vrouwen-gebruiken-q10-crème

Wat is Q10

Lees onze gids over alles wat je moet weten over co-enzym Q10 & waar Q10 goed voor is, en ontdek onze producten met Q10.

Wat is Q10 en wat is het effect ervan op de huid?

Q10 komt van nature voor in al onze lichaamscellen. Daar is het essentieel voor de energieproductie en daarmee medeverantwoordelijk voor de basisfuncties van de huid - zoals regeneratie-, groei- en herstelprocessen. 

Laten we eens verder kijken wat Q10 precies is en waar Q10 goed voor is.


 q10-ingrediënt

Q10 werking

Het co-enzym Q10 (ook wel ubiquinon genoemd) is een vitamine-achtige stof. Het komt van nature voor in elke cel van het lichaam en levert daar een essentiële bijdrage. Q10 is essentieel voor de energieproductie om de basisfuncties van de huid te vervullen, zoals regeneratie en herstel. 

Aangezien onze huid de buitenste laag van het lichaam is, wordt zij voortdurend blootgesteld aan diverse externe factoren, waaronder oxidatieve stress veroorzaakt door de UV-stralen van de zon. Bovendien kunnen interne processen leiden tot het vrijkomen van vrije radicalen die onze cellen verder beschadigen en de tekenen van veroudering versnellen.


Coenzym Q10: de werking

Wat is de rol van co-enzym Q10 en waarom is het zo doeltreffend in de huidverzorging? Q10 vervult twee taken tegelijk: Het levert energie en beschermt de cellen als antioxidant. 


- Energieopwekking: Q10 is met name nodig voor de cellulaire energieproductie in de mitochondriën, de ""energiecentrales"" in onze cellen. Op die manier versterkt het hart, de spieren en de zenuwen.

- Verdedigingsfunctie: Als antioxidant bestrijdt Q10 ook vrije radicalen binnen en buiten de cellen. Eenvoudig gezegd zijn dit agressieve moleculen die van nature in het lichaam voorkomen. Met name UV-straling, stress en toxines in het milieu kunnen het aantal vrije radicalen doen toenemen. Als de concentratie te hoog is, leiden vrije radicalen tot oxidatieve stress. Dit kan de cellen beschadigen en ontstekingen bevorderen, maar ook huidveroudering versnellen. Daarom is Q10 zo essentieel voor een gladde, gezond uitziende huid.

vrouwen-gebruikende-crème


Waar is Q10 goed voor?

co enzym q10 voordelen

Waar is Q10 goed voor? Hier zijn 6 voordelen van 100% huididentieke Q10 voor de huid:

- Geeft de huid de energie die het nodig heeft voor natuurlijk herstel & regeneratie
Een van de belangrijkste voordelen van Q10 is dat het de cellen in je huid voorziet van de kritische energie die nodig is om zichzelf te kunnen herstellen en regenereren, wat betekent dat de huid beter in staat is haar basisfuncties uit te voeren.

- Een energiekere huid is gelijk aan een stralender teint 
Een huid die er naar verluidt jeugdig en energiek uitziet, bevat doorgaans een hoog gehalte aan Q10. Met de energie die Q10 de huid geeft, kan ze sneller herstellen en regenereren om er jong en energiek uit te blijven zien. Aan de andere kant, als de huid ouder wordt, beginnen de natuurlijke niveaus van Q10 af te nemen, wat betekent dat de huid niet zo snel herstelt en regenereert, en er dus dof en vermoeid uit kan zien. Daarom kan het toevoegen van Q10 producten aan je huidverzorgingsroutine je helpen om een stralende teint te behouden.

- Co-enzym Q10 kan helpen zonneschade te verminderen
Co-enzym Q10 is een krachtige antioxidant die helpt de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van blootstelling aan de zon, die worden veroorzaakt door vrije radicalen. Het verminderen van zonneschade helpt ook om door de zon veroorzaakte tekenen van veroudering te voorkomen.

- Q10 ondersteunt de productie van collageen
Co-enzym Q10 helpt de productie van collageen te ondersteunen, wat helpt bij: een betere celregeneratie, de bescherming van kwetsbare organen, de versterking van botten, pezen en gewrichten en het behoud van de elasticiteit van de huid.

- Q10 helpt het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels te verminderen
Met alle energie die het co-enzym Q10 de huid geeft en het helpt de productie van collageen te ondersteunen, is het een zeer effectief ingrediënt in crèmes die de tekenen van huidveroudering helpen bestrijden - zoals fijne lijntjes en rimpels.

- Q10 helpt bij het bevorderen van een egale huidskleur
Co-enzym Q10 kan helpen hyperpigmentatie en donkere vlekken te voorkomen die worden veroorzaakt door een overmatige productie van melanine.


woman smiling

Veroudering en wat doet Q10

In tegenstelling tot de meeste vitaminen kan ons lichaam Q10 zelf produceren. Op jonge leeftijd wordt de huid er voldoende van voorzien. Bovendien nemen we het op via de voeding. Noten, vlees, groene groenten en koudgeperste plantaardige oliën zijn bijvoorbeeld rijk aan co-enzym Q10. Maar naarmate we ouder worden, neemt het niveau van het natuurlijke co-enzym Q10 in onze huid af. Omdat het zo'n belangrijke antioxidant is en cruciaal voor het energieproductieproces, maakt een vermindering van Q10 de huid vatbaarder voor meer stress en schade. 

Dit maakt de huid vatbaarder voor fijne lijntjes en rimpels, en daarom kan de integratie van producten met Q10 in je huidverzorgingsroutine helpen om langer een jonger uitziende huid te behouden.


Verzorgingsformules met Q10 voor een langer jong uitziende huid:

- Met het ouder worden neemt de verdedigingsfunctie van de huid af en wordt ze vatbaarder voor oxidatieve stress. Dit is een van de oorzaken van de eerste fijne lijntjes en rimpels. Voor een prachtig stralende en jonger uitziende huid, probeer onze NIVEA Q10 Energy Anti-Rimpel Dagcrème SPF15, die tekenen van vermoeidheid vermindert en dofheid tegengaat.

- Verzorgingsformules met Q10 in antiverouderingsproducten kunnen de natuurlijke afweermechanismen van de huid en het energiemetabolisme van de huidcellen ondersteunen. Aangebracht in de vorm van een crème, serum of bodylotion, wordt de antioxidant in de huid gebracht. Daar kan het helpen vrije radicalen op te vangen en onschadelijk te maken - waardoor vroegtijdige tekenen van veroudering worden voorkomen.


Q10 voor het gezicht - hoe integreer je Q10 in je gezichtsverzorgingsroutine

Onze Q10 lijn biedt een complete huidverzorgingsroutine, van face wash tot serum en moisturiser. De producten benutten de kracht van het co-enzym Q10 en leveren het in een gemakkelijk te gebruiken, stapsgewijze routine. 

Regelmatig gebruik van onze Q10 vermindert niet alleen zichtbaar de zichtbaarheid van bestaande fijne lijntjes en rimpels, maar vertraagt ook het ontstaan van nieuwe rimpels - en helpt zo om langer een jeugdig ogende teint te behouden. De unieke formule met hyaluronzuur en creatine maakt niet alleen het huidoppervlak zachter, maar geeft je gezicht ook een frissere, jongere uitstraling.

Wij hebben een aantal eenvoudige tips voor je om ervoor te zorgen dat je huid de voordelen van het co-enzym Q10 ondervindt.
 
Tips voor het gebruik van Q10 in jouw gezichtsverzorgingsroutine:

- Zorg ervoor dat je huid proper en droog is voordat je het aanbrengt.
- Breng het serum altijd vóór de moisturizer aan, zodat de formule diep kan intrekken en zijn werk kan doen.
- Breng het serum zachtjes met de toppen van je vingers op je gezicht aan.
- Combineer het met een Q10 Plus vochtinbrengende crème om de anti-rimpelwerking te versterken.

Q10 voor de huid: Beiersdorf is een leider in onderzoek

De onderzoekers van Beiersdorf behoorden tot de eersten die onderzoek deden naar het gebruik van Q10 in de huidverzorging. Tot op de dag van vandaag zijn de Q10 producten in de hele wereld in trek.


Q10 in huidverzorging: Het resultaat van onderzoek

Het NIVEA onderzoeksteam is al sinds de jaren '90 bezig met het opsporen van de effecten van Q10. Wetenschappers hebben de rol van het co-enzym Q10 in de menselijke huid uitgebreid bestudeerd en integreren het sinds 1998 in huidverzorgingsproducten. 


Belangrijkste gegevens van de ontwikkeling van Q10 

- 1957: De Amerikaanse wetenschapper Frederick L. Crane ontdekt het co-enzym.
- 1978: De Britse scheikundige Peter Dennis Mitchell ontvangt de Nobelprijs voor de Scheikunde. Hij had ontdekt hoe Q10 in de cellen werkt. 
- 1990s: Wetenschappers van Beiersdorf waren een van de eersten die de effecten van Q10 op de huid onderzochten en gebruiken het anti-verouderingsingrediënt sinds 1998 met succes in NIVEA huidverzorgingsproducten.
- Vandaag de dag: Co-enzym Q10 is een van de belangrijkste actieve ingrediënten in anti-verouderingsverzorging. Het wordt gebruikt in bodylotions, gezichtscrèmes, serums en in combinatie met andere antioxidanten zoals vitamine C.


In welke NIVEA-producten zit het co-enzym Q10?

Q10 wordt sinds 1998 gebruikt als een waardevol ingrediënt in NIVEA Anti-Age verzorging. Sindsdien is het co-enzym een belangrijk bestanddeel van veel NIVEA verzorgingsformules.

brunette woman smiling

1. GEZICHTSVERZORGING MET Q10

De gezichtshuid is bijzonder kwetsbaar en wordt dagelijks blootgesteld aan invloeden van buitenaf. Bereid je huid hierop voor met een dagcrème met Q10 van NIVEA. Rijke crèmes ondersteunen de regeneratie van de huid 's nachts en helpen zo rimpels en fijne lijntjes tegen te gaan.

woman applying face cream

2. SERUM & OOGVERZORGING

Anti-rimpelserums zijn afgestemd op de behoeften van de rijpere huid. Ze hydrateren de huid en dankzij de formule met Q10 kunnen ze vrije radicalen tegengaan. Speciale serums worden aanbevolen voor de gevoelige huid rond de ogen, om de diepte van rimpels te helpen verminderen. Probeer onze NIVEA Q10 Power Oog Contour Crème voor een zichtbare vermindering van oogrimpels.

young women in the sun

3. ZONNEBRANDCREME

Daarom is zonnebrandcreme bijzonder doeltreffend om door licht veroorzaakte huidveroudering en pigmentvlekken te voorkomen. Een speciale zonnebrandcrème voor het gezicht met Q10 is ideaal voor de rijpere huid.

woman applying hand cream

4. ANTI-AGING HANDCRÈME

De tekenen des tijds laten zich meestal ook heel vroeg aan de handen zien - ook omdat de verzorging ervan vaak wordt verwaarloosd. Handcrème met verzorgingsformule Q10 en UV-filter voorkomt door de zon veroorzaakte ouderdomsvlekken en vroegtijdige rimpels.

woman laughing

5. Q10 VERZORGINGSPRODUCTEN

Met het ouder worden, verliest de huid over het hele lichaam haar stevigheid en elasticiteit. Pas je verzorging aan met op elkaar afgestemde antiverouderingsproducten. Onze NIVEA Q10 serie omvat ook bodymilk en bodylotion.