Handverzorging: Tips voor mooie handen en nagels


BELANGRIJKE MANICURE TIPS
De conditie van onze handen en nagels zegt veel over ons, want zij worden dag na dag aan veel stress blootgesteld. Intensieve handverzorging, handcrèmes en regelmatige manicures zijn dus erg belangrijk: NIVEA kan je adviseren waar je op moet letten.

Behoefte aan fijne verzorging: alles wat je moet weten over de huid van je handen

Hier volgen enkele feiten die je moet weten over de huid van je handen

 • De huid van je handen is bijna net zo gevoelig als je gezicht en krijgt meer te verduren omdat onze handen constant bezig zijn.
 • De huid op de rug van onze handen is erg dun en heeft weinig vetweefsel in de onderhuid. Hierdoor is deze gevoelig en veroudert het sneller.
 • De palmen hebben meer vetweefsel en bindweefsel en zijn steviger. Maar zonder haar en tagklieren kunnen ze moeilijk vocht opnemen.
 • Externe factoren zoals zon, kou, warmte en water, verstoren de natuurlijke beschermlagen van de huid.
 • Het doel van handverzorging en manicure is de handen te beschermen tegen uitdroging en ze te hydrateren.
Vocht voor handen

Handverzorging in de nacht

Een beetje extra handverzorging 's nachts is redelijk simpel: breng een dikke laag crème aan (Verzorgende Handcrème bijvoorbeeld) en doe een paar dunne, katoenen handschoenen aan. Houd ze de hele nacht aan en wordt wakker met heerlijk zachte handen.

Nagels, nagelbedden en nagelriemen: tot in de puntjes verzorgd

Mooie nagels maken je handverzorging helemaal af. Dus verwen jezelf regelmatig met een manicure voor je nagels, nagelriemen en nagelbedden. Lees er hieronder meer over. 

Maar wat kun je nog meer doen voor je nagels?

Zorg ervoor dat als je crème op je handen aanbrengt je dat ook doet op je nagels. Masseer daarom ook wat crème licht in de randen van de nagels. 

Er zijn ook speciale bokkenpootjes te koop die geïmpregneerd zijn met nagelolie. Gebruik het bokkenpootje, breng de vochtinbrengende crème snel en eenvoudig aan op de randen van je nagels en wrijf zacht in. Je kunt ook 's avonds voor je naar bed gaat nagelolie in je nagels masseren. Dit zorgt voor extra hydratatie en het maakt de nagels sterker, gezond en glad.

Nog een voordeel:  de nagelriemen verhoornen niet zo erg en spaar hierdoor dus tijd uit voor een bezoek aan de manicure of pedicure. 
Lees hier meer over de beste manier om je voeten te verzorgen.

Handcrème

Verzorgingstips voor droge handen

De belangrijkste handverzorgingstip voor droge handen? Vocht, vocht, vocht! Extreem droge handen jeuken, de huid is gespannen en ze hebben vaak kloofjes. Volle handcrèmes met dexpanthenol en calendula-olie geven snel resultaat. Ze verzachten de gestreste huid direct, bieden bescherming en ondersteunen het herstelproces. 
Medaille

Handcrème met dexpanthenol: het extra ingrediënt voor vocht en verzorging

Extreem droge handen zijn ruw en hebben kloofjes die veel verzorging en aandacht nodig hebben. Probeer Repair & Care Handbalsem. De Hydra Q1-formule is sterk vochtinbrengend en dexpanthenol verzacht het gevoel van een strak staande huid.

Hydratatie van droge handen

Omdat de huid van je handen zich niet kan herstellen vanwege het gebrek aan onderhuids weefsel heeft deze veel vocht nodig.


Handverzorging met NIVEA: tips voor verzorging van je handen en nagels

Reinigende scrubs, volle maskers en de juiste vochtinbrengende handverzorging zorgt voor gezonde nagels en mooie handen.

Scrubs: snel een fluweelzachte huid

Een scrub biedt uitkomst en kan ook gemakkelijk thuis gedaan worden: 
Meng gewoon drie eetlepels olijfolie met twee eetlepels suiker. 
Breng het mengsel ruim aan op je handen en masseer het dan in zonder veel druk uit te oefenen. De olijfolie maakt de huid zacht en glad en de suiker verwijdert de dode huid en zorgt voor een betere bloedcirculatie

Spoel de scrub ten slotte af met lauwwarm water. Nu zijn je handen helemaal klaar voor de volgende verzorgingsfase en manicure.

Stap voor stap: de perfecte manicure

 1. Net als de huid van je handen, worden je nagelriemen ook snel droog of gaan ze rafelen. Om die reden hebben ze ook veel hydratatie nodig.
 2. Voed de nagelriemen regelmatig met olie of crème, na iedere manicurebehandeling. Voorzichtig inmasseren en even in laten trekken!
 3. Bij de verzorging van je handen en het knippen van je nagels, kun je beter een schaar gebruiken dan een nagelknipper. Een nagelknipper veroorzaakt vaak kleine haaltjes die dan later tot scheurtjes kunnen leiden.
 4. Vijl je nagels vervolgens in model met een nagelvijl. Door het gladde oppervlak kunnen de nagels heel fijn worden gevijld. Begin met de grove kant gevolgd door de fijne kant.
 5. Het is belangrijk om maar één kant op te vijlen zodat de structuur niet beschadigd raakt.
 6. Een ronde vorm tot net iets over het vingertopje ziet er het natuurlijkst uit.
product-stage-bg