vrouw met blond kort haar

Hoe verminder je kraaienpootjes

Wat zijn kraaienpootjes en wat zijn de oorzaken? Ontdek hoe je kraaienpootjes vermindert met NIVEA

Hoe verminder je kraaienpootjes

Lachrimpels, kraaienpootjes. Allemaal tekenen van een goed geleefd leven, dus vergeet nooit hoe mooi ze kunnen zijn. Sommige mensen willen misschien graag deze rimpels verminderen - dat is prima, iedereen heeft een voorkeur. 

Dus, wat zijn kraaienpootjes? Hoe worden ze veroorzaakt, hoe kun je ze voorkomen en hoe kun je ze zichtbaar verbeteren? Laten we erin duiken..

Wat zijn kraaienpootjes?

Kraaienpootjes zijn rimpels in de buitenste ooghoek. 

De huid rond de ogen is 40% dunner dan de huid van de rest van het gezicht - en dus uiterst kwetsbaar. Omdat het zo dun is, is het een van de gebieden die niet gemakkelijk vocht vasthoudt, en daarom is het vaak een van de eerste gebieden die rimpels krijgen als we ouder worden.

Wat veroorzaakt kraaienpootjes ?

De meeste mensen krijgen uiteindelijk kraaienpootjes, het hoort gewoon bij het ouder worden en de huid verandert naarmate we ouder worden. Maar er zijn een aantal dingen die kunnen bijdragen aan vroegtijdige kraaienpootjes.
 

1) Verlies van elasticiteit

De grootste oorzaak van kraaienpootjesrimpels is een verlies aan elasticiteit in de huid in combinatie met vroege rimpels door glimlachen en scheelzien. Na verloop van tijd neemt de elasticiteit van je huid af en resulteren normale gezichtsuitdrukkingen in zwaardere rimpels rond de ogen.

 

2) Ouderdom

Heb je het gevoel dat je kraaienpootjes iets te vroeg ontstaan? Maak je geen zorgen - het is normaal dat kraaienpootjes ontstaan als mensen in de 30 zijn, hoewel sommige mensen al midden 20 zijn en zichtbare kraaienpootjes krijgen.

 

3) Blootstelling aan de zon

De zon zendt UV-stralen uit, die bij overmatige blootstelling schade aan uw huid kunnen veroorzaken. Deze schade kan invloed hebben op hoe goed uw huid weer in vorm komt, wat leidt tot lachrimpeltjes en kraaienpootjes. Vermijd overmatige blootstelling van uw huid aan direct zonlicht en bescherm uw huid altijd met zonnebrandcrème.

 

4) Dieet

Een gezonde en evenwichtige voeding is essentieel om je huid optimaal te laten functioneren. Een ongezond dieet daarentegen belemmert hoe goed je huid zal presteren, wat betekent dat de elasticiteit en het vermogen om terug in vorm te komen worden aangetast - wat de vorming van kraaienpootjes bevordert. Roken kan ook kraaienpootjes veroorzaken, doordat je huid wordt blootgesteld aan gifstoffen en verontreinigende stoffen die de tekenen van vroegtijdige veroudering veroorzaken.

 

Wat betekent het als iemand kraaienpootjes heeft?

Kraaienpoten zijn niets om je voor te schamen - ze betekenen gewoon dat je een geweldig leven hebt geleefd, vol lach. Maar we weten dat sommige mensen zich storen aan hun uiterlijk. Maak je geen zorgen - er zijn veel manieren om kraaienpootjes te voorkomen en te verminderen. 
vrouw die Nivea antirimpelcrème gebruikt

4 manieren om kraaienpootjes te voorkomen

Hier zijn een paar eenvoudige manieren om het kwetsbare gebied rond de ogen te beschermen en te voorkomen dat er kraaienpootjes ontstaan. 

1. Bescherm uzelf tegen UV-stralen
Probeer uw blootstelling aan UV-stralen te beperken door tijdens de piekuren binnen te blijven. UV-stralen zijn schadelijk en kunnen tekenen van vroegtijdige veroudering veroorzaken. 

Bescherm je huid altijd met een hoed, lange kleding en een SPF zonnecrème. Bovendien biedt NIVEA verschillende zonnecrèmes, zodat je aan alle behoeften van je huid kunt voldoen. Maar vergeet niet om altijd het etiket te lezen en alleen te gebruiken zoals voorgeschreven.

2. Stop met loensen
Als je een bril of contactlenzen nodig hebt, zorg er dan voor dat je die draagt. Dit helpt u om helder te zien, zodat u niet meer scheel hoeft te kijken.

3. Blijf ontspannen
De huid rond de ogen is supergevoelig. Wees dus voorzichtig en probeer het gebied niet uit te rekken, te wrijven of te irriteren. Als je er eenmaal aan begint te denken, betrap je jezelf erop dat je niet zo voorzichtig bent in je dagelijkse handelingen - en die ruwe activiteit kan bijdragen aan kraaienpootjesrimpels. 

Probeer ermee te stoppen, of in ieder geval de tijd die je eraan besteedt te verminderen:
- Je hoofd in je handen laten rusten
- Fronsen
- In je ogen wrijven
- Op je zij of voorkant slapen

4. Meer vocht toevoegen
Drink veel water en kies voor hydraterende huidverzorgingsproducten.

Onze NIVEA oogcrèmes zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid rond de ogen. Je kunt kiezen uit een aantal producten, zodat je de perfecte pasvorm kunt vinden. Het goede nieuws is dat de extra vochtigheid die je vindt als je oogcrèmes gebruikt, fijne lijntjes helpt verminderen en kraaienpootjes voorkomt voordat ze zich vormen.


Verminder kraaienpootjes

Als je al zichtbare kraaienpootjes hebt en niet blij bent met hoe ze eruit zien, zijn er een paar dingen die je kunt doen om ze te verminderen. 
Verminder kraaienpootjes

Botox en fillers

Botox wordt al jaren gebruikt om kraaienpootjes te verminderen, en dat is logisch. Het stopt immers de beweging van het gezicht. Maar een modernere aanpak is om botox te combineren met collageenvullers, om het uiterlijk natuurlijker te houden. 

Er kunnen echter bijwerkingen optreden, zoals wallen rond de ogen, dubbel zicht en hangende oogleden. Zorg ervoor dat u naar een erkende arts gaat en overleg met uw arts voordat u een dergelijke oplossing kiest. 

Verminder kraaienpootjes

Huidverstrakking procedures

Het gebruik van speciale radiofrequenties richt thermische energie diep in de huid, en wanneer specifiek gericht op de kraaienpootjes, vermindert hun verschijning. 

Deze kraaienpootjesbehandeling duurt slechts ongeveer 15 minuten, is pijnloos en vereist geen hersteltijd. 

Je zou na 1 sessie al een verschil moeten zien, maar experts raden meestal 4 tot 6 behandelingen aan voor het beste resultaat. 

Verminder kraaienpootjes

Laser-wederopbouw

Laserbehandelingen stimuleren de aanmaak van nieuwe huid en die nieuwe huid heeft meer collageen en elasticiteit. Dit betekent dat lasers de huidomzet stimuleren en de verschijning van kraaienpootjes verminderen. Kijk wel uit, de laserbehandeling kan tijdens en na de behandeling pijnlijk zijn. Afhankelijk van je pijntolerantie, is het misschien wel of juist niet de juiste keuze voor jou.

Verminder kraaienpootjes

Chirurgische procedures

Sommige mensen kiezen voor een operatie genaamd blepharoplastie om hun kraaienpootjes te verwijderen. Hierbij wordt overtollige huid verwijderd en worden de vetkussentjes opnieuw verdeeld. 

Dit is echter een invasieve ingreep en brengt risico's met zich mee. Je moet rekening houden met een aanzienlijke herstelperiode. 

Als u deze route onderzoekt, zorg er dan voor dat u een erkende arts raadpleegt en hun advies opvolgt.

Verminder kraaienpootjes

Verminder kraaienpootjes

Zoals gezegd is de huid rond je ogen tot 40% dunner dan de rest van de huid rond je gezicht. Er is dus een eenvoudige oplossing om van kraaienpootjes af te komen zonder botox - of in ieder geval het uiterlijk ervan te verbeteren. 

vrouw die lacht
Verminder kraaienpootjes

Home-made maskers

Als je graag wilt weten hoe je van kraaienpootjes afkomt zonder botox, is hier een heerlijk huismiddeltje dat je kunt proberen. De vitaminen en mineralen in dit natuurlijke huismiddeltje voor kraaienpootjes kunnen het verschijnen ervan aanzienlijk verminderen.

Wat je nodig hebt:

1) Eieren - Deze zitten boordevol eiwitten, kalium en magnesium, die zullen helpen je huid strakker te maken en te hydrateren.
2) Citroenen - Rijk aan natuurlijke alfahydroxyzuren (AHA's). 
3) Volvette natuurlijke yoghurt - Bevat melkzuur om dode huid te helpen verwijderen. 

Hoe maak je het?
1) Meng alle drie de componenten samen
2) Breng aan op uw gezicht en hals - wees voorzichtig rond de ogen, want u wilt dit niet in uw ogen krijgen.
3) Laat het 20 minuten inwerken.
4) Spoel af met warm water.
5) Breng uw favoriete vochtinbrengende crème aan om de hydratatie vast te houden.


Begin je transformatie vandaag

NIVEA raadt aan een gespecialiseerde oogcrème of gezichtsmasker te proberen voordat je een salon- of chirurgische behandeling voor kraaienpootjes ondergaat.

De speciale NIVEA Q10 Power Oog Contour Crème SPF6 verstevigt de oogcontouren voelbaar en heeft aangetoond wallen rond de ogen te verbeteren, donkere kringen te verminderen en kraaienpootjes te verminderen. Met NIVEA Q10 kunnen je ogen nog helderder stralen en voelt je huid gerevitaliseerd aan. Deze oogcrème is speciaal geformuleerd door NIVEA dermatologen om bescherming tegen rimpels te bieden aan de gevoelige huid rond de ogen voor een frissere, jongere uitstraling in slechts 2 weken. 

Maar als je dit al geprobeerd hebt en je hebt echt last van kraaienpootjes, is het altijd de moeite waard om een gediplomeerd dermatoloog te vragen naar laserbehandelingen, fillers of andere intensievere kraaienpootjesbehandelingen.

man die Nivea oogcrème aanbrengt