vrouw die hyaluronzuur gebruikt

Wat is hyaluronzuur?

Wat doet hyaluronzuur en wat is hyaluronzuur ? Lees hier alles wat je moet weten over de voordelen van hyaluronzuur

HYALURONZUUR VOORDELEN VOOR JE HUID

Hyaluronzuur is een belangrijk ingrediënt in huidverzorgingsproducten. Maar wat zijn de voordelen van het gebruik van hyaluronzuur? Hoe gebruik je het? En kun je hyaluronzuur en vitamine C samen gebruiken? Je bent hier aan het juiste adres - wij hebben alle antwoorden die je nodig hebt, zodat je precies weet wat je op je gezicht smeert. 

hyaluron ingrediënten

WAT IS HYALURONZUUR ?

Hyaluronzuur klinkt misschien intimiderend - velen van ons zouden er niet van dromen om zuur op ons gezicht te smeren - maar de wetenschap toont aan dat het fantastisch is voor de huid. Hyaluronzuur is een gel-achtige substantie die het unieke vermogen heeft om vocht vast te houden. Ons lichaam produceert het van nature om onze huid zacht en soepel te houden. Het wordt ook gevonden in onze ogen, gewrichten en bindweefsel. Het werkt dus uitstekend als anti-verouderingscomponent in gezichtscrèmes en serums, omdat het hyaluronzuur meer dan 1000 keer zijn gewicht in water kan vasthouden. 

We produceren steeds minder hyaluronzuur naarmate we ouder worden. Vanaf ongeveer de leeftijd van 25 jaar neemt de huideigen productie van hyaluronzuur langzaam af. Dat betekent dat de huid sneller vocht verliest. Er ontstaan fijne lijntjes en uiteindelijk de eerste rimpels.

WAARVAN IS HET HYALURONZUUR IN CRÈMES EN SERUMS GEMAAKT?

Hyaluronzuur in crèmes of serums wordt in een laboratorium geproduceerd met behulp van een biotechnologisch proces, dus het is volledig veganistisch. Het kan in verschillende vormen worden geproduceerd, zodat het precies is afgestemd op de behoeften van de huid. Huidverzorging met hyaluronzuur kan het gebrek aan vocht in je huid, dat van nature afneemt naarmate je ouder wordt, compenseren.


HOE HYALURONZUUR TE GEBRUIKEN EN WELKE VORMEN HET BESTE WERKEN

 vrouw die hyaluron serum aanbrengt

 

HOE MOET JE HYALURONZUUR AAN BRENGEN

Er zijn vele manieren om hyaluronzuur voor de huid te gebruiken - van serums tot crèmes. Hyaluronzuur is te vinden in veel verschillende huidverzorgingsproducten. Om optimaal te profiteren van de verschillende voordelen van hyaluronzuur voor de huid, moet je het product aanbrengen volgens de instructies van het product.


HUIDVOORDELEN VAN HYALURONZUUR:

WAT DOET HYALURONZUUR ECHT?

vrouw met gezichtscrème

1. Definieert contouren

Het is heel normaal dat de gezichtscontouren zachter worden naarmate we ouder worden. De voordelen van hyaluronzuur voor de huid zijn onder andere dat de huid langer stevig blijft en er voller uitziet. Wij adviseren vaak het gebruik van een crème of serum met hyaluronzuur.

 

vrouw die haar kaaklijn controleert

2. Een vollere huid

Met het ouder worden, verliest de huid van het gezicht haar volheid. Dit is vooral het geval op de wangen en de kaaklijn. Geconcentreerde formules met hyaluronzuur werken als een volumeverstrekker die zorgt voor vollere wangen en een jeugdiger uitstraling.

 

vrouw die lacht

3.Geeft glans

Wie zijn gezicht regelmatig met hyaluronzuur verwent, wordt op lange termijn beloond met een jeugdigere teint. Veel producten zorgen ook voor een mooie gloed.

 

vrouw die lacht

4. Maakt de huid gladder

Hoewel we rimpels niet helemaal kunnen voorkomen als we ouder worden, kunnen we wel beïnvloeden hoe uitgesproken ze worden. Crèmes en serums met hyaluronzuur voorzien je huid van optimaal vocht, waardoor bestaande rimpels worden verminderd en de vorming van nieuwe rimpels wordt vertraagd. Deze anti-rimpel eigenschappen komen voort uit het vermogen van hyaluronzuur om grote hoeveelheden water vast te houden. hyaluronzuur helpt de huid gehydrateerd te blijven en reeds aanwezige rimpels 'op te vullen' zodat ze minder zichtbaar worden.

vrouw met een NIVEA-serum

5. Verstevigt de huid

Een jonge huid is stevig en vol. Mettertijd verliest ze echter steeds meer van haar elasticiteit. Verzorgingsproducten met hyaluronzuur kunnen dit proces vertragen.

 

vrouw die lacht

7. Antioxiderende eigenschappen

Hyaluronzuur houdt de huid gezond

 


HUIDVERZORGINGSPRODUCTEN MET HYALURONZUUR

Vanwege de vele voordelen en de toenemende populariteit, is er nog nooit een gemakkelijker of beter moment geweest om hyaluronzuur aan je huidverzorgingsroutine toe te voegen. Hyaluronzuur kan worden gevonden als een belangrijk ingrediënt in veel producten, de meest populaire zijn dagcrèmes, nachtcrèmes, gezichtsmaskers, serums, oogcrèmes en reinigers.  
blonde vrouw lacht

 

blonde vrouw lacht

Aangezien het een natuurlijke stof is die ons lichaam zelf kan produceren, kun je hyaluronzuur meer dan eens gebruiken in je 24-uurs huidverzorgingsroutine. Dit zal helpen om je huid gehydrateerd te houden, terwijl het ook helpt om tekenen van veroudering tegen te gaan.

Om het meeste uit je hyaluronzuur huidverzorgingsroutine te halen, raden we aan om het zowel 's ochtends als 's avonds op een fris gereinigde huid aan te brengen. Wil je hyaluronzuur toevoegen aan je huidverzorgingsroutine? 

  • Make-up: foundation, poeder, concealer of BB cream - deze producten zorgen ook voor een frisse en stevige teint met een beetje hyaluronzuur.
  • Haarverzorging: Shampoos, conditioners en sprays met hyaluronzuur geven meer volume en zorgen voor glad en zijdezacht haar.

Zelfs het beste hyaluronzuur serum zal niet effectief zijn in het gezond, stralend en rimpelvrij houden van je huid als je het niet gebruikt in combinatie met een goede dagelijkse huidverzorgingsroutine, vooral als je ouder wordt. 


RIMPELS BESTRIJDEN MET HYALURONZUUR

Zoals gezegd, als we ouder worden, wordt onze huid wat droger en verliest haar elasticiteit. Hyaluronzuur is uitstekend om dit tegen te gaan. De nieuwste NIVEA Bakuchiol Dagcrème + 2x hyaluronzuur is een van onze meest geavanceerde dagcrèmes. Het bevat een krachtige innovatieve formule die collageen een boost geeft en de gezichtscontouren opnieuw definieert. Zorgvuldig geselecteerde werkstoffen; pure bakuchiol, stimuleert de collageenproductie van de cellen - de sleutel tot een jonger uitziende huid. Macro & micro hyaluronzuur hydrateren intensief en maken het huidoppervlak glad, terwijl het doordringt tot in de diepere lagen, voor een langdurig rimpelverminderend en ""plumping"" effect.

Zelfs het beste hyaluronzuurserum zal niet doeltreffend zijn om je huid gezond, stralend en rimpelvrij te houden als je het niet gebruikt in combinatie met een goede dagelijkse huidverzorgingsroutine, vooral naarmate je ouder wordt. Je zult zeker niet alleen hyaluronzuur in huidverzorging zijn tegengekomen. 

 

brunette vrouw die lacht

 

GEBRUIK HYALRONINEZUUR ONDER JE OGEN OM DONKERE KRINGEN TE BESTRIJDEN

Huidversterkend collageen en hydraterend hyaluronzuur zijn de sleutel tot het verminderen van donkere kringen onder de ogen. Een dunner wordende huid en een doffe, gedehydrateerde huid onder de ogen zijn veel voorkomende oorzaken van donkere kringen onder de ogen - en hyaluronzuur helpt deze te bestrijden

 

BIJWERKINGEN HYALURONZUUR

Hyaluronzuur is veilig voor alle huidtypes.Er zijn geen contra-indicaties voor hyaluronzuur bij gebruik in huidverzorging, dat wil zeggen bij uitwendige toepassing. Er kunnen echter problemen ontstaan wanneer patiënten medische behandelingen en/of injecties ondergaan - in dat geval moet de reactie met een arts worden besproken. 


HYALURONZUUR EN VITAMINE C SAMEN GEBRUIKEN

vrouw die lacht

Wil je een stevige en gezonde huid? Wij adviseren hyaluronzuur te combineren met andere anti-aging nutriënten. Het hangt allemaal af van de actieve ingrediënten die je natuurlijke huidbarrière en de structuur van je huid versterken..

 

Vergeet niet dat, naast het verminderen van de hoeveelheid vocht in je huid, UV-stralen en oxidatieve stress ook verantwoordelijk zijn voor huidveroudering.

Vochtinbrengers zoals hyaluronzuur werken goed samen met anti-oxidanten zoals vitamine C of vitamine A, en kunnen samen worden gebruikt en behoren tot de beste anti-aging ingrediënten in huidverzorging. Daarnaast moet je je huid altijd beschermen tegen zonlicht - breng een dagcrème met SPF aan zoals onze NIVEA Q10 Energy Anti-Rimpel Dagcrème SPF15  of een zonnebrandcrème bovenop je gebruikelijke verzorging. Je kunt je huid goed verzorgen en uitkijken naar een frisse uitstraling..

 


MOET JE HYALURONZUUR GEBRUIKEN? WIJ DENKEN VAN WEL!

Dus, is hyaluronzuur goed voor de huid? Het antwoord is JA!

Vanwege de vele voordelen en de toenemende populariteit, is er nog nooit een gemakkelijker of beter moment geweest om hyaluronzuur toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine. Hyaluronzuur kan worden gevonden als een belangrijk ingrediënt in veel producten, de meest populaire zijn dagcrèmes, nachtcrèmes, gezichtsmaskers, serums, oogcrèmes en reinigers. 

Onze NIVEA Bakuchiol Cellular Expert Lift Anti-Age Dagcrème SPF30 + 2 soorten hyaluronzuur is een geweldige keuze. Het maakt gebruik van de kracht van hyaluronzuur om je huid gedurende de dag een boost te geven. Het maakt ook gebruik van bakuchiol als een belangrijk huidverzorgingsingrediënt, met een scala aan verbazingwekkende anti-aging voordelen.  

Omdat hyaluronzuur een natuurlijke stof is die ons lichaam zelf aanmaakt, kun je hyaluronzuur meer dan eens gebruiken in je 24-uurs huidverzorgingsroutine. Dit zal helpen om je huid gehydrateerd te houden - dus het is prachtige anti-aging huidverzorging voor een gezonde en gelukkige huid. 

Om het meeste uit je hyaluronzuur huidverzorgingsroutine te halen, raden we aan om het zowel 's ochtends als 's avonds op een fris gereinigde huid aan te brengen. 

Geïnteresseerd in het toevoegen van hyaluronzuur aan je huidverzorgingsroutine? Bekijk ons volledige assortiment door hieronder te klikken:

vrouw die lacht