Beschermingsfactor zonnebrand

Welke factor zonnebrand (SPF) heb ik nodig?

Vind de beste zonnebrandcrème voor je huid.
De beschermingsfactor bepaalt hoe effectief en hoe lang een zonnebrandcrème je huid zal beschermen. Lees hier hoe je de factor voor jouw huidtype kunt berekenen.

Zonnepret – met de juiste beschermingsfactor

De beschermingsfactor (SPF)

We houden allemaal van zon, zowel op het strand als op de skipistes. We hebben plezier, genieten en beschermen onszelf natuurlijk. Het is de beschermingsfactor (SPF) die de effectiviteit van een zonnebrandcrème bepaalt. De NIVEA zonnebeschermingsproducten beschermen de huid tegen UV-straling, voorkomen verbranding en het ontstaan van vrije radicalen. Hoe leuk zonnen ook is, onze huid blijft gevoelig voor zonlicht. Mensen hebben verschillende huidtypes afhankelijk van de kleur van hun huid, ogen en haar. Een lichte huid moet meer afdoend beschermd worden tegen de zon dan een donkere huid. Er bestaat dus een beschermingsfactor voor elk huidtype. 
Belangrijk om te weten: De SPF, geschikt voor jouw huidtype, wordt bepaald door de tijd dat de huid zichzelf kan beschermen. Dit is de periode waarin de huid aan de zon kan worden blootgesteld zonder te verbranden. Afhankelijk van je huidtype, je locatie en de tijd van het jaar is dit gemiddeld 5 tot 30 minuten. 
Lees hier meer over de verschillende huidtypes en hoe ze op de zon reageren.

Hoe kies ik de juiste beschermingsfactor voor mijn huid?

Om de juiste beschermingsfactor te kiezen moet er rekening worden gehouden met de volgende criteria:

  • hoe lang je in de zon wilt blijven
  • welk huidtype je hebt
  • waar je in de zon zit
  • wanneer je in de zon zit

Goed beschermd: De hele dag!

Belangrijk: De beschermingsfactor(SPF) in zonnebrandcrèmes beschermt tegen UVB-straling. Maar de NIVEA zonbeschermingsproducten beschermen je ook tegen UVA-straling. De juiste verhouding tussen UVA- en UVB-bescherming wordt bepaald zoals aanbevolen door de Europese Unie. Het spreekt voor zich dat alle NIVEA zonbeschermingsproducten hieraan voldoen.

HYDRATERENDE BESCHERMING TEGEN DE ZON VOOR ELK HUIDTYPE

UV-FILTERS

MINERALE FILTERS

De minerale UV-filters in zonnebeschermingsproducten zijn hoofdzakelijk titaniumdioxide en zinkoxide. Het beschermingsmechanisme van deze UV-filters is niet alleen gebaseerd op het absorberen van zonlicht, maar ook op fysische effecten zoals het reflecteren en verspreiden van zonlicht.

CHEMISCHE FILTERS

Daarnaast bestaan er chemische filters met beschermingsmechanismen die uitsluitend zijn gebaseerd op de absorbtie van UV-straling. In dat geval wordt schadelijke UV-straling omgezet in warmte-energie. Om de gewenste UVA-/UVB-bescherming te verkrijgen, worden verschillende UV-filters gecombineerd voor een zo optimaal mogelijk beschermingsspectrum. Naast de beschermingsfactor spelen sensorische aspecten en andere criteria zoals waterbestendigheid ook een rol bij het kiezen van de juiste filters.

VOORKOM DNA-BESCHADIGING

UVA-straling heeft geen pijnlijke gevolgen voor de huid, maar dringt wel diep door in de cellen van de opperhuid. UVA -straling stimuleert de vorming van vrije radicalen en kan op lange termijn cellen en DNA beschadigen. UVB-straling dringt ‘enkel’ door in de opperhuid. Deze straling geeft de gebruinde teint, maar kan ook leiden tot verbranden en ook tot huidkanker, daar deze straling het DNA rechtstreeks kan beschadigen. Door zonnebeschermingsproducten te gebruiken, kunnen we ons beter beschermen tegen de negatieve eigenschappen van UVA-/UVB-straling.
Een hoge beschermingsfactor (bijvoorbeeld 30 - 50) biedt een betere bescherming tegen UV-straling dan een lagere factor.

Een langdurig en natuurlijk gebruinde huid.

Als je jezelf met een hoge beschermingsfactor beschermt, doet je huid er langer over om natuurlijk te bruinen. Maar op die manier levert zonnen wel minder risico’s op en is daarom ook gezonder. Bovendien zal je je bruine kleurtje langer kunnen behouden. 
Opmerkelijk nieuws: NIVEA SUN heeft een nieuw product ontwikkeld dat de natuurlijke bruining van de huid activeert: het NIVEA® SUN Protect & Bronze assortiment bevat een natuurlijk plantenextract dat de huideigen melanineproductie stimuleert. Melanine is een pigment dat door ons lichaam wordt geproduceerd en er voor zorgt dat onze huid bruin wordt en beschermd is. Het resultaat: een langdurige en natuurlijk gebruinde huid.
Onze aanbevelingen, speciaal voor jou