Q10 Header

Q10 - Het geheim van een strakke & jonge huid

Ga huidveroudering tegen met Q10-verzorgingsproducten
Een jonge en strakke huid – wie droomt er niet van? Naarmate we ouder worden, verliest onze huid haar elasticiteit. Met Q10 verzorgingsproducten zal je huid er jong blijven uitzien en stralen.

Geïnspireerd door jouw huid

Q10 is een natuurlijk component van onze cellen en beschermt de huid. Het wordt door onze cellen zelf gevormd, of wordt geabsorbeerd met ons voedsel. Bovendien kun je je huid ondersteunen met de juiste anti-aging verzorgingsproducten.

Verzorgingsproducten die huideigen Q10 bevatten: de basis voor een strakke huid

Het co-enzym Q10 is een vitamineachtige substantie die door ons lichaam wordt geproduceerd. Q10 regelt het metabolisme van alle cellen in ons lichaam en voorziet onze huidcellen van energie. 
Q10 beschermt ons lichaam tegen vrije radicalen. Het neutraliseert de agressieve zuurstofverbindingen die ons bindweefsel aanvallen en onze strakke huid sneller slap maken.
Voeding voor de huid
Q10 vind je ook in diverse voedingsmiddelen zoals vlees, (rundvlees, gevogelte), vis (vooral sardines), eieren, plantaardige olie, noten, amandelen, soja, aardappelen, groene groenten zoals spinazie en broccoli en peulvruchten zijn bijzonder rijk aan Q10.

Hoe ontstaat een tekort aan het lichaamseigen Q10?

Door extreem fysieke inspanningen, ziekte, stress of een ongezonde levensstijl moet ons lichaam meer voedingsmiddelen opnemen om zichzelf te herstellen, waardoor het meer behoefte heeft aan Q10. Dit kan van invloed zijn op onze huid. Deze verliest haar stevigheid en elasticiteit, omdat ons lichaam het co-enzym altijd naar de plek transporteert waar we dit het meest nodig hebben. Naarmate we ouder worden, gaan we ook minder Q10 aanmaken – daarom moeten we ons lichaam constant van Q10 voorzien. Dit kunnen we doen door bepaalde voedingsmiddelen te consumeren of door bepaalde voedingssupplementen te slikken.

De energieformule voor een stevigere huid
NIVEA heeft haar verstevigende huidformule met een nieuwe combinatie ingrediënten verrijkt: de formule bevat het speciale 'energiecomplex' met het co-enzym Q10, L-carnitine en creatine om een betere werking op celniveau te garanderen.
Het co-enzym Q10 produceert de natuurlijke “brandstof” van ons lichaam en is essentieel voor de energieproductie op celniveau. De huid heeft L-carnitine nodig om metabolische energie te produceren. Het transporteert lipiden naar de energiecentrale van onze cellen, de mitochondrion genaamd, waar zij worden omgezet in energie. Creatine werkt als een batterij, die de opgewekte energie in de cellen opslaat en afgeeft. 
Het resultaat: de energie in de huidcellen kan worden verhoogd en beïnvloedt de celregeneratie, het -herstel en de -deling. In combinatie met de juiste verzorging zal je huid steviger, strakker en zachter aanvoelen.

Word actief voor een stevigere, frissere en strakkere huid

Afhankelijk van hoe gezond wij leven, veroudert onze huid sneller of trager. Word actiever en geef je dagelijkse huidverzorgingsroutine zo een extra boost. Met de juiste voeding, voldoende beweging en een goede nachtrust zal je huid er langer jong uitzien.

Verstevigende producten met Q10

Onze aanbevelingen, speciaal voor jou