Droge handen

DROGE HANDEN VERZORGEN

Je handen hebben veel te verduren: zware tassen tillen, je koude fietsstuur vastpakken, afwassen… Bij bijna alles heb je jouw handen wel nodig. Het zal je daarom niet verbazen dat je handen de neiging hebben om uit te drogen. Ontdek de oorzaken van droge handen en hoe je ze het beste kunt behandelen.

WAT ZIJN DE OORZAKEN VAN DROGE HANDEN?

Wat we ook in ons dagelijks leven doen, onze handen krijgen het zwaar te verduren. Ze zijn voortdurend bezig met verschillende taken, waardoor ze continu worden blootgesteld aan verschillende temperaturen en omstandigheden. Dit kan zijn tol eisen en de huid op je handen droog, ruw en zelfs gebarsten laten aanvoelen. Wanneer je handen zeer droog zijn, kunnen er zelfs kloven ontstaan.

In onze huidverzorgingsroutine worden de handen maar al te vaak vergeten, ondanks dat de huid van onze handen op sommige plaatsen net zo kwetsbaar is als de huid van ons gezicht. Het wordt tijd dat we onze handen gaan waarderen en ze de zorg geven die ze verdienen!

6 VEEL VOORKOMENDE OORZAKEN VAN DROGE HANDEN

  • Koude en winderige weersomstandigheden
  • Blootstelling aan UV-A-/UV-B-stralen
  • Chemicaliën in huishoudelijke schoonmaakproducten
  • Handen wassen
  • Verwarming en airconditioning
  • Te weinig water gedronken (slechte hydratatie) 
  • Psoriasis en eczeem, waarbij stress de mate van droge handen nog kan verergeren

WAT KUN JE DOEN TEGEN HELE DROGE HANDEN?

Het voorkomen van (zeer) droge handen is niet altijd eenvoudig, maar door het gebruik van de juiste producten voor de droge huid is het mogelijk om de hydratatie te geven die ze nodig hebben.

 

Als je werk betekent dat je handen voortdurend worden blootgesteld aan ruwe materialen en voorwerpen, dan is het vinden van een goede handcrème om regelmatig te gebruiken van essentieel belang. NIVEA 3in1 Repair handcrème is een intensieve crème voor het direct kalmeren van zeer droge en gebarsten handen - perfect als je handen dat extra beetje verzorging nodig hebben.

 

Een ander product dat de droge handen geeft wat het nodig heeft, is NIVEA Zijdezachte handcrème. Dit product is verrijkt met lotusbloem & macadamia-olie en zal de huid van de handen revitaliseren, zodat het weer glad en zacht aanvoelt. Omdat het licht van gewicht is, wordt het gemakkelijk geabsorbeerd en is het de perfecte crème als je onderweg last hebt van droge handen. 

 

Veel mensen zweren nog steeds bij de unieke formule van NIVEA crème voor hun handen. De eeuwenoude crème voorziet de droge huid van de handen van alles wat nodig is om glad en gevoed te blijven.

Droge handen tips

HANDEN MOETEN OOK WORDEN GEËXFOLIEERD

Bij het exfoliëren worden de handen vaak verwaarloosd, ondanks het feit dat de huid van de handen dunner is dan bepaalde delen van het gezicht. Als je je handen regelmatig scrubt, worden de dode huidcellen verwijderd om de nieuwere cellen eronder te onthullen - zodat je afscheid kunt nemen van een droge en schilferige huid.

5 TIPS VOOR HET VOORKOMEN VAN EEN DROGE HANDEN

Benieuwd wat je kunt doen om van die droge handen af te komen? Volg deze tips op en je zult zien dat je handen niet meer zo snel uitdrogen – en je dus af bent van dat vervelende of zelfs pijnlijke gevoel.

Gebruik geen handdrogers

Je handen drogen onder een hete handdroger lijkt op dat moment verleidelijk, maar door de hitte en luchtstroom kunnen de handen uitdrogen en zelfs geïrriteerd raken. Bewaar een zakje tissues in je handtas om je handen onderweg te drogen.

Doe de afwas met rubberen handschoenen

Afwassen is voor de meeste mensen een onderdeel van het dagelijkse leven, maar slechts weinigen beseffen hoe lang je jouw handen onderdompelt in het warme water – en ze hierdoor uitdroogt. Trek een paar rubberen handschoenen aan en je hebt een niet alleen een schone vaat, je loopt ook minder kans op droge handen. Tip: gebruik een handcrème na het afwassen.

Investeer in een luchtbevochtiger

Het verhogen van de luchtvochtigheid in je huis kan helpen om droge handen te bestrijden. Droge lucht kan ervoor zorgen dat je huid veel vocht verliest, vooral in de kamers waar je veel tijd doorbrengt. Een luchtbevochtiger helpt om de luchtvochtigheid in je kamer te verbeteren. Hierdoor zullen je handen er een stuk gezonder uitzien – en comfortabeler aanvoelen.

WAS JE HANDEN NIET TE VAAK

Als je jouw handen te regelmatig wast (met heet water), kunnen ze droog en schraal gaan aanvoelen. Ook kunnen er kloven en scheuren ontstaan. Gebruik indien mogelijk warm water in plaats van heet water en zorg er altijd voor dat de handzeep die je gebruikt zacht is voor de huid.

Pas een vochtinbrengende behandeling toe

Als je handen extreem droog zijn, probeer dan ’s nachts een diepe vochtinbrengende behandeling toe te passen. Breng voor het slapengaan een royale hoeveelheid NIVEA Crème aan en sluit het af middels een paar handschoenen. Dit zorgt ervoor dat het vocht wordt vastgehouden en door de huid wordt geabsorbeerd.