krullend haar meisje met een Nivea gezichtscrème

Wat is glycerine? 7 Voordelen van glycerine voor de huid

Ontdek alles wat je moet weten over glycerine, inclusief wat het is en zijn verbazingwekkende voordelen voor de huid.

WAT IS GLYCERINE?

Glycerine is een soort koolhydraat, ook bekend als glycerol. Het is een natuurlijk derivaat, afkomstig van zowel dierlijke vetten als planten, meestal sojabonen of rietsuiker. Het is kleurloos en helder, met een stroperige, siroopachtige consistentie en een zoete smaak. Glycerine is een veel voorkomend ingrediënt in verschillende cosmetica, geneesmiddelen en voedingsmiddelen en staat bekend om zijn hydraterende en verdikkende eigenschappen.
blonde vrouw die lacht

Glycerine voor de huid

Glycerine wordt gebruikt in de meeste huidverzorgingsproducten en is na water en parfum het meest gebruikte ingrediënt, wat betekent dat u het waarschijnlijk al heeft gebruikt. Glycerine wordt vaak gebruikt in:

- Gezichts- en oogcrèmes
- Gezichtsreinigers
- Gezichtstoners
- Body wash
- Scheercrèmes en -gels
- Zonnebrandcrème
- Lipverzorging

Glycerine staat bekend als een ""bevochtigingsmiddel"" vanwege zijn sterke vermogen om water aan te trekken van de dichtstbijzijnde bron, zoals de lucht of de diepere lagen van de huid, naar de buitenste laag van de huid. Het wordt algemeen beschouwd als een van de beste bevochtigingsmiddelen, dat meer hydratatie van de huid mogelijk maakt dan zelfs hyaluronzuur, waarmee het gewoonlijk wordt gecombineerd. Een combinatie die naar verluidt de huidbarrière tot 24 uur na het aanbrengen verbetert. Een ander ingrediënt waarmee glycerine vaak wordt gecombineerd, is een 'occlusief', dat helpt bij het afsluiten van het vocht dat glycerine heeft aangetrokken.


IS GLYCERINE GOED VOOR DE HUID?

Ja, glycerine is goed voor de huid en veilig om elke dag te gebruiken, wanneer het is opgenomen als ingrediënt in een gemengd product. Omdat het de natuurlijke vochtigheid van de huid nabootst, is het zeer hydraterend en laat het de huid er glad, fris en dauwig uitzien, terwijl het ook licht aanvoelt op de huid.

 

Glycerine zit in de meeste NIVEA-producten. 

7 Voordelen van glycerine voor de huid

Glycerine heeft veel voordelen voor de huid, waaronder:

1. Het verbeteren van het vermogen van de huid om water vast te houden, waardoor uitdroging wordt voorkomen.
2. Het gladmaken van de huid.
3. Het verbeteren van de beschermende barrière van de huid.
4. Omdat het vocht vasthoudt, beschermt het de huid ook tegen irriterende stoffen en barre weersomstandigheden, zoals intense kou of droge lucht.
5. Het versnellen van de wondgenezing.
6. Het op natuurlijke wijze exfoliëren van de huid.
7. Het helpen bij bepaalde huidaandoeningen. Het is echter belangrijk om op te merken dat NIVEA-producten niet specifiek zijn samengesteld om te helpen bij medische huidaandoeningen, tenzij anders vermeld.

meisje dat Nivea gezichtscrème aanbrengt

IS GLYCERINE GOED VOOR VERSCHILLENDE HUIDTYPES?

vrouw met Nivea-producten

Glycerine biedt voordelen voor elk huidtype omdat het hydraterend en niet-comedogeen is. Hieronder staan de voordelen van glycerine voor verschillende huidtypes:

1. Droge huid: Glycerine is vooral nuttig voor de droge huid omdat het hydrateert en de huid beschermt en het vocht vasthoudt, waardoor de huid niet barst, vooral in de wintermaanden.

2. Vette huid: Het is belangrijk om de vette huid te hydrateren om overproductie van olie of talg ter compensatie te voorkomen. Glycerine is niet alleen hydraterend, maar ook niet-comedogeen, waardoor het de poriën niet verstopt en dus perfect is voor een vette huid.

3. Gecombineerde huid: Glycerine werkt goed met zowel droge als vette huid, waardoor het effectief is voor degenen die last hebben van beide, oftewel de gecombineerde huid.

4. Gevoelige huid: Glycerine hydrateert de huid en geeft ook een kalmerend gevoel op de huid, waardoor het een goede optie is voor mensen met een gevoelige huid. Bovendien beschermt het de vochtbarrière van de huid tegen irriterende stoffen.Glycerine voor rimpels

Aangezien glycerine ongelooflijk hydraterend is en verjongende eigenschappen heeft, is het het perfecte ingrediënt om uw huid te ondersteunen tijdens het verouderingsproces, vooral omdat onze huid over het algemeen droger wordt naarmate we ouder worden. Met name oogrimpels kunnen ontstaan doordat de huid rond onze ogen zo dun is. Het gebruik van een oogcrème met glycerine, zoals de NIVEA Cellular Filler, kan hierbij helpen.

Een huidroutine met glycerine kan de huid er gezond, soepel uit laten zien en het verschijnen van rimpels verminderen. Glycerine is een topingrediënt in onze Cellular Filler-serie.

nivea cellulaire filler oogcrème

RISICO'S / BIJWERKINGEN

krullend haar vrouw die Nivea gezichtscrème aanbrengt

Glycerine is een veilig ingrediënt wanneer het in lagere doses wordt gebruikt, meestal als onderdeel van een gemengd ingrediënt in huidverzorging. We zouden nooit aanraden om 100% pure glycerine op de huid aan te brengen, omdat het irritatie kan veroorzaken en vooral schadelijk is als het in de ogen komt.

Zoals met elk ingrediënt of nieuw product, raden we aan om eerst een beetje te testen op de huid voordat je het toepast op een groot gebied in één keer. Als er problemen optreden, zorg ervoor dat je het onmiddellijk afspoelt.

Naast huidverzorging zijn er veel toepassingen van glycerine

Naast een bevochtigingsmiddel voor de huid, wordt glycerine ook gebruikt als:

- Een middel om constipatie te behandelen door vocht naar de darmen te trekken.
- In geneesmiddelen
- Verdikkingsmiddel
- Als zoetstof
- Als conserveermiddel