonas campestris uit glucose (graan) en eiwit (soja). Xanthaangom zwelt op in een waterige oplossing en verhoogt de viscositeit. Xanthaangom vormt doorzichtige gels en in emulsies zoals crèmes of lotions wordt Xanthaangom gebruikt om de stabiliteit te verbeteren.

ZINC OXIDE (NANO)

Zinkoxide behoort tot de groep van uv-filters (uv betekent ultraviolet), is toegestaan voor gebruik in cosmetische producten in de EU en staat vermeld op de positieve lijst van uv-filters (Bijlage VI van de Verordening voor cosmetische producten). Uv-filters zijn essentiële ingrediënten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door de zon en voorkomen het risico op huidkanker en zonnebrand, vroegtijdige huidveroudering of het ontstaan van vlekken. Over het algemeen zijn er twee soorten uv-filters: Organische filters absorberen uv A- en uv B-stralen en zetten energie om in hitte. Minerale filters bestaan daarentegen uit hele kleine deeltjes die een soort schild op de huid vormen en voornamelijk uv B-straling en in mindere mate uv A-straling reflecteren. Elke uv-filter heeft een specifieke soort bescherming tegen uv-straling. Daarom bestaan zonnebeschermingsproducten en huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik met SPF over het algemeen uit een combinatie van verschillende filters, om voor bescherming tegen een breed spectrum te zorgen.