woman using bakuchiol

Bakuchiol in huidverzorging

Leer meer over bakuchiol in huidverzorging

BAKUCHIOL IN HUIDVERZORGING

Het identificeren van de meest natuurlijke en gezonde ingrediënten in de schoonheidsproducten is een deel van onze huidverzorgingsroutine geworden. We hebben allemaal het verbazingwekkende retinol ontdekt, dat bekend staat om de vele voordelen die het voor je huid biedt. Maar helaas kan het irriterend zijn voor de gevoelige huid. Daarom zijn we blij met de introductie van bakuchiol [ spreek uit als Bak-oeh-chi-ol ] - een nieuw plantaardig ingrediënt dat snel het populaire alternatief aan het worden is.  
Lees verder voor alles wat je moet weten over de voordelen van bakuchiol olie en begrijp waarom mensen het verkiezen boven retinol.

BAKUCHIOL SERUM - WAT IS HET

Bakuchiol serum is afkomstig van de Babchi plant, ook wel de Psoralea Corylifolia genoemd. Bakuchiol olie wordt van oudsher gebruikt in Indiase en Chinese medicijnen, maar wint snel aan populariteit omdat mensen op zoek zijn naar plantaardige vervangers.
 
Maar wat is het verschil tussen Bakuchiol en retinol?

Maak kennis met het natuurlijke retinol alternatief!

BAKUCHIOL VS RETINOL

Het is essentieel om het ""bakuchiol vs retinol"" debat te begrijpen wanneer het gaat over de voordelen van bakuchiol olie. Bakuchiol en retinol worden met elkaar vergeleken vanwege hun gedeelde voordelen:

1. Helpt bij het bestrijden van fijne lijntjes en rimpels
2. Kan acne voorkomen en verlichten 
3. Kan ongelijkmatige huidtinten bestrijden
4. Stimuleert de aanmaak van verschillende soorten collageen

Maar wat zijn de werkelijke verschillen?

VEGAN VRIENDELIJK

Een van de belangrijkste verschillen tussen Bakuchiol en retinol is hoe veganistisch vriendelijk ze zijn. Retinol is een soort retinoïde gemaakt van eigeel en visleverolie. Hoewel dit gebruikelijker is wanneer het in voedsel wordt gebruikt, kunnen sommige vormen van cosmetische retinol nog steeds deze praktijk volgen. Aangezien Bakuchiol echter op plantaardige basis is, zijn alle Bakuchiol serums en oliën geschikt voor veganistische consumenten.

GEVOELIGE HUID

Ondanks alle ogenschijnlijke voordelen kunnen mensen met een gevoelige huid merken dat retinol hun huid kan irriteren - wat droogheid en roodheid veroorzaakt. Door de celvernieuwing te versnellen, werkt Bakuchiol om je huid te kalmeren, waardoor irritatie wordt voorkomen terwijl het dezelfde voordelen biedt als retinol. Dit geeft Bakuchiol een sterk voordeel in het Bakuchiol versus retinol debat.

ANDERE VOORDELEN VAN BAKUCHIOL IN HUIDVERZORGING

Nu we weten wat bakuchiol is en hoe het verschilt van retinol; wat zijn de voordelen van bakuchiol in huidverzorging? Bakuchiol is een krachtige antioxidant, het belangrijkste ingrediënt in elke effectieve huidverzorgingsroutine. Antioxidanten, waaronder Bakuchiol, hebben het vermogen om de tekenen van veroudering te voorkomen, de teint van de huid te verhelderen en bieden nog veel meer voordelen voor uw huid. We hebben de belangrijkste voordelen van het gebruik van Bakuchiol in huidverzorgingsroutines op een rijtje gezet;

2. BESTRIJDT TEKENEN VAN VEROUDERING

Bakuchiol serums en oliën helpen de celregeneratie te versnellen en stimuleren de productie van collageen in je huid. Collageen is een proteïne die de elasticiteit van de huid verhoogt, zodat ze haar oorspronkelijke vorm weer aanneemt. Door Bakuchiol toe te voegen aan huidverzorgingsroutines kan dit verlies aan collageen worden aangepakt en ziet je huid er weer als vanouds uit! Probeer onze Cellular Expert Lift Anti-Age Dagcrème SPF30, deze stimuleert de collageenproductie van de cellen met deze stimuleert de collageenproductie van de cellen - de sleutel tot een jonger uitziende huid.

3. BESTRIJDT DONKERE VLEKKEN EN EEN ONGELIJKMATIGE HUIDSKLEUR

In tegenstelling tot retinol, maakt Bakuchiol de huid minder gevoelig voor de schadelijke stralen van de zon. Bakuchiol olie vermindert het effect dat vrije radicalen, zoals vervuiling en zonschade, op de huid hebben. Deze vrije radicalen kunnen een onevenwichtige melanineproductie veroorzaken, wat leidt tot hyperpigmentatie en een ongelijkmatige teint. Door de huid te beschermen, kan bakuchiol hyperpigmentatie voorkomen en zelfs verbeteren.

1. ACNE PREVENTIE MET BAKUCHIOL

Acne kan worden veroorzaakt en verergerd door vrije radicalen. Als antioxidant vermindert bakuchiololie het effect dat deze vrije radicalen op de huid hebben, waardoor hun impact op de gevoelige, acnegevoelige huid wordt verlicht.  
 
Bakuchiol olie is ook ontstekingsremmend, wat helpt om rode, gezwollen en ontstoken acne aan te pakken.  

HOE GEBRUIK JE BAKUCHIOL

Dankzij de stijgende populariteit is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om bakuchiol aan huidverzorgingsroutines toe te voegen. Van bakuchiol serums en oliën tot gezichtsmaskers en vochtinbrengende crèmes, ze worden steeds meer onmisbaar in de skin care routine. Wat zijn de beste bakuchiol producten? 

Bakuchiololie is een zacht en natuurlijk product dat je kunt gebruiken vanaf halverwege de 20 en meer dan één keer per dag - perfect 's ochtends voor de moisturizer en 's avonds voor de serums.
Wij raden aan de producten van de bakuchiololie aan te brengen nadat je je gezicht hebt gereinigd.
De bakuchiol olie werkt goed samen met andere hydraterende ingrediënten zoals squalaan. In tegenstelling tot retinol kan het veilig worden gebruikt met andere producten in je huidverzorgingsregime, waaronder retinol zelf, omdat de kalmerende eigenschappen van bakuchiol retinol beter laten werken en de tolerantie van de huid voor dit goed bestudeerde ingrediënt verhogen. Het is echter niet aan te raden om het samen met glycolzuur te gebruiken, omdat het de formule zou kunnen aantasten. Hoewel bakuchiol geen gevoeligheid voor de zon veroorzaakt zoals retinol, adviseren we altijd een zonnebrandcrème aan te brengen voordat je de huid blootstelt aan de zon.
 
Probeer onze NIVEA Cellular Expert Lift Anti-Age Nachtcrème voor de hele bakuchiol-ervaring