Twee meisjes die Nivea-producten gebruiken

Ontdek wat glycolzuur is en de voordelen ervan voor de huid

Ontdek alles wat je moet weten over Glycolzuur en de voordelen ervan voor de huid. Lees verder om erachter te komen hoe je Glycolzuur het beste kunt opnemen in je huidverzorgingsroutine.

Wat is glycolzuur?

Glycolzuur is een alfahydroxyzuur (of AHA) dat in water oplosbaar is en afkomstig is van planten en andere natuurlijke bronnen zoals fruit, suikerriet en melk. AHA's worden gebruikt in allerlei schoonheidsproducten zoals reinigers, toners of exfoliators. Een van de voordelen van Glycolzuur is dat het de kleinste molecuulgrootte van alle andere AHA's heeft, wat betekent dat het gemakkelijk is voor de huid om te absorberen. In zijn pure vorm, Glycolzuur is geurloos en kleurloos.

Wat doet glycolzuur?

Glycolzuur kan helpen bij veel huidproblemen en is zeer effectief vanwege de kleine molecuulgrootte. Het is de krachtigste van alle AHA's en moet daarom voorzichtig worden gebruikt, omdat het de huid kan irriteren als het verkeerd wordt gebruikt.
Wat doet glycolzuur?

Waarvoor wordt glycolzuur in de huidverzorging gebruikt?

Glycolzuur wordt meestal gebruikt als exfoliant in de huidverzorging. Het helpt duidelijk de dode huidcellen te verheffen de helderdere huidlagen onder. In tegenstelling tot andere exfolianten zoals gezicht scrubs, Glycolzuur peeling vereist geen harde scrubben als gevolg van haar vermogen om de huid te penetreren.

Het is ook een bevochtigingsmiddel, wat betekent dat het aantrekt en bindt water naar de huidcellen, dit kan helpen anti-veroudering en rimpels als het plumps je huid. Glycolzuur kan ook de productie vna Collageen en Hyaluronzuur stimuleren binnen de huid.

Wat doet glycolzuur?

Is glycolzuur peeling geschikt voor alle huidtypes?

Dus is Glycolzuur geschikt voor alle huidtypes? Glycolzuur peeling is het meest effectief bij gebruik op normale, gemengde en vette huid, echter, als je huid wordt beschouwd als meer gevoelige of droog het wordt aanbevolen om voorzichtig te zijn bij het gebruik van dit product. 

Het is ook belangrijk op te weten dat als gevolg van de Glycolzuur effectief peeling de bovenste lagen van de oude huid verwijdert wordt. Je huid is hierdoor kwetsbaarder voor externe krachten, zoals het weer. Als er sterke UV-stralen zijn is het belangrijk om voorzichtig te zijn met de jeugdige lagen van de huid in de zon, vergelijkbaar met alle barre weersomstandigheden.

Wat doet glycolzuur?

Voordelen van glycolzuur

Er zijn veel veel voordelen voor de huid indien glycolzuur effectief gebruikt wordt:

1. Acne

Door het exfoliërende effect van Glycolzuur, kan het helpen verminderen acne breakouts. De peeling van de huid leidt tot minder gunk opbouw als het wist de poriën door de peeling proces leidt tot minder breakouts. Glycolzuur kan ook helpen acne-gevoelige huid door het creëren van een huidbarrière die vergrendelt vocht in plaats van het uitdrogen van de huid, die is heel gebruikelijk voor anti-acne producten.

2. Hyperpigmentatie en zonneschade

Glycolzuur is een effectieve oplossing voor hyperpigmentatie, zonnebrand en melasma, die allemaal worden veroorzaakt door schadelijke blootstelling aan UV-stralen. Glycolzuur is hoog in antioxidanten die helpen bij de genezing van UV-schade en donkere vlekken oplichten. Dit komt door zijn exfoliërende eigenschappen waarin het de oude beschadigde huidcellen losmaakt om de jeugdige huid eronder te onthullen.

3. Verminder rimpels

Deze indrukwekkende exfoliërende eigenschappen helpen om het uiterlijk van fijne lijntjes en rimpels te verminderen, is het belangrijk op te merken dat dit niet ontdoen van rimpels. Glycolzuur stimuleert ook de collageenproductie die helpt bij het verminderen van de verschijning van fijne lijntjes en rimpels.

4. Ingegroeide haren

Als ingegroeide haren vormen door het haar niet in staat om het oppervlak van de huid te dringen, exfoliëren van de huid helpt laat de haren komen aan de oppervlakte als het verwijdert die oppervlaktelaag van dode huid. Dit kan verder worden bevorderd door de huid te ontdoen van smurrie en olie.


Glycolzuur en Retinol

Zowel Glycolzuur en Retinol worden beschouwd als twee van de belangrijkste ingrediënten als het gaat om het vertragen van de tekenen van veroudering, er wordt daarom vaak gevraagd of je Glycolzuur kunt gebruiken met Retinol om van alle voordelen te genieten. Kortom, ja dat kan, maar niet tegelijkertijd, dit is een nogal extreme huidverzorgingsoplossing die kan leiden tot een geïrriteerde huid. Je moet beginnen met Glycolzuur één keer per week te gebruiken.

Het is belangrijk om te weten dat Glycolzuur voor de huid niet gelijktijdig gebruikt moet worden met andere oplossingen zoals Retinol of Vitamine A. Als je van plan bent beide te gebruiken, doe dat dan afwisselend, raadpleeg ook eerst je dermatoloog.

Vrouw die haar huid controleert

Hoe Glycolzuur te gebruiken & toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine:

Je moet beginnen met een Glycolzuur product met een concentratie van 10% of minder. Iets meer kan ernstige irritatie veroorzaken voor je huid; iets meer dan 20% wordt niet geadviseerd om thuis te gebruiken.
Hoe Glycolzuur te gebruiken & toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine:

Hoe Glycolzuur te gebruiken

Voordat je Glycolzuur toepast moet je ervoor zorgen dat je huid vrij is van open wondjes of zweertjes. Begin met het wassen van je gezicht met een milde reiniger of toner om vet of olie te verwijderen en breng de Glycolic Acid-oplossing aan op een wattenschijfje. Breng de oplossing voorzichtig aan op je gezicht, en vermijd gevoelige gebieden zoals ogen, neusgaten of lippen. Als je vindt dat Glycolzuur slecht reageert met je huid of morst in een van de genoemde gevoelige gebieden, moet je het getroffen gebied aanbrengen met een gewone zoutoplossing. De verwachte reactie is dat na 3-5 minuten het aangebrachte gebied rood begint te worden. Je moet het behandelde gebied afspoelen met water of een neutraliserende oplossing op een doek.

Hoe glycolzuur te gebruiken en toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine

Wanneer Glycolzuur peeling te gebruiken?

Breng Glycolzuur indien mogelijk aan voordat je naar bed gaat, want Glycolzuur verhoogt de gevoeligheid van de huid voor zonlicht. Nachtelijke toepassing geeft je tijd voor je huid om 's nachts te genezen. Als dit niet mogelijk is, moet je voorzorgsmaatregelen nemen met een SPF moisturizer als je buiten gaat zijn, ongeacht het weer.

Hoe glycolzuur te gebruiken en toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine

Hoe vaak Glycolzuur gebruiken

NIVEA biedt een product dat gebruik maakt van de voordelen van Glycolzuur, namelijk de Derma Skin Clear Night Exfoliant, die gebruik maakt van de voordelen van Glycolzuur, Salicylzuur en Niacinamide.

Het is belangrijk om te weten dat Glycolzuur voor de huid niet gelijktijdig moet worden gebruikt met andere oplossingen zoals Retinol of Vitamine A. Als jevan plan bent beide te gebruiken, doe dat dan afwisselend, en raadpleeg ook eerst je dermatoloog.