Q10

Q10 huidverzorging: Mijn geheim tegen anti-aging!

Wat is Q10 en waarom wordt het aan verzorgingsproducten toegevoegd? Leer alles over deze huideigen stof en hoe het jou kan helpen in de strijd tegen vroegtijdige huidveroudering.

WAT IS Q10?

Q10 is een co-enzym dat van nature in ons lichaam voorkomt. Het lichaam maakt het zelf aan. Je vindt het van top tot teen in vrijwel elke cel.
Co-enzym Q10

EIGENSCHAPPEN VAN HET CO-ENZYM Q10

Twee van de belangrijkste functies van het co-enzym Q10 in het lichaam zijn het genereren van energie en het beschermen van de cellen. Dankzij de goede werking is het een belangrijk component in de strijd tegen huidveroudering.

TIJDLIJN: DE WETENSCHAPPELIJKE ONTDEKKING VAN HET CO-ENZYM Q10

1DE ONTDEKKING

De Amerikaanse wetenschapper Frederick L. Crane heeft het co-enzym in 1957 ontdekt. 

2Q10 IN CELLEN

De Britse chemicus Peter Dennis Mitchell heeft ontdekt hoe Q10 in de cellen werkt. Hij heeft in 1978 voor zijn werk hiermee de Nobelprijs voor Scheikunde gekregen. 

3Q10 VOOR DE HUID

De wetenschappers van Beiersdorf waren de eersten die de gevolgen van Q10 op de huid hebben onderzocht. Sinds 1998 wordt het aan huidverzorgingsproducten toegevoegd.

Q10 Energizer

WAAR IS Q10 GOED VOOR?

Q10 biedt voordelen voor het hele lichaam.

 • Het stimuleert energieproductie van lichaamscellen.
 • Het heeft een gunstig effect op de weerstand en bloeddruk.
 • Het verkleint het risico op hart- en vaatziekten.
 • Het pakt vrije radicalen aan en beschermt de cellen.
 • Het gaat bloedend tandvlees en tandvleesontsteking tegen.
 • Het verbetert hersenprestaties en geheugen.
 • Het vermindert de kans op ontstekingen.

WAT DOET Q10 VOOR JE HUID?

Het huideigen co-enzym Q10 is cruciaal voor het genereren van energie en beschermt de huid tegen oxidatieve stress. Maar het gehalte Q10 in onze huid wordt in de loop der jaren minder. Anti-aging-producten met Q10 ondersteunen onze huid effectief.Na toepassing van producten met Q10 dringt het co-enzym door de buitenste lagen van de huid. De huid krijgt dus, met regelmatig gebruik, het waardevolle ingrediënt Q10 toegediend. NIVEA’s Q10 is 100% identiek aan het huideigen Q10 en wordt dus direct goed opgenomen. Het resultaat? Een strakkere huid waar de tekenen van huidveroudering minder zichtbaar zijn.

Q10 werking

DE WERKING VAN Q10

 • Q10 wordt door het lichaam zelf aangemaakt en levert een belangrijke bijdrage aan het functioneren van alle lichaamscellen.
 • Q10 ondersteunt talloze cruciale processen, maar is vooral nodig bij de energieproductie van cellen in het mitochondrium. 
 • Q10 is een antioxidant dat zowel binnen als buiten de cellen vrije radicalen (waardoor cellen beschadigen en het huidverouderingsproces versnellen) afweert.
 • Q10 zit in de celmembranen en lipiden op het huidoppervlak waar het ook volledig de taak als antioxidant op zich neemt. 
 • Q10 kan de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door UV-straling.

HET RESULTAAT VAN HET ONDERZOEK VAN NIVEA

Alle NIVEA-producten zijn het gevolg van een combinatie van twee factoren: een zeer goed ontwikkelde innovatiecultuur en meer dan een eeuw aan Beiersdorfs kennis en ervaring op het gebied van huidonderzoek. Het onderzoeksteam van NIVEA zit al bijna een kwart eeuw op het spoor van de effecten van Q10. Onze wetenschappers hebben de rol van het co-enzym Q10 in de menselijke huid grondig onderzocht. Al vanaf 1998 wordt het dan ook aan huidverzorgingsproducten toegevoegd. Tot op de dag van vandaag zijn Q10-producten over de hele wereld zeer in trek: iedere twee seconden wordt er een potje NIVEA Q10 verkocht.

WAAROM Q10 GEBRUIKEN?

Bij ouder worden hoort huidveroudering. Het is een natuurlijk proces dat we niet volledig tegen kunnen gaan. Maar met de juiste anti-aging-producten kunnen de tekenen van huidveroudering wel worden geremd en minder zichtbaar worden gemaakt. In het NIVEA-assortiment vind je niet alleen verzorgingsproducten met Q10 voor het gezicht, maar ook voor de rest van het lichaam. Zo kun je rimpels, maar ook bijvoorbeeld cellulitis, voorkomen.

Voordelen Q10

Q10 VOOR DE VERZORGING VAN JE GEZICHT

Je gezichtshuid is gevoelig en wordt iedere dag weer blootgesteld aan omgevingsinvloeden. Dat is de reden dat een dagcrème als NIVEA Q10 POWER Anti-Rimpel Dagcrème cruciaal is.

Voordelen Q10

Q10 VOOR DE VERZORGING VAN JE HANDEN

Je leeftijd is snel zichtbaar aan je handen. Verwen jezelf met een vochtinbrengende handcrème, zoals NIVEA Q10 Anti Age Handcrème. Deze voorkomt effectief de eerste tekenen van veroudering van de huid.

Voordelen Q10

Q10 VOOR DE VERZORGING VAN JE LICHAAM

Als je ouder wordt, verliest je huid over het hele lichaam zijn stevigheid en elasticiteit. NIVEA Q10 Firming Bodylotion verstevigt bij regelmatig gebruik de huid merkbaar en verbetert de elasticiteit al binnen vanaf tien dagen!

BOOST VOOR JOUW HUID: NIVEA Q10 POWER CARING PEARLS

Het NIVEA-onderzoeksteam bezit vele jaren aan expertise en uitzonderlijke, specialistische kennis over Q10 in de huid. Die kennis is gebundeld in een nieuwe, zeer effectieve formule: Q10 POWER Anti-Rimpel + Verstevigende Caring Pearls. Een verzorgingsproduct waarmee je jouw huid een echte boost geeft.

Gepatenteerd effect

De innovatieve NIVEA Q10 POWER Anti-Rimpel + Verstevigende Caring Pearls bevatten de hoogste concentratie Q10 in het NIVEA Q10 POWER Anti-Rimpel assortiment. Voor het eerst in de geschiedenis van NIVEA worden de Q10 POWER actieve parels gecombineerd met een hydrogel tot een zeer effectief antirimpelserum. Deze unieke, gepatenteerde formule met met Q10, hyaluronzuur en creatine werkt effectief tegen rimpels en voorkomt dat deze vroegtijdig worden gevormd. Voor een jonger uitziende huid.

Altijd vers: met actieve dispenser

De antirimpelkracht van de serumformule wordt met elk gebruik vers geactiveerd. Door op de dispenser te drukken, komen de kleine parels door de kop van de dispenser naar buiten en worden ze met de hydrogel samengebracht tot een zeer effectief serum dat in de huid trekt. Voor het beste resultaat breng je NIVEA Q10 POWER Anti-Rimpel + Verstevigende Caring Pearls 's ochtends en 's avonds aan op je huid. De Caring Pearls zijn ook heel geschikt als make-upbasis, omdat ze de huid glad en zacht maken.