Wat te doen tegen droge handen


TIPS VOOR HET BESTRIJDEN VAN DROGE HANDEN GEDURENDE HET JAAR

Je handen hebben veel te verduren: zware tassen tillen, je koude fietsstuur vast pakken, afwassen… Je handen heb je bij bijna alles nodig. Het zal je daarom niet verbazen dat je handen de neiging hebben om uit te drogen. Ontdek de oorzaken van droge handen en hoe je ze het beste kunt behandelen.

WAT VEROORZAAKT DROGE HANDEN?

Er zijn veel verschillende oorzaken die van invloed zijn op hoe droog, ruw, schraal en oncomfortabel onze handen kunnen aanvoelen.

WAAROM VOELEN MIJN HANDEN ZO DROOG AAN?

Wat we ook in ons dagelijks leven doen, onze handen krijgen het zwaar te verduren. Omdat ze voortdurend bezig zijn met verschillende taken worden ze continue blootgesteld aan verschillende temperaturen en omstandigheden. Dit kan zijn tol eisen en de handen droog, ruw en zelfs gebarsten laten aanvoelen. Wanneer je handen extreem droog zijn, kunnen er zelfs kloven ontstaan.

In onze huidverzorgingsroutine worden de handen maar al te vaak vergeten, ondanks dat de huid van onze handen op sommige plaatsen net zo kwetsbaar is als de huid van ons gezicht. Het wordt tijd dat we onze handen gaan waarderen en ze de zorg geven die ze verdienen!

WANNEER JIJ VANBINNEN UITGEDROOGD BENT, ZULLEN JE HANDEN OOK UITGEDROOGD ZIJN!

Veel mensen vergeten dat een gezonde huid het resultaat is van hydratatie aan de binnenkant - de huid van je handen is geen uitzondering. Voor gladde en gehydrateerde handen moet je ervoor zorgen dat je de hele dag door voldoende water drinkt.

5 VEEL VOORKOMENDE OORZAKEN VAN DROGE HANDEN

  • Koude en winderige weersomstandigheden
  • Blootstelling aan UVA/UVB-stralen
  • Chemicaliën in huishoudelijke schoonmaakproducten
  • Handen wassen
  • Verwarming en airconditioning

WAT KUN JE DOEN AAN DROGE HANDEN?

Droge handen kunnen echt vervelend zijn - zoek uit hoe je handen kunt herstellen zodat ze er weer gezond uitzien en zich weer gezond voelen.

HOE BEHANDEL JE DROGE HANDEN

Het voorkomen van (extreem) droge handen is niet altijd eenvoudig, maar door het gebruik van de juiste producten voor de droge huid is het mogelijk om de hydratatie te geven die ze nodig hebben.

Als je werk betekent dat je handen voortdurend worden blootgesteld aan ruwe materialen en voorwerpen, dan is het vinden van een goede handcrème om regelmatig te gebruiken van essentieel belang. NIVEA Repair & Care handcrème is een intensieve crème voor het direct kalmeren van zeer droge en gebarsten handen - perfect als je handen dat extra beetje verzorging nodig hebben.

Een ander product dat de droge handen geeft wat het nodig heeft is NIVEA Zijdezachte handcrème. Dit product is verrijkt met karitéboter en glycerine en zal de huid van de handen revitaliseren, zodat het weer glad en zacht aanvoelt. Omdat het licht van gewicht is, wordt het gemakkelijk geabsorbeerd en is het de perfecte metgezel voor onderweg.

Veel vrouwen zweren nog steeds bij de unieke formule van NIVEA crème voor hun handen. De eeuwenoude crème voorziet de huid van de handen van alles wat nodig is om glad en gevoed te blijven.

HANDEN MOETEN OOK WORDEN GEËXFOLIEERD

Bij het exfoliëren worden de handen vaak verwaarloosd, ondanks het feit dat de huid van de handen dunner is dan bepaalde delen van het gezicht. Als je je handen regelmatig scrubt, worden de dode huidcellen verwijderd om de nieuwere cellen eronder te onthullen - zodat je afscheid kunt nemen van een droge en schilferige huid.


5 TIPS VOOR HET VOORKOMEN VAN EEN DROGE HANDEN

Gebruik geen handdrogers

Je handen drogen onder een hete handdroger lijkt op dat moment verleidelijk, maar door de extreme hitte en de luchtstroom kunnen de handen uitdrogen en zelfs geïrriteerd raken. Bewaar een zakje tissues in je handtas om je handen onderweg te drogen.

Doe de afwas met rubberen handschoenen

Afwassen is voor de meeste mensen een onderdeel van het dagelijkse leven, maar slechts weinigen beseffen hoe lang je handen onderdompelt in het warme water en hierdoor uitdrogen. Trek een paar rubberen handschoenen aan en je hebt sprankelend schone afwas zonder droge handen of kies liever voor een handcrème na het afwassen. 

Investeer in een luchtbevochtiger

Het verhogen van de luchtvochtigheid in je huis kan helpen om droge handen te bestrijden. Droge lucht kan ervoor zorgen dat je huid veel vocht verliest, vooral in de kamers waar je veel tijd doorbrengt. Een luchtbevochtiger kan helpen om de luchtvochtigheid in je kamer te verbeteren. Hierdoor zullen je handen er een stuk gezonder uitzien.

Was je handen niet te vaak

Als je je handen te regelmatig wast met heet water, kunnen ze droog en schraal gaan aanvoelen en kunnen er uiteindelijk kloven en scheuren ontstaan. Gebruik indien mogelijk warm water in plaats van heet water en zorg er altijd voor dat de handzeep die je gebruikt zacht is voor de huid.

Pas een vochtinbrengende behandeling toe

Als je handen extreem droog zijn, probeer dan 's nachts een diepe vochtinbrengende behandeling toe te passen. Breng voor het slapengaan een royale hoeveelheid NIVEA crème aan en sluit het af middels een paar handschoenen, dit zorgt ervoor dat het vocht wordt vastgehouden en door de huid wordt geabsorbeerd.