Signature Ingrediënten


Bij NIVEA komt de huid altijd op de eerste plaats. Al meer dan 100 jaar doen we onderzoek naar de huid en zijn we op zoek naar de beste, veiligste en meest doeltreffende huidverzorgingsformules. Als een van de toonaangevende experts in de huidverzorgingswereld zetten we ons elke dag in voor een natuurlijk gezonde en mooie huid. En zorg dragen voor het milieu is daar uiteraard een logisch gevolg van.

NIVEA kent de huid...

Met meer dan 100 jaar ervaring, bijna 2.000 wetenschappelijke studies per jaar en meer dan 1.000 NIVEA-experts die zich focussen op onderzoek en ontwikkeling, hebben we diepgaand inzichten gekregen in de huid en haar invloed op het welzijn van de mens. Alleen al in 2018 werden meer dan 1.900 van onze eigen patenttechnologieën gebruikt voor jouw NIVEA-producten of voor toekomstige ontwikkelingen van NIVEA-producten wereldwijd. Enkel de regelgeving naleven is voor ons niet genoeg. We gaan verder dan de wettelijke vereisten, zodat zelfs de meest gevoelige huid het positieve en zorgzame gevoel van NIVEA kan ervaren. Daarom is onze lijst met veiligheidscriteria voor ingrediënten en producten nog strenger dan de regelgeving.

...En dat vinden we geweldig.

We leven onze hoge normen voor de gezondheid en veiligheid altijd na. Daarom kiezen we enkel ingrediënten die de huid gezond en mooi houden: we zoeken altijd naar de beste en meest duurzame oplossing - wat niet altijd de oplossing is die je zou verwachten. In sommige gevallen zijn door de mens gemaakte ingrediënten eigenlijk beter voor onze huid en planeet dan de alternatieven van natuurlijke oorsprong. Neem bijvoorbeeld etherische oliën: de natuurlijke versie kan de huid irriteren of zelfs allergische reacties veroorzaken. Onze synthetische etherische oliën daarentegen zijn juist vriendelijk voor de huid - zelfs de meest gevoelige - en voor onze planeet.

De essentie van huidverzorging

Als pionier van moderne huidverzorging helpt NIVEA al meer dan een eeuw om mensen zich mooi en comfortabel te laten voelen in hun eigen vel. Miljoenen consumenten van over de hele wereld vertrouwen en houden van onze producten. Omdat we altijd naar de best mogelijke huidverzorgingservaring streven, blijven we onze formules ontwikkelen en verbeteren. Wij geloven in huidverzorging die precies datgene biedt wat onze huid nodig heeft om gezond te zijn en alles weglaat dat we niet 100% vertrouwen.

In onze ingrediënten maken we onderscheid tussen 'Significante'- en 'Signature'-stoffen. Significante ingrediënten zijn de dagelijkse helden van de cosmeticawereld. Ze vervullen basisfuncties en zorgen ervoor dat jouw huid op de beste en meest betrouwbare manier verzorgd wordt. Als texturizers en emulgatoren maken ze onze producten glad, aangenaam om aan te raken en gemakkelijk aan te brengen. Als conserveringsmiddelen houden ze jouw NIVEA-producten gedurende een lange tijd houdbaar én veilig.

 

"Signature"-ingrediënten hebben dé superkrachten in zich om onze producten verschillende voordelen mee te geven. Sommige van onze signaturen – zoals Q10 – zijn ontdekkingen van NIVEA die een revolutie in de cosmeticawereld teweegbrachten. Allemaal helpen ze onze producten om extra speciale verzorging te bieden door de natuurlijke functie van de huid te verbeteren. Niets meer en niets minder.

 

 

Of het nu gaat om een signature of een significant ingrediënt: elk ingrediënt dat in onze producten wordt verwerkt, onderging een strenge test die verder gaat dan de wettelijke vereisten. Zo voldoet elk van onze producten aan de hoogste normen en jouw vertrouwen in NIVEA.

Meer lezen over NIVEA-ingrediënten? Ontdek wat de afzonderlijke ingrediënten en ingrediëntengroepen inhouden, hoe ze werken en waarom NIVEA ze gebruikt.


Signature-ingrediënten

Maak kennis met de superhelden die NIVEA huidverzorging zo bijzonder maken! Onze Signature-ingrediënten geven je huid de extra verzorging die je verdient. Ze ondersteunen en beschermen het natuurlijke evenwicht van je huid, gaan de zichtbare tekenen van huidveroudering tegen en verbeteren de doeltreffendheid van onze producten:

Eucerit

Wat is Eucerit?

In zekere zin ligt Eucerit aan de grondslag van de moderne cosmetica en van het merk NIVEA. De emulgator werd meer dan een eeuw geleden ontdekt en werd een belangrijk ingrediënt van onze iconische NIVEA-crème. Eucerit zorgt ervoor dat vette en waterige delen in cosmetische producten goed met elkaar vermengen en vormt daardoor een schakel tussen vette en waterige componenten. Eucerit is een natuurlijk verkregen stof, afgeleid van wolwas.

Q10

Wat is Q10?

Co-enzym Q10 is een molecule die ons lichaam produceert. Het is essentieel voor het energiemetabolisme van onze cellen. Als energizer helpt het onze cellen te groeien, gezond te blijven en te regenereren. Daarnaast is Q10 ook een krachtige antioxidant die vrije radicalen bestrijdt. Dit zijn zeer reactieve moleculen die cellen op vele niveaus beschadigen, waaronder cel-DNA, eiwitten en lipiden.

Creatine

Wat is Creatine?

Creatine is een organische verbinding die geproduceerd wordt in de lever, nieren en alvleesklier. Het speelt een sleutelrol in de energievoorziening van onze organen en werkt als een batterij die energie bindt, transporteert en vrijgeeft.

Zoete amandelolie

Wat is zoete amandelolie?

Zoete amandelolie wordt koud geperst uit rijpe amandelpitten – de zoete, gepelde vruchten van de amandelboom – en vervolgens geraffineerd. De gouden olie met zijn milde, zoete, nootachtige aroma wordt al eeuwenlang gebruikt in geneeskunde en huidverzorging.


Significante ingrediënten

Mengmiddelen

Deze zorgen ervoor dat de verschillende ingrediënten zich vermengen, zodat de huid ze zo goed mogelijk absorbeert (bv. water en olie).

  • Oplosmiddelen

Texturizers

Voor een aangenaam gevoel en uitstraling van de crème, lotion of gel op je huid.

  • Reologische modificator
  • Oplosmiddelen
  • Opacifieermiddelen

Reinigers

Om te scrubben en/of de huid vrij te maken van verontreinigende stoffen.

  • Oppervlakteactieve stoffen
  • Peelingmiddelen

Voorbereidende verzorging

Om de huid voor te bereiden en te voorzien van de meest essentiële verzorging op een perfect pH-niveau.

UV-Filters

Om de huid te beschermen tegen mogelijk schadelijke zonnestralen

Geuren

Om het product er niet alleen goed uit te laten zien, maar ook goed te laten ruiken en smaken (bij lipverzorging).

Conserveringsmiddelen

Voor producten die niet alleen houdbaar, maar ook altijd veilig zijn voor de huid.