Hyaluronzuur voor de Huid: Vormen, Voordelen & Routine

Ontdek alles wat je moet weten over Hyaluronzuur voor de huid; inclusief wat het is, de voordelen, vormen en gezichtsverzorgingsroutine.

WAT IS HYALURONZUUR?

Hyaluronzuur is een gelachtige stof die van nature aanwezig is in het menselijk lichaam, met name in de huid, gewrichten, ogen en bindweefsel. Het is in staat om meer dan 1.000 keer zijn gewicht aan water vast te houden en speelt een belangrijke rol bij het behouden van vocht. Vanwege deze eigenschappen werkt het uitstekend als een anti-verouderingscomponent in gezichtscrèmes en serums om de huid zacht en soepel te houden. Je kunt het ook onder de namen Hyaluron of Hyaluronaan tegenkomen.

De productie van Hyaluronzuur neemt af naarmate mensen ouder worden, wat leidt tot vochtverlies, volumevermindering en fijne lijntjes. Rond de leeftijd van 25 begint de synthese van Hyaluronzuur in de huid te vertragen, wat resulteert in een toename van tekenen van veroudering.

Hyaluronzuur is een belangrijk onderdeel van de huid en de synoviale vloeistof, een belangrijk bestanddeel van het gewrichtsvocht. Als er op latere leeftijd problemen zijn met de gewrichten, kan het worden gebruikt om te helpen. Natuurlijk moet je dit met je arts bespreken voor op maat gemaakt advies.


WHAT DOES HYALURONIC DO FOR THE SKIN

8 SKIN BENEFITS OF HYALURONIC ACID

 1. Hyaluronzuur hydrateert de huid

  Hyaluronzuur heeft de eigenschap om de huid te hydrateren. Wanneer het op de huid wordt aangebracht, absorberen alle lagen van de huid aanzienlijke revitaliserende hydratatie van hyaluronzuur, dat de huid doordringt en water aan huidcellen bindt

 2. Definieert de contouren

  Het is heel normaal dat de gezichtscontouren vervagen naarmate mensen ouder worden. De belangrijkste oorzaak hiervan is het verlies van collageen en elastine, de belangrijkste componenten van de structurele integriteit van de huid van het gezicht. Het gebruik van producten met hyaluronzuur helpt om de stevigheid langer te behouden en de huid er voller uit te laten zien.

 3. Maakt de huid voller

  Met de leeftijd verliest de huid in het gezicht zijn volheid, met name op de wangen en kaaklijn. Geconcentreerde formules met hyaluronzuur fungeren als een volumeverdeler die mogelijk kan helpen om de wangen op te vullen en een jeugdiger uiterlijk te bevorderen.

 4. Geeft de huid een stralende tint

  Hyaluronzuur zorgt voor extra hydratatie en versterkt de beschermende barrière van de huid, wat bijdraagt aan een jeugdige teint door verbeterde celgezondheid en het bevorderen van natuurlijke uitstraling.

 5. Maakt de huid lad

  Hoewel het niet mogelijk is om rimpels volledig te voorkomen naarmate je ouder wordt, kun je invloed uitoefenen op hoe uitgesproken ze worden. Crèmes en serums met hyaluronzuur voorzien je huid van optimale hydratatie, verminderen bestaande rimpels en vertragen de vorming van nieuwe. Deze antirimpel eigenschappen komen voort uit het vermogen om grote hoeveelheden water vast te houden. Hyaluronzuur helpt de huid gehydrateerd te blijven en vult bestaande rimpels op om hun verschijning te verminderen.

 6. Verstevigt de huid
  Jonge huid is stevig en vol. Echter, na verloop van tijd verliest het steeds meer van zijn elasticiteit. Verzorgingsproducten met hyaluronzuur kunnen helpen dit proces te vertragen

 7. Genezing

  Het aanbrengen van hyaluronzuur op wonden kan helpen om hun grootte op het huidoppervlak te verminderen en pijnverlichting in deze gebieden te bevorderen. Hyaluronzuur is van nature aanwezig in de huid, en de productie ervan neemt toe bij open wonden, wat het genezingsproces kan versnellen. Het ingrediënt kan helpen bij het reguleren van de ontstekingsniveaus en het stimuleren van de vorming van meer bloedvaten op de plaats van de verwonding. Let op dat NIVEA-producten niet voor dit doel zijn geformuleerd.

 8. Antioxidante eigenschappen
  Hyaluronzuur is een krachtige antioxidant die de vrije radicalen in je lichaam bestrijdt, maar het staat vooral bekend om zijn vermogen om water aan cellen te binden, wat kan helpen om de huid er gezond uit te laten zien.

VORMEN VAN HYALURONZUUR

Hyaluronzuur wordt onderscheiden tussen korteketen- en langeketen-vormen:
VORMEN VAN HYALURONZUUR

Langeketen

Dit bestaat uit een lange keten van moleculen met een hoger moleculair gewicht.

Effect: Langeteken Hyaluronzuur blijft op het oppervlak van de huid liggen zonder deze binnen te dringen. Het vormt een dunne film die een gunstig en ontstekingsremmend effect heeft - het laat je huid er ook elastischer uitzien. Als je echter je gezicht reinigt, spoelt de film weg - daarom heeft langeteken Hyaluronzuur geen echte langdurige werking.

 

VORMEN VAN HYALURONZUUR

Korteketen

Kortketenig of laagmoleculair Hyaluronzuur bestaat uit een korte keten van moleculen en heeft daarom een lagere moleculaire massa.

Effect: Kortketenig Hyaluronzuur dringt diep door in de huid en helpt vocht op te slaan in het bindweefsel. Dit maakt niet alleen de huid voller en steviger, maar vermindert ook zichtbaar rimpels. Kortketenig Hyaluronzuur heeft dus een langdurig effect op je huid.

NIVEA Cellular-producten bevatten beide van deze twee soorten Hyaluronzuur, ook wel Micro en Macro genoemd, om de huidoppervlakte intensief te hydrateren en glad te maken, terwijl ze doordringen tot diepere lagen.
woman applying Nivea serum

HOE GEBRUIK JE HYALURONZUUR?

WELKE VORMEN WERKEN HET BESTE?

Hyaluronzuur werkt het beste wanneer verschillende groottes van het molecuul op de huid worden aangebracht. Op deze manier kun je profiteren van de positieve effecten van beide varianten.

Hoe kleiner de ketens van hyaluronzuur, hoe dieper hyaluronzuur de huid kan binnendringen. Voor een langdurig effect tegen rimpels moet je verzorgingsproduct daarom een hoger gehalte aan korteketenverbindingen bevatten - alleen dan kan het anti-verouderingsactieve ingrediënt echt de huid binnendringen.

HYALURONIC ACID 5-STAPPEN HUIDVERZORGINGSROUTINE OM RIMPELS EN TEKENEN VAN VEROUDERING TE VERVAGEN

Hyaluronzuur kan worden gevonden als een belangrijk ingrediënt in veel producten, waarvan de meest populaire dagcrèmes, nachtcrèmes, gezichtsmaskers, serums, oogcrèmes en reinigers zijn.
Omdat het een natuurlijke stof is die het menselijk lichaam zelf kan produceren, kun je Hyaluronzuur meer dan eens in je 24-uurs huidverzorgingsroutine gebruiken. Dit zal helpen om je huid gehydrateerd te houden en kan ook helpen om tekenen van veroudering te verminderen.

De volgende huidverzorgingsroutine maakt gebruik van producten uit de NIVEA Cellular Expert Filler-reeks, die Hyaluronzuur bevatten. Het volgen van deze routine kan helpen bij het verminderen van tekenen van veroudering, terwijl de huid steviger en voller wordt:

1. Reinig je huid

Het reinigen van je gezicht is een belangrijk onderdeel van je huidverzorgingsroutine, omdat het je in staat stelt om make-up, vervuiling en zweetdeeltjes die zich op je gezicht hebben opgehoopt, kwijt te raken. Hierdoor wordt je huid vrij van stressfactoren en klaar om de voordelen van je verzorgingsroutine op te nemen.

 

2. Breng serum aan

Het opnemen van een serum in je huidverzorgingsroutine kan helpen om meer zichtbare resultaten te bereiken. Serums hebben een dunner formule dan crèmes, wat kan leiden tot snellere absorptie en diepere penetratie, waardoor gerichte actie tegen huidproblemen mogelijk is.

Het NIVEA Cellular Expert Filler Replumping Hyaluronzuur Serum is verrijkt met Pure Micro Hyaluronzuur, dat huidcellen activeert en helpt om de huid zichtbaar strakker en voller te maken.
woman applying Nivea Cellular serum
woman applying Nivea Cellular Expert Filler

3. Breng je gerichte behandelingen aan

Oogcontourbehandelingen zijn belangrijk om de hydratatie rond de ogen te behouden. Omdat de bloedcirculatie lager is rond dit deel van het gezicht, kan het gebruik van een oogcontourbehandeling problemen zoals kraaienpootjes en donkere kringen aanpakken.

Breng je oogbehandeling aan, zoals de NIVEA Cellular Expert Filler Oog Contour Creme, verrijkt met Hyaluronzuur en Foliumzuur, dat binnen 24 uur een vullend effect biedt en helpt bij het verlies van stevigheid rondom de ogen en lippen.

 

4. Breng je moisturizer aan

Het hydrateren van je gezicht is een belangrijke stap in je routine die helpt om de hydratatieniveaus van de huid te behouden, celvernieuwing aanmoedigt en een gladdere teint bevordert.
Voor een vullend effect binnen 24 uur kun je de NIVEA Cellular Expert Filler Anti-Age Dagcrème SPF30 aanbrengen, verrijkt met Hyaluronzuur en Foliumzuur, om het volume en de stevigheid van de huid te herstellen.

Voor een avondroutine kun je in plaats daarvan de NIVEA Cellular Expert Filler Anti-Age Nachtverzorging aanbrengen, om 's nachts het volume te herstellen, rimpels op te vullen en je teint te verfrissen.

5. (Ochtend) Breng SPF aan om je huid te beschermen

Het is belangrijk om elke dag aan het einde van je ochtend huidverzorgingsroutine SPF aan te brengen om je huid te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Aangezien de zon een van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering is, is dit ook een van de beste manieren om een jeugdige teint te behouden, vroegtijdige rimpels en verkleuring te voorkomen.

 

NIVEA Cellular Expert Filler & Expert Lift-reeksen met Hyaluronzuur

De Cellular Expert Ranges zijn een premium anti-age oplossing van NIVEA, die zeer effectieve ingrediënten bevatten zoals:

Micro- en Macro Hyaluronzuur: 2 must-haves in anti-veroudering, bekend om rimpels effectief op te vullen, de huid glad te maken en intens te hydrateren.

Foliumzuur*: vult cellen met nieuwe stevigheid en helpt bij het herstellen van de elasticiteit van de huidvezels** om de huid steviger en voller te maken.
*Aanwezig in Cellular Expert Filler-producten
** In vitro test met actief ingrediënt

Bakuchiol*: helpt de collageenproductie van cellen te stimuleren, wat helpt bij het verminderen van diepe rimpels en het opnieuw definiëren van de gezichtscontouren.
*Aanwezig in Cellular Expert Lift-producten

NIVEA Cellular Expert-producten helpen de huid zichzelf op cellulair niveau te herstructureren, door samen te werken met de inherente biologie van de huid om zichzelf te herstellen en te regenereren.
NIVEA Cellular Products

Hyaluronzuur voor mannen

man applying Nivea Anti-age Hyaluron Face Moisturising Gel
De NIVEA MEN Hyaluron en NIVEA MEN Anti-Age Power reeksen bevatten de hoogste concentraties Hyaluronzuur van alle NIVEA MEN anti-verouderingsproducten. Beide reeksen werken om rimpelvermindering te bevorderen dankzij zeer gerichte acties.
De NIVEA MEN Anti-Age Power reeks werkt ook aan het vervagen van de grootte en intensiteit van donkere vlekken, voor een jonger uitziende huid in 2 weken*

Gebaseerd op een zelfevaluatie, een studie van 12 weken in 2022
Deze producten kunnen dagelijks, 's ochtends en 's avonds, op een gereinigd gezicht worden aangebracht.

Voor optimale resultaten volg je hetzelfde proces en wissel je de producten van NIVEA MEN in.
 


Hyaluronzuur voor Specifieke Huidproblemen

Hyaluronzuur kan, dankzij zijn hydraterende eigenschappen, helpen bij verschillende huidproblemen.
woman using Nivea Cellular Luminous 630 Anti-Dark Circles Treatment
Hyaluronzuur voor Specifieke Huidproblemen

HET GEBRUIK VAN HYALURONZUUR ONDER UW OGEN OM DONKERE KRINGEN TE VERMINDEREN

Huidverstevigend collageen en hydraterend hyaluronzuur zijn essentieel om donkere kringen onder de ogen te verminderen. Dunne huid en een doffe, uitgedroogde huid onder de ogen gaan vaak hand in hand met donkere kringen onder de ogen - en hyaluronzuur kan helpen om ze te verminderen.

De NIVEA Luminous630-reeks biedt producten zoals de Cellular Luminous630 Oogcontourcreme, verrijkt met cafeïne en hyaluronzuur om vermoeide ogen te ontzwellen en wallen onder de ogen te verminderen.
Hyaluronzuur voor Specifieke Huidproblemen

VERVAAGT HYALURONZUUR DONKERE VLEKKEN?

Aangezien hyaluronzuur de celvernieuwing van de huid stimuleert, kan het helpen om donkere vlekken, zonnevlekken en ouderdomsvlekken te verminderen. De resultaten zouden in weken zichtbaar zijn in plaats van onmiddellijk, maar de huid zou onmiskenbaar meer gehydrateerd en soepel aanvoelen.

NIVEA Luminous630-producten combineren echter hyaluronzuur met het gepatenteerde Luminous630-ingrediënt van NIVEA, dat bewezen effectief is in het verminderen van donkere vlekken.

De NIVEA Luminous630-reeks is ontstaan na 10 jaar onderzoek door NIVEA-experts om het baanbrekende ingrediënt Luminous630 te vinden dat zich richt op de balans van pigmentatie en het verminderen van vlekken.
De dubbele functie van de formule werkt op bestaande pigmentatie om donkere vlekken lichter te maken en hun grootte te verminderen, evenals het balanceren van de nieuwe pigmentproductie om de herhaling van verdere donkere vlekken te voorkomen.
 

women using Nivea Cellular Luminous 360 products

MOET JE HYALURONZUUR GEBRUIKEN?

Dankzij de vele voordelen, zoals hydraterende en opvullende effecten, helpt hyaluronzuur om een jeugdige en stralende uitstraling te behouden wanneer het dagelijks wordt aangebracht. Geschikt voor alle huidtypes, kan dit ingrediënt gemakkelijk worden geïntegreerd in je huidverzorgingsroutine om veelvoorkomende huidproblemen aan te pakken.

Gecombineerd met ingrediënten zoals foliumzuur en bakuchiol, die te vinden zijn in NIVEA Cellular-producten, kan hyaluronzuur mogelijk betere resultaten bieden, doordat het celgroei, collageenproductie en vochtretentie in de huid tegelijkertijd ondersteunt.

Veelgestelde vragen

Wat is Hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een gelachtige stof die van nature door het menselijk lichaam wordt geproduceerd om vocht vast te houden en de huid zacht en soepel te houden. Het is ook aanwezig in de ogen, gewrichten en bindweefsel, waardoor het een uitstekend anti-verouderingscomponent is in huidverzorgingsproducten.

Hoe werkt Hyaluronzuur in het lichaam?

Hyaluronzuur biedt niet alleen voordelen voor de huid, maar speelt ook een cruciale rol in de synoviale vloeistof, die een belangrijk bestanddeel is van gewrichtsvloeistof. Het kan worden gebruikt om te helpen bij gewrichtsproblemen op latere leeftijd, maar voor persoonlijk advies raadpleeg je een arts.

Bestaan er verschillende vormen van Hyaluronzuur?

In huidverzorging verwijzen de termen zoals Hyaluron, Hyaluronzuur en Hyaluronaan allemaal naar hetzelfde. Echter, Hyaluronzuur komt in verschillende moleculaire groottes, en de kleinere ketens dringen dieper in de huid door en bieden langdurigere anti-verouderingseffecten.

Hoe profiteert Hyaluronzuur de huid?

Hyaluronzuur biedt verschillende voordelen voor de huid, waaronder het definiëren van contouren, het opvullen van de huid, het toevoegen van een stralende teint, het gladmaken van de huid, het verstevigen ervan, het bevorderen van genezing en het bieden van antioxidante eigenschappen voor een gezonde uitstraling.

Hoe moet ik Hyaluronzuur gebruiken in mijn huidverzorgingsroutine?

Om de voordelen te maximaliseren, gebruik verschillende groottes van hyaluronzuurmoleculen op je huid. Zoek naar producten die een hoger gehalte aan korteketenverbindingen bevatten om de huid binnen te dringen voor een blijvend anti-verouderingseffect

Wat is de aanbevolen huidverzorgingsroutine met Hyaluronzuur?

Een aanbevolen huidverzorgingsroutine omvat het reinigen van je huid, het aanbrengen van een Hyaluronzuur Serum, vervolgens andere huidverzorgingsbehandelingen, het gebruiken van een oogbehandeling, hydrateren en afsluiten met SPF voor bescherming tegen de zon.

Welke huidverzorgingsproducten bevatten Hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een populair ingrediënt in veel huidverzorgingsproducten, waaronder dagcrèmes, nachtcrèmes, gezichtsmaskers, serums, oogcrèmes en reinigers. Het kan meerdere keren worden gebruikt in je 24-uurs huidverzorgingsroutine.

Kan ik Hyaluronzuur samen met Vitamine C gebruiken?

Voor optimale resultaten kun je Hyaluronzuur combineren met andere anti-verouderingsstoffen zoals vitamine C. Onthoud dat naast het verminderen van de hoeveelheid vocht in je huid, UV-stralen en oxidatieve stress ook verantwoordelijk zijn voor huidveroudering.

Bevochtigingsmiddelen zoals Hyaluronzuur werken goed samen met antioxidanten zoals Vitamine C of vitamine A en kunnen samen worden gebruikt, en zijn enkele van de beste ingrediënten voor anti-verouderingsverzorging.Kan ik Hyaluronzuur samen met Retinol gebruiken?

Ja, het combineren van Hyaluronzuur en Retinol kan helpen om de bijwerkingen van Retinol, zoals irritatie en droogheid, te verminderen. Het introduceren van Hyaluronzuur in je huidverzorgingsroutine na het aanbrengen van Retinol kan vocht aan je huid toevoegen en de kans op irritatie verminderen.

Zijn er bijwerkingen bij het gebruik van Hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is over het algemeen veilig voor alle huidtypes wanneer het topisch wordt aangebracht. Als je echter medische behandelingen of injecties ondergaat, is het essentieel om te overleggen met een medische professional.