gelukkige familie op het strand

Hoe vind je de beste zonnebrandcrème voor je kind?

Bescherm de huid van je kind met de beste kinder zonnebrandcrème van NIVEA

Hoe vind je de beste zonnebrandcrème voor kinderen?

Wanneer de kleintjes buiten spelen, is het belangrijk dat hun tere huidje wordt beschermd tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Maar met zo veel producten op de markt kan het moeilijk zijn om te weten welke zonnebrandcrème voor kinderen je moet kiezen. Hier is onze tips voor het vinden van de beste zonnebrandcrème voor kinderen.
Kinderen spelen in het water

Wat is de beste zonnebrandcrème voor kinderen?

Kinderen beschermen terwijl ze buiten in de zon spelen is heel belangrijk om verbranden te voorkomen - wat later in het leven tot gezondheidscomplicaties kan leiden en zeer pijnlijk kan zijn wanneer de huid voor het eerst aan de zon wordt blootgesteld.

 

Het antwoord op de vraag wat de beste zonnebrandcrème voor kinderen is, hangt af van een aantal factoren, zoals de samenstelling en de mate van bescherming.

Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste zonnebrandcrème voor kinderen?

Als je het type activiteit weet die je kind gaat ondernemen, kun je er zeker van zijn dat je het juiste product koopt voor de behoefte van jouw kind. Wanneer je online onderzoek doet naar zonnebrandcrème voor kinderen, kun je de volgende dingen in overweging nemen:
moeder en dochter, lachend

Formule

Er zijn zoveel verschillende soorten zonnebrandcrème voor kinderen op de markt dat het gemakkelijk is om er een te vinden die bij jouw kind past. 

Sommigen geven de voorkeur aan een romige textuur, zoals een lotion (waarmee je zeker weet dat je geen vlekken over het hoofd ziet!), of anderen geven de voorkeur aan een spray-olie die snel droogt en gemakkelijk aan te brengen is. Dit kan vooral handig zijn voor kinderen die graag buiten gaan spelen!

Er is geen pasklare oplossing, dus kies de oplossing die het beste werkt voor jou en je kind. 
baby speelt op het strand

Waterbestendigheid

Een waterbestendige zonnebrandcrème is van cruciaal belang als je kind waarschijnlijk gaat zwemmen in de zee, in het zwembad van een hotel of zelfs gewoon in het peuterbadje in je achtertuin. Je hoeft je kinderen dan minder vaak in te smeren met zonnecrème en ze zijn langer beschermd tegen de zon. 

De NIVEA Kids Ultra Protect & Play SPF50+ is bijvoorbeeld extra water- en zandbestendig. Dit betekent dat hij niet wegspoelt wanneer je kinderen een plons nemen! Sommige zonnefilters zijn weliswaar waterbestendig, maar dat betekent niet dat ze niet van de huid afspoelen als ze aan water worden blootgesteld. Daarom is het altijd belangrijk om je opnieuw in te smeren als je uit het water bent.
Nivea Sun Kids Sensitive Ongeparfumeerde Roll-On

UVA

Op veel flessen zonnebrandcrème voor kinderen zie je termen als "UVA-bescherming" staan. Eenvoudig gezegd is UVA (Ultraviolet A) "lange golflengte" - het is een type UV-straling dat vroegtijdige veroudering en andere huidproblemen veroorzaakt. Het kan verschillende huidlagen binnendringen en tot langdurige schade leiden - het is dus heel belangrijk dat je een zonnebrandcrème bij de hand hebt die tegen dit soort straling beschermt. 

Op zonnebrandcrème voor kinderen staat vaak een UVA-ster vermeld. Dit geeft aan hoeveel bescherming je krijgt tegen UVA-stralen, op dezelfde manier als SPF-waarden dat doen. UVA-sterren worden als volgt gerangschikt: 

- Eén ster - Minimale bescherming
- Twee sterren - Matige bescherming
- Drie sterren - Goede bescherming
- Vier sterren - Superieure bescherming
- Vijf sterren - Ultieme bescherming

Natuurlijk is het verstandig om bij kinderen te kiezen voor een zonnecrème met een vijfsterrenbescherming - er is geen reden om een product met een lager beschermingsniveau te kiezen. En dat gaat het beste samen met een SPF van hoog niveau. 
klein meisje gebruikt Nivea zonnebrandcrème roll-on

SPF

SPF staat voor Sun Protection Factor. Wat veel mensen niet weten is dat SPF je huid beschermt tegen een ander type UV-straling, bekend als UVB - of "korte golflengte".

UVB-stralen zijn verantwoordelijk voor het verbranden van je huid als je te lang aan de zon wordt blootgesteld, wat later in je leven kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Zelfs op een bewolkte dag kan je aan UVB-stralen worden blootgesteld. Daarom zijn er veel huidverzorgingsproducten, zoals vochtinbrengende crèmes, die een ingebouwde SPF hebben.

Welke SPF moet ik kiezen voor mijn kinderen?

Zoals gezegd, hoe hoger de SPF, hoe meer bescherming tegen de UVB-stralen van de zon - en dat is belangrijke informatie als je de huid van je kind probeert te beschermen.

De meeste zonnecrèmes voor kinderen zijn verkrijgbaar met SPF's 15, 30 en 50; maar wat is het verschil daartussen? Kort samengevat is het verschil het percentage bescherming dat je krijgt: 

  • SPF15 - blokkeert ongeveer 93% van de UVB-stralen
  • SPF30 - blokkeert ongeveer 97% van de UVB-stralen
  • SPF50 - blokkeert ongeveer 98% van de UVB-stralen

Moet ik factor 50 of factor 30 gebruiken bij mijn kind?

Er is geen reden om een lagere SPF te kiezen voor zonnebrandcrème voor kinderen - het is altijd het beste om de hoogst mogelijke SPF te kiezen, zodat jouw kind de hoogste mate van bescherming tegen de zon heeft. Met dit in gedachten is het het beste om waar mogelijk voor SPF50 te gaan.

Het is belangrijk om te weten dat een hogere SPF niet betekent dat deze langer blijft zitten dan een zonnebrandcrème met een lagere SPF. Je moet de zonnebrandcrème voor kinderen net zo vaak opnieuw aanbrengen om ervoor te zorgen dat ze de beste bescherming tegen de zon krijgen.

meisje speelt in het water

Zonnebrandcrème voor kinderen met een gevoelige huid

Natuurlijk zijn niet alle kinderen hetzelfde en hebben ze andere behoeften bij het kiezen van een zonnecrème voor kinderen - vooral als je een kind hebt met een gevoelige huid of aandoeningen zoals eczeem. 


Let bij het kopen van een zonnebrandcrème voor kinderen op ingrediënten die hun gevoelige huid kunnen aantasten, zoals sterk geparfumeerde producten.

 

De NIVEA Kids Sensitive Roll-On SPF50 zonnebrandcrème is de perfecte keuze voor kinderen met een gevoelige huid, omdat de zachte formule is verrijkt met kamille om de huid te kalmeren. Het is ook geurvrij! 

NIVEA Kids Sensitive Roll-On SPF50 zonnebrandcrème

Het verschil: zonnebrandcrème voor babys, kinderen en volwassenen

Kinderen rennen op het strand

Wanneer je op stap bent, heb je misschien alleen je eigen zonnecrème bij de hand in plaats van één die speciaal voor je kind is bedoeld. Hoewel je dat als een snelle oplossing kunt gebruiken, is het belangrijk om te begrijpen dat zonnebrandcrème voor kinderen speciaal is samengesteld zodat het geen ingrediënten bevat die de tere huid van je kind kunnen irriteren.  


Kinderen en vooral baby's hebben een dunnere, meer absorberende huid dan volwassenen, waardoor hun huid extra gevoelig is voor beschadiging.

 

Daarom is het belangrijk een zonnebrandcrème te kiezen die speciaal voor kinderen is ontwikkeld.