Weg met cellulite! Maak een geweldige indruk!

JOUW SUCCESVOLLE ANTI-CELLULITE BEHANDELING
Een prachtige, gladde huid krijg je niet zomaar. Met doeltreffende verzorgingsproducten kun je het ontstaan van storende oneffenheden op billen, benen en buik tegengaan.

Wat je moet weten over Cellulite

Wat zijn de oorzaken van cellulite of sinaasappelhuid?

Meer dan 80 procent van de vrouwen heeft behoefte aan een anti-cellulite behandeling. De vetcellen van de huid zijn verantwoordelijk voor het ontstaan van cellulite omdat ze door het bindweefsel omhoog bewegen. Waarom is de zogenaamde Sinaasappelhuid voornamelijk een vrouwelijk probleem? De huid van vrouwen bevat veel meer vetcellen, het bindweefsel is elastischer en de huid is zachter, waardoor veranderingen duidelijker zichtbaar zijn.

Waardoor wordt cellulite veroorzaakt?

  • Genetische aanleg: slap bindweefsel is vaak genetisch bepaald. 
  • Overgewicht: een paar kilo's meer zijn niet de belangrijkste factor, maar spelen wel een rol in het ontstaan van cellulite. 
  • Hormonale schommelingen: menstruatie, zwangerschap en de menopauze stimuleren de opslag van vet in onze cellen. 
  • Gebrek aan beweging: sporten verstevigt niet alleen de huid, maar zorgt er ook voor dat we ons goed voelen. Daarnaast helpt sporten bij het behouden van een 'normaal' gewicht, wat berekend kan worden aan de hand van de BMI calculator
  • Ongezonde eetgewoontes en levensstijl: ban vette en suikerrijke voeding uit je voedingspatroon en vermijd alcohol, sigaretten en te veel stress.
  • Zonnebaden en zonnebank: UV-straling beschadigt het bindweefsel, waardoor vetcellen meer opvallen op het huidoppervlak.


Anti-cellulite: verstevigende huidverzorging

De formule voor een strakke huid

Dankzij Q10, creatine, en L-carnitine stimuleert het nieuwe 'energiecomplex' de omzetting van vetzuren in energie*. Resultaat: de huidcellen krijgen meer energie*. Dat heeft invloed op de vernieuwing, het herstel en de verdeling van de cellen. Het is al bewezen dat de innovatieve formules van de Q10 Verstevigende Body Lotion en Q10 Verstevigende Body Crème de huid in 2 weken tijd steviger maken – en je huid is zachter, strakker en energiek. Voor de normale huid raden we de Q10 Verstevigende Body Lotion aan. Voor de droge huid, die extra verzorging nodig heeft, is Q10 Verstevigende Body Crème de perfecte keuze.

* dermatologisch getest

Extract van klisvruchten

Collageen is een structurele proteïne en essentieel onderdeel van ons bindweefsel en onze huid. De elastische collageenvezels vormen een ondersteunend netwerk voor onze cellen. Maar vanaf de leeftijd van ongeveer 25 jaar neemt de collageenproductie in ons lichaam af. Ook UV-straling en andere omgevingsfactoren tasten de elastische vezels aan. Verzorgingsproducten voor cellulites met het extract van klisvruchten kunnen een positief effect hebben op de lichaamseigen collageenproductie en verstevigen tegelijkertijd de huid.

Arganolie

De olie wordt verkregen uit de vruchten van de arganboom, één van de oudste bomen ter wereld. Cosmetische formules met een hoog vitamine E-gehalte kunnen helpen om de celwanden te beschermen en bovendien hebben ze een vitaliserende en vochtinbrengende werking. Het lichaamsverzorgingsproduct Pure & Natural Body Milk van NIVEA werkt verstevigend dankzij de organische arganolie. Bovendien maakt arganolie de huid zacht en soepel.

Co-enzym Q10, L-carnitine en creatine

Dit energiecomplex stimuleert het celmetabolisme – zoals bewezen met laboratoriumtesten. De formule ondersteunt en stimuleert de celvernieuwing en zorgt ervoor dat de huid er beter uitziet. Dat heeft een invloed op de vernieuwing, het herstel en de verdeling van de cellen. De verstevigende Q10plus Verstevigende Body Lotion en Q10plus Verstevigende Body Milk van NIVEA houden je huid elastisch. De formule met Q10 massageparels in de nieuwe Q10plus Verstevigende Onder De Douche Body Lotion zorgt ervoor dat je huid strak aanvoelt, zelfs onder de douche.

Start vandaag met je behandeling voor een strakke huid

De beste manier om cellulite te bestrijden is een combinatie van beweging, gezonde voeding en verzorgingsproducten. Als je wilt dat je huid nog lange tijd elastisch blijft, kun je het beste zo vroeg mogelijk voorzorgsmaatregelen nemen.

4 tips om cellulite te bestrijden!

  • Wissel warme en koude douches af: zo stimuleer je de bloedcirculatie en geef je het vetmetabolisme een boost.
  • Massages zijn doeltreffende anti-cellulite maatregelen: zo stimuleer je de bloedcirculatie en de lymfestroom – met als resultaat een strakke huid.
  • Blijf bewegen: ga regelmatig een stukje wandelen, neem de trap in plaats van de lift, of ga op de fiets naar je werk.
  • Evenwichtig voedingspatroon: calcium versterkt het bindweefsel – denk aan het hoge gehalte aan calcium in mineraalwater en eet yoghurt en kaas. Vermijd suikerrijk voedsel.

Jouw anti-cellulite trainingsprogramma

Lang zitten – op kantoor, in de auto of op de bank – stimuleert de vorming van cellulite. Bewegen is dus het devies! Een combinatie van uithoudingsvermogen en spiertraining breekt vet af en versterkt de spieren. Yoga is ook een fantastisch onderdeel van je anti-cellulite behandeling. Isometrische oefeningen zijn ideaal voor elke dag: span je bilspieren aan en houd ze enkele seconden vast of zet je voeten stevig op de grond. Zo kun je de hele dag werken aan het verminderen van je sinaasappelhuid. Wil je weten wat je nog meer kunt doen? Lees dan onze favoriete body workout oefeningen die je thuis kunt doen.