frons lijnen

Hoe kom je van fronsrimpels af?

Leer hoe je fronsrimpels kunt voorkomen en verminderen.

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER FRONSRIMPELS

Rimpels zijn een van de eerste tekenen van veroudering; ze ontstaan door afnemende collageen- en elastineproductie in onze huid. Rimpels zijn als een afdruk van onze gezichtsuitdrukkingen. Hoewel ze bijdragen aan onze persoonlijkheid en charisma, zijn er manieren om ze te verminderen en te voorkomen. Ontdek alles over fronsrimpels en hoe je ze kunt bestrijden. 

vrouw met donker haar die een Nivea-serum vasthoudt

Wat zijn fronsrimpels?

Fronsrimpels (ook wel glabellaire lijnen of 11-lijnen genoemd) zijn verticale lijnen tussen de wenkbrauwen, veroorzaakt door gezichtsspierbewegingen bij fronsen of andere uitdrukkingen. De beweging komt van twee belangrijke spieren: de corrugator supercilii en de procerus. Bij jongeren zijn de lijnen oppervlakkig en verdwijnen ze snel na het stoppen met fronsen. Maar door veroudering en andere factoren kunnen fronsrimpels dieper en zichtbaarder worden, zelfs zonder te fronsen, wat een onterechte indruk van boosheid kan geven.

Wat veroorzaakt fronsrimpels?

Een van de meest voorkomende oorzaken van fronsrimpels bij zowel mannen als vrouwen is veroudering. Als we jong zijn, veert onze huid terug naar de oorspronkelijke positie, waardoor de lijnen snel vervagen. Maar naarmate we ouder worden, verliest onze huid elasticiteit en stevigheid, en worden fronsrimpels zichtbaar.

Andere factoren zijn:

- Herhaalde gezichtsuitdrukkingen: Terugkerende gezichtsbewegingen laten zichtbare afdrukken op je gezicht achter.
- Blootstelling aan de zon: UV-stralen breken collageen en elastine af in je huid, waardoor het vatbaarder wordt voor rimpels.
- Stress: Fronsrimpels worden ook wel stress- of denkersrimpels genoemd. Bij stress spannen onze gezichtsspieren, en neigen ze naar herhaald fronsen.
- Genetica: Ons DNA bevat informatie over onze natuurlijke neiging om fronsrimpels of andere rimpels te ontwikkelen.


HOE FRONSRIMPELS TE VOORKOMEN:

Fronsrimpels voorkomen met levensstijlveranderingen:

- Ontspan je gezicht: Fronsrimpels ontstaan door herhaalde spierbewegingen; wees bewust hiervan en ontspan je gezicht om fronsen te vermijden.
- Gebruik zonnebrandcrème: Bescherm je gezicht tegen UV-stralen om vroegtijdige veroudering en rimpels te voorkomen.
- Stop met roken: Roken heeft naast andere negatieve gezondheidseffecten, ook een slechte invloed op je huid en vermindert herstelvermogen.
- Gezonde voeding: Een vitaminen- en mineralenrijk dieet levert antioxidanten die huidherstel en -onderhoud ondersteunen.
- Hydrateer van binnen en buiten: Genoeg water drinken en een gezichtsmoisturizer gebruiken houdt je huid gehydrateerd, stevig en veerkrachtig.

Hoe fronsrimpels te verminderen:

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar voor het verminderen van fronsrimpels bij zowel mannen als vrouwen.

Bij het kiezen van de perfecte behandeling voor jezelf, is het belangrijk om rekening te houden met het niveau van invasiviteit dat je bereid bent te ondergaan en de conditie van je rimpels.

 
vrouw met een Nivea Cellular gezichtscrème

- Huidverzorging met exfoliërende werking: In gevallen waarbij je fronsrimpels of rimpels tussen de wenkbrauwen niet erg diep zijn, kun je proberen ze te verminderen door je huid te exfoliëren met chemische exfolianten. Exfoliatie activeert het natuurlijke genezingsmechanisme van de huid, bevordert gezonde huidgroei en kan de huidtextuur verbeteren.
- Gezichtsoefeningen: Ons gezicht bevat meer dan 50 verschillende spieren en de meeste worden zelden gebruikt, terwijl andere overbelast zijn. Hierdoor begint de huid in rimpels te vouwen. Gezichtsoefeningen helpen om de spieren te versterken, wat kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.
- Gezichtsmassage: De spanning in de gezichtsspieren kan rimpels veroorzaken. Gezichtsmassage helpt om deze spieren te ontspannen terwijl de bloedsomloop wordt gestimuleerd en daardoor de collageenproductie wordt bevorderd.
- Slaap: Slaap zorgt ervoor dat je huid zich kan herstellen en je spieren kunnen ontspannen. Probeer op je rug te slapen, omdat de kussensloop op je huid kan drukken en zo creases kan veroorzaken.
- Gezichtsverzorging: Huidverzorgingsproducten met een volume-effect die ingrediënten bevatten zoals hyaluronzuur, retinol, collageen en Q10, kunnen helpen bij het verminderen van fronsrimpels. Net als bij cosmetische ingrepen zal een frown line filler of anti-aging producten rimpels opvullen en het volume van je gezicht in balans brengen.


NIVEA Rimpelopvuller

Ontdek het NIVEA Q10 Gerichte Rimpelopvuller, dat fijne lijntjes en rimpels in slechts 5 minuten zichtbaar vermindert, terwijl het ook langdurige diepe rimpelbehandeling biedt.
Het 5% actieve complex, dat co-enzym Q10 en het peptide Bioxifill bevat, dringt 10 lagen diep door in de huid en stimuleert de collageenproductie, waardoor hardnekkige rimpels van binnenuit verminderd worden. In slechts twee weken zal dit multifunctionele product alle soorten rimpels zichtbaar verminderen, zoals op het voorhoofd, de oog- en lipgebieden, tussen de wenkbrauwen en nasolabiale plooien, waardoor je huid zacht en vol aanvoelt.

nivea q10 power