meisje met kort haar, glimlachend

Vitamine E voor de huid

Onze gids voor alles wat je moet weten over vitamine E, hoe je het moet gebruiken en waarom het zo goed is voor je huid.

Vitamine E voor de huid

Vitamine E is een belangrijk ingrediënt in de huidverzorging. Maar waarom zou je het gebruiken? En wat doet vitamine E voor je huid? We duiken in de voordelen van dit populaire huidverzorgingsingrediënt, bespreken hoe je er het beste van kunt maken en hoe je de best mogelijke resultaten kunt krijgen als je vitamine E voor de huid gebruikt. 
vrouw

Introductie van een huidverzorgingsheld: vitamine E

Vitamine E is vaak verkrijgbaar in crèmes en als olie. Het wordt ook toegevoegd aan een aantal verschillende producten waarvan je je misschien niet eens bewust bent, zoals antiverouderingscrèmes, oogserums, zonnefilters en make-up. Dus waarom is het zo populair en wat zijn de voordelen van het gebruik van vitamine E voor huidverzorgingsroutines?

Wat is vitamine E?

 

Vitamine E is dus een vitamine. Maar 'vitamine E' verwijst naar een groep verbindingen, die meestal via de voeding worden opgenomen en die bijdragen tot de normale werking van het menselijk lichaam. Maar ook is vitamine E enorm nuttig wanneer je het plaatselijk toepast in huidverzorging. 


Wat doet vitamine E voor je huid?

meisje met haar ogen dicht, glimlachend

Door vitamine E op je huid aan te brengen bescherm je de tere huid tegen beschadiging dankzij de antioxiderende eigenschappen. Het is ook zeer hydraterend - het is zowel een 'bevochtigingsmiddel' als een 'verzachtend middel' - dus het helpt je huid water te absorberen en houdt het ook vast in de huid. Er is zelfs aangetoond dat het bij sommige mensen eczeem helpt verlichten.


De voordelen van vitamine E voor de huid

Er zijn zoveel voordelen van vitamine E voor je huid! Maar een paar springen er echt uit...

1) Versterkt je huidbarrière

Een sterke huidbarrière zorgt ervoor dat je huid water vasthoudt en gehydrateerd blijft. Het kan zelfs helpen de gevoeligheid van de huid te minimaliseren.

 

2) Super hydraterend

Als je huidbarrière sterker is, kan je huid meer vocht vasthouden. Dat maakt vitamine E een briljante aanvulling op elke routine - vooral voor mensen met een zeer droge huid, of voor de koudere, drogere maanden. Het helpt droge plekjes weg te houden, zodat je het hele jaar door kunt genieten van een gladde, gehydrateerde huid.

 

3) Krachtige antioxiderende eigenschappen

Het gebruik van vitamine E-producten zorgt voor een grote dosis antioxidanten, wat schade door vrije radicalen (onzuiverheden die zich aan je gezicht hechten en huidschade veroorzaken) helpt voorkomen. 

 

Antioxidanten helpen ook je huid te laten stralen - het voorkomt de oxidatie van olie op je gezicht, wat mee-eters kan helpen minimaliseren. Vitamine E-producten kunnen je huid beschermen en zelfs fijne lijntjes die eerder door deze vervelende vrije radicalen werden veroorzaakt, gladstrijken.  

 

4) Behandelt hyperpigmentatie

Vitamine E wordt vaak gebruikt om gebieden met hyperpigmentatie te helpen vervagen. Als dit een probleem voor je is, werkt het nog beter in combinatie met vitamine C. 

 

5) Beschermt tegen UV-blootstelling

Vitamine E absorbeert UVB-licht - dat is het soort licht dat huidbeschadiging en rimpels kan veroorzaken. Maar vitamine E kan je maar tot op zekere hoogte beschermen en is zeker geen excuus om af te zien van zonnecrème. Gelukkig zijn de zonnecrèmes van NIVEA afgestemd op verschillende huidtypes en behoeften, zodat je gemakkelijk de beste zonnecrème voor jouw huid kunt vinden.

 

6) Vervaagt acnelittekens

Dankzij de hydraterende eigenschappen en het vermogen om de huidbarrière te helpen herstellen en beschermen, worden vitamine E-producten vaak gebruikt om acnelittekens te helpen vervagen. Het is effectiever bij lichte littekens, maar consequent gebruik van vitamine E tijdens puistjes kan ook littekens helpen voorkomen. 

 

7) Bevordert celvernieuwing en regeneratie

Vitamine E brengt nieuwe cellen sneller naar de oppervlakte, wat de genezing, celvernieuwing en regeneratie versnelt. Dat maakt het geweldig in crèmes en serums, maar ook een fantastische toevoeging aan lipverzorgingsproducten omdat het schrale lippen snel herstelt en beschermt.

 

Is vitamine E goed voor de huid?

Het antwoord is volmondig ja! En er zijn tal van NIVEA-producten waarmee je optimaal kunt profiteren van vitamine E in je huidverzorgingsroutine.
Is vitamine E goed voor de huid?

Lichaams- en gezichtsverzorging

NIVEA gebruikt vitamine E in een reeks producten vanwege de vele voordelen die vitamine E voor de huid heeft.

Je zult merken dat zoete amandelolie vaak wordt genoemd als een belangrijk ingrediënt in hydraterende huidverzorgingsproducten. Dat komt omdat het een natuurlijk ingrediënt is met een zeer hoog gehalte aan vitamine E. 

Maar vitamine E is niet alleen voor je gezicht, het is ook intens hydraterend voor de huid over het hele lichaam. 

NIVEA biedt intens hydraterende en voedende bodylotions, zoals onze NIVEA Vanila & Amandel Body Oil In Lotion met ons NIVEA Deep Moisture Serum. Deze innovatieve huidverzorgingstechnologie is verrijkt met natuurlijke amandelolie en vitamine E voor een intense hydratatie. Het dringt zelfs door tot in de diepere huidlagen om ervoor te zorgen dat de hydratatie echt aanhoudt. 

En natuurlijk zit vitamine E in veel gezichtsverzorging - van lippenolie tot gezichtscrème - zo goed is het gewoon. Onze NIVEA vochtinbrengende dagcrème is zelfs verrijkt met vitamine E om de huid te helpen haar vochtbalans te behouden, de beschermende barrière te versterken en extra hydratatie en bescherming te bieden aan de gevoelige huid. 


Is vitamine E goed voor de huid?

De beste soort vitamine E voor je gezicht

Er zijn verschillende soorten vitamine E, maar slechts één is heilzaam voor het menselijk lichaam. Tocoferol' wordt het vaakst genoemd in de ingrediëntenlijst van een product, en het is geverifieerd voor gebruik op het hele lichaam!

Dus als je je afvraagt of je huidverzorging vitamine E bevat (en het niet al op het etiket staat), kijk dan op de ingrediëntenlijst en je zult het snel weten. 
meisje met krullend haar
Bronnen van vitamine E

Hoe kun je je vitamine E-niveau aanvullen?

Zoals eerder vermeld is vitamine E een essentiële vitamine en draagt het bij tot de normale werking van het menselijk lichaam. Het is enorm bevorderlijk voor de huidverzorging, maar je moet vitamine E ook consumeren om alle mogelijke voordelen te benutten. Maar waar kun je het vinden?

Bronnen van vitamine E

Wat moet je eten ?

 

Goede bronnen van vitamine E zijn plantaardige oliën, zoals koolzaadolie, zonnebloem-, maïs- of olijfolie. Noten en zaden zijn ook uitstekende bronnen. Tarwekiemen, gevonden in granen, helpen ook om je vitamine E-niveau te verhogen.

Bronnen van vitamine E

Vitamine E-supplementencenter>

Huidverzorging met vitamine E is geweldig. Maar je hele lichaam kan er ook van profiteren. Als je denkt dat je een tekort hebt aan deze essentiële vitamine, neem dan een supplement en je zult de voordelen zien in je huid, haar en zelfs je ogen. Het versterkt ook het immuunsysteem - wat altijd goed is in de wintermaanden. 

Zorg er wel voor dat je niet overdrijft, want hoge doses vitamine E kunnen schadelijk zijn - je kunt het beste je arts raadplegen als je je zorgen maakt. 

Overtollige vitamine E die je lichaam niet onmiddellijk gebruikt, wordt opgeslagen voor toekomstig gebruik, dus je hoeft waarschijnlijk niet elke dag te supplementeren (vooral als je voeding ook rijk is aan vitamine E).

Verzorgen van je huid

NIVEA producten gebruiken een reeks natuurlijke huidverzorgingsingrediënten bij de samenstelling van onze producten, zodat alles goed werkt en bijdraagt aan een gezonde huid. 

Als je ooit op zoek bent naar huidverzorgingsadvies, zoek dan op de NIVEA-website en je vindt zeker de informatie die je nodig hebt om je perfecte huidverzorgingsroutine te creëren.